Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 21:32

Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Μαζική ήταν η συγκέντρωση στο Φόρο, κατά τη διάρκεια της Γενικής Απεργίας της Τετάρτης,  όπου συγκεντρώθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του σωματείου οικοδόμων, καθώς και άνεργοι πολίτες της Πρέβεζας. Έγιναν ομιλίες και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας, με κεντρικό σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και συνθήματα υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας, Τάσος Κοντομίχης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:  «Ξέρουμε ότι δεν περισσεύει κανένας σήμερα. Χθες, σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι βαρέθηκα να μετράω τα εκατομμύρια που μοιράζανε, παραμονή απεργιακής κινητοποίησης. Όμως εμείς ξέρουμε ότι τα μαγαζιά μας κλείνουν κάθε ημέρα. Όμως εμείς ξέρουμε ότι όσο κι αν δουλέψουμε πίσω από τους πάγκους των καταστημάτων μας, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη ημέρα. Ξέρουμε ότι στα πλαίσια αυτού του απάνθρωπου συστήματος, δεν έχει μέλλον για το μικρομάγαζο. Ενώνουμε τις φωνές μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί δε θέλουμε να καλλιεργήσουμε ψευδαισθήσεις στον κόσμο, ότι θα γυρίσουμε πίσω σε παλαιότερες εποχές, που όλοι τα κουτσοβολεύαμε. Τραβάμε μαζί σας μπροστά για μια άλλη κοινωνία».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και μέλος της ΠΑΣΥ, Σπύρος Κλινάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:  «Για τέταρτη εβδομάδα οι αγρότες όλης της χώρας βρίσκονται στο δρόμο. Αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή και τρομοκρατία, για να αποσυρθούν από τους δρόμους του αγώνα. Οι αγρότες απάντησαν με τον ενιαίο αγώνα και τα αιτήματά τους. Δεν υποτάχθηκαν ούτε στην καθημερινή παρουσία εισαγγελέων στο μπλόκο στο Καναλάκι. Δεν υποτάχθηκαν στα ΜΑΤ, που σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, έκαναν χρήση κρότου λάμψης και χημικών. Καμιά πολιτική δεν ανατρέπεται αν δε συμμαχήσεις με τον ίδιο το λαό».

101 0260

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης εκ μέρους του ΠΑΜΕ, έκανε ο Γιώργος Μισιρλής, που στάθηκε στα παρακάτω σημεία: «Νομίζουν πως θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Η επίθεση στους εργαζόμενους είναι ολομέτωπη. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα επιτεθούν με μεγαλύτερη ορμή στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Η υποχώρηση δεν είναι η λύση.

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων, δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει καμία προοπτική. Πρέπει να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας».

Ακολούθησε πορεία, με τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ να διασχίζουν τη Λεωφόρο Ειρήνης και την Καρυωτάκη, να συνεχίζουν την πορεία της μέσω της κεντρικής αγοράς, να «ανεβαίνουν» την Παναγή Τσαλδάρη και να ολοκληρώνουν την πορεία τους στο Φόρο.

Στη συνέχεια αρκετοί από τους εργαζόμενους μετακινήθηκαν με αυτοκίνητα στο μπλόκο στο Καναλάκι, όπου και δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα αγροτών.

 

 

 

Έκθεση εικόνων