Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 17:27

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στη θέση Φραξύλα Καστροσυκιάς (Photo+Video)

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 2 χθες το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, για πυρκαγιά που ξέσπασε στη θέση Φραξύλα στην Καστροσυκιά. Αμέσως κινητοποιήθηκαν 4 οχήματα της Π.Υ. Πρέβεζας, με 10 άνδρες και έσπευσαν στο σημείο, όπου ρίχθηκαν στη «μάχη» της κατάσβεσης. Το έργο τους δεν ήταν εύκολο, λόγω της δύσκολης πρόσβασης στις εστίες της πυρκαγιάς, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους.

 

Την επιχείρηση συντόνισε από το σημείο της φωτιάς, ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας, κ. Απόστολος Βασδέκης, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνέδραμε μηχάνημα του Δήμου Πρέβεζας. Κοντά στους πυροσβέστες βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου, κ. Παντελής Μπαρτζώκας, καθώς και όχημα της Αστυνομίας.

Λίγα λεπτά μετά τις 3.30 το μεσημέρι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, έχοντας κάψει πάνω από 20 στρέμματα γεωργικής και δασικής έκτασης.

IMG 9224

Ο κ. Βασδέκης ανέφερε μεταξύ άλλων στο www.atpreveza.gr: «Η φωτιά πήρε κάποια έκταση, λόγω του ανέμου που φυσάει στην περιοχή μας. Η κατάσταση ελέγχεται. Θα σβήσουμε και τις υπόλοιπες εστίες που υπάρχουν. Πιθανότατα η φωτιά ξεκίνησε από γεωργικές εργασίες που εκτελούσε κάποιος. Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και οι βροχές αραιώνουν, θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί στις γεωργικές τους εργασίες».

IMG 9214

Ο κ. Μπαρτζώκας από την πλευρά του πρόσθεσε: «Μόλις ενημερώθηκα για τη φωτιά, κατευθείαν ενημέρωσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία και βρέθηκε εδώ. Εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος, βγάλαμε τα μηχανήματα έξω και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σβήσει η φωτιά».

 

Έκθεση εικόνων