Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 01:23

Η Πρέβεζα γιόρτασε τα Κούλουμα

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην ευνόησαν για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τους περισσότερους, που με κέφι γιόρτασαν τα κούλουμα σε όλες τις γωνιές του Νομού σε παραδοσιακούς τόνους.

Εκδηλώσεις πραγματοποιοήθηκαν σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας με νηστίσιμα εδέσματα, άφθονο κρασί και λαγάνα.

DPP 4933 copy

Η κίνηση στους φούρνους και στα καταστήματα με νηστίσιμα εδέσματα ήταν αυξημένη από το πρωί, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε η τεράστια λαγάνα 2 μέτρων και 15 περίπου κιλών που δέσποζε στην είσοδο του φούρνου των αδερφών Λώλη.

IMG 8634

Στην Πρέβεζα σημείο αναφοράς αποτέλεσε για μια ακόμη φορά το Σαϊτάν Παζάρ όπου πραγματοποιήθηκε η γιορτή-θεσμός πλέον για την πόλη της Πρέβεζας και οι καταστηματάρχες είχαν φροντίσει από το πρωί προκειμένου η βροχή να μη τους χαλάσει το γλέντι.

IMG 8649

Εκατοντάδες Πρεβεζάνοι αλλά και επισκέπτες έκαναν...μια στάση στο παραδοσιακό στενό της Πρέβεζας και διασκέδασαν υπό τους ήχους των "Απτάληδων" που έδιναν το ρυθμό για ασταμάτητο χορό και αστείρευτο κέφι μέχρι αργά το βράδυ.

 

 

Έκθεση εικόνων