Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 12:19

Οι δράσεις του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο επίκεντρο της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Πρέβεζας

Οι δράσεις του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πρέβεζα.

IMG 5676

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στόχος είναι να μη γίνουν κάποιοι τυπικοί εορτασμοί, αλλά δράσεις οι οποίες θα έχουν ουσία και απτά αποτελέσματα που θα μείνουν διαχρονικά στο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας, ο οποίος προεδρεύει και στην τετραμελή επιτροπή “Πρέβεζα 2021” η οποία θα σχεδιάσει και θα συντονίσει τις εκδηλώσεις και τις δράσεις οι οποίες θα διοργανωθούν στο Δήμο Πρέβεζας , εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης και των φορέων που κατέθεσαν πλήθος προτάσεων, σημειώνοντας πως μέχρι τις 31 Ιουλίου θα διαμορφωθεί η τελική εισήγηση η οποία θα αποσταλεί και στην επιτροπή “Ελλάδα 2021” με την οποία ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές.

IMG 5698

“Σκοπός των δράσεων είναι με αφετηρία το παρελθόν να συνδέσουμε το παρόν και να δώσουμε ένα εφαλτήριο για το μέλλον. Επομένως οι δράσεις που θα συζητηθούν και θα υλοποιηθούν θα έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό. Θεωρώ ότι μέσα από αυτές τις προτάσεις και τις δράσεις θα μπορέσουμε να δώσουμε στην Πρέβεζα κάτι το οποίο θα μείνει. Δεν είναι ο σκοπός μας μόνο να οδηγηθούμε σε κάποιους εορτασμούς τυπικούς, το θέμα είναι να υπάρξει κάτι όσον αφορά το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής και αυτό να μπορέσουμε να το μεταλαμπαδεύσουμε και στο μέλλον. Είναι η ταυτότητα της πόλης μας και όσο για κάποιους φαίνεται ότι η Πρέβεζα δεν είχε ενεργό ρόλο στην επανάσταση, εμείς θα αποδείξουμε το ακριβώς αντίθετο” τόνισε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αθηνά Κωνσταντάκη, η οποία συμμετέχει στην Επιτροπή “Πρέβεζα 2021”.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που κράτησε σχεδόν δύο ώρες, μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης αλλά και φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων τη δημιουργία σημείων αναφοράς και ιστορικών διαδρομών και μονοπατιών, την έκθεση ψηφιακών και έντυπων έργων, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις κ.α. ενώ επισημάνθηκε πως θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στην ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Έκθεση εικόνων