title1 -- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ --
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 15:00

Δυναμικά θα “απαντήσουν” οι εργαζόμενοι του ΓΝ Πρέβεζας στη συλλειτουργία τμημάτων με τη Λευκάδα – Ξεκινούν κινητοποιήσεις (vid)

Το ήδη λειψό προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας καλείται να καλύψει το “κουτσό” Νοσοκομείο της Λευκάδας. Δεν γίνεται να μοιράσουμε τη μιζέρια στα δύο!”. “Θα πρέπει να έχεις και ένα σπίτι να πουλήσεις για να γιατρευτείς σε ένα υποτιθέμενο δημόσιο νοσοκομείο”. Οι φράσεις αυτές αποτυπώνουν μεταξύ άλλων το κλίμα που επικρατεί στους εργαζόμενους στο ΓΝ Πρέβεζας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή τα “εντέλλεσθε” επ' αόριστον που επέβαλε η 6η ΥΠΕ στους καρδιολόγους του Νοσοκομείου, την “επεισοδιακή” φυγή ενός αναισθησιολόγου, αλλά και την παραίτηση ουρολόγου. “Εντέλλεσθε”, που αποτελούν συλλειτουργία κλινικής με τη Λευκάδα και... προάγγελο συγχώνευσης του Νοσοκομείου της Πρέβεζας με αυτό της Λευκάδας.

Οι εργαζόμενοι καλούν σε ευρεία σύσκεψη όλους τους φορείς και τα σωματεία της πόλης την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, ώστε να οργανωθεί η κοινή δράση της πρεβεζάνικης κοινωνία ενάντια στη νέα υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας. Θέτουν ως προμετωπίδα των διεκδικήσεων τους την κάθετη αντίδρασή τους στη συλλειτουργία των δύο Νοσοκομείων, τη δημόσια και δωρεάν υγεία και την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΓΝ Πρέβεζας και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών στους ντόπιους πληθυσμούς, όπως επίσης και την ανέγερση νέου Νοσοκομείου, που μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ.

IMG 7306

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας Μαρία Τζίμα ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Ο Σύλλογος πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση για να συζητήσει τη στάση του απέναντι στα νέα δεδομένα των τελευταίων ημερών, που αφορούν το χώρο της Υγείας, αλλά και το δικό μας Νοσοκομείο.

Εκτός από τα κτιριακά προβλήματα, την υποστελέχωση και τις ελλείψεις σε προσωπικό, ζητήματα που αναδείκνυε ο σύλλογος όλο το προηγούμενο διάστημα και πάλευε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες, εναντιωνόταν και στις προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Σε αυτά τα γνωστά προβλήματα έχουμε νέα δεδομένα και εξελίξεις, που μας προκαλούν ανησυχία για τη λειτουργία του ίδιου του Νοσοκομείου και για το μέλλον του.

Τις τελευταίες ημέρες, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα και έστειλε “εντέλλεσθε” επ' αόριστον στους καρδιολόγους του Νοσοκομείου. Όμως εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι ανοίγει ζήτημα συλλειτουργίας τμημάτων των δύο κλινικών σε Πρέβεζα και Λευκάδα. Γιατί όχι και στο μέλλον να μη φέρουν τη συλλειτουργία των δύο Νοσοκομείων, σύμφωνα με αυτά που ακούμε και τα μηνύματα που λαμβάνουμε.

Επίσης “εντέλλεσθε” παίρνουν και οι γιατροί από το ίδιο μας το Νοσοκομείο γιατί δε φτάνουν οι γιατροί να καλύψουν τις εφημεριακές ανάγκες και αναγκάζεται η διοίκηση να τους βάλει να δουλέψουν παραπάνω από όσο προβλέπεται και από αυτό που αντέχουν.

Θέλω επίσης να καταγγείλω ότι την περασμένη εβδομάδα προσλήφθηκε αναισθησιολόγος, ο 4ος τον αριθμό στο τμήμα. Δεν πρόλαβε να υπογράψει τη σύμβασή του και με τρόπο βίαιο, αυταρχικό η 6η ΥΠΕ έστειλε “εντέλλεσθε” να εφημερεύσει στη Λευκάδα, χωρίς να έχει υπογράψει ακόμη το διορισμό του εδώ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υπάρχει μία ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για το πως πρέπει να είναι τα δημόσια νοσοκομεία. Με λίγα λόγια προτείνεται να μετατραπούν τα Νοσοκομεία από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ. Προτείνει συνενώσεις τμημάτων, κλινικών, νοσοκομείων. Από την άλλη ο Πρωθυπουργός αναφέρει ότι όπου ο δημόσιος τομέας δε μπορεί να ανταποκριθεί, θα τον συμπληρώσει ο ιδιωτικός. Επίσης ο κρατικός προϋπολογισμός μειώνει τη δαπάνη για τη δημόσια υγεία.

Εμείς σα σύλλογος εργαζομένων παλεύουμε για θέσεις εργασίας μόνιμες, για δημόσιο νοσοκομείο, ενάντια στην επιχειρηματική δράση μέσα στα νοσοκομεία. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους γιατρούς και λέμε “ΟΧΙ” στη συλλειτουργία των τμημάτων των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας. Να φροντίσει η Πολιτεία να επανδρώσει τα δημόσια νοσοκομεία”.

IMG 7312

Ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου Κώστας Κύρλας, εκλεγμένος σύμβουλος στην ΟΕΝΓΕ, την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Ιατρών, είπε από την πλευρά του:

“Η ύπαρξη του Νοσοκομείου Πρέβεζας συνδέεται άμεσα με την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Όσο πιο καλά δουλεύει το Νοσοκομείο, τόσο πιο καλές είναι οι συνθήκες ζωής για τον τοπικό πληθυσμό. Το Νοσοκομείο έχει το χαρακτήρα του δημόσιου νοσοκομείου. Τα προηγούμενα χρόνια τόσο οι Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, με μία σειρά από μέτρα αλλοίωσαν το δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου, μεγεθύνοντας τους ελαστικά εργαζόμενους μέσα σε αυτό. Υπήρχε μία πανσπερμία εργασιακών σχέσεων. Κινδύνεψε μάλιστα κάποια στιγμή, το 2015, να κλείσει.

Το Νοσοκομείο επιπλέον είναι πεπαλαιωμένο κτιριακά και ο εξοπλισμός του είναι -θα λέγαμε- απαρχαιωμένος. Σε αυτό το έδαφος έρχεται η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ως... λαγός της Νέας Δημοκρατίας και προτείνει στις 16/10 ένα σχέδιο, που προβλέπει μεταξύ άλλων τη μετατροπή των Νοσοκομείων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ”.

Έφερε στη συνέχεια το παράδειγμα του Ωνασείου και επισήμανε: “Θα πρέπει να έχεις και ένα σπίτι να πουλήσεις για να γιατρευτείς σε ένα υποτιθέμενο δημόσιο νοσοκομείο”, ενώ πρόσθεσε: “Να ικανοποιήσει η Πολιτεία ένα υπερώριμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, την ανέγερση νέου Νοσοκομείου. Το κόστος κατασκευής ενός καινούριου, δεν είναι και τόσο απαγορευτικό”.

Μιλώντας ως δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με τη Λαϊκή Συσπείρωση ο κ. Κύρλας στάθηκε και στο αίτημα της παράταξής του για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με μοναδικό θέμα συζήτησης τα νέα δεδομένα για το Νοσοκομείο.

IMG 7297

Ο Διευθυντής του αναισθησιολογικού τμήματος του ΓΝ Πρέβεζας, Βασίλης Παππάς στην τοποθέτησή του ανέφερε: “Στο τμήμα μου υπάρχουν τρεις αναισθησιολόγοι μαζί με εμένα. Μέχρι στιγμής λειτουργούσαμε με 8 εφημερίες ο καθένας μας και τον υπόλοιπο μήνα τον καλύπταμε με εντέλλεσθε. Αυτό βέβαια το κάναμε από το Μάρτιο μέχρι τώρα, μέχρι πότε όμως θα συνεχιστεί; πόσο θα αντέξουμε κι εμείς; Δόθηκε ευκαιρία την προηγούμενη εβδομάδα στο Νοσοκομείο μας να έρθει καινούργιος αναισθησιολόγος στο αναισθησιολογικό τμήμα και εμείς λόγω των λανθασμένων χειρισμών της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου μας χάθηκε αυτή η ευκαιρία. Δεν ξέρω, θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, μέχρι πότε θα αντέξουμε να δουλεύουμε με τόσες εφημερίες...Εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, η διοίκηση το γνωρίζει πολύ καλά και ας πάρει τα μέτρα της”.

IMG 7295

Ο Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας, Γρηγόρης Οικονόμου υποστήριξε: “Μην εντοπίζουμε το πρόβλημα μόνο στο καρδιολογικό τμήμα και ούτε είναι το πρόβλημα το μείζον. Μείζον πρόβλημα είναι η υπολειτουργία και του Νοσοκομείου της Πρέβεζας και του Νοσοκομείου της Λευκάδας. Το ήδη λειψό προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας καλείται να καλύψει το “κουτσό” Νοσοκομείο της Λευκάδας. Δεν γίνεται να μοιράσουμε τη μιζέρια στα δύο! Χάνουμε την εργασιακή μας “ειρήνη”, αποδιοργανωνόμαστε ως κλινική, αποδιοργανωνόμαστε σαν άνθρωποι και όλα αυτά για το καπρίτσιο. Γιατί δεν θέλουμε να διορίσουμε, γιατί δεν θέλουμε να επανδρώσουμε τα Νοσοκομεία. Θέλουν να γίνει ένα Κέντρο Υγείας το Νοσοκομείο αυτό και να συγχωνευθεί με της Λευκάδας. Τώρα υλοποιείται το 1ο μνημόνιο και μην έχετε αυταπάτες. Ας γυρίσουμε πριν 10 χρόνια, όταν υπήρξε η ένταση για το αν θα γίνει το Νοσοκομείο με ΣΔΙΤ ή το Νοσοκομείο της Λευκάδας. Έγινε και το δεχθήκαμε όλοι, δυστυχώς δεν μίλησε κανένας. Τώρα πως θα λειτουργήσει με την πλάτη τη δική μας; με 12 και 13 εφημερίες; Δεν θυμάμαι πόσα εντέλλεσθε έχω φάει τα τελευταία χρόνια και εγώ και άλλοι συνάδελφοι. Αδήριτη και επιτακτική ανάγκη είναι να πάψουν τα εντέλλεσθε. Δεν μας τιμάει αυτό, είμαστε στον 21ο αιώνα, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Με διάλογο, με σύνεση να βοηθήσουμε βέβαια το Νοσοκομείο της Λευκάδας, υπό μία προϋπόθεση, να γίνει άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και έστω μέχρι να γίνει αυτό, να καλυφθούν οι ανάγκες στο αναισθησιολογικό, στο καρδιολογικό, στο χειρουργικό με επικουρικούς γιατρούς και μετά να οδεύσουμε προς τη νομιμότητα. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, δεν μπορεί να πάει άλλο! Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη συλλειτουργία των δύο νοσοκομείων! Για φανταστείτε ένας άνθρωπος με γαστροραγία, να φεύγει από το Νοσοκομείο Πρέβεζας το οποίο θα υποβαθμιστεί και θα γίνει Κέντρο Υγείας, θα πηγαίνει στη Λευκάδα, θα είναι αιμοδυναμικά ασταθής και θα πηγαίνει για Γιάννενα και θα πεθαίνει στο Λούρο. Αυτό θα γίνει δυστυχώς... Όσο εμείς αποδεχόμαστε τη μοίρα μας θα έχουμε συνέπειες τραγικές.

Θα έρθει η σειρά για “εντέλλεσθε” για όλα τα τμήματα.

Ήρθε και έφυγε ο ουρολόγος.

Μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση η συμπεριφορά του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ότι ήρθε και στα κρυφά είδε μόνο έναν γιατρό και δεν ήρθε σε επαφή με το σύλλογο και τους εργαζόμενους, αλλά και τους γιατρούς. Με το “εντέλλεσθε” επιπέδου Ζαγοριανάκου νομίζω ότι γυρνάμε σε αλήστου μνήμης εποχές και δεν μας τιμά. Εκτός κι αν ισχύει η ρήση του Καίσαρα, τέτοιοι καιροί τέτοια ήθη”.

Οι συμμετέχοντες τη συνέντευξη Τύπου απάντησαν στη συνέχεια σε Ερωτήσεις δημοσιογράφων και επανέλαβαν πως οι κινητοποιήσεις θα είναι δυναμικές.

 

 

Πολυμέσα

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

14 Νοεμβρίου 2019
Σε απάντηση της κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, σχετικά με την ένταξη των σχολικών μονάδων του Νομού Πρέβεζας στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», η
14 Νοεμβρίου 2019
Η Οργάνωση Βάσης του Νέου Αριστερού Ρεύματος στην Πρέβεζα και της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το ...
12 Νοεμβρίου 2019
Η Όλγα Πλόσκα με 92 ψήφους, έναντι 37 της Αρετής Γεωργίου Αρετής εκλέχτηκε τακτική Σύμβουλος Κοινότητας Πέτρας με τη Δημοτική Παράταξη “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ...
11 Νοεμβρίου 2019
Η ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας , ανακοινώνει σε όλους τους πολίτες του Νομού Πρέβεζας , ότι τα γραφεία της βρίσκονται σε νέα διεύθυνση . Επί της Λεωφόρου Ειρήνης ...
08 Νοεμβρίου 2019
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης: “Ο Βουλευτής Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, μετά από ...

Αθλητισμός

14 Νοεμβρίου 2019
Break εθνικών ομάδων, άρα καλή ευκαιρία για ματιές στα μακροχρόνια και, εν προκειμένω, στα καθ’ ημάς. Για τίτλο, ο Ολυμπιακός είναι πλέον σε… season low αναφορικά με τις τιμές, όντας στο 1.55
13 Νοεμβρίου 2019
Είναι το απόλυτο ντέρμπι εθνικών ομάδων. Το αποκαλούν Superclásico de las Américas και Superclásico Sudamericano ή, απλά, Βραζιλία – Αργεντινή. ...
12 Νοεμβρίου 2019
Στο πλαίσιο της επάνδρωσης των μικτών ομάδων της ΕΠΣ ΠPΕΒΕΖΑΣ/ΛΕΥΚΑΔΑΣ για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, η Τεχνική Επιτροπή της Ένωσης ανακοινώνει ότι ...
10 Νοεμβρίου 2019
Συνέντευξη Τύπου, μετά τη λήξη της αναμέτρησης ΠΑΣ Πρέβεζα-Σούλι Παραμυθιάς, παραχώρησαν στους δημοσιογράφους οι προπονητές των δύο ομάδων Μιχάλης ...
10 Νοεμβρίου 2019
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις καλύτερες φάσεις του αγώνα ΠΑΣ Πρέβεζα-Σούλι Παραμυθιάς που έληξε ισόπαλος:  

Πολιτισμός

14 Νοεμβρίου 2019
Γράφει ο Σπύρος Σκλαβενίτης  Δρ. Ιστορίας Προϊστάμενος ΓΑΚ Πρέβεζας Πρόσφατα, δωρήθηκαν στην υπηρεσία μας ΓΑΚ Πρέβεζας τρεις ενδιαφέρουσες πρεβεζάνικες εκδόσεις φωτογραφικών
14 Νοεμβρίου 2019
Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 στις 21:15 η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας θα προβάλει την ταινία:  Το Ξέρουν Όλοι - Todos lo Saben ...
12 Νοεμβρίου 2019
Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 στις 21:15 η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας θα προβάλει την ταινία:  Το Ξέρουν Όλοι - Todos lo Saben ...
09 Νοεμβρίου 2019
Η φωτογραφία του 1943 παρουσιάζει τον τότε χώρο της Πλατείας Ανδρούτσου. Δημοσιοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Ακτία-Νικόπολις Νίκο Καράμπελα στα ...

Στήλες

14 Νοεμβρίου 2012
Στις 14 Νοεμβρίου 1989, ο Μάνος Χατζιδάκις ιδρύει την «Ορχήστρα των Χρωμάτων».   1533 - Ισπανοί κονκισταδόρες υπό την ηγεσία του Φρανθίσκο
12 Νοεμβρίου 2012
Στις 13 Νοεμβρίου 1887, διαδήλωση αριστερών στο Λονδίνο κατά της βρετανικής καταπίεσης στην Ιρλανδία πνίγεται στο αίμα από την αστυνομία. 3 νεκροί ...
11 Νοεμβρίου 2012
Στις 12 Νοεμβρίου 1940 μετά από την οικτρή ιταλική επιθετική αποτυχία στο Βορειοηπειρωτικό Μέτωπο, ο Χίτλερ εκδίδει την πρώτη του εμπιστευτική ...
11 Νοεμβρίου 2012
Στις 11 Νοεμβρίου 2004, φεύγει από τη ζωή ο Γιάσερ Αραφάτ, ο ηγέτης του παλαιστινιακού λαού. Ιδρυτής της Φατάχ και επικεφαλής της Οργάνωσης για την ...
09 Νοεμβρίου 2012
Στις 10 Νοεμβρίου 1444 γίνεται η Μάχη της Βάρνας. Οι Οθωμανοί υπό τον σουλτάνο Μουράτ Β' συντρίβουν τις χριστιανικές δυνάμεις ...