Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 00:20

ΕΛΜΕ Πρέβεζας: "Το μείζον θέμα δεν είναι το πότε θα γυρίσουμε στα σχολεία, αλλά με τι όρους" (video)

Στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων τη νέα χρονιά, το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, την τηλεκπαίδευση αλλά και τις πρόσφατες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια αναφέρθηκαν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας ΕΛΜΕ Πρέβεζας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας κ. Παναγιώτης Λελοβίτης εισαγωγικά υπενθύμισε πως η ΕΛΜΕ από την πρώτη στιγμή ζήτησε και συνεχίζει να ζητά τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, την κάλυψη των κενών, την κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας για μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και διενέργεια έστω δειγματοληπτικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, προκειμένου τα σχολεία να λειτουργούν με ασφάλεια, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως 4 μήνες μετά την έναρξη των σχολείων δεν έχουν πάρει πάρει καμία ουσιαστική δέσμευση αλλά ούτε καμία πειστική απάντηση από τη μεριά του Υπουργείου.

IMG 6728

Ο κ. Λελοβίτης είπε χαρακτηριστικά: "Η τελευταία και η μοναδική ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας είναι ότι πριν να έχουμε το γενικευμένο lockdown και το κλείσιμο των σχολείων είχαμε 840 σχολικές μονάδες και τμήματα τα οποία ήταν κλειστά. Για να καταλάβετε την τάξη μεγέθους, τα πρωινά σχολεία είναι περίπου 10000 στη δευτεροβάθμια, είχαμε δηλαδή ένα ποσοστό που αγγίζει το 8% που καταδεικνύει πόσο δίκαιο είχαμε όταν επισημαίναμε κάποια σοβαρά μέτρα προστασίας που επισημαίναμε ότι έπρεπε να λάβει το Υπουργείο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Εμείς ζητούσαμε και ζητάμε το πρώτο και βασικό μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων έχει να κάνει με την κατάτμηση των τμημάτων. Λέμε λοιπόν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τμήματα πάνω από 15 μαθητές σε κάθε τάξη. Να σας θυμίσω επίσης ότι ζητούσαμε προσλήψεις σχολικού νοσηλευτή σε σχολεία ή άντε σε ομάδες σχολείων προκειμένου όταν προκύπτουν υγειονομικά ζητήματα να επιλαμβάνονται αυτοί οι άνθρωποι των ζητημάτων αυτών. Να σας θυμίσω ότι μιλάγαμε για επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το προσωπικό και στους μαθητές σε τακτά χρονικά διαστήματα για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο της εκπαίδευσης και μιλούσαμε βεβαίως για την ανάγκη άμεσης αύξησης της δεύτερης παρτίδας μασκών, δεδομένου ότι η πρώτη ήταν τα αλεξίπτωτα, προκειμένου να είναι λειτουργικά τα πράγματα. Σχεδόν τίποτα από όλα αυτά 4 μήνες πια από όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά δεν έχουν εξελιχθεί. Εμείς θεωρούμε ότι το μείζον θέμα δεν είναι το πότε θα γυρίσουμε στα σχολεία, που είναι εξαιρετικά σημαντικό για παιδαγωγικούς, ψυχολογικούς, συναισθηματικούς και κοινωνικούς λόγους αλλά με τι όρους, πως δηλαδή θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Κι εδώ παρόλο που τα βάζουμε συνέχεια αυτά τα ζητήματα δεν έχουμε πάρει καμία ουσιαστική δέσμευση αλλά ούτε καμία πειστική απάντηση από τη μεριά του Υπουργείου".

“Υπάρχει έλλειμμα στην ψηφιακή εκπαίδευση της τάξης του 38%”

Αναφερόμενος στο κομμάτι της τηλεκπαίδευσης ο κ. Λελοβίτης υπογράμμισε πως υπάρχει σοβαρό έλλειμμα που αγγίζει το 38% αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του Myschool οι ψηφιακές τάξεις θα έπρεπε να είναι 36.804, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας σήμερα λειτουργούν περίπου 21.000 ψηφιακές τάξεις.

“Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν είναι καλά τα πράγματα στο κομμάτι της τηλεκπαίδευσης και δεν θα μιλήσω για το ότι πολύ συχνά υπάρχουν προβλήματα στα δίκτυα και πάρα πολλά παιδιά από τις τάξεις που παλεύουμε να έχουμε μια επαφή μαζί τους έχουν κλειστά μικρόφωνα, πάρα πολλά παιδιά εξακολουθούν να έχουν ελλιπή εξοπλισμό, το δίκτυο γενικά έχει τεράστια ζητήματα και ειδικά τις ώρες αιχμής που μπαίνουν και οι συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας είναι προβληματικό. Παρόλα αυτά το Υπουργείο επιμένει να θεωρεί ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί κανονικά και μάλιστα περιχαρής και λαλίστατη η Υπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου επισημαίνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά, μιλάνε για ολοκληρωτική διεκπεραίωση της ύλης μέσα από την τηλεκπαίδευση, μιλάνε για την υποχρεωτικότητα της τηλεκπαίδευσης, άρα θα πρέπει να μπαίνουν και απουσίες ακόμη και σε παιδιά που δεν έχουν εξοπλισμό ή που το δίκτυο τα πετάει έξω και βέβαια θεωρεί ότι η ύλη που διδάσκεται στην τηλεκπαίδευση διεκπεραιώνεται κανονικότατα άρα είναι και εξεταστέα ύλη... Το Υπουργείο έλεγε στην πρώτη καραντίνα ότι η τηλεκπαίδευση είναι ένας συμπληρωματικός τρόπος
και προσεγγίζει κυρίως τη συναισθηματική και ψυχολογική ανάγκη των παιδιών να έχουν μαι επαφή με κάτι που να θυμίζει εκπαιδευτική διαδικασία. Τώρα στη δεύτερη καραντίνα το πράγμα έχει αλλάξει, επισημαίνει ότι όλα είναι κανονικά, κατά τη γνώμη τους αντικαθίσταται περίπου το φυσικό μάθημα, ούτε καν υποκαθίσταται, και άρα όλες οι παρεπόμενες εκπαιδευτικές ενέργειες όπως απουσίες, βαθμολογήσεις, ύλες, εξετάσεις, διαγωνίσματα κλπ όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται με κανονικό τρόπο. Να σας θυμίσω ότι όχι εμείς αλλά η UNESCO έχει επισημάνει ότι η τηλεκπαίδευση δεν κάνει τίποτα αλλά παρά να παράγει τις όποιες κοινωνικές ανισότητες υπάρχουν και επισημαίνει μια σειρά προβλημάτων ψυχολογικών και συναισθηματικών που δημιουργούνται στα παιδιά με αυτή τη διαδικασία. Προτείνει μάλιστα η μέση ημερήσια χρήση τηλεκπαίδευσης να μην ξεπερνάει τις 3 ώρες και μάλιστα έχει στείλει και έγγραφα επισημαίνοντας αυτά τα πράγματα στις εθνικές κυβερνήσεις και ζητάει άμεσες παρεμβάσεις επί των ζητημάτων. Εδώ φαίνεται όλα αυτά δεν τα ακούνε, δεν θεωρούνται αποδεκτά και προχωράμε σε μια κατ' επίφαση κανονικότητα από τη μεριά του Υπουργείου” ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

“Απόλυτα αντιδημοκρατική και περιφρονητική για κάθε συλλογικότητα η συμπεριφορά του Υπουργείου”

Ως απόλυτα αντιδημοκρατική και περιφρονητική για κάθε συλλογικότητα χαρακτήρισε ο κ. Λελοβίτης τη συμπεριφορά του Υπουργείου όσον αφορά τη διαδικασία των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, υπογραμμίζοντας πως οι καθηγητές σε μια απάντηση απέναντι σε μια αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά της Υπουργού μποϊκόταραν τις τελευταίες εκλογές.
“Αυτό δεν το έκανε μια παράταξη, ένα σωματείο αλλά συλλογικά όλες οι παρατάξεις και συνολικά οι καθηγητές απάντησαν εκκωφαντικά σε αυτή την προσπάθεια που έκανε η Κεραμέως να βαφτίσει το κρέας ψάρι. Συμμετείχαν σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου μέχρι ώρας περίπου 6% και ακόμη και σήμερα σε αρκετές ΕΛΜΕ και συνολικά η ΟΛΜΕ δεν έχει τα συνολικά στοιχεία των ψηφισάντων. Ακόμη κι εμείς ως ΕΛΜΕ Πρέβεζας δεν έχουμε από τον προϊστάμενο και κάποιες άλλες ΕΛΜΕ αλλά και συνολικά η ΟΛΜΕ δεν έχει συνολικό κατάλογο ψηφισάντων. Γίνονται κάποιες αστείες επικλήσεις σε προσωπικά δεδομένα και προσέξτε δεν μιλάμε για τι ψήφισαν αλλά για το αν συμμετείχαν στη διαδικασία, αφήνοντας πάρα πολλές αιχμές από τη μεριά μας και για το διαβλητό της διαδικασίας και για το ουσιαστικό της διαδικασίας και για το αν τελικά τα νούμερα που μας είπαν πραγματικά έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα...Έχουμε πάρα πολλές ενστάσεις για τη διαβλητότητα της διαδικασίας, για την αδιαφάνεια αυτής της υπόθεσης γιατί ακόμη δεν έχουμε τα στοιχεία, εκεί όμως που αποδεικνύεται η συγκεκριμένη συμπεριφορά χαρακτηρίζεται ως απόλυτα αντιδημοκρατική και περιφρονητική για κάθε συλλογικότητα” σημείωσε ο κ. Λελοβίτης ενώ καυτηρίασε το γεγονός πως στον προϋπολογισμό προβλέπεται νέα μείωση στην περσινή μείωση για την Παιδεία, με δεδομένο ότι οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης απέχουν πάρα πολύ από τη χρηματοδότηση που είναι κάτω του 2% του ΑΕΠ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νομοσχέδιο για την τεχνική εκπαίδευση το οποίο κι αυτό ήρθε για διαβούλευση εν μέσω πανδημίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: “ Είναι ένα νομοσχέδιο που στο κομμάτι της τεχνικής εκπαίδευσης αλλά και συνολικά της εκπαίδευσης δημιουργεί τεράστια προβλήματα και όσον αφορά την τεχνική εκπαίδευση θέτει εν αμφιβόλω και την ίδια την ύπαρξή της τα επόμενα χρόνια. Η τεχνική εκπαίδευση πλέον δίνεται βορρά στην ιδιωτική κερδοφορία που πολλές φορές εξελίσσεται σε κερδοσκοπία. Προφανής στόχος είναι η έξωση, η χειραγώγηση αυτών των ανθρώπων στο να φύγουν από τα ΕΠΑΛ και να πηγαίνουν στις διαβόητες επαγγελματικές σχολές κατάρτισης. Επίσης έχουμε την κατάργηση των δημόσιων ΙΕΚ με λιγότερους από 250 σπουδαστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 100 είναι το όριο στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα ΙΕΚ αυτά θα διοικούνται από διευθυντή μάνατζερ ο οποίος δεν θα είναι κατ ανάγκη εκπαιδευτικός όπως ισχύει σήμερα και επίσης στα ΙΕΚ θα γίνεται μια αξιολόγηση με βάση τα οργανογράμματα των οικονομικών επιμελητηρίων. Επίσης για πρώτη φορά θεσμοθετούνται κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ από τα ΙΕΚ με ποσοστό εισαγομένων. Για πρώτη φορά λοιπόν έχουμε να εισάγονται υποψήφιοι στα Πανεπιστήμια από κατώτερη βαθμίδα χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις αλλά με ποσοστό και η επόμενη σκέψη που κάνουμε είναι η σαφής πριμοδότηση των ιδιωτικών ΙΕΚ αφού πλέον το 54% των ΙΕΚ είναι ιδιωτικά και βέβαια δημιουργείται έτσι μια εύκολη παρακαμπτήρια οδό για πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο για μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας”

"Καταργείται από την πίσω πόρτα το θεμελιακό του συντάγματός μας άρθρο 16"

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ αναφέρθηκε και στην τελευταία απόφαση του Υπουργείου για την εγγραφή των αποφοίτων των ιδιωτικών κολεγίων στα τεχνικά επιμελητήρια και στα οικονομικά επιμελητήρια: “Αυτό σημαίνει πλήρη και απόλυτη επαγγελματική εξίσωση με πτυχιούχους των ΑΕΙ και πρακτικά. Στην ουσία καταργείται από την πίσω πόρτα το θεμελιακό του συντάγματός μας άρθρο 16. Νομίζω ότι για το Υπουργείο Παιδείας και από την κυβέρνηση η πανδημία αντιμετωπίζεται πολλές φορές ως ευκαιρία. Προκύπτουν τεράστιες νομοθετικές παρεμβάσεις που αφορούν πάρα πολλά κομμάτια της κοινωνικής, της πολιτικής, της οικονομικής και της επαγγελματικής ζωής σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληροφορηθούν, δεν μπορούν να συζητήσουν και να αντιδράσουν. Κατά τη γνώμη μου δεν μιλάμε για μια ανικανότητα, όλα αυτά τα ζητήματα έχουν να κάνουν με μια ιδεοληπτική εμμονή ενός Υπουργείου σε αυτό που λέμε απόλυτο νεοφιλελευθερισμό. Δηλαδή υπάρχει μια ξεκάθαρη πια αντιπάθεια στα όρια του μίσους απέναντι στο δημόσιο, απέναντι στο συλλογικό. Νομίζω απέναντι στη λογική που θέτει εν αμφιβόλω και αμφισβητεί βασικά κεκτημένα, κοινωνικά δικαιώματα, δημόσια αγαθά απαράγραπτα για την κοινωνία και την κοινωνική πλειοψηφία, δεδομένα εμείς ως Σωματείο αλλά θέλω να ελπίζω συνολικά η κοινωνία θα είμαστε απέναντι και θα καταδείξουμε με διάφορες μορφές πάλης την αντίδρασή μας”.

Π. Τσεκούρας: “Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία και παίρνει αντιλαϊκά μέτρα για το σύνολο των κοινωνικών αγαθών”

Για πολιτική ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γραμματέας της ΕΛΜΕ κ. Πέτρος Τσεκούρας σημειώνοντας πως βρήκε την ευκαιρία εν μέσω πανδημίας να ξεδιπλώσει όλη την αντιλαϊκή πολιτική της.

IMG 6729

“Εργαλειοποιεί την πανδημία και παίρνει μέτρα για το σύνολο των κοινωνικών αγαθών, για την υγεία, για την παιδεία, για την κοινωνική ασφάλιση, για τους μισθούς, για τα πάντα. Παίρνει αυτά τα μέτρα τώρα γιατί ξέρει ότι ο δρόμος δεν μπορεί να αντιδράσει. Την αντίδραση του κόσμου την έχει δεδομένη, ξέρει πολύ καλά ότι εφόσον τα μέτα πλήττουν συνολικά τον κόσμο η αντίδραση θα είναι συνολική και αν θέλετε αυτό καταδεικνύεται από το ότι σχεδόν στην πλειοψηφία των σωματείων και των φορέων υπάρχει μια καθολική αντίδραση από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, ακόμη και από τις κυβερνητικές. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα αυτά δεν τα αντέχει ο κόσμος και αναγκάζονται ακόμη και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές να συμφωνούν με τις αποφάσεις αντίδρασης σε αυτά τα μέτρα γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Η αλήθεια είναι αυτή, ότι τα μέτρα είναι απαράδεκτα. Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα ενάντια στον συνδικαλισμό γιατί εκείνο που φοβάται είναι η οργανωμένη αντίδραση του κόσμου μέσα από τα συνδικάτα” σημείωσε ο κ. Τσεκούρας και αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια πρόσθεσε: “πόση δημοκρατία έχει ο νόμος αυτός της κατάργησης των υπηρεσιακών συμβουλίων τα οποία θεσμοθετήθηκαν το 1911 για διαφάνεια στο δημόσιο; Η μόνη κατάργησή τους έγινε στη δικτατορία και στην τωρινή κυβέρνηση και μάλιστα με τον καινούργιο νόμο που πέρασαν προχθές βάζουν το ζήτημα ότι δεν έγινε και τίποτα με την κατάργηση των υπηρεσιακών συμβουλίων γιατί θα διορίσει η κυβέρνηση διευθυντές οι οποίοι είναι πιο σχετικοί με το αντικείμενο αυτό. Δηλαδή τι σημαίνει; Θα διορίζει κάποιους για να έχει πλήρη έλεγχο σε ό,τι μέτρα λαμβάνονται και οι εργαζόμενοι να μην έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για αυτά. Εκεί μπορεί να δει κάποιος και την εμμονή και του προϊστάμενους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πρέβεζας να μη δίνει τα στοιχεία ποιοι ψήφισαν και αν ψήφισαν στο Νομό Πρέβεζας για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Εντεταλμένος της κυβέρνησης είναι αυτό κάνει. Το πρόσχημα είναι γελοίο ότι εμπίπτει σε προσωπικά δεδομένα, να τονίσουμε πανελλαδικά έχουν δώσει σχεδόν όλες οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τα στοιχεία στη δημοσιότητα και δεν αποτελεί ποτέ προσωπικό δεδομένο το πόσοι ψήφισαν και τι ψήφισαν σε ένα σωματείο γιατί αυτή η διαδικασία είναι μια δημόσια διαδικασία”

Κλείνοντας ο γραμματέας της ΕΛΜΕ κάλεσε τους πολίτες να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν λέγοντας: “είμαστε εδώ γιατί σε αυτή τη φίμωση που πάνε να μας επιβάλλουν εν μέσω πανδημίας εμείς τους απαντάμε ότι πίσω από τη μάσκα έχουμε φωνή και τη βγάζουμε δυνατά έξω για να μπει ένα φως σε αυτή τη μαυρίλα που πάνε να μας βάλουν. Δεν πρέπει ο κόσμος να σκύψει το κεφάλι. Θα πρέπει να δει τα αδιέξοδα και ότι δεν υπάρχει ελπίδα στο σύστημα που πάνε να επιβάλλουν. Θα πρέπει το κίνημα να μπει στη λογική της αντίδρασης, της αντίθεσης πάνω στις πολιτικές αυτές που μόνο δεινά μπορούν να επιφέρουν στη ζωή του γενικότερα. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή βλάπτει σοβαρά υγεία, παιδεία και κοινωνία και θα πρέπει ο κόσμος να μπει μπροστά και να διεκδικεί πέρα από όποιες απαγορεύσεις για αυτά τα οποία του ανήκουν”.

Σαμωνάς: “Πολύ λανθασμένη η όλη διαδικασία έτσι όπως καλούμαστε να την εφαρμόσουμε”

IMG 6730

Στο θέμα της τηλεκπαίδευσης και της αξιολόγησης των μαθητών στάθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Κώστας Σαμωνάς σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Θέλω να εστιάσω στις εντολές που στάλθηκαν στο παρά πέντε ουσιαστικά λίγο πριν από το κλείσιμο της χρονιάς για αξιολόγηση των μαθητών. Ήταν μια πρακτική που δείχνει το πάγιο πρόβλημα των ελληνικών κυβερνήσεων συνήθως την τελευταία στιγμή και χωρίς καμία πρόβλεψη, επειδή τέθηκε ίσως κάποιο ερώτημα από κάποιο φορέα, να βάλουμε μία οποιαδήποτε απόφαση. Από εκεί και πέρα το μεγάλο πρόβλημα που τίθεται είναι σχετικά με το στόχο που μπορεί να εξυπηρετεί αυτή η διαδικασία.

Ωραία, γίνονται τα μαθήματα με τον τρόπο που γίνονται, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, με τη χρήση των ψηφιακών μέσω που πολλοί μαθητές αλλά ακόμη και εκπαιδευτικοί έχουν σοβαρό πρόβλημα. Από την άλλη όλα αυτά τα ψηφιακά μέσα είναι μία δυναμική διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει και στη διδασκαλία και στη μάθηση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο σερβίρονται είναι ο παλιός και δοκιμασμένος. Ουσιαστικά μας ζητάει να αναπαράγουμε τους τρόπους αξιολόγησης που κάναμε μέσα στα σχολεία τόσο καιρό που είναι απλά αξιολόγηση της κατακτηθείσας γνώσης και όχι το πώς αυτή κατακτήθηκε και το πόσο καλά το παιδί την έχει πραγματικά αποκτήσει. Ενώ τα εργαλεία που υπάρχουν διαθέσιμα μπορούν να δώσουν και να προσφέρουν στα παιδιά τις δυνατότητες να εργαστούν σε ομάδες, να εργαστούν σε επίλυση προβλημάτων με καινούργιες παιδαγωγικές αντιλήψεις και όλα αυτά εξ αποστάσεως και χωρίς να βρίσκονται κατ' ανάγκη στον ίδιο χώρο, εμείς καλούμαστε να επαναλάβουμε τα ολιγόλεπτα τεστ, να επαναλάβουμε τις ωριαίες δοκιμασίες, οτιδήποτε δηλαδή κάναμε τόσο καιρό και χωρίς τη διασφάλιση του αν τελικά θα υπάρξει αντιγραφή και ποια θα είναι αυτή και από που θα έρθει η βοήθεια. Με άλλα λόγια η όλη αυτή διαδικασία είναι πολλαπλά δύσκολη και για εμάς και για τους μαθητές μας, επομένως ήταν πολύ λανθασμένη η όλη διαδικασία έτσι όπως καλούμαστε να την εφαρμόσουμε.

Όσον αφορά το καινούργιο νομοθέτημα δυστυχώς εγείρονται μια σειρά από προβλήματα και θα πρέπει να έχουμε λίγο χρόνο να το δούμε αναλυτικά, να ψάξουμε να δούμε ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά και σίγουρα να αρθρώσουμε ενιαίο λόγο όλες οι παρατάξεις όσο το δυνατόν πάνω σε αυτά τα θέματα.

Κλείνοντας όσον αφορά τα υπηρεσιακά συμβούλια, εδώ και καιρό όλες οι παρατάξεις λέγαμε τουλάχιστον να δοθεί παράταση, το επαναφέρουμε και το ζητάμε διαρκώς. Δυστυχώς η κυβέρνηση δείχνει μια διάθεση να προχωρήσει στον ορισμό των συμβουλίων όπως η ίδια θα κρίνει με τον καλύτερο τρόπο. Σίγουρα αυτό θα δημιουργήσει μια ένταση και μια αναστάτωση στο χώρο των εκπαιδευτικών και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι θετικό γενικότερα για τη λειτουργία του χώρου της Παιδείας”.

Πολυμέσα

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...