Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 22:12

“Άδειες καρέκλες” στην Πρέβεζα-Η εστίαση διαμαρτύρεται και διεκδικεί (photos+video)

Το δικό τους μήνυμα διαμαρτυρίας έστειλαν οι επαγγελματίες της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων της Πρέβεζας, ζητώντας συγκεκριμένες λύσεις και μέτρα  για την επιβίωση του κλάδου.

M79A1311

Στις 8 το απόγευμα η πλατεία Ανδρούτσου γέμισε με “άδειες καρέκλες” από επαγγελματίες που συμμετείχαν στην πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού "EMPTY CHAIRS - Άδειες καρέκλες" που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

M79A1320

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Εστίασης και Συναφών Επαγγελµάτων Πρέβεζας Σπύρος Κόκκαλης υπογράμμισε πως πρόκειται για μια συμβολική διαμαρτυρία των επαγγελματιών του κλάδου, που δεν ζητάνε ελεημοσύνη αλλά κατανόηση των προβλημάτων και συγκεκριμένες λύσεις.

M79A1334

“Απασχολούμε χιλιάδες θέσεις εργασίας, εάν τα καταστήματα δεν ανοίξουν όπως πρέπει κινδυνεύει η ελληνική κοινωνία να δεχθεί 250.000 νέους ανέργους. Στα αιτήματα του κλάδου είναι αναλυτικά η μείωση ΦΠΑ, επιδότηση ενοικίου, επιδότηση των εισφορών, του μισθού και του ΙΚΑ για τους εργαζόμενους, εμάς ας μας βάλει στο τέλος, αν περισσέψει να μας δώσει. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Σίγουρα τα δημοτικά τέλη πρέπει να πέσουν. Τα τρικ με τις καρέκλες ανά δύο και θα δώσουμε χώρο στις πλατείες κτλ δυστυχώς για μερικούς από εμάς δεν μπορούμε να έχουμε το μαγαζί μας στην παραλία και να πάμε να σερβίρουμε στον Άϊ Γιάννη ή εκείνοι που είναι στην Εθνικής Αντίστασης να σερβίρουν στη Λεωφόρο Ειρήνης κι εκείνοι που είναι στην Ειρήνης να πάνε στο γήπεδο. Αυτά τα τρικ ιατρικά, θεσμικά, δεν ξέρω πρέπει να τα βρούνε. Οι συνάδελφοι δίνουν βροντερό παρών στις δύσκολες στιγμές. Είναι κάποιοι που δεν έχουν όρεξη ούτε να πάνε να καθαρίσουν το μαγαζί τους και να το βάψουν, παρόλα αυτά είμαστε εδώ όρθιοι . Σας ευχαριστούμε για όσο καιρό μας συμπαραστέκεστε, σας νιώθουμε κοντά μας και ευελπιστούμε ότι προϊόντος του χρόνου θα υπάρξει θεραπεία και για τον κορωνοϊό και για τις δουλειές μας”.

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων