Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 14:48

Κινείται για να πάρει το μεγάλο οικόπεδο στην Κυανή Ακτή ο Δήμος Πρέβεζας;

Ένα θέμα εξαιρετικά δύσκολο και σύνθετο κινείται για να λύσει η δημοτική αρχή Πρέβεζας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr ενδεχομένως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να έρθει προς ψήφιση πρόταση ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του “Πράσινου Ταμείου”, ώστε να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες της έκτασης στα “καλάμια” της Κυανής Ακτής και να κάνει δικό του το οικόπεδο ο Δήμος.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην εκπομπή “Όλα στον αέρα” στο Radio Preveza, o Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος ανέφερε ότι υπάρχει επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες, έχει γίνει διαβούλευση, ώστε να προχωρήσει στην αποζημίωση των ιδιοκτητών ο Δήμος.

Θυμίζουμε ότι σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας για το θέμα το 2016 (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), είχε αποκαλυφθεί όλη η διαδικασία που απαιτείται για να δοθεί λύση, καθώς και τα προβλήματα που προέκυπταν.

Το 2018 ο τότε Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης (σήμερα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας), είχε επίσης επισκεφθεί το “Πράσινο Ταμείο” για να βρεθεί κάποια λύση, χωρίς όμως αποτέλεσμα (δείτε ΕΔΩ).

Σε κάθε περίπτωση η παραχώρηση μίας τέτοιας έκτασης στο Δήμο Πρέβεζας αναμφίβολα θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή.