Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 14:54

Ο Φώτης Ζέρβας Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΠ – Τέθηκαν ζητήματα πολιτικής ηθικής με “βιτριολικές ατάκες” για τη συνεργασία Δημάρχου-Ροπόκη (pics)

Πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, το απόγευμα της Δευτέρας, σε μία διαδικασία που ανέδειξε πολιτικά ζητήματα και αδιέξοδα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος πρότεινε (η πρότασή του σύμφωνα με το νόμο είναι δεσμευτική για το σώμα, οπότε όσους πρότεινε ορίζονται) για νέο Πρόεδρο της Δημοτικής Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης τον Φώτιο Ζέρβα, σύμβουλο της παράταξης Δημοτική Ανατροπή του Βαγγέλη Ροπόκη. Από την παράταξή του πρότεινε ως τακτικά μέλη τους Αθηνά Κωνσταντάκη, Νίκο Παγγέ, Λεωνίδα Αργυρό, Δημήτρη Καραμανίδη και ως αναπληρωματικά μέλη τους Γιάννη Δαρδαμάνη, Κώστα Ακρίβη, Γρηγόρη Κουμπή και Γιώργο Σαριάνογλου.

IMG 0242

Τις δύο θέσεις δημοτών θα καλύψουν (έπειτα από πρόταση του Δημάρχου) οι Δήμητρα Ραβανού (δικηγόρος) και Πηνελόπη Παππά (συνταξιούχος), με αναπληρωματικά μέλη τους Κώστα Πάσχο (πολιτικός μηχανικός) και Φώτη Κοτσαρίνη (πολιτικός μηχανικός).

IMG 0216

Έπειτα από εκλογική διαδικασία την αντιπολίτευση θα εκπροσωπήσουν στο Δ.Σ. οι Παύλος Σαραμπασίνας (Δημοτική Συνεργασία) και Θανάσης Ανωγιάτης (Στροφή στο Μέλλον), με αναπληρωματικά μέλη τους Κοσμά Κορωναίο (Δημοτική Συνεργασία) και Βασίλη Κωστούλα (Στροφή στο Μέλλον).

Με το αριθμ.πρωτ.:6/23.10.2019 έγγραφο του ΤΕΕ – Τμήμα Ηπείρου- Επιτροπή Ν.Πρέβεζας, ορίστηκε εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρέβεζας ο κ.Παππάς Δημήτριος του Αναστασίου ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή του, τον κ. Τσούτση Χρήστο του Ιωάννη.

Με το αριθ.πρωτ.:5/24.9.2019 έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Πρέβεζας ορίζονται εκπρόσωποί του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρέβεζας ο κ. Βασιλείου Λάμπρος ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή του τον κ. Αποστολίδη Στυλιανό.

IMG 0184

Τέθηκαν ωστόσο από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και πάλι ζητήματα πολιτικής ηθικής για τη συνεργασία των παρατάξεων Γεωργάκου-Ροπόκη και ακολούθησε η παρακάτω συζήτηση:

Σταύρος Αμάραντος (Λαϊκή Συσπείρωση): “Οι αλλαγές του καλοκαιριού που έκανε η Νέα Δημοκρατία, αποτελούν εγχειρίδιο για το πως οι μειοψηφίες κατορθώνουν με αντιδημοκρατικό τρόπο να γίνουν πλειοψηφίες. Ο Δήμαρχος και η παράταξή του είναι 8. Παρ' όλα αυτά ουσιαστικά μονοπωλεί όλες τις θέσεις. Το πλαίσιο της ΝΔ γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τη νωπή λαϊκή εντολή. Δεν έχει σχέση με τους στοιχειώδεις δημοκρατικούς κανόνες. Σε κάθε Αγαμέμνονα υπάρχει πάντα μία Κλυταιμνήστρα κε Ροπόκη. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας αναφορικά με τη σχέση σας με το συνδυασμό του Δημάρχου. Διατηρείτε στα τελευταία δημοτικά συμβούλια μία αμφίσημη στάση. Στα μικρά και στα ελάσσονα διαφοροποιήστε, στα μεγάλα και στα μείζονα συνταυτίζεστε. Προέρχεστε και εσείς κ. Ροπόκη και ο κ. Ζέρβας από το παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ζέρβας είναι οργανωμένος στο ΠΑΣΟΚ. Κάνατε ένα συνέδριο μιας μέρας... Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι ο στρατηγικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η Δεξιά και ο δυνητικός σύμμαχος η Αριστερά. Εσείς είστε στον αντίποδα. Έχετε προσχωρήσει με τα μπούνια σε ακροδεξιές λογικές και πολιτικές”.

IMG 0257

Λάζαρος Πιπιλίδης (Δημοτική Συνεργασία): “Δεν έχει καμία δουλειά με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ. Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. Σας παρακαλώ πολύ... Δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε για τα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Να κοιτάζετε το κόμμα σας...”

Βαγγέλης Ροπόκης (Δημοτική Ανατροπή): “Να κάνετε ένα άγαλμα και στον Φλωράκη που συνεργάστηκε με τη Νέα Δημοκρατία και δίκασε δημοκράτες ανθρώπους”.

IMG 0209

Φώτιος Ζέρβας (Δημοτική Ανατροπή): “Η προηγούμενη Κυβέρνηση έφτιαξε ένα νόμο. Με την προϋπόθεση να αυξήσουμε τις συνεργασίες. Το θέλετε ή δε το θέλετε; Ήσασταν υπέρ ή κατά της απλής αναλογικής. Εδώ μέσα είμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα των δημοτών. Για να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα και όχι για να βγάλουμε τα πολιτικά μας απωθημένα. Είναι σεβαστό να έχετε την άποψή σας. Μπορεί να μην έχετε μάθει να συνεργάζεστε με κανέναν, περιχαρακωμένοι γύρω από μία συγκεκριμένη ιδεολογία. Σεβαστό κι αυτό. Όμως δε θα μας πικάρετε συνεχώς και δε θα σταματήσετε το οποιοδήποτε καλό πάμε να κάνουμε προς όφελος των δημοτών. Ρίχνετε μομφές σε οποιαδήποτε συνεργασία έχουμε με το Δήμαρχο. Εγώ δεν έχω ανάγκη να κρυφτώ. Έχουμε φτάσει να έχουμε καλή συνεργασία σε ζητήματα τα οποία θεωρούμε πως μπορούμε να έχουμε ένα minimum συνεργασίας. Κι αυτό θα το εξαντλήσουμε. Προφανώς έχουμε συγκεκριμένα όρια. Αν κάπου διαφωνήσουμε, θα διαφωνήσουμε. Δε το απαγορεύει κανείς. Ούτε μνημόνια πρέπει να υπογράψουμε. Αν δεν καταλαβαίνετε πως είναι η συνεργασία στην κοινωνία, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι και όχι εκπρόσωποι των πολιτικών μας φορέων. Το βάζουμε σε δεύτερη μοίρα. Εδώ ήρθαμε να δουλέψουμε για το Δήμο. Δεν είναι ντροπή να έχουμε συνεργασία με κάποιον. Έλεος...”.

IMG 0267

Κοσμάς Κορωναίος (Δημοτική Συνεργασία): “Κάποια πράγματα που ειπώθηκαν για κάποιους από εμάς είναι λίγο βαριά. Αναφορικά με το τι θα κάνει η Δημοτική Ανατροπή είναι δικό της θέμα και αν χρειαστεί οι συνάδελφοι του ΚΙΝΑΛ θα λογοδοτήσουν στα αρμόδια όργανα του Κινήματος. Σε καμία περίπτωση όμως ούτε αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπούν το ΠΑΣΟΚ ή το Κίνημα Αλλαγής. Δε νομίζω ότι οι κύριοι εκπροσωπούν το ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Από 'κει και πέρα δε μπορώ να τους μεμφθώ για την απόφασή τους. Θα τους κρίνει η κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας ιερός χώρος, που εμείς θεωρούμε ότι έχει προσφέρει σε αυτή τη χώρα. Είναι οξύμωρο, αλλά έντιμο από την άλλη να πείτε ότι ''κύριοι, συνεργαζόμαστε''. Δε βγήκατε ποτέ επίσημα να το πείτε. Σήμερα το άκουσα πρώτη φορά. Μου αρκεί αυτό που λέτε σήμερα. Θα κριθείτε από την κοινωνία και τους πολίτες. Πάντως σίγουρα η δημοτική ανατροπή δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Σας το δηλώνω κάθετα”.

Βαγγέλης Ροπόκης: “Για τη συνεργασία το έχουμε πει πάλι εδώ μέσα. Έχουμε απαντήσει και πάλι στη Λαϊκή Συσπείρωση. Μετά από 3-4 συμβούλια καλούμαστε και πάλι να πούμε το ίδιο πράγμα. Για το αν εκπροσωπούμε το ΠΑΣΟΚ; Ευτυχώς ο κ. Σαραμπασίνας εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ. Και όσον αφορά το ΦΟΔΣΑ και όσον αφορά την ΠΕΔ. Συγχαρητήρια κε Κορωναίε”.

Κοσμάς Κορωναίος: “Δεν είπα ότι εγώ εκπροσωπώ το ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο. Σίγουρα όμως δεν εκπροσωπείτε το ΠΑΣΟΚ. Σας έχει ορίσει το ΠΑΣΟΚ να το εκπροσωπήσετε; Ακούμε νέα πράγματα...”.

IMG 0158

Μιχάλης Γεωργούλης (Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας): “Πέρα από το ζήτημα της εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΙΝΑΛ. Δεν ενδιαφέρει τις άλλες παρατάξεις. Επειδή ταλανίζεται εδώ και δύο μήνες το δημοτικό συμβούλιο με εκλογικές διαδικασίες και οφίτσια πάνω σε επιτροπές, οι οποίες έχουν καθοριστεί με μία νομοθετική ρύθμιση αντιδημοκρατική και πραξικοπηματική από την Κυβέρνηση της ΝΔ και όσοι στηρίζουν τέτοιες καταστάσεις στηρίζουν την Κυβέρνηση της ΝΔ, ανεξάρτητα αν είναι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, εμείς απέχουμε από αυτές τις διαδικασίες. Ως πολιτική διαμαρτυρία και καταδεικνύοντας τη γύμνια τους που φτύνουν τον κόσμο της Πρέβεζας και την ψήφο που πήραν και ασχολούνται με τέτοια θέματα. Η ΔΕΥΑΠ έχει προβλήματα, ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό. Δεν έχει νερό η Πρέβεζα το καλοκαίρι. Κάποια χωριά ούτε το χειμώνα”.

IMG 0150

Κώστας Κύρλας (Λαϊκή Συσπείρωση): “Προέκυψε από τις εκλογές ένα δημοτικό συμβούλιο, που η σύνθεσή του είναι αναλογικότερη των όσων ψήφισαν, σε σχέση με τα προηγούμενα. Έρχεται η Νέα Δημοκρατία με τροπολογία και ένα δημοτικό συμβούλιο, όπου η αντιπολίτευση είναι πλειοψηφία, την μετατρέπει σε μειοψηφία. Πραξικοπηματικά, μέσα από τις επιτροπές. Γίνεται ένα τρικ ανάμεσα στην παράταξη του Δημάρχου και τη Δημοτική Ανατροπή και η αντιπολίτευση γίνεται μειοψηφική. Στα χαρτιά η Δημοτική Ανατροπή δηλώνει αντιπολίτευση, αλλά στην πραγματικότητα συνεργάζεται. Είναι μία πολιτική πράξη και πρέπει να κριθεί. Αυτή η πράξη δε βοηθάει ούτε στην πολυφωνία, ούτε στη συναίνεση”.

Λάζαρος Πιπιλίδης: “Να ξεκαθαρίσουμε λιγάκι. Η μόνη παράταξη που εκπροσωπεί κόμμα εδώ μέσα είναι η Λαϊκή Συσπείρωση. Οι άλλοι συνδυασμοί είναι παρατάξεις. Είναι ανάμεικτοι. Θα ήθελα να ευχηθώ στους πρώην συντρόφους μου ή και στους τωρινούς, καλό ταξίδι στο δρόμο που διάλεξαν. Πρώτη φορά άκουσα συνειδητά τη λέξη συνεργασία και από το φίλο μου το Φώτη”.

IMG 0196

Χρήστος Μπαΐλης (Δημοτική Συνεργασία): “Οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθένα μας είναι απόλυτα σεβαστές. Σαν παράταξη εκπροσωπούμε μόνο τα συμφέροντα των Πρεβεζάνων που μας ψήφισαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Φυσικά από αυτούς θα κριθούμε”.

IMG 0204

Παναγιώτης Λελοβίτης (Στροφή στο Μέλλον): “Καταδεικνύεται ότι και αυτά τα απλά διαχειριστικά ζητήματα έχουν ένα πολιτικό πρόσημο. Και αυτό βγαίνει από τη σημερινή κουβέντα, όσο κι αν θέλουμε να εθελοτυφλούμε. Θα διαφωνήσω για το αναλογικότερο σύστημα, που είπε ο κ. Κύρλας. Ήταν αναλογικό και υπηρετούσε τις αρχές της άδολης δημοκρατικής αναλογικής εκπροσώπησης. Έγινε πραξικόπημα. Έχουμε βγάλει ένα ψήφισμα. Υπάρχει ένα ζήτημα κοντά στα όρια της ηθικής, για το αν κομμάτι της αντιπολίτευσης μπορεί να λειτουργεί σε συνεργασία με τη συμπολίτευση, αν εκμεταλλεύονται τον πραξικοπηματικό νόμο Θεοδωρικάκου για να έχουν πρόσβαση σε θέσεις κτλ. Όλα αυτά τα ζητήματα έχουν πολιτικό πρόσημο. Να ξαναδούμε λίγο το κομμάτι της στάσης μας και να είμαστε ξεκάθαροι. Εκπροσωπούμε εδώ κόσμο που μας ψήφισε. Εξάλλου η αναλογική προσέγγιση ευνοεί συνεργασίες, αλλά όλα αυτά να γίνονται στο φως του ήλιου και με ξεκάθαρους πολιτικούς κανόνες”.

Φώτιος Ζέρβας: “Γνωριζόμαστε χρόνια. Ξέρεις πολύ καλά Λάζαρε ότι έβαλα πλάτη στον πολιτικό αυτό φορέα, όταν οι άλλοι τα πήραν όλα. Κι εγώ δεν πήρα τίποτα. Ήμουν εκεί. Και τον έχω τιμήσει αυτό τον δρόμο. Δε ντρέπομαι για την επιλογή μου σε αυτή τη φάση. Όταν όμως είχατε βασικά στελέχη της ΝΔ στην παράταξή σας ή ακόμη και τους βουλευτές μαζί σας. Δεν είναι όλα υπό το φως του ήλιου. Δεν είχατε αυτή την πρεμούρα τότε. Σας βόλευε...”.

Σταύρος Αμάραντος: “Κάλεσα τον κ. Ροπόκη να ξεκαθαρίσει τη σχέση που έχει με την παράταξη του Δημάρχου. Αν θέλετε και για λόγους αυτοπροστασίας της ίδιας της παράταξής σας. Οι συμφωνίες είτε γίνονται κάτω από το τραπέζι είτε με προγραμματική σύγκλιση και να κατατεθεί στο σώμα. Το οφείλετε στους ψηφοφόρους σας”.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...
23 Απριλίου 2024
Έπειτα από πολλές πολιτικές παλινωδίες, αρκετό “κρυφτούλι” και συνεχόμενες επικοινωνιακές γκάφες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της αγωγής της ...
22 Απριλίου 2024
Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr) και έχει ...
22 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής αριστεράς: Πραγματοποιήθηκε ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...