Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 12:34

Τη μη επιβολή τελών χρήσης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο-Καταψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής

Τη μη επιβολή τελών για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου, των γηπέδων τένις και των γηπέδων μπάσκετ αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, μετά από μακρά συζήτηση με διαφωνίες και αντιπαραθέσεις.

Είχαμε αναφερθεί στο ζήτημα της επιβολής αντιτίμου για το κοινό που είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις (δείτε εδώ) και το οποίο πήρε πίσω η δημοτική αρχή με νέα εισήγηση (δείτε εδώ), ωστόσο οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, με τις περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ζητούν να μην επιβληθεί κανένα τέλος χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων όχι μόνο στο κοινό αλλά ούτε στους αθλητικούς συλλόγους καλώντας τη δημοτική αρχή να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να παρέχει τις εγκαταστάσεις δωρεάν.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το θέμα της χρήσης του κολυμβητηρίου με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα αθλητισμού Δημήτρη Καραμανίδη να σημειώνει πως πρόταση της δημοτικής αρχής, μετά και από συνεννόηση με τους συλλόγους, είναι να μπει τέλος χρήσης στα 5 ευρώ το μήνα ανά άτομο για τα μέλη των συλλόγων και για τους αθλητές να υπάρχει έκπτωση 50%, προκαλώντας αντιδράσεις αφού αν κάποιος δεν ανήκει σε κάποιο σύλλογο δεν θα μπορεί να κάνει χρήση της πισίνας.

“Όπως γνωρίζετε όλοι στο κολυμβητήριο υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα, ότι για να μπορέσουμε να δώσουμε ώρες κοινού θα πρέπει να προσλάβουμε συγκεκριμένες ειδικότητες. Ναυαγοσώστη, προπονητή, να έχουμε γιατρό. Όλα αυτά καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να γίνουν και παροτρύνουμε τον κόσμο στην ουσία να μπορεί να εγγραφεί σε κάποιον από τους συλλόγους για να μπορέσει να κολυμπήσει καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι οποίοι παίρνουν παραχωρητήριο για τη σωστή χρήση της πισίνας. Η πισίνα γενικά είναι ξεχωριστό γιατί έχει μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας. Ο κάθε σύλλογος για να μπορέσει να πάρει το παραχωρητήριο οφείλει να έχει πολύ συγκεκριμένα έγγραφα, δηλαδή ναυαγοσώστη, προπονητή, βοηθό προπονητή, γιατρό, καταλαβαίνετε. Δεν είναι εύκολο δηλαδή όλοι οι σύλλογοι να μπορούν να είναι. Εδώ έχουμε δύο συλλόγους οι οποίοι και οι δύο πληρούν όλες αυτές τις προδιαγραφές και τους δίνεται παραχωρητήριο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν το κολυμβητήριο” τόνισε ο κ. Καραμανίδης και πρόσθεσε “Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να μπορέσουμε να κάνουμε τις ανάλογες προσλήψεις. Και τις προηγούμενες φορές που είχε γίνει, είχε γίνει μέσω της ΝΕΔΗΚΕΠ αν δεν κάνω λάθος. Οπότε τώρα βάζουμε το ποσό αυτό, είναι πολύ πιο μικρό από αυτό που θα πλήρωνε κάποιος ως αντίτιμο με βάση όλα τα προηγούμενα δεδομένα και λέμε στον κόσμο ότι μπορεί μέσα από τους συλλόγους να πάει να κολυμπήσει. Εκτός και αν μας δοθεί το πράσινο φως για να μπορέσουμε να κάνουμε τις ανάλογες προσλήψεις. Είναι κάτι το οποίο κι εμείς διεκδικούμε συνέχεια και είναι κάτι το οποίο το επιθυμούμε. Ποιος δεν επιθυμεί να υπάρχουν ώρες κοινού και να μπορέσει ο κόσμος να κολυμπήσει;”

Ο κ. Κωστούλας σημείωσε πως όπως έρχεται η εισήγηση είναι δεσμευτική και αποκλείει αυτούς που δεν είναι σε σύλλογο, ενώ ο κ. Κωστόγιαννης υπογράμμισε πως δυστυχώς οι συνθήκες που λειτουργεί το δημοτικό κολυμβητήριο δεν επιτρέπουν να γίνει καμία σοβαρή συζήτηση πάνω στο θέμα, ζητώντας από το δήμο να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου το κολυμβητήριο να λειτουργεί όλο το χρόνο.

Χρ. Κυριαζής: “Ζητάμε από τους πολίτες να πληρώσουν ένα αντίτιμο και να σκεφτούμε λίγο τι τους παρέχουμε! Οι εγκαταστάσεις που έχουμε είναι τραγικές”

Την αντίθεση της λαϊκής συσπείρωσης στην επιβολή τελών με τη λογική της ανταποδοτικότητας εξέφρασε ο κ. Κυριαζής λέγοντας μεταξύ άλλων: “Έχουμε το εξής παράδοξο ότι στην κοινωνία που ζούμε και με το σύστημα το οικονομικό που ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες, σαν πολίτες έχουμε πληρώσει για να χτιστούν αυτές οι εγκαταστάσεις. Πληρώνουμε από τη φορολογία μας για να συντηρηθούν και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε για να τις χρησιμοποιήσουμε. Θα ήθελα να πω ότι αυτή η λογική της ανταποδοτικότητας είναι κάθετα αντίθετη με τις θέσεις μας, ειδικά σε μια περίοδο που η λαϊκή οικογένεια πλήττεται και λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω της πανδημίας. Και ακόμη περισσότερο τα αθλητικά σωματεία έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και θεωρούμε πως ό,τι αντίτιμο μπαίνει είναι εις βάρος τους και κάνει της λειτουργίας τους πολύ πιο δύσκολη. Και ειδικά με τον καινούργιο νόμο υπάρχουν πολλά σωματεία που φυτοζωούν και δεν ξέρουν αν θα συνεχίσουν να είναι δραστήρια. Για αυτό το λόγο είμαστε αντίθετοι με το αντίτιμο και θα ψηφίσουμε κατά και στα 3 θέματα. Ζητάμε από τους πολίτες μας να πληρώσουν ένα αντίτιμο και να σκεφτούμε λίγο τι τους παρέχουμε! Οι εγκαταστάσεις που έχουμε είναι τραγικές”.

Νίκος Γεωργάκος: “Τόσο δύσκολο είναι να δίνουν 500 ευρώ τα σωματεία για τη σωστή λειτουργία και όλο αυτό που καταναλώνουν;”

Τη θέση της δημοτικής αρχής για το θέμα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου και γενικότερα των αθλητικών χώρων ανέπτυξε ο δήμαρχος Πρέβεζας και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

-Γεωργάκος: “Να σας πως σχετικά με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου και των δύο ομίλων που έχουμε. Στις καλύτερες συνθήκες μιλάμε για 250 παιδιά που γράφονται στον κάθε όμιλο. Τα 250 παιδιά με 20 ευρώ το μήνα περίπου είναι γύρω στις 5000 ευρώ το μήνα. Τόσο δύσκολο είναι να δίνουν 500 ευρώ τα σωματεία για τη σωστή λειτουργία και όλο αυτό που καταναλώνουν; και δεν νομίζω να είναι επιβάρυνση της οικογένειας σε σχέση με τα 5 ευρώ και τα 500 ευρώ από τα 5000 ευρώ που παίρνει ένας όμιλος στην καλύτερη περίπτωση σε σχέση με τα χρήματα που θα δώσει στους δήμους. Άρα όταν μιλάμε για τους ομίλους, όταν υπάρχει το τίμημα, ναι στην περίοδο του κορωνοϊού βοηθάμε όσο μπορούμε αλλά να ξέρετε ότι στο κολυμβητήριο εξυπηρετούσαν και οι δύο όμιλοι κοντά στα 500 παιδιά το μήνα. Γι αυτό και βάζουμε ένα ελάχιστο, ό,τι μπορούμε λιγότερο σε σχέση με τους συλλόγους για να μην έχουμε μεγάλο αντίτιμο. Όχι ότι δεν πρέπει να βάλουμε και καθόλου.

-Κυριαζής: αυτή είναι η δική σας λογική και τη σέβομαι, αλλά υπάρχει και η άλλη λογική. Για παράδειγμα ο δήμος Πάτρας δεν βάζει κανένα αντίτιμο σε καμία δημοτική εγκατάσταση, αυτοί πως τα καταφέρνουν;

-Καραμανίδης: όταν υπάρχει παραχώρηση σε αθλητικό σύλλογο ο οποίος έχει έσοδα από αυτό, οφείλει βάσει νόμου. Είναι ο νόμος 1828 του 1989, ο οποίος λέει ότι πρέπει να έχεις επιβολή ανταποδοτικού τέλους για λογαριασμό του δήμου. Τέλος πάντων συζητάμε ανούσια πράγματα, οι σύλλογοι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα και τόσα χρόνια το αντίτιμο που έδιναν ήταν πολύ μεγαλύτερο. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο υπάρχει προβληματισμός; Αν υπήρχε η δυνατότητα εκ του νόμου να είναι μηδενικό και εμείς μηδέν θα θέλαμε.

Κατά της επιβολής τελών ψήφισε και η Ανάπτυξη Τώρα με τον επικεφαλής κ. Νίτσα να σημειώνει πως δεν πρέπει να υπάρχουν τέλη στους συλλόγους ως ελάχιστη αναγνώριση και βοήθεια στην προσφορά τους στον αθλητισμό της περιοχής, ενώ ο κ. Κωστούλας σημείωσε πως είναι υποχρέωση του δήμου να παρέχει εγκαταστάσεις ασφαλείς όλο το χρόνο για να μπορούν απρόσκοπτα και οι δημότες και τα σωματεία να αθλούνται, υπογραμμίζοντας πως η Στροφή στο Μέλλον ψηφίζει επίσης κατά.

Κωστούλας: “Είναι καθαρή υποχρέωση και ηθική, και νομική από τη ΓΑΑ, να παρέχει ο δήμος εγκαταστάσεις ασφαλείς όλο το χρόνο για να μπορούν απρόσκοπτα και οι δημότες και τα σωματεία να αθλούνται”

“Σχετικά με αυτό που ανέφερε ο δήμαρχος ότι τα σωματεία εισπράττουν και μπορούν να δίνουν εγώ θα ξανακάνω την πρόταση να αναλάβει ο δήμος όλα τα αθλητικά σωματεία και να τα κάνει δημοτικά, αφού εισπράττουν και έχουν έσοδα. Και να αναλάβει ο δήμος μετακινήσεις, προπονητές και όλα τα έξοδα. Να μην υπάρχει τέτοιο πρόβλημα ούτε εισπράξεων ούτε πληρωμών. Είναι καθαρή υποχρέωση και ηθική και νομική από τη ΓΑΑ να παρέχει ο δήμος εγκαταστάσεις ασφαλείς όλο το χρόνο για να μπορούν απρόσκοπτα και οι δημότες και τα σωματεία να αθλούνται. Δεν μπορούμε να λέμε τώρα ναι σας δίνουμε τα γήπεδα αλλά πρέπει να μας πληρώσετε. Αυτό είναι αδιανόητο. Οι άλλοι δήμοι που δεν εισπράττουν είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Έχουν αθλητικό οργανισμό; Εμείς γιατί δεν κάνουμε; Είχαμε και καταργήθηκε. Ψηφίζουμε κατά” ανέφερε ο κ. Κωστούλας, με τον κ. Καραμανίδη να απαντά ξανά πως η πρόταση της δημοτικής αρχής θα ήταν να είναι όλα δωρεάν, αλλά τίθεται θέμα νομιμότητας.

Κωστόγιαννης: “ Ο δήμος έχει τραγικές ευθύνες για το θέμα της ποιότητας ζωής, το θέμα του αθλητισμού και για το θέμα των παιδικών χαρών”

Την αντίθεσή του στο θέμα της επιβολής τελών χρήσης στους αθλητικούς χώρους εξέφρασε και ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Κίνησης Ταξιάρχης Κωστόγιαννης, επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή. “Συνολικά για τα ζητήματα του αθλητισμού θεωρούμε πως και το κράτος και ο δήμος θα πρέπει να κατοχυρώνουν αυτό το κοινωνικό δικαίωμα, κάτι το οποίο δεν το κάνουν ακριβώς γιατί δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των πολιτών και των παιδιών. Αναφορικά με το δήμο Πρέβεζας εμείς έχουμε κάνει μια συνολική πρόταση η οποία λέει και σε σχέση με αυτές τις κεντρικές εγκαταστάσεις πως θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και πώς θα πρέπει να αναβαθμιστούν. Επίσης είναι τραγικές οι ευθύνες του δήμου για την κατάσταση που υπάρχει σε όλους τους περιφερειακούς χώρους άθλησης και οι οποίοι είναι σε τραγική κατάσταση. Τέλος εμείς έχουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν υπαίθριοι λειτουργικοί χώροι σε κάθε γειτονιά. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει κάνει ο δήμος και έχει τραγικές ευθύνες για το θέμα της ποιότητας ζωής, το θέμα του αθλητισμού και για το θέμα των παιδικών χαρών” κατέληξε ο κ. Κωστόγιαννης.

Αμάραντος: “Έχετε διαφορετικό τρόπο άσκησης εξουσίας. Θέλετε το δήμο επιχείρηση και το ρόλο σας μάνατζερ”

Τα βέλη του προς τη δημοτική αρχή έστρεψε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Αμάραντος, υπογραμμίζοντας πως θα μπορούσε να παρέχει όλες τις εγκαταστάσεις δωρεάν, ωστόσο δεν το κάνει γιατί έχει διαφορετική πολιτική φιλοσοφία.

“Ένας δήμος με τον προϋπολογισμού του δήμου Πρέβεζας δεν μπορεί να καλύψει αυτό το ευτελές ποσό που λέτε κ. Γεωργάκο; Δηλαδή τα κοινωνικά σας αντανακλαστικά υπάρχουν και σε τι βαθμό; Γιατί εγώ τα βλέπω ανύπαρκτα! Υπάρχει αυτός ο παλαιολιθικός δήμαρχος στην Πάτρα που επιμένει ο αθεόφοβος να προσφέρει στους πολίτες του και επιμένει να τρώει τα λεφτά του δημοσίου σε δομές σίτισης, αστέγων, φάρμακα, νοσοκόμους, ψυχολόγους ακόμη και γυμναστές και μουσικούς σε σπίτια φτωχών ηλικιωμένων. Όλα αυτά δωρεάν! Είναι πράγματα που γίνονται, αλλά έχετε διαφορετική πολιτική φιλοσοφία, έχετε διαφορετικό τρόπο άσκησης εξουσίας. Θέλετε το δήμο επιχείρηση και το ρόλο σας μάνατζερ. Έτσι λειτουργείτε. Μπορούσατε να κάνετε οικονομία στις παρανοϊκές και μακροχρόνιες συμβάσεις που κάνετε σε μια σειρά ζητήματα που είναι ζημιογόνα για το δήμο, όπως ας πούμε τη ναυαγοσωστική κάλυψη και το πρόγραμμα Elena. Επομένως μπορείτε με άλλη πολιτική να εξοικονομήσετε χρήματα και να τα διοχετεύσετε σε κοινωνικές ανάγκες και κοινωνικούς σκοπούς. Δεν το κάνετε γιατί είστε νεοφιλελεύθεροι, γιατί είστε της ανταπόδοσης και της εμπορευματοποίησης στο δήμο. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια” τόνισε ο κ. Αμάραντος.

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο δήμαρχος σημείωσε πως ο δήμος Πατρέων έχει “εκμεταλλευτεί” την κοινωφελή του επιχείρηση και μπορεί να διαχειρίζεται τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις κοινωνικές δομές, υπογραμμίζοντας πως αν προχωρήσει η αναβάθμιση της ΝΕΔΗΚΕΠ στο δήμο Πρέβεζας τότε η διαχείριση θα είναι πολύ πιο εύκολη.

ds

Για το θέμα της επιβολής τελών χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου, των γηπέδων τένις και των γηπέδων μπάσκετ ψήφισαν υπέρ ο Δήμος της καρδιάς μας, η Δημοτική Ανατροπή, ο Χ. Κακιούζης και ο Π. Σαραμπασίνας ενώ κατά ψήφισαν η Δημοτική Συνεργασία, η Ανάπτυξη Τώρα, η Στροφή στο Μέλλον, η Λαϊκή Συσπείρωση και η Ανυπόκτακτη Κίνηση.

Τα θέματα καταψηφίστηκαν και ακολούθησε παρέμβαση από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος τόνισε πως αν καταψηφιστούν τότε οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν πρόκειται να ανοίξουν.

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Καραμανίδης: να αναφέρω σε όλους ότι αν η πρόταση αυτή καταψηφιστεί δεν ανοίγουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και θα πρέπει να έρθουμε εκ νέου με νέα πρόταση.

Νίτσας: θεωρώ ότι η τοποθέτησή σας ήταν μια μορφή εκβιασμού προς το δημοτικό συμβούλιο ότι αν δεν ψηφίσουμε θα μείνουν κλειστά. Τολμήστε και κλείστε τα. Εμείς ψηφίσαμε.

Καραμανίδης: δεν είναι κανένας εκβιασμός προς κανέναν. Δυστυχώς είναι η νομοθεσία πάνω στην οποία πατάμε και προσπαθούμε να εξηγήσουμε όλο αυτό το διάστημα και δεν μπορείτε να αντιληφθείτε. Κι εμείς είμαστε της πρόθεσης για μηδενικό αντίτιμο, το θέμα είναι αν αυτό μπορεί να υφίσταται ή όχι.

Νίτσας: αφού πλέον εσείς είστε με το νόμο κι εμείς παράνομοι μπορείτε να πάτε στην άλλη διαδικασία και να το περάσετε υποχρεωτικά και να μας βγάλετε εκτός βάσει της νομοθεσίας. Αφού είστε 100% σίγουρος ότι έτσι είναι να βγάλετε εκτός την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να προχωρήσετε μονομερώς σύμφωνα και με το νόμο Θεοδωρικάκου και να πάτε στην Αποκεντρωμένη και να το περάσετε, όπως ισχυρίζεστε ότι είναι ο νόμος. Μη λέτε άλλα τώρα και άλλα μετά. Αφού επιμένετε ότι έτσι είναι ο νόμος, να μας βγάλετε όλες τις παρατάξεις εκτός και να προχωρήσετε για να αποφασίσει η Αποκεντρωμένη.

Καραμανίδης: εμείς θα προχωρήσουμε στην απόφαση που είναι κατά, θα πάει στην Αποκεντρωμένη και μέχρι να εκδικαστεί η απόφαση δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο σαν Πρόεδρος.

Γεωργάκος: η διαφορά μας εδώ σε σχέση με το τίμημα είναι το θέμα των σωματείων. Τα σωματεία δηλαδή που δραστηριοποιούνται στους αθλητικούς χώρους που έχουμε αντίτιμο, γιατί περί του κοινού είναι δωρεάν. Άρα το αντίτιμο που έχουμε μιλήσει εμείς τα σωματεία θεωρείτε εσείς ότι τα σωματεία πρέπει να είναι μηδέν σε σχέση με το κοινό.

Καραμανίδης: άρα εμμένετε στην άποψή σας οι παρατάξεις. Δεν μπορώ να καταλάβω τη διαφορά σας όταν όλα τα σωματεία έχουν αποφασίσει και κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ τους βάζουμε το ελάχιστο αντίτιμο κι εσείς είστε αρνητικοί!

Κωστούλας: το βάζεις σε λάθος το σκεπτικό σου, δεν εκμεταλλεύονται τα σωματεία το κολυμβητήριο, είναι λάθος όπως το βάζετε. Πρέπει να τα παραχωρούμε αυτά τα πράγματα.

Καραμανίδης: τα παραχωρούμε κ. Κωστούλα δωρεάν, ορίζει ο νόμος πως όταν υπάρχουν σωματεία που εισπράττουν από τα μέλη οφείλουν να δώσουν κάποιο τέλος. Είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτό που λέω. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα τα θέματα 3,4 και 5 θα τα προχωρήσω, θα πάνω στην Αποκεντρωμένη ως κατά και ας πράξει η Αποκεντρωμένη αυτό που θέλει. Κι εμείς μηδέν θέλουμε να βάλουμε.

Κωστούλας: να το πάτε ομόφωνα τότε κ. Πρόεδρε.

Κορωναίος: έχετε λάθος κ. Πρόεδρε, μη συγχέετε την άδεια λειτουργίας με το αν μπορεί να λειτουργήσει το κολυμβητήριο. Με μια απόφαση δημάρχου το κολυμβητήριο αύριο το πρωί λειτουργεί κανονικά.

Καραμανίδης: το κολυμβητήριο λειτουργεί κανονικά αλλά δεν θα υπάρχει δυνατότητα να παραχωρηθεί στους συλλόγους. Μην μπερδεύετε τα πράγματα.

Κορωναίος: βεβαίως και υπάρχει η δυνατότητα με απόφαση δημάρχου, το ξέρετε πολύ καλά αυτό.

Καραμανίδης: για το κοινό! Δεν μιλάμε για το κοινό, μιλάμε για τους αθλητικούς συλλόγους.

Κορωναίος: και για το κοινό και για τους αθλητικούς συλλόγους μπορεί να γίνει με απόφαση δημάρχου. Μην το βάζετε αυτό. Εμείς λέμε ότι επειδή το κολυμβητήριο δεν παρέχει επί της ουσίας τίποτα, παρόλες τις προσπάθειες και τις δικές μας και τις δικές σας και είναι άκαιρο και άτοπο να ζητάμε λεφτά. Εκείνο που θα μπορούσαμε να δεχθούμε ίσως είναι ένα συμβολικό ποσό πάγιο από τους συλλόγους για τη χρήση του κολυμβητηρίου, αλλά δεν γεννάται ζήτημα για τέλη στους δημότες. Δεν τους παρέχουμε τίποτα. Γι αυτό είμαστε κατά.

Γεωργάκος: οι δημότες με χρήματα τα οποία βγάζουμε για τη συντήρηση πληρώνουν τα φώτα και όλη τη διαχείριση του κολυμβητηρίου. Άρα οι δημότες μας πληρώνουν όλοι για τη λειτουργία του. Έρχεται ένας σύλλογος, είτε το θέλετε σαν ένα αντίτιμο πάγιο, σαν ένα αντίτιμο ανά παιδί, σαν ένα αντίτιμο ενός ποσού που μπορεί να είναι το μήνα, να δίνει στο δήμο το ελάχιστο, έστω 500 ευρώ που βγαίνει με τα 5, μπορεί και λιγότερο. Εδώ όλοι μας συνεισφέρουμε για τη λειτουργία και το κόστος του κολυμβητηρίου, που φτάνει μερικές χιλιάδες ευρώ. Άρα ένα κοστολόγιο το πληρώνει ο δημότης. Και τι ζητάμε; ένα ελάχιστο τίμημα από τους συλλόγους από εκεί που παίρνουν και έχουν υπολογίσει για τα έξοδά τους να δίνουν κάτι στο δήμο. Σίγουρα δεν φτάνουν αυτά που δίνουμε εμείς όλοι οι δημότες για να λειτουργούν εκεί οι σύλλογοι.

Κορωναίος: δεν αντιλαμβάνεστε τη λογική μας

Καραμανίδης: αντιλαμβανόμαστε κ. Κορωναίε, γιατί αλλάζετε κι εσείς τώρα άποψη από τα προηγούμενα χρόνια; Δεν επιβάλατε τέλος στους συλλόγους;

Κορωναίος: δεν αλλάζουμε κ. Πρόεδρε, ακριβώς το ίδιο λέμε. Ένα συμβολικό ποσό στους συλλόγους, σαν σύλλογος όχι σαν αθλητής.

Καραμανίδης: χρεώνατε πολύ παραπάνω κ. Κορωναίε. Εδώ λέμε ότι έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τους συλλόγους, οι οποίοι αναλαμβάνουν το κόστος πληρωμής. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι σύμφωνοι και έρχεστε εσείς που επιβάλατε τα προηγούμενα χρόνια μεγαλύτερο τέλος και λέτε όχι. Κι εγώ σας λέω δεν έχω πρόβλημα, πείτε όχι κι εγώ όχι θέλω να πω. Το θέμα είναι κατά πόσο η απόφαση είναι νόμιμη ή όχι. Ρωτάω για τελευταία φορά, υπάρχει κάποια από τις παρατάξεις που θέλει να αλλάξει την ψήφο της;

Καμία παράταξη δεν άλλαξε την ψήφο της και τα θέματα επιβολής τελών χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου, των γηπέδων τένις (η εισήγηση ήταν για το κοινό να είναι δωρεάν, για τους αθλητικούς συλλόγους το αντίτιμο να είναι στα 2 ευρώ και για τους αθλητικούς συλλόγους εκτός Πρέβεζας στα 5 ευρώ) και των γηπέδων μπάσκετ (η εισήγηση ήταν για το κοινό να είναι δωρεάν, για τους αθλητικούς συλλόγους 1 ευρώ και για τους αθλητικούς συλλόγους εκτός Πρέβεζας στα 5 ευρώ) καταψηφίστηκαν.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...
23 Απριλίου 2024
Έπειτα από πολλές πολιτικές παλινωδίες, αρκετό “κρυφτούλι” και συνεχόμενες επικοινωνιακές γκάφες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της αγωγής της ...
22 Απριλίου 2024
Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr) και έχει ...
22 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής αριστεράς: Πραγματοποιήθηκε ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...