Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 21:45

Αποκλειστικά υπεύθυνο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την απομάκρυνση της περίφραξης στη μαρίνα

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την ύπαρξη και την άμεση απομάκρυνση ή μη, της περίφραξης που “αποκαλύφθηκε” μετά την αφαίρεση των μεταλλικών εργοταξιακών πετασμάτων από τη Μαρίνα, στα όρια του παραλιακού πάρκινγκ, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας που έγινε την Παρασκευή.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από ερώτηση του επικεφαλής της Ανυπότακτης Κίνησης Ταξιάρχη Κωστόγιαννη και συζητήθηκε για περίπου 30 λεπτά (παρόλο που στο τέλος το δσ ψήφισε κατά πλειοψηφία να μη συζητηθεί) και σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν το συγκεκριμένο σημείο είναι στη δικαιοδοσία του δημοτικού λιμενικού ταμείου Πρέβεζας, η μαρίνα φέρεται να μην εμπλέκεται καθόλου στο θέμα της απομάκρυνσης του φράχτη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα το λιμενικό ταμείο αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα απομακρυνθεί ή θα παραμείνει ο συγκεκριμένος φράχτης.

Μέσα από τη συζήτηση διαφάνηκε τελικά πως αποκλειστικά υπεύθυνο για τη σημερινή ύπαρξη του φράχτη είναι το δημοτικό λιμενικό ταμείο και προκαλεί εντύπωση γιατί δεν δόθηκε απάντηση από το δήμαρχο και πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου κ. Γεωργάκο στην προηγούμενη συνεδρίαση όταν ο κ. Κωστόγιαννης είχε ξαναφέρει το θέμα προς συζήτηση, γιατί δεν δόθηκε απάντηση στον κ. Φονταρά όταν είχε ζητήσει ενημέρωση για το συγκεκριμένο φράχτη πριν ένα μήνα και επίσης γιατί τόσο καιρό δεν συνεδρίασε το Λιμενικό Ταμείο για να πάρει συγκεκριμένη απόφαση.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως ο φράχτης τοποθετήθηκε σε χώρο που ανήκει στο λιμενικό ταμείο χωρίς απόφαση του Λιμενικού Ταμείου και χωρίς να εξεταστεί το ενδεχόμενο για το αν θα έπρεπε να υπάρξει κάποιο “ενοίκιο” ή αν θα έπρεπε να προχωρήσει η απομάκρυνσή του αμέσως μετά την αδειοδότηση της μαρίνας, όπως έγινε και με τα μεταλλικά πετάσματα.

Στην έναρξη της συζήτησης ο κ. Κωστόγιαννης επέμεινε να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα δεσμεύει το Λιμενικό Ταμείο να απομακρυνθεί η περίφραξη από τη Μαρίνα ΑΕ μπροστά στο λιμάνι, η οποία όπως είπε είναι παράνομη και αντίθετη στη «Σύμβαση παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της ζώνης (χερσαίας και θαλάσσιας) του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας» και στην οποία αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά επί λέξει: «Ειδικά στο δυτικό τμήμα της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας, στη λωρίδα μπροστά από το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, δεν θα κατασκευασθεί περίφραξη και ο χώρος αυτός θα αποτελεί ελεύθερη διαδρομή περιπάτου, χωρίς να παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών», ωστόσο μετά από όσα ειπώθηκαν υπογράμμισε πως τελικά αυτό το συρματόπλεγμα έχει μπει από το λιμενικό ταμείο με χρήματα των δημοτών για να εμποδίζει τους δημότες να μπαίνουν παρά και ενάντια στη σύμβαση.

Ο δήμαρχος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γεωργάκος συμφώνησε με την πρόταση του κ. Φονταρά, δηλαδή να καθαιρεθεί ο φράχτης όταν ολοκληρωθεί η ανάπλαση του παρτεριού, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραμανίδης, που είναι και μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, τόνισε πως προσωπική του γνώμη είναι να παραμείνει ο φράχτης ως έχει μέχρι να καλυφθεί από τις πικροδάφνες, προκειμένου να μην είναι ξέφραγο αμπέλι η μαρίνα.

Ακολουθεί αναλυτικά η συζήτηση που έγινε στο ΔΣ:

-Καραμανίδης: Υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να έρθει προς ψήφιση η πρόταση του κ. Κωστόγιαννη; Εγώ προσωπικά διαφωνώ και δεν κάνω και την πάπια κ. Κωστόγιαννη. Υπάρχει κάποιος άλλος που δεν θέλει να συζητηθεί το θέμα αυτό;

-Ροπόκης: μια ερώτηση, ο κ. Φονταράς που εκπροσωπεί στο Λιμενικό Ταμείο δέχεται να πάμε σε ψηφοφορία; αν ο κ. Φονταράς δέχεται, τι θα ψηφίσει άλλο εδώ άλλο στο Λιμενικό Ταμείο η παράταξή του;

-Φονταράς: φυσικά δέχομαι να πάει σε ψηφοφορία δεν υπάρχει θέμα, αλλά θέλω να τροποποιήσω λίγο την πρόταση.

-Γεωργάκος: και ως πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου, αυτό που είχαμε πει και την προηγούμενη φορά για την περίφραξη, θα έρθει ως θέμα στο λιμενικό ταμείο, να πάρουμε εμείς την απόφαση στο λιμενικό ταμείο και να συζητήσουν το θέμα γιατί είναι ένα θέμα που αφορά τη χερσαία ζώνη καθαρά του λιμενικού ταμείου. Θα έρθει στο αμέσως επόμενο συμβούλιο του λιμενικού ταμείου που λογικά θα είναι την επόμενη εβδομάδα κι εκεί θα το συζητήσουμε. Γιατί τόση βιασύνη από το δημοτικό συμβούλιο για μια περίφραξη χωρίς να το συζητήσει το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου; θα το συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα και θα σας κοινοποιήσουμε την απόφασή μας.

-Καραμανίδης: και χωρίς να έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας και εις γνώση μας τη σύμβαση παραχώρησης την οποία επικαλείται ο κ. Κωστόγιαννης. Αυτός είναι ο λόγος που λέω όχι.

-Κωστόγιαννης: μπροστά μου την έχω, έχω αντίγραφο και μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι ενώ την προηγούμενη φορά σας ανέφερα αυτή τη σύμβαση, δεν μπήκατε καν στον κόπο να τη βρείτε, που θα έπρεπε ήδη να τη γνωρίζετε αυτή τη σύμβαση. Και μάλιστα για αυτό το λόγο εγώ το κατέθεσα και τώρα αυτή τη στιγμή θα πρέπει να την είχατε μπροστά σας αυτή τη σύμβαση.

-Καραμανίδης: δεν είναι αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου σας το ξαναλέω αλλά δεν θέλετε να το καταλάβετε.

-Φονταράς: αυτή η περίφραξη είναι αισθητική προσβολή. Είναι κατασκευή αυθαίρετη μέσα σε χώρο άλλου και είναι σαφώς παράνομη. Όμως, τι είπα στο προηγούμενο συμβούλιο; είπα το εξής, ο φράχτης αυτός ενώ δεν εμποδίζει στο ελάχιστο την πρόσβαση των δημοτών στο θαλάσσιο μέτωπο, και να καταργηθεί αύριο η πρόσβαση δεν βελτιώνεται. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη από τα δύο άκρα του παρτεριού. Και είπα το εξής, αυτός ο φράχτης αποτρέπει από το να γίνει το παρτέρι χώρος ανακούφισης ανθρώπινων αναγκών και πρότεινα το εξής, να καθαιρεθεί ο φράχτης τη στιγμή που θα ξεκινήσει η ανάπλαση του παρτεριού. Πόσο μπορεί να κρατήσει μια ανάπλαση παρτεριού; ένα μήνα, δύο μήνες; δυστυχώς όμως ο κ. Κωστόγιαννης πετάει πυροτεχνήματα και νομίζει ότι θα λύσει πραγματικά προβλήματα και ανεβάζει άρθρα με τα οποία με καταγγέλει ως εραστή των κάγκελων. κ. Κωστόγιαννη με τη λογική σας θα μπορούσα κι εγώ να στείλω στα ΜΜΕ ένα άρθρο που να λέει το μεγάλο σχέδιο του Ταξιάρχη Κωστόγιαννη για τη δημιουργία μεγάλης υπαίθριας τουαλέτας στην παραλία της Πρέβεζας. Επειδή όμως έχετε στραφεί με ψέματα, διαστρεβλώνετε την έννοια των όσων λέω εγώ και παραβλέπετε τις πράξεις και τα λόγια μου σε δημόσιο χώρο. Εγώ σας καταγγέλλω ως ένα αισχρό συκοφάντη. Και η πρότασή μου είναι να καθαιρεθεί ο φράχτης όταν ολοκληρωθεί η ανάπλαση του παρτεριού και καλώ το συμβούλιο να ψηφίσει.

-Γεωργάκος: αυτή την απόφαση συγκεκριμένα θα παίρναμε και ως λιμενικό ταμείο. Είμαστε σε κοινή γραμμή με τον κ. Φονταρά οπότε θεωρώ ότι θα λήξει και το θέμα αυτό. Αφού μας ταλάνιζαν τα τσίγκια για αρκετό χρονικό διάστημα μην ανησυχείτε θα δούμε και με αυτό το θέμα, οπότε δεν θα έχουμε και κάτι άλλο για τη μαρίνα, αλλά κάτι θα βρίσκετε πάντοτε...

-Καραμανίδης: κι εγώ συμφωνώ με την άποψη του κ. Φονταρά ότι αυτή τη στιγμή ο φράχτης που είναι εκεί αποτελεί ένα σημείο ασφάλειας και για τη μαρίνα και για το παρτέρι και για να μην είναι ξέφραγο αμπέλι η μαρίνα. Γιατί καλώς ή κακώς αν κάποιοι δεν θέλουν να το αποδεχθούν, η μαρίνα είναι ένα κομμάτι της πόλης μας, αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή να αναπτυχθούν οι πικροδάφνες και να καλυφθεί ή ο φράχτης μέσα στο παρτέρι με τις πικροδάφνες ή να φύγει εντελώς όπως λέει ο κ. Φονταράς. Εγώ θα προτιμούσα προσωπικά να υπάρχει ο φράχτης καλυμμένος με τις πικροδάφνες ως συνήθως γίνεται γιατί θα υπάρχει απέξω στην ουσία ένας φυσικός φράχτης από τις πικροδάφνες.

-Κορωναίος: ποιος θα κάνει την ανάπλαση;

-Φονταράς: είναι περιοχή του Λιμενικού Ταμείου και το Λιμενικό Ταμείο οφείλει να κάνει την ανάπλαση.

-Καραμανίδης: επί της πρότασης του κ. Κωστόγιαννη θα αναφερθούμε στην πρόταση που έκανε ο κ. Φονταράς μαζί με το δήμαρχο, να γίνει πρώτα το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου όπου θα συζητήσουμε για την ανάπλαση του παρτεριού και έπειτα δεν νομίζω ότι υπάρχει και λόγος να προχωρήσουμε σε απόφαση σαν Δημοτικό συμβούλιο γιατί είναι στη δικαιοδοσία του λιμενικού ταμείου.

-Κωστόγιαννης: επιμένω και θέλω η πρότασή μου να μπει σε ψήφιση. Δεν είχα την παραμικρή διάθεση να ρίξω σπέκουλα σε κανέναν. Είπα όσα ειπώθηκαν την προηγούμενη φορά. Θεωρώ ότι είναι προσβολή για όλους τους Πρεβεζάνους να θεωρήσουμε ότι αν εκεί δεν υπάρχουν κάγκελα οι πολίτες της πόλης αυτής θα μετατρέψουν το συγκεκριμένο χώρο σε ουρητήριο, είναι προσβολή απέναντι στους πολίτες αυτή η άποψη. Επίσης, γιατί ενώ έχει αδειοδοτηθεί η μαρίνα εδώ και καιρό το δημοτικό λιμενικό ταμείο δεν το έχει συζητήσει ήδη αυτό το πράγμα και δεν έχει προχωρήσει σε αυτό που λέει ανάπλαση και τι εννοεί με την ανάπλαση; γιατί εσείς είπατε κ. Καραμανίδη να φυτρώσουν όλες οι δάφνες εκεί και ουσιαστικά δηλαδή πάλι να μην μπορεί να μπει κανένας. Είναι ξεκάθαρο, ο όρος που υπάρχει μέσα στη σύμβαση είναι ξεκάθαρος και λέει ειδικά στο δυτικό τμήμα της χερσαίας ζώνης, στη λωρίδα μπροστά από το θαλάσσιο μέτωπο δεν θα κατασκευαστεί περίφραξη. Ελπίζω να μιλάω ελληνικά και όλοι να καταλαβαίνουμε το τι σημαίνει δεν θα κατασκευαστεί περίφραξη και δεν θα παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών. Αν εσείς τώρα αυτή τη στιγμή θέλετε να ερμηνεύσετε κατά το δοκούν αυτό το πράγμα, είναι δικό σας θέμα. Αναλάβετε την πολιτική ευθύνη και κάντε το. Εγώ επιμένω και ζητώ να τεθεί σε ψηφοφορία αυτό που είπα.

-Καραμανίδης: κ. Κωστόγιαννη προσπάθησα να σας προστατέψω όσο περισσότερο γίνεται αλλά επειδή πιάνεστε αδιάβαστος, είπατε δεν έχω τη μελέτη αλλά να σας το πω πιο απλά τα πράγματα τώρα γιατί εσείς δεν έχετε μελετήσει καλά. Η περιοχή στην οποία αναφέρεστε είναι δικαιοδοσίας του Λιμενικού Ταμείου. Η σύμβαση την οποία έχετε στα χέρια σας και απορώ πραγματικά πώς δεν μπορείτε να αντιληφθείτε και να κατανοήσετε που ορίζεται ότι δεν πρέπει να μπει ο φράχτης, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Το παρτέρι είναι δικαιοδοσία του λιμενικού ταμείου και αν θέλετε την προσωπική μου άποψη βεβαίως και δεν θέλω να είναι ξέφραγο αμπέλι το συγκεκριμένο σημείο. Θέλω να έχει ένα σημείο αναφοράς, μια είσοδο μπροστά και μια είσοδο πίσω. Και δεν αναφερόμαστε στη μαρίνα, γιατί μπερδεύεστε κ. Κωστόγιαννη. Η σύμβαση μπορεί να αναφέρεται στη μαρίνα, ελέγξτε καλύτερα για να μη σας θίξω περισσότερο στο δημοτικό συμβούλιο γιατί θίγεστε αυτή τη στιγμή και κατανοώ το ότι είστε νέος και ότι έχετε όρεξη και διάθεση και γι' αυτό δεν θέλω να συγκρουστώ μαζί σας, αλλά υπάρχει κι ένα όριο. Μιλήσατε απρεπώς σε δημοσιεύματα για μένα, τον Πρόεδρό σας στην ουσία τον οποίο αποκαλείτε πάπια. Δεν κάνω καθόλου την πάπια, εσάς προσπάθησα να προστατέψω αλλά τελικά δεν είστε άξιος της προστασίας μου. Κατηγορήσατε τον κ. Φονταρά, κατηγορείτε όλο το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου. Μελετήστε λοιπόν σας παρακαλώ καλύτερα τη σύμβαση και αν χρειάζεστε βοήθεια ελάτε να σας πως για το που αναφέρεται ότι δεν πρέπει να μπει φράχτης.

-Κωστόγιαννης: επαναλαμβάνω, έχω μπροστά μου τη σύμβαση η οποία λέει το εξής, ειδικά στο δυτικό τμήμα της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, στη λωρίδα μπροστά από το θαλάσσιο μέτωπο δεν θα κατασκευαστεί περίφραξη.

-Καραμανίδης: το δυτικό τμήμα της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, γνωρίζετε που είναι τα όρια της μαρίνας; ενημερωθείτε λοιπόν και μην εκτίθεστε έτσι. Ο φράχτης είναι δικαιοδοσίας του λιμενικού ταμείου. Να σας το πω πιο απλά, η μαρίνα δεν έχει δικαιοδοσία μέχρι το πάρκινγκ, όταν παραχωρήθηκε ο χώρος στη μαρίνα λοιπόν το Λιμενικό Ταμείο για να μπορέσει να διασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση στους δημότες κράτησε ένα κομμάτι. Το κομμάτι αυτό είναι από τη μέση του πεζόδρομου που μπαίνετε στη μαρίνα μέχρι το πάρκινγκ. Αυτό είναι δικαιοδοσίας του λιμενικού ταμείου. Η μαρίνα δεν έχει δικαίωμα να βάλει στη μέση του πεζόδρομου φράχτη. Προσπάθησα να σας προστατέψω αλλά θέλετε να προτρέχετε. Δεν θα το συζητήσω το θέμα περισσότερο.

-Κωστόγιαννης: θέλω να υπάρξει ψηφοφορία.

-Καραμανίδης: προχωράω το θέμα προς ψήφιση, δήμος της καρδιάς μας κατά. Δημοτική συνεργασία;

-Σαραμπασίνας: ο φράχτης εκεί είναι στη δικαιοδοσία του λιμενικού ταμείου δεν το συζητάω καν, θα μπορούσε να πληρώσει κιόλας να το φτιάξει χωρίς να τον κάνει ο επενδυτής. Είναι στη δικαιοδοσία του, αν θέλει να το αφήσει το αφήνει, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει. Ο επενδυτής είχε φέρει αρχικά έναν φράχτη πολύ ωραίο εκεί ακριβώς που τελειώνει το παρτέρι το πρώτο, στο ενδιάμεσο που χωρίζει τα όρια της μαρίνας με το δημοτικό λιμενικό ταμείο. Στο οποίο ορισμένοι τότε επέμεναν γιατί αυτό, τότε η σύμβαση εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο όχι από το λιμενικό ταμείο. Για μένα προσωπικά ήταν πολύ ωραίος αυτός ο φράχτης που θα χώριζε τη μαρίνα από το υπόλοιπο κομμάτι, δηλαδή στο σημείο ακριβώς εκείνο που χωρίζει τον πεζόδρομο, στη μέση ακριβώς του πεζόδρομου. Τώρα αν υπάρχει αυτός ο φράχτης εκεί, το λιμενικό ταμείο μπορεί να τον θέλει, είναι στη δικαιοδοσία του λιμενικού ταμείου. Για ποιο λόγο να μπούμε σε ψηφοφορία τώρα χωρίς λόγο; Αν θέλει το λιμενικό ταμείο τον αλλάζει και τον κάνει και καλύτερο, ό,τι θέλει κάνει.

-Κουμπής: επειδή είναι θέμα του λιμενικού ταμείου και είναι χερσαία ζώνη θεωρώ λογικό και σκόπιμο πρώτα να πάμε στο λιμενικό ταμείο στην επόμενη συνεδρίαση και μετά να κοινοποιήσουμε την απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο και μετά να δούμε οποιεσδήποτε ενστάσεις και προτάσεις.

-Κορωναίος: εξηγείστε λίγο στον κ. Κωστόγιαννη ότι πλέον αυτό το συρματόπλεγμα δεν το έχει η μαρίνα, το έχει το λιμενικό ταμείο.

-Καραμανίδης: το εξηγήσαμε

-Κωστόγιαννης: κ. Κορωναίε πραγματικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Αυτό ήθελα, ότι τελικά αυτό το συρματόπλεγμα δεν το έχει βάλει η μαρίνα, έχει μπει από το λιμενικό ταμείο με χρήματα των δημοτών για να εμποδίζει τους δημότες να μπαίνουν παρά και ενάντια στη σύμβαση. Σας ευχαριστώ και πάλι.

-Κορωναίος: σε αυτό συμφωνώ μαζί σας 100%.

-Καραμανίδης: συνεχίζω, δημοτική συνεργασία;

-Κορωναίος: να μη συζητηθεί το θέμα

-Καραμανίδης: Ανάπτυξη τώρα;

-Νίτσας: πρώτα να συζητηθεί στο λιμενικό ταμείο και μετά αν χρειαστεί να το συζητήσουμε

-Καραμανίδης: στροφή στο μέλλον;

-Φονταράς: εμείς είπαμε την πρότασή μας

-Καραμανίδης: Λαική Συσπείρωση;

-Κύρλας: να συζητηθεί

-Καραμανίδης: Δημοτική Ανατροπή;

-Ροπόκης: η παράταξη Μπαΐλη εκπροσωπείται από τον κ. Σαραμπασίνα ή από τον κ. Κορωναίο; γιατί ο κ. Κορωναίος έκανε μια τοποθέτηση που με βρίσκει σύμφωνο, αλλά χρειαζόταν τόση πολλή συζήτηση για να δούμε τίνος είναι τα κάγκελα και με τη δική σας εξήγηση που είπατε ποιος χώρος είναι του λιμενικού ταμείου και ποιος είναι στη σύμβαση; εμείς κάνουμε τοποθέτηση, ό,τι ψηφίσαμε και τότε στο δημοτικό συμβούλιο με την παράταξη Μπαΐλη. Αν κρύβονται να κρύβονται για πολύ καιρό. Αυτή είναι η τοποθέτησή μας και τίποτα άλλο.

-Κορωναίος: αυτό είναι μομφή. Το ξέρει πολύ καλά το ζήτημα ο κ. Ροπόκης και ξέρει και πολύ καλά που είναι τα όρια και για αυτό και τόσο καιρό δεν μιλάμε, γιατί ξέρουμε πολύ καλά που είναι τα όρια. Άλλο τα παραπετάσματα, άλλο ο φράχτης. Και αυτό που βάζει τώρα ο κ. Κωστόγιαννης το βάζει πολύ ωραία. Άλλο ο φράχτης που είναι τώρα και άλλο τα παραπετάσματα που ήταν πριν, που έπρεπε να ήταν πριν. Και τα όρια τα ξέρουμε πολύ καλά.

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, υπογραμμίζοντας πως απέτυχε να ελέγξει το κύμα ακρίβειας,
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...
23 Απριλίου 2024
Έπειτα από πολλές πολιτικές παλινωδίες, αρκετό “κρυφτούλι” και συνεχόμενες επικοινωνιακές γκάφες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της αγωγής της ...
22 Απριλίου 2024
Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr) και έχει ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...