Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 16:11

“Πυρ ομαδόν” από την αντιπολίτευση στο Δήμαρχο για την αναπαραγωγή της “καραμέλας” περί ατομικής ευθύνης...

Το ρόλο... υπερασπιστή της κυβερνητικής πολιτικής, την ώρα που το Νοσοκομείο Πρέβεζας και οι εργαζόμενοί του δίνουν τεράστιο αγώνα εν μέσω πανδημίας, αντιμετωπίζοντας την εγκληματική πολιτική αδιαφορία γι' αυτό που έμελλε να έρθει, καταλόγισαν στο Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Τετάρτης, παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Τάσος Αμάραντος ανέφερε σχολιάζοντας το διάγγελμα του Δημάρχου (δείτε το αναλυτικά ΕΔΩ):

“Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης με τον κορονοϊό, θα ήθελα να απευθυνθώ στο σώμα και να πω ότι κε Δήμαρχε με απογοητεύσατε στο διάγγελμά σας. Φάνηκε ότι είστε σε μία κομματική γραμμή. Εγώ το Δήμαρχο Πρέβεζας δε θέλω να τον έχω έτσι. Θα περίμενα κι από εσάς να ακούσω άλλα πράγματα. Επειδή είχαμε πριν 10 ημέρες μία πολύ σοβαρή συζήτηση για το Νοσοκομείο Πρέβεζας...

Αυτές τις ημέρες μεταφέρονται στο ΓΝ Πρέβεζας ασθενείς με covid, χωρίς το Νοσοκομείο Πρέβεζας να τηρεί τις προϋποθέσεις. Δεν υπάρχουν θάλαμοι αρνητικής πίεσης, ούτε εξειδικευμένο προσωπικό. Είμαι σίγουρος ότι το Νοσοκομείο Πρέβεζας θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να πάνε καλά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό, επιστημονικό, νοσηλευτικό προσωπικό. Κάνατε μία αναφορά στην ατομική ευθύνη, όπως κάνει ο Πρωθυπουργός, ο Χαρδαλιάς κ.α. Θα έπρεπε να πείτε: Τώρα θυμήθηκε το Νοσοκομείο Πρέβεζας η 6η ΥΠΕ; Τώρα που έχουν βουλιάξει όλα τα άλλα; Και που ήταν η προετοιμασία από την 6η ΥΠΕ; Ποιες ήταν οι προετοιμασίες; Έπαιρναν ένα ύποπτο κρούσμα και το έβαζαν στο παλιό δωματιάκι του φύλακα; Για ποιο Νοσοκομείο μιλάμε κε Δήμαρχε; Στο διάγγελμά σας θα έπρεπε να πείτε αντί να μιλάτε για ατομική ευθύνη, για το ποια είναι η ευθύνη της Πολιτείας απέναντι σε αυτό το Νοσοκομείο και απέναντι σε αυτό το λαό. Η διαφορά μας όμως είναι ότι εγώ δεν είμαι Δήμαρχος, ούτε πολιτικός. Είμαι πολίτης. Θα ήθελα πάρα πολύ να πείτε στην 6η ΥΠΕ και τον Υφυπουργό και τον Υπουργό ότι θέλουμε να ενδιαφερθεί για το Νοσοκομείο.

Είχαν εξαγγείλει ΜΕΘ... Εδώ δεν υπάρχουν τουαλέτες, θάλαμοι αρνητικής πίεσης... Για να μπουν οι άνθρωποι και να γίνουν καλά. Και θέτουμε σε κίνδυνο όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, όλο το επιστημονικό δυναμικό. Αυτό θα έπρεπε να το πάρετε σαν αφορμή και να ζητήσετε κάτι. Εμάς μας απορρίψατε και μας κουνάγατε το δάκτυλό σας όταν είπαμε να πάμε όλοι μαζί. Σαν Δήμαρχος και σαν φορείς, ο Αντιπεριφερειάρχης πήγατε; Ζητήσατε;

Η ευαισθησία μου είναι μεγάλη για το Νοσοκομείο γιατί είμαι υγειονομικός. Τα βλέπω κάθε μέρα”.

IMG 0357

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αντέδρασε, λέγοντας:

“Ενημέρωσα τον κ. Κοντοζαμάνη τον Υφυπουργό, ότι πρέπει να στελεχώσουμε το Νοσοκομείο. Όμως το Νοσοκομείο αυτό έχει μία καρδιολογική κλινική που σώζει 250 άτομα το χρόνο, που θα πεθαίνανε πριν φτάσει κάποιος στο Λούρο. Μην υποτιμάτε το Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Για τα 5.000 άτομα που περνάμε από αυτό και τα 70.000 το χρόνο... Στο κτιριακό υπάρχει πρόβλημα.

Οι επιστήμονες του Νοσοκομείου θα κρίνουν αν δέχονται περιστατικά ή όχι. Είναι δυνατόν να κλείσουμε τις πόρτες; Είναι συνάνθρωποί μας. Τώρα πάμε να σώσουμε την κατάσταση. Γέμισε το Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Κάποιοι φταίνε. Δεν υπάρχει προσωπική ευθύνη; Δε βλέπουμε έξω να μη φοράνε μάσκα; Τα παιδιά στα σχολεία που αγκαλιάζονται; Αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη. Έχουμε και στο Δήμο μας.

Σας παρακαλώ, δεν πρέπει να ξαναφέρουμε τέτοιο θέμα.

Το νέο Νοσοκομείο έχει δρομολογηθεί. Είτε ήσασταν κι εσείς μέσα. Θέλουμε ένα νέο, αλλά μην υποτιμάμε αυτό που έχουμε...”.

Το λόγο πήρε και πάλι ο Τάσος Αμάραντος τονίζοντας:

“Μη διαστρεβλώνετε αυτά που λέω. Εγώ δεν είπα ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Εγώ περίμενα από το Δήμαρχο να βγει και να ''χτυπήσει'' την έλλειψη υποδομών. Να κερδίσει έστω κι από αυτό. Το Νοσοκομείο γίνεται covid; Να βοηθήσουμε όλοι, αλλά η καραμέλα της ατομικής ευθύνης πρέπει να τελειώσει. Κάποτε πρέπει να αναλογιστούμε κι εμείς τις δικές μας ευθύνες.

Εσείς σαν Δήμαρχος και ο Χαρδαλιάς και ο Κικίλιας. Περίμεναν 2ο κύμα, πιο άγριο από το πρώτο. Τι έκαναν; Εγώ έχω εξειδίκευση την εντατική. Όταν δούλευα στο Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη, που έκλεισε ο φίλος σας ο Άδωνις Γεωργιάδης εσείς δεν ήσασταν πουθενά στην ιατρική.

Πρέπει να ζητήσουμε πράγματα γι' αυτό το Νοσοκομείο”.

IMG 0314

Στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Κύρλας είπε: “Ο Δήμαρχος αναπαρήγαγε με στερεότυπο τρόπο την κυβερνητική προπαγάνδα. Τα ανήγαγε όλα στην ατομική ευθύνη. Ο λαός της Πρέβεζας επέδειξε πολύ μεγάλη ωριμότητα σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, η οποία δεν έκανε τίποτα για το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Έχουν περάσει οκτώ μήνες και ούτε προσλήψεις έχουμε, ούτε κτιριακή αναβάθμιση. Μεταφέρουν περιστατικά από τα Ιωάννινα στην Πρέβεζα, χωρίς να ρωτηθούν οι γιατροί και με την αντίθετη γνώμη του διευθυντή της κλινικής. Και δεν είναι ότι δεν θέλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη. Την έμπρακτη αλληλεγγύη μας τη δείχνουμε καθημερινά. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τους συναδέλφους μας και με το λαό των Ιωαννίνων. Η νοσηλεία γίνεται με επισφάλεια και για τους ασθενείς αυτούς και για τους άλλους ασθενείς και για το λαό της Πρέβεζας. Πριν λίγο καιρό είχαμε συρροή κρουσμάτων στην Παθολογική Κλινική από επιβεβαιωμένο κρούσμα. Τρεις νοσηλευτές νόσησαν, δύο αποκλειστικές και συγγενείς ασθενών οι οποίοι νόσησαν βαριά. 8 μήνες τώρα η Κυβέρνηση τι έκανε; Ποιος θα έχει την ευθύνη αν γίνει διασπορά στο Νοσοκομείο και μέσα στην κοινότητα. Δεν πρέπει να τοποθετηθεί γι' αυτό ο Δήμαρχος απέναντι στους πολίτες; Δεν πρέπει να αναφέρει τις πολιτικές ευθύνες; Όλα θα τα ανάγουμε στη μάσκα; Ή θα λέμε ότι οι γιατροί της Πρέβεζας δεν δείχνουν αλληλεγγύη ως προς τον γιαννιώτικο λαό;”.

IMG 0308

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της “Στροφής στο Μέλλον” Θανάση Ανωγιάτη: “Το ζήσαμε κι αυτό. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που είναι η ''ναυαρχίδα'' της Υγείας στη ΒΔ Ελλάδα έκανε διακομιδές στο ΓΝ Πρέβεζας. Αυτό αναδεικνύει μία παντελή αδυναμία σχεδιασμού απέναντι σε μία κρίση που γνωρίζαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν αξιοποιήθηκε καμία από τις δυνατότητες που υπήρχαν για να αυξηθούν οι κλίνες. Ξέραμε ότι το δεύτερο κύμα θα είναι σοβαρότερο. Δε χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι ακατάλληλο, αναφορικά με τη φιλοξενία τέτοιων περιστατικών. Το ξέρουμε όλοι. Ούτε να πούμε ότι η έλλειψη προσωπικού είναι πάρα πολύ μεγάλη. Επίσης το ξέρουμε.

Υπάρχουν τρομερά προβλήματα! Οι ίδιοι γιατροί που βρίσκονται σε ασθενείς με covid καλούνται να αντιμετωπίσουν και τα άλλα περιστατικά ασθενών. Δε γίνεται τα μικρά νοσοκομεία, όπως το δικό μας, να μετατρέπονται σε νοσοκομεία-covid.

Να γίνει διαμαρτυρία προς την 6η ΥΠΕ και να γίνει επανασχεδιασμός. Δεν γίνεται και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να μένει απ' έξω. Να αναδείξουμε στο πανελλήνιο την αναγκαιότητα αναβάθμισης του ΓΝ Πρέβεζας”.

IMG 0354

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Αμάραντος υποστήριξε:

“Έχει χαθεί πλέον ο έλεγχος από την πλευρά της Κυβέρνησης. Είναι ξεκάθαρο. Ο ένας Υπουργός ρίχνει τα... βέλη του ενάντια στον άλλο Υπουργό. Βγήκαν τα μαχαίρια... Η Κυβέρνηση εξελίσσεται με τις πολιτικές της σε 2η πανδημία. Ενώ ξέρουν ποιες είναι οι λύσεις για να θωρακιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το πρώτο είναι το ζήτημα των επιτάξεων. Είναι θέμα ημερών το Δημόσιο Σύστημα να εξαντλήσει τις δυνατότητές του. Δε λέτε κουβέντα για την Εκκλησία. Υπάρχουν ψηφαλάκια από πίσω. Έχουμε γυρίσει στο Μεσαίωνα; Είναι ντροπή; Γιατί δε τα λέτε; Φοβάστε το πολιτικό κόστος. Ο Δήμαρχος είναι φανερό ότι δεν έχει καμία διάθεση να συγκρουστεί με συμφέροντα”.

IMG 0352

Ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Κοσμάς Κορωναίος, στάθηκε στα εξής:

“Στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας νοσηλεύονται 4 κρούσματα covid από τη συρροή στα Ιωάννινα, στο γηροκομείο. Στις παθολογικές και του ΠΓΝΙ και του Χατζηκώστα δεν υπάρχει άρρωστος. Και ερχόμαστε και ρωτάμε: Γιατί αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν από εκεί και ήρθαν στην Πρέβεζα;

Οι εισαγωγές αυτών των περιστατικών δεν έγιναν με εντολή των γιατρών της παθολογικής κλινικής. Που είναι μόνο 2 μόνιμοι. Και οι 4 εισαγωγές μπήκαν με ''εντέλλεσθε'' του διοικητή. Στη διάγνωση δεν υπέγραψαν οι γιατροί μας, αλλά ο διοικητής. Στο επιστημονικό συμβούλιο η Επιτροπή Λοιμώξεων εισηγήθηκε πως το Νοσοκομείο μας είναι ακατάλληλο για τέτοια περιστατικά.

Αν έρθει ένα περιστατικό κατοίκου της Πρέβεζας. Ποιος θα τον νοσηλεύσει; Το προσωπικό θα νοσήσει από τη διασπορά. Πως θα ανταποκριθούμε στους συμπολίτες μας κε Δήμαρχε; Θα χαθεί κόσμος και φέρουμε ευθύνη...

Πρέπει να πάρουμε θέση!”.

Σε πρόσφατο σχόλιό της η παράταξη “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας” ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με το διάγγελμα του κου Γεωργάκου:

“... Σε ρόλο θεματοφύλακα και υπερασπιστή της κυβερνητικής πολιτικής , ο κος Γεωργάκος κρατά απόλυτη σιωπή για τις εγκληματικές ευθύνες που έχει ο ίδιος και η κυβέρνησή του απέναντι σε όλους τους πολίτες , τους οποίους αφήνουν ολοκληρωτικά εκτεθειμένους στην πανδημία, περιοριζόμενος μόνο στο θέμα της ατομικής ευθύνης.
Ο κος Γεωργάκος αντί να καταγγείλει τα τεράστια κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την πλήρη ανυπαρξία ΜΕΘ , τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και τα Κέντρα Υγείας του Δήμου μας, τη «σαρδελοποίηση» των μαθητών της πόλης μας σε τμήματα 26 και 27 ατόμων, την ανυπαρξία μέτρων σε μεγάλους χώρους δουλειάς, υπερασπίζεται τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης
Ο κύριος Γεωργάκος τοπικό φερέφωνο της κυβέρνησης αδιαφορεί πλήρως για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της πανδημίας και των γενικότερων προβλημάτων της υγείας του λαού (τα ξουράφια της κυβέρνησης αποφάσισαν την αναβολή του 80% των χειρουργικών επεμβάσεων!!) και γίνεται συνένοχος στο πρόβλημα”.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...
23 Απριλίου 2024
Έπειτα από πολλές πολιτικές παλινωδίες, αρκετό “κρυφτούλι” και συνεχόμενες επικοινωνιακές γκάφες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της αγωγής της ...
22 Απριλίου 2024
Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr) και έχει ...
22 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής αριστεράς: Πραγματοποιήθηκε ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...