Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 15:38

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας-"Είναι θέμα χρόνου να γίνουμε μια βόμβα που θα εκραγεί"

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και εκπρόσωποι σωματείων, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για την απόφαση της διοίκησης και της 6ης ΥΠΕ να μεταφερθούν και να νοσηλευτούν ασθενείς με covid-19 στο ΓΝ Πρέβεζας, απόφαση που όπως τονίστηκε είναι υγειονομικά επικίνδυνη τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ασθενείς, αφού το Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

IMG 6568

Η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κα Μαρία Τζίμα επισήμανε πως η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Πρέβεζας τόσο σε επίπεδο κτιριακών υποδομών όσο και σε επίπεδο στελέχωσης και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι τέτοια, που κατά κοινή ομολογία η νοσηλεία τέτοιων ασθενών δεν θα είναι ασφαλή και κάλεσε τη διοίκηση του Νοσοκομείου να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών.

“Στο επιχειρησιακό σχέδιο που κυκλοφόρησε τελευταία το Νοσοκομείο Πρέβεζας βαφτίζεται ως Νοσοκομείο αναφοράς, με ποιες προδιαγραφές και με ποια κριτήρια; Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στα Ιωάννινα στις τρεις μονάδες λοιμωδών που υπάρχουν, οι δύο μονάδες που πληρούν τις προδιαγραφές για να είναι μονάδες λοιμωδών εκεί δεν νόσησε κανένας συνάδελφος, δεν έγινε καμία διασπορά. Στην τρίτη μονάδα η οποία έγινε άρον άρον για να καλύψει ανάγκες και που δεν έχει τις προδιαγραφές, εκεί επιβεβαιώθηκαν τα κρούσματα των συναδέλφων. Αυτό είναι ένα στοιχείο παραπάνω που μας λέει ότι είναι θέμα χρόνου και σε εμάς εδώ που θα γίνουμε μια βόμβα που θα εκραγεί” ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Τζίμα, ζητώντας άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης και άμεση κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

IMG 6574

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών της παθολογικής κλινικής, οι οποίοι υπογράμμισαν πως δεν έχει γίνει ουσιαστικά καμία σοβαρή ενέργεια για την θωράκιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και αυτή τη στιγμή δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη νοσηλεία περιστατικών covid. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν υπάρχει διακριτός χώρος με θαλάμους αρνητικής πίεσης για κλινική COVID 19, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος για 10 ημέρες το μήνα, ενώ λόγω των ελλείψεων ήδη στην Παθολογική κλινική νόσησαν πρόσφατα από COVID 19 προσωπικό και ασθενείς.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Δημήτρης Σκανδάλης θέλοντας να υπερασπιστεί τους χειρισμούς της διοίκησης και κατ' επέκταση της κυβέρνησης, αναλώθηκε στο τι έκανε από τη μέρα που ανέλαβε για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στελέχωση του Νοσοκομείου, λέγοντας πως το Νοσοκομείο τώρα βρίσκεται στο 120% της στελέχωσης του προσωπικού, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων που προσελήφθησαν με τις συμβάσεις covid και οι οποίοι ήταν απλήρωτοι μέχρι και πρόσφατα.

IMG 9770

“Σας άκουσα με προσοχή να εκφράζετε σοβαρές ανησυχίες για το αν μπορούμε να νοσηλεύσουμε, αν θα κάνουμε εξετάσεις. Σαφώς, βεβαίως και τώρα μάλιστα μπορείτε να κάνετε εξετάσεις με καλύτερα μηχανήματα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκανδάλης υποστηρίζοντας πως το Νοσοκομείο Πρέβεζας ποτέ δεν έπαψε να είναι Νοσοκομείο, ούτε πριν ούτε μετά κορωνοϊού, απλά τώρα έχει λίγες περισσότερες δυνατότητες και σε προσωπικό και σε μηχανήματα.
Όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης περιστατικών covid ο κ. Σκανδάλης υποστήριξε πως το νοσοκομείο έχει σχέδιο να νοσηλεύσει περιστατικά covid από το Μάρτιο.

“Όταν λέμε ότι νοσηλεύουμε πιθανά περιστατικά, τα πιθανά τα ξέρουν οι νοσηλευτές και τα αντιμετωπίζουν λες και είναι επιβεβαιωμένα. Το νοσοκομείο έχει αυτή τη δυνατότητα να νοσηλεύσει και κανονικά, και ύποπτα covid και επιβεβαιωμένα covid. Συνεπώς αυτή είναι η κατάσταση, μπορούμε να δεχθούμε και να χειριστούμε επιβεβαιωμένα κρούσματα.Υπάρχει σχέδιο” σημείωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου, προκαλώντας αντιδράσεις στους εργαζόμενους που περιέγραψαν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση όπως τη ζουν καθημερινά.

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων