Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 14:33

Ορίστηκε το νέο ΔΣ στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας-Καταγγελίες για καθεστωτική νοοτροπία της δημοτικής αρχής

Στον ορισμό των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση από την οποία δεν έλειψαν και πάλι οι διαξιφισμοί και οι έντονες διαφωνίες από την αντιπολίτευση για τη διαδικασία και για την ερμηνεία των σχετικών εγκυκλίων.

Μετά από πολύωρη συζήτηση και ψηφοφορία η σύνθεση του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας έχει ως εξής: Πρόεδρος Νίκος Γεωργάκος, αντιπρόεδρος Γρηγόρης Κουμπής και μέλη Δημήτρης Καραμανίδης, Νίκος Παγγές, Αθηνά Κωνσταντάκη , Ευκλείδης Φονταράς και ο προϊστάμενος της Λιμενικής Υπηρεσίας. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Γιάννης Δαρδαμάνης, Κωνσταντίνος Ακρίβης, Γιώργος Σαριάνογλου, Λεωνίδας Αργυρός, Ηλίας Αλεξανδρής και Κοσμάς Κορωναίος.

IMG 8930

Από τη διαδικασία απείχαν και σε αυτή τη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ανυπότακτης Κίνησης, η Δημοτική Ανατροπή συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου ενώ η Ανάπτυξη Τώρα, η Δημοτική Συνεργασία και η Στροφή στο μέλλον ψήφισαν με τη σημείωση πως έχουν σοβαρές ενστάσεις ως προς την νομιμότητα της διαδικασίας.

Να θυμίσουμε πως στην προηγούμενη συνεδρίαση (όπου το θέμα τελικά είχε αναβληθεί) ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης είχε επισημάνει πως σύμφωνα με το νόμο οι 7 θέσεις του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καλύπτονται από τον προϊστάμενο της κατά τόπο Λιμενικής Υπηρεσίας, πέντε ορίζονται από την παράταξη του δημάρχου (τα 3/5) και ένας από την αντιπολίτευση.

Σε αυτό είχαν διαφωνήσει οι παρατάξεις Ανάπτυξη Τώρα, Δημοτική Συνεργασία και Στροφή στο Μέλλον σημειώνοντας πως ορίζονται 4 από το δήμαρχο και 2 από την αντιπολίτευση, ζητώντας γραπτή γνωμάτευση από το νομικό σύμβουλο του Δήμου για την ερμηνεία του σχετικού νόμου και των εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί.

IMG 9024

Το θέμα επανήλθε στη συνεδρίαση της Τετάρτης, παρουσία του νομικού συμβούλου του δήμου κ. Χαράλαμπου Βουκελάτου, ο οποίος με γραπτή γνωμοδότηση επισήμανε πως σύμφωνα με τη δική του ερμηνεία του νόμου, ο δήμαρχος ορίζει τα 5 μέλη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον κ. Κορωναίο να ζητά την αναβολή του θέματος μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το οποίο θα αποσαφηνίσει τη διαδικασία.

“Από την έπαρσή σας δυστυχώς φέρατε το θέμα προς συζήτηση πριν καθαρογραφεί το πολυνομοσχέδιο που αποσαφηνίζει τη διαδικασία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίτσας με τον κ. Καραμανίδη να του επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν να αμφισβητεί και τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου.

IMG 8959

Μπαΐλης: "Καλώ την αποκεντρωμένη διοίκηση να επιληφθεί της σύνθεσης του δημοτικού λιμενικού ταμείου"

“Με όλο το σεβασμό προς το νομικό σύμβουλο, εγώ δεν το δέχομαι αυτό που λέει και καλώ την αποκεντρωμένη διοίκηση να επιληφθεί της σύνθεσης του δημοτικού λιμενικού ταμείου. Για μένα είναι απαράδεκτο, είναι ξεκάθαρο τα 3/5 και τα 2/5, θα ξεχάσουμε και την πρακτική αριθμητική που μάθαμε στο δημοτικό! Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό!” τόνισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Χρήστος Μπαΐλης.

IMG 8946

Λελοβίτης: "Πιθανόν να απαιτείται από το νόμο πλειοψηφία με... καβάτζες"

“Καταδεικνύονται τα τεράστια ζητήματα που έχει αυτός ο νόμος Θεοδωρικάκου και τις τεράστιες δυσκολίες τις οποίες μας βάζει να προσπεράσουμε. Εγώ θα μείνω σε μια πιθανή και πιθανόν αυθαίρετη, αλλά κατά τη γνώμη μου πολύ κοντά στην ερμηνεία του νόμου που έδωσε ο νομικός σύμβουλος. Πιθανόν να απαιτείται από το νόμο πλειοψηφία με... καβάτζες, ελπίζω να καταλαβαίνουμε όλοι πόσο προσβλητικό είναι αυτό για την έννοια της ίδιας της Δημοκρατίας και του δημοτικού συμβουλίου” τόνισε ο κ. Πάνος Λελοβίτης από τη Στροφή στο Μέλλον.

IMG 9001

Κορωναίος: "Από τη δημοτική αρχή υπάρχει διάθεση για μετάφραση και εξήγηση του νόμου κατά το δοκούν"

Ο κ. Κορωναίος από τη Δημοτική Συνεργασία σημείωσε πως θα προχωρήσει σε ένσταση και τόνισε “το θέμα είναι πάρα πολύ απλό αλλά δεν φαίνεται η διάθεση από τη δημοτική αρχή να λυθεί. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει το 4 -2-1 το οποίο είναι το πιο δίκαιο και το πιο καθαρό και το οποίο δεν επηρεάζει και το αποτέλεσμα. Αυτό είναι μια απλή πλειοψηφία, είτε ποσοτική είτε ποιοτική και είναι απλά δείγμα θέλησης. Το θέμα είναι ότι από τη δημοτική αρχή δεν υπάρχει θέληση και υπάρχει διάθεση για μετάφραση και εξήγηση του νόμου κατά το δοκούν. Δεν έχετε την ανάγκη ούτε καν την ψήφο μας, δεν έχετε την ανάγκη μας σε καμία περίπτωση, άρα δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία μετάφρασης. Έχετε απόλυτη πλειοψηφία, υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλάξει; Δεν αλλάζει. Εμείς προτείνουμε και πρέπει να υπάρχουν περισσότερα μέλη προς γνώση το δημοτικό λιμενικό ταμείο όπως ξεκάθαρα ο νομοθέτης το προβλέπει με εκείνο το 2/5”.

IMG 9023

Νίτσας: "Η δημοτική αρχή δεν έχει πρόθεση συζήτησης, συνεργασίας και διαλόγου"

“Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν έχει ούτε πρόθεση συζήτησης, συνεργασίας και διαλόγου με την αντιπολίτευση γιατί εμμένει σε κάποια ζητήματα που είναι λυμένα και από το νόμο αλλά και από τα απλά μαθηματικά. Δεν θα κάνουμε το άσπρο μαύρο. Είναι πραγματικά λυπηρό το ότι ο κύριος δήμαρχος δεν πήρε την πρωτοβουλία να λύσει το θέμα από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, πραγματικά λυπάμαι που δεν τόλμησε να κάνει την υπέρβαση κατ αυτόν, το αυτονόητο κατ' εμέ, να προχωρήσει σε αυτό που οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέθεσαν και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και τώρα. Η αδιάλλακτη στάση του κρίνεται και θα κριθεί και στις επόμενες αποφάσεις που θα έρθουν γιατί δείχνει μια διάθεση κόντρας και αντίδρασης και θεωρώ ότι δεν συνάδει με την αυτοδιοίκηση που εμείς οραματιζόμαστε όταν συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές. Εμείς επιμένουμε και λέμε ότι ο νόμος υπερισχύει της όποιας εγκυκλίου και είναι σίγουρο ότι γίνεται μια διπλή παραβίαση στην αυτοδιοίκηση, η πρώτη έγινε με τον εκλογικό νόμο, η δεύτερη έγινε με διευκρινιστικές εγκυκλίους που ήταν καθ υπέρβαση και καθ υπερβολή στο να δώσουμε την υπέρμετρη πλειοψηφία μην τυχόν και φύγει κάποιος. Η παράταξή μας δεν θα ορίσει υποψήφιο” τόνισε ο κ. Νίτσας.

IMG 8945

Γεωργούλης: "H συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι συνέχεια του νόμου πραξικοπήματος προς τις δημοκρατικές διαδικασίες Θεοδωρικάκου"

“H συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι συνέχεια του νόμου πραξικοπήματος προς τις δημοκρατικές διαδικασίες Θεοδωρικάκου. Η λέξη πλειοψηφία αν είχε επιθετικό προσδιορισμό θα έλυνε το θέμα, δεν το βάζει εσκεμμένα η εγκύκλιος. Είναι ασαφής, διότι αν έλεγε αναγκαία πλειοψηφία θα μπορούσε μετ 4 ψήφους να κυβερνήσει η πλειοψηφία που υπάρχει, παρότι ο ίδιος ο νόμος είναι αντιδημοκρατικός δεν βάζει ούτε καν και την απόλυτη πλειοψηφία, το αφήνει στην καλή ή κακή διάθεση ενός δημαρχοκεντρικού δημάρχου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν παίρνει θέση ο κ. Γεωργάκος κι εμείς απέχουμε από τις διαδικασίες, όμως θα μας έχετε σε αυτές τις επιτροπές να βλέπουμε τι αποφασίζετε και να το ανακοινώνουμε στον πρεβεζάνικο λαό. Καλούμε όλες τις παρατάξεις αν πράγματι θέλουν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση να αποσύρουν τους υποψήφιούς τους και όσους έχουν εκλεγεί στις υπόλοιπες επιτροπές διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο” τόνισε ο κ. Γεωργούλης.

IMG 8986

Γεωργάκος: "Μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ένσταση"

“Ζητήσατε την προηγούμενη φορά μια γνωμοδότηση στην οποία συμφωνήσαμε όλοι. Εγώ και την προηγούμενη φορά είχα επιλέξει αναπληρωματικό μέλος από την αντιπολίτευση. Μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ένσταση. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να υποδεικνύεις τα μέλη κι εγώ υποδεικνύω αναπληρωματικό μέλος για το λιμενικό ταμείο από την αντιπολίτευση” τόνισε ο κ. Γεωργάκος και σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου πρότεινε για τη σύνθεση του νέου ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τον εαυτό του με αναπληρωτή τον κ. Δαρδαμάνη, τον κ. Κουμπή με αναπληρωτή τον κ. Ακρίβη, τον κ. Καραμανίδη με αναπληρωτή τον κ. Σαριάνογλου, τον κ. Παγκέ με αναπληρωτή τον κ. Αργυρό και την κα Κωνσταντάκη με αναπληρωτή τον κ. Αλεξανδρή.

Στο σημείο αυτό υπήρξε πάλι ένταση και έντονη διαφωνία από την αντιπολίτευση ως προς τη διαδικασία με τον κ. Γεωργάκο να επισημαίνει πως η διαδικασία καθυστερεί χωρίς λόγο: “Ό,τι γίνεται στο λιμενικό ταμείο αφορά ένα ευαίσθητο κομμάτι της πόλης, όλοι πηγαίνουμε με το σκοπό ότι θα βοηθήσουμε την πόλη. Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές για όλους, δεν είναι μόνο τα 5 μέλη που θα συμμετέχουν. Θεωρώ ότι το ότι αναλαμβάνω τη θέση του Προέδρου είναι αυτή η ευαισθησία που τόσα χρόνια από το 2008 μέσα από το ΤΕΕ προσπαθούσαμε να κάνουμε το λιμάνι έτσι όπως το θέλουν όλοι οι Πρεβεζάνοι με τις χρήσεις του. Μην περιμένετε κάτι διαφορετικό, αυτή είναι η διαδικασία του ορισμού και από εκεί και πέρα όλοι μαζί θα παίρνουμε κι εκεί ομόφωνες αποφάσεις και μην κολλάμε αν θα είναι ο ένας που ορίζω εγώ ή αν θα είναι κάποιος άλλος. Εγώ ως δήμαρχος πηγαίνω Πρόεδρος στο λιμενικό ταμείο για να μπορέσω να βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να φύγει από αυτό που τόσα χρόνια μας απασχολεί. Μακάρι να είχα στο ΔΣ και τον κ. Μπαΐλη και άλλους, αλλά η επιλογή έγινε με βάση τη γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου και παρακαλώ να ορίσετε ένα μέλος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία”.

Παρά τις έντονες αντιρρήσεις τις αντιπολίτευσης η διαδικασία συνεχίστηκε με τη Στροφή στο Μέλλον να προτείνει τον κ. Φονταρά και τη Δημοτική Συνεργασία να προτείνει τον κ. Κορωναίο. Μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχθηκε ο κ. Φονταράς τακτικό μέλος και αναπληρωματικό ο κ. Κορωναίος.

IMG 8966

Σ. Αμάραντος: "Η πλειοψηφία έχει εγκαθιδρύσει καθεστώς ιδιότυπης δικτατορίας"

Παρά το γεγονός ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετείχε στη διαδικασία , ο επικεφαλής της κ. Σταύρος Αμάραντος τόνισε: “το ζητούμενο είναι γιατί εγκλωβίζεται η μείζονα αντιπολίτευση και ο πρώην δήμαρχος σε αυτές τις λογικές, έχει νόημα αν το λιμενικό ταμείο θα εκπροσωπείται από 5 ή 4 του Γεωργάκου; Αυτό είναι η ουσία; Η πολιτική ουσία του ζητήματος είναι ότι η πλειοψηφία έχει εγκαθιδρύσει καθεστώς ιδιότυπης δικτατορίας όπου ελέγχουν με μείζονες πλειοψηφίες τα πάντα, δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω, βλέπει τη νοοτροπία που έχουν η οποία παρασάγγας σχετίζεται με στοιχειώδεις δημοκρατικές ευαισθησίες. Έτσι είναι γαλουχημένοι, τι να κάνουμε; Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο, άντε θα πάρει μια θέση παραπάνω στο λιμενικό ταμείο, τι πολιτική θα εφαρμόσει; ιδιωτικά συμφέροντα συγκεκριμένα θα εξυπηρετήσουν οι κύριοι, είναι δεδομένο. Αυτό είναι η πολιτική ουσία του ζητήματος, οι 4, 5 ή 3 ποσώς με ενδιαφέρει. Είναι έτσι κι αλλιώς εξασφαλισμένη η συντριπτική πλειοψηφία από τη μεριά της δημοτικής αρχής. Αυτό είναι το ζητούμενο, να ανατρέψουμε τις υφιστάμενες πολιτικές, που λειτουργεί το κάθε λιμενικό ταμείο ως αποκούμπι που εξυπηρετεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα τόσα χρόνια. Καθίστε να αναλύουμε νόμους και εγκυκλίους, όταν το πολιτικό στίγμα που το πάνε οι κύριοι είναι σαφέστατο.”

Πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο κ. Νίτσας κάλεσε το δήμαρχο Πρέβεζας να προτείνει 2 άτομα από την αντιπολίτευση και να δώσει λύση στο αδιέξοδο και ακολούθησε ο παρακάτω έντονος διάλογος:

Νίτσας: βέβαια αν υπάρχει η καθεστωτική νοοτροπία και υπάρχουν εκ του πονηρού άλλα πράγματα, θα εμμείνει να πάει με 5 γιατί έτσι έχει πάρει εντολές. Ας επιλέξει και να προτείνει.

Γεωργάκος: τι εννοείτε κύριε Νίτσα; τι εντολές λέτε; τι μας περάσατε; Είμαι 28 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας και εντολές να πάρω από ποιον; τι λέτε εδώ μέσα; έχουμε νομικό σύμβουλο, είμαστε εδώ δύο ώρες για το θέμα, δεν ξέρουμε να διαβάζουμε; και μου λέτε εμένα για εντολές; 15μελές είμαστε; τι κουβέντες είναι αυτές; Να ανακαλέσετε!

Νίτσας: οι εντολές κ. Δήμαρχε μπορεί να είναι μετά από τα τηλέφωνα που πήρε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (κ. Δαρδαμάνης) στα κομματικά επιτελεία που δυστυχώς προσβάλουν το δημοτικό συμβούλιο! Που έρχεστε τέτοια ώρα και παίρνετε γενικούς γραμματείς, που παίρνετε πολιτικά πρόσωπα για να μας κάνετε πολιτική στο δημοτικό συμβούλιο! Είναι ανεπίτρεπτο να είστε δήμαρχος και να μιλάτε εδώ σε ανοιχτή ακρόαση με κομματικά στελέχη και να μας υποδεικνύετε τι να κάνουμε. Αυτές είναι οι εντολές σας, εμείς δεν παίρνουμε τέτοιες εντολές. Είναι κυρίαρχο όργανο το δημοτικό συμβούλιο και ας θέλουν κάποιοι να το υποβαθμίζουν με πρώτο εσάς, γιατί θα έπρεπε να σεβαστείτε το δημοτικό συμβούλιο τόση ώρα όταν υπάρχει δημοτικός σύμβουλος που έχει θέσει αίτημα για αναβολή και προσπαθείτε με τερτίπια να διαβάζετε πολυνομοσχέδια που έχουν αναρτηθεί το βράδυ, χωρίς να τα έχουμε εδώ και να σας και κάτι, δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε σε αυτή τη λιμενική επιτροπή. Δεν μας ενδιαφέρει γιατί πραγματικά είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι αυτή η επιτροπή θα αποτύχει γιατί δεν έχει το πνεύμα της συνεργασίας με όλες τις παρατάξεις. Γι αυτό και δεν θα προτείνουμε υποψηφιότητα, αν υπήρχε το πνεύμα της συνεργασίας θα ήταν τελείως διαφορετική η προσέγγισή μας”.

Καραμανίδης: πολιτική εδώ μέσα δεν κάνουμε κ. Νίτσα, εσείς είχατε ζητήσει την εισήγηση του νομικού συμβούλου του υπουργείου, τώρα γιατί σας κακοφαίνεται όταν σας τη δώσαμε και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέτε ότι κάνουμε πολιτική. Τις αποφάσεις του δημάρχου για το ποιον θα ορίσει δεν μπορείτε να τις κρίνετε.

Για τα υποδεκνυόμενα από το δήμαρχο μέλη του νέου ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία (οι παρατάξεις Δημοτική Συνεργασία και Στροφή στο μέλλον και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κακιούζης ψήφισαν με την επιφύλαξη για τη νομιμότητα της διαδικασίας, ενώ η Ανάπτυξη Τώρα ψήφισε λευκό), ενώ η πρόταση για τα μέλη της αντιπολίτευσης πέρασε ομόφωνα με τις επιφυλάξεις των παρατάξεων Ανάπτυξη Τώρα, Δημοτική Συνεργασία και Στροφή στο μέλλον ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας.

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...
23 Απριλίου 2024
Έπειτα από πολλές πολιτικές παλινωδίες, αρκετό “κρυφτούλι” και συνεχόμενες επικοινωνιακές γκάφες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της αγωγής της ...
22 Απριλίου 2024
Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr) και έχει ...
22 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής αριστεράς: Πραγματοποιήθηκε ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024,  στη Θεοφάνειο
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...