title1 -- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ --
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 23:04

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας: Να ανοίξουν τα σχολεία ΤΩΡΑ με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας:

Να ανοίξουν τα σχολεία ΤΩΡΑ με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Κάτω τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης!

Αγώνας για Υγεία – Παιδεία – Εργασία – Δημοκρατία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η νέα χρονιά μας βρίσκει όλους αντιμέτωπους με την ίδια εγκληματική κυβερνητική πολιτική. Η κυβέρνηση της ΝΔ 10 μήνες τώρα δεν παίρνει στοιχειώδη μέτρα για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας – Παιδείας. Το παρατεταμένο 2ο lockdown, σκληρό και ταξικό για τους εργαζόμενους και τον λαό, οδηγεί μόνο στην καταστροφή. Η ανεργία γιγαντώνεται σε πρωτοφανή ύψη. Η οικονομική κρίση επιταχύνεται με δραματικές συνέπειες που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.

Μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι εκμεταλλευόμενη χυδαία την πανδημία να επιβάλει σειρά αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που συνθλίβουν όσα με τους αγώνες μας έχουμε κατακτήσει.

Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα των παιδιών στη ζωντανή μόρφωση!

Στην εκπαίδευση η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ακολουθούν την ίδια ολέθρια τακτική για τη μόρφωση και την ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Παρά τις προκλητικές θριαμβολογίες τους για τα «επιτεύγματά» τους κατά την περίοδο της πανδημίας, ως και σήμερα δεν έχει ληφθεί ουσιαστικά κανένα απολύτως μέτρο. Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης τα Γυμνάσια και τα Λύκεια οδηγήθηκαν σε νέα παράταση του κλεισίματος. Η Κεραμέως σαν άλλη «Μαρία Αντουανέτα» αδιαφορώντας πλήρως για τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της μοιράζει το «παντεσπάνι» της περιώνυμης τηλεκπαίδευσης, ανακοινώνοντας παράλληλα τη λειτουργία της «Τράπεζας Θεμάτων». Βαυκαλίζεται στα κανάλια πως «η ύλη προχωρά κανονικά», απαιτεί προκλητικά από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν «ψηφιακά διαγωνίσματα» και βαθμούς, κλείνοντας αυτιά και μάτια απέναντι στους ταξικούς αποκλεισμούς χιλιάδων μαθητών, μπροστά στις τραγικές εικόνες παιδιών που δήθεν εκπαιδεύονται και μορφώνονται. Η πολιτική τους θίγει την αξιοπρέπειά μας και προσβάλλει την κοινή λογική.

Το σχέδιο του ΥΠΑΙΘ για το άνοιγμα των σχολείων, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια, είναι μόνο για επικοινωνιακή διαχείριση. Για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνεται η ίδια χρεοκοπημένη συνταγή του περασμένου Σεπτέμβρη χωρίς μείωση των μαθητών στις τάξεις, δίχως προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες, χωρίς να έχουν διαμορφωθεί αίθουσες και χώροι που θα στεγάσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Είναι φανερό ότι για μια ακόμα φορά η πολιτική της κυβέρνησης αφήνει τα Δημόσια Σχολεία ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών νομοσχεδίων (και τροπολογιών) που έχει ψηφίσει (νόμος για την Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση, Τράπεζα Θεμάτων, πανεπιστημιακή αστυνομία) καθώς και νέων νομοσχεδίων για την εκπαίδευση (νόμος για αξιολόγηση σε όλη την εκπαίδευση, νόμος για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια, η αλλαγή προγραμμάτων σπουδών, χρηματοδότηση των ΑΕΙ βάσει κριτηρίων-αξιολόγησης σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς κ.α.).

Στη βαρύτατη σκιά των χιλιάδων νεκρών συνανθρώπων μας, η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ήταν και είναι σαφέστατη και κυνική: ανοχύρωτο σύστημα υγείας. Όσο κι αν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια διαφημίζουν ένα ένα (κυριολεκτικά) τα εμβόλια τα οποία γίνονται, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Εξίσου εκρηκτική είναι η εικόνα στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο, στους μισθούς που –πάντα στο όνομα της πανδημίας- έχουν γίνει λάστιχο. Ο πρόσφατα αντιλαϊκός προϋπολογισμός που χαρίζει πλούτη στο κεφάλαιο μειώνοντας τις δαπάνες για υγεία και παιδεία είναι μία ακόμη απόδειξη.

Η εργασιακή και μορφωτική καταβαράθρωση προϋποθέτει τα δημοκρατικά δικαιώματα «στον γύψο». Γι’ αυτό ακριβώς η κυβέρνηση επιλέγει τη θωράκιση του στρατού και της αστυνομίας χτίζοντας ένα αστυνομικό κράτος καταστολής, απαγορεύοντας διαδηλώσεις και εξαπολύοντας πογκρόμ συλλήψεων και επιβολής εξοντωτικών οικονομικών προστίμων σε όσους αντιστέκονται στην πολιτική της (όπως ακριβώς έγινε την ημέρα του Πολυτεχνείου, της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου και στην απεργία τις 26 Νοεμβρίου).

Από το πλευρά του το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα έχει κηρύξει το δικό του «lockdown» στις ανάγκες των εργαζομένων. Οι μορφές περιορισμένης, και συμβολικής διαμαρτυρίας, που πριμοδοτεί η πλειοψηφία των παρατάξεων στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ με πρόσχημα την πανδημία, αποδεικνύονται απόλυτα ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ και ΠΕΚ, σφιχταγκαλιασμένες στη γραμμή της κυβερνητικής αφήγησης για την πανδημία, έχουν κηρύξει συνδικαλιστική παύση για να «λογαριαστούμε μετά», όταν φυσικά θα έχουν επιβληθεί όλα τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα, ενώ η αγωνιστική διάθεση των μελών του ΠΑΜΕ εγκλωβίζεται στην τακτική της ηγεσίας του, η οποία δεν συμβάλλει στην διαμόρφωση όρων μαζικής ενωτικής ανυπακοής για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Μαζικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και της κυβερνητικής πολιτικής

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΔΡΟΜΟ! Αν θέλουμε να προασπίσουμε τη ζωή μας, το εκπαιδευτικό μας έργο, την εργασία μας, τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας, της ελευθερίας, του αγώνα, του δικαιώματος στη διαδήλωση, στη συνδικαλιστική οργάνωση και στην απεργία. Να ενωθούμε, να αγωνιστούμε παντού, στο μάθημα, στο δρόμο, κάθε ώρα και στιγμή και ν’ απαιτήσουμε:

 Να ανοίξουν τα σχολεία ΤΩΡΑ με ασφάλεια, με μείωση των μαθητών με μέγιστο τα 15 παιδιά ανά τμήμα, με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, με μαζικά δωρεάν τεστ. Να ανοίξουν τις ήδη υπάρχουσες κλειστές αίθουσες στα σχολεία, να αναζητήσουν νέες. Να γίνει έγκαιρος εμβολιασμός για όλους, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.  Να εγκρίνουν άδειες στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς τους περιορισμούς της Υ.Α, με πρόβλεψη για την αναπλήρωση τους και όσων χρειαστεί να βγουν με άδεια.  Να διορίσουν εκπαιδευτικούς, αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, ελεγκτές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για τον έλεγχο της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, οδηγούς στα ΜΜΜ.  Να δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ. Να γίνουν μαζικοί διορισμοί υγειονομικών! Να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών Υγείας, θέτοντάς τες στην υπηρεσία του ΕΣΥ!  Να ανατραπούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για την ΤΕΕ!  Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση τώρα σε καμιά αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ.  Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων. Να μην εφαρμοστεί για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου.  Να ξαναδιδαχθεί η ύλη.  Να μη γίνει τηλεαξιολόγηση και να μην κατατεθεί βαθμολογία.  Άμεση έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Λύκεια, με τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών.  Κατάργηση του θεσμού των 3μηνων συμβάσεων αναπληρωτών με επέκτασή για όλο το σχολικό έτος. Να καταργηθεί η πρόβλεψη των τοπικών προσλήψεών τους από τις ΔΔΕ.  Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και όλων των υποστηρικτικών δομών της.  Επαναφορά των μαθημάτων των κοινωνικών, οικονομικών επιστημών και της καλλιτεχνικής παιδείας.  Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά με δίχρονη προσχολική αγωγή.  Ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, ισότιμης και πλήρως ενταγμένης στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας.  Κατάργηση των αντιδραστικών, αντιδημοκρατικών, αντιεκπαιδευτικών, αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης.  Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!  Να μην περάσουν τα αντισυνδικαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!

Ο μαζικός αγώνας μπορεί να προασπίσει την υγεία τις ζωές και τα δικαιώματά μας!

Είναι καιρός να ακουστεί παντού ότι όλα τα παραπάνω μπορούν και πρέπει να γίνουν. Αρκεί να σταματήσουμε την κυβέρνηση να προκρίνει διορισμούς αστυνομικών και μισθοφόρων στο στρατό, επιδοτήσεις εκατομμυρίων σε εξοπλιστικές δαπάνες, σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες, π.χ. Aegean, τηλεοπτικά κανάλια, εταιρείες διοδίων, κλινικάρχες, μεγάλους περιπάτους, κ.λπ.

Απέναντι στην πολιτική του αυταρχισμού, της κατεδάφισης του ΕΣΥ και της Δημόσιας Εκπαίδευσης, της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων, της συνδικαλιστικής αφωνίας στην ΟΛΜΕ είναι άμεση και αναγκαία όσο ποτέ η αγωνιστική συνεννόηση, ο πραγματικός και ουσιαστικός συντονισμός της δράσης των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ. Είναι τώρα, περισσότερο από ποτέ, αναγκαίο το χτίσιμο επικοινωνίας με ποικίλους τρόπους εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών με ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών, αναλύσεων και εκτιμήσεων για ένα ενιαίο μαζικό μέτωπο αγώνα αντίστασης και ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής- αντεργατική πολιτικής!

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

15 Ιανουαρίου 2021
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας: Ευχαριστούμε τον κ. Μητσοτάκη και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που ...
14 Ιανουαρίου 2021
Με το ναυτικό πράκτορα Βασίλη Σαρδελή και το Σωματείο Λιμενεργατών Πρέβεζας συναντήθηκε η δημοτική κίνηση «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την ...
14 Ιανουαρίου 2021
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας:  Άλλη μια κυβερνητική υπόσχεση προς τους εργαζόμενους της ...
14 Ιανουαρίου 2021
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση της Περιφέρειας Ηπείρου: Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των πραγματικών ...

Αθλητισμός

16 Ιανουαρίου 2021
Είχα πολύ καιρό να συλλάβω εαυτόν να χειροκροτά για κάτι αθλητικό, ειδικά στην περίεργη εποχή που ζούμε, του εγκλεισμού, το φόβου, της αγωνίας και της προσμονής για την επόμενη ημέρα. Μου βγήκε
16 Ιανουαρίου 2021
Σήμερα στην μπασκετική μας στήλη, έχουμε ξεχωρίσει μία δυάδα από την Basket League και την ACB, που αφορά τις ανμετρήσεις ΑΕΚ - Προμηθέας και ...
15 Ιανουαρίου 2021
Οι πάντα υπερφίαλοι Ρωμαίοι αρέσκονται στο να εκθειάζουν εαυτούς, ότι μένουν «στην ομορφότερη πόλη του κόσμου», άρα έχουν και «το καλύτερο ντέρμπι ...
15 Ιανουαρίου 2021
Το ντέρμπι στο «Ολίμπικο» μεταξύ Λάτσιο και Ρόμα ξεχωρίζει από το αποψινό πρόγραμμα, ενώ στη σκιά αυτού, διεξάγεται και το Πόρτο – Μπενφίκα στην ...
14 Ιανουαρίου 2021
Η επιλογή για το Over του Ντίνου Μήτογλου σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ δικαιώθηκε χθες, καθώς ο Κώστας Χαραλαμπίδης τον κράτησε στο παρκέ για ...

Πολιτισμός

04 Ιανουαρίου 2021
Εξίσωση στα μαθηματικά ονομάζεται κάθε ισότητα που συνδέει γνωστές ποσότητες με άγνωστες, τις οποίες θέλουμε να προσδιορίσουμε. Η εξίσωση λοιπόν είναι μια μαθηματική δήλωση που βεβαιώνει την
29 Δεκεμβρίου 2020
Τα Χριστούγεννα του lockdown στην Πρέβεζα... Δείτε το video του visitpreveza:
22 Δεκεμβρίου 2020
Tο βραβείο του ελληνικού μυθιστορήματος 2020 απέσπασε το μυθιστόρημα "Οδός Οφθαλμιατρείου", του Ευάγγελου Αυδίκου στα βραβεία μυθιστορήματος “The ...
15 Δεκεμβρίου 2020
(Στείλτε κι εσείς τη δική σας φωτογραφία στο info@atpreveza.gr με την ένδειξη "ΦΩΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ" και δείτε τη δημοσιευμένη στη στήλη του ...
09 Δεκεμβρίου 2020
Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας με θεματικό τίτλο «NationalPoets» («Εθνικοί Ποιητές») θα πραγματοποιηθεί στις 10 -13 Δεκεμβρίου 2020 ...

Στήλες

14 Ιανουαρίου 2014
1559 - Η Ελισάβετ Α' στέφεται βασίλισσα της Αγγλίας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. 69 - Ο Μάρκος Σάλβιος Όθων καταλαμβάνει την εξουσία
14 Ιανουαρίου 2014
1958 - Μπροστά σε 60.000 φιλάθλους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κερδίζει τον Ερυθρό Αστέρα με 2-1 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Είναι η ...
13 Ιανουαρίου 2014
1822: Η A' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων. 1908: Συλλαλητήριο ...
12 Ιανουαρίου 2013
Στις 12 Ιανουαρίου 1996 ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, ...
10 Ιανουαρίου 2013
Στις 11 Ιανουαρίου 1828 ο Ι. Καποδίστριας μεταφέρει την πρωτεύουσα της Ελλάδος στην Αίγινα.   1879 - Αρχίζει ο πόλεμος ...