Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 15:05

Τ. Κωστόγιαννης: "Τι συμβαίνει με τα λύματα και τη δυσοσμία στο λιμάνι;" - Φ. Ζέρβας: "Υπάρχουν δομικά προβλήματα και παραλείψεις στο έργο του βιολογικού"

Για δομικά προβλήματα και παραλείψεις στο έργο του βιολογικού αλλά και για σπίτια και καταστήματα που δεν έχουν συνδεθεί στο δίκτυο έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, απαντώντας στην ερώτηση του επικεφαλής της Ανυπότακτης Κίνησης Τ. Κωστόγιαννη για το γεγονός πως αρκετά συχνά, όπως είπε, εντοπίζονται λύματα και έντονη δυσοσμία στην παραλία της Πρέβεζας.

IMG 3573

“Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας ότι υπάρχουν λύματα στο λιμάνι” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστόγιαννης, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται ο Αμβρακικός σε χαβούζα, με το δήμαρχο να προσπαθεί να παραπέμψει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση όπου θα κληθεί ο διευθυντής της ΔΕΥΑΠ κ. Παπουτσής, που όπως είπε είναι και ο πλέον αρμόδιος να δώσει απαντήσεις.

Παρόλα αυτά οι σύμβουλοι της Στροφής στο Μέλλον κ. Κωστούλας και κ. Ανωγιάτης ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ. Ζέρβα, που ήταν παρών, να δώσει απαντήσεις και παίρνοντας το λόγο ο κ. Ζέρβας μίλησε για δομικά προβλήματα του Βιολογικού που υπάρχουν από την κατασκευή του έργου, για σπίτια που δεν έχουν συνδεθεί στο δίκτυο και ρίχνουν λύματα στον Καρυδά και για κομμάτια στο κέντρο της πόλης που ενδεχομένως να μην είναι συνδεμένα στο δίκτυο.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως η ΔΕΥΑΠ κάνει μεγάλες προσπάθειες και έχει δώσει πολλές λύσεις τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ δήλωσε αισιόδοξος πως παράλληλα με το έργο των κρηπιδωμάτων που ξεκίνησε τώρα, θα μπορέσει η ΔΕΥΑΠ να βρει και να δώσει λύσεις στο πρόβλημα που εντοπίζεται στην παραλία.

IMG 3554

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η τοποθέτηση του κ. Σαραμπασίνα ότι τα σημεία είναι γνωστά, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Ζέρβα, ενώ η συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο είχε ως εξής:

-Γεωργάκος: είναι θέμα της ΔΕΥΑΠ και σε αυτή την απάντηση ο διευθυντής ο κ. Παπουτσής θα ήταν ο αρμόδιος να μας πει το τι συμβαίνει όταν υπάρχει μυρωδιά, γιατί γίνονται αρκετές εργασίες στα αντλιοστάσια αυτή την περίοδο καθώς επίσης και εκτεταμένοι καθαρισμοί. Παρακολουθούμε το θέμα αυτό, νομίζω όμως ότι μπορεί να ενημερωθεί ο καθένας από τη ΔΕΥΑΠ για το τί συμβαίνει. Ή όταν κάποιο αντλιοστάσιο για κάποιο λόγο κατασκευαστικό σταματήσει η λειτουργία ή τα δύο αντλιοστάσια που είναι στο πάρκινγκ και στον ΟΤΕ, όταν καθαρίζονται ενδεχομένως να δημιουργείται αυτή η έντονη δυσοσμία. Παρόλα αυτά είναι θέματα του διευθυντή της ΔΕΥΑΠ οπότε μπορεί να μας δώσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο μια απάντηση συγκεκριμένη για να μη δημιουργούνται ότι μολύνουμε το περιβάλλον κλπ. Γιατί ο βιολογικός λειτουργεί, το έργο λειτουργεί, αν κάποια στιγμή ένα αντλιοστάσιο δεν δουλεύει και από την υπερχείλιση βγει κάτι, αυτό δεν το γνωρίζουμε αν είναι πραγματικά λύματα ή κάτι άλλο γιατί με την πρώτη βροχή η αλήθεια είναι ότι είδα το Λιμάνι ήταν καφέ και όταν το επισκεφτήκαμε ήταν όλη η σκόνη του δρόμου που μέσα από τους αγωγούς περνούσε κάτω και φαινόταν καφέ. Παρόλα αυτά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να καλέσουμε το διευθυντή της ΔΕΥΑΠ και να μας πει επί του θέματος.

-Κωστούλας: δεν είναι εδώ ο κ. Ζέρβας να μας ενημερώσει;

-Ανωγιάτης: από το διευθυντή της εκπροσωπείται η ΔΕΥΑΠ;

-Γεωργάκος: νομίζω ότι και ο διευθυντής έχει έναν αρμόδιο ρόλο πολύ συγκεκριμένο. Δηλαδή για τη διαχείριση ένας αιρετός με έναν διευθυντή και οι δύο απόψεις είναι σοβαρές, αλλά θεωρώ ότι και ο διευθυντής γνωρίζει πολύ περισσότερα γιατί είναι διευθυντής για 20 και πλέον χρόνια, οπότε γνωρίζει πολύ περισσότερο τη λειτουργία και το πώς λειτουργούν και τι γίνεται στους αγωγούς και τα αντλιοστάσια, παρά ένας αιρετός όταν είναι 1,5 χρόνο στη ΔΕΥΑΠ.

-Κωστούλας: άλλο αιρετός άλλο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ δήμαρχε

-Ανωγιάτης: στο τελευταίο συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ ήσασταν κι εσείς όταν πήραμε αποφάσεις ως ΔΕΥΑΠ για την αλλαγή των αντλιοστασίων, εργασίες απόσμησης...

-Γεωργάκος: ναι είπαμε γίνονται εργασίες

-Νίτσας: έχω γίνει δέκτης παραπόνων ότι στην παράκτια ζώνη στην εθνική οδό κάθε πρωί και αργά το βράδυ υπάρχει μια έντονη δυσοσμία, θα θέλαμε να ενημερωθούμε και για αυτό.

IMG 3633

-Ζέρβας: εκτός από συγκεκριμένα σημεία, γιατί με τον κ. Κωστόγιαννη το έχουμε ξαναδεί το θέμα, λύσαμε αρκετά από αυτά. Και στο Αλάτι λύθηκε το ζήτημα. Δεν μπορούμε να πιάσουμε τα πάντα. Εκτός του Σαββάτου που έπεσε απότομα η τάση και δύο αντλιοστάσια στις 22:30 βρέθηκαν εκτός και τρέξαμε εκείνη τη στιγμή και τα επαναφέραμε. Πέραν από εκεί, η οσμή που λέει ο κ. Νίτσας έχουμε περάσει όλα τα φρεάτια της περιοχής δύο και τρεις φορές, δεν είναι κανένα βουλωμένο, άρα εκεί ή υπάρχουν κάποιοι βόθροι τους οποίους δεν μπορούμε να τους βρούμε γιατί όλο το δίκτυο περάσαμε από το Ria sport όλη την περιοχή με τρία συνεργεία τρεις μέρες όλα τα φρεάτια και είναι όλα καθαρά. Άρα ή υπάρχουν κάποιοι βόθροι ή κάποιοι από τη ΒΙΠΕ, δεν μπορούμε να το βρούμε, να είμαι ειλικρινής, δεν μπορούμε να το βρούμε. Η οσμή αυτή όμως δεν είναι συνεχής, υπάρχουν κάποιες στιγμές μετά τις δέκα το βράδυ που έχει μια οσμή, δεν μπορούμε να το βρούμε.

-Γεωργάκος: είναι σε καθημερινή βάση;

-Ζέρβας: όχι δεν είναι σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν κάποιες στιγμές και δεν μπορούμε να το βρούμε. Όπως και μέσα στον Καρυδά, όπως γνωρίζουν όλοι, ξέρουμε ότι μέσα στον Καρυδά πέφτουν βόθροι τους οποίους δεν μπορούμε να βρούμε. Είναι σπίτια που δεν είναι συνδεμένα. Άρα και κάτω εκεί είναι πολύ πιθανόν, γιατί ψάχνουμε το έργο από την περίοδο Κυρομήτη, να δούμε ότι υπάρχει περίπτωση να είναι κομμάτια της πόλης που δεν είναι συνδεμένα στο κέντρο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα μόλις τελειώσει η σεζόν με ένα εξειδικευμένο προσωπικό που θα πάρουμε έστω για λίγο καιρό να ψάξουμε όλο το δίκτυο ξανά, κομμάτι κομμάτι, να δούμε που έχουμε τα προβλήματα αυτά. Είναι προβλήματα τα οποία δεν δημιουργήθηκαν τώρα. Είναι δομικά προβλήματα. Είναι παραλείψεις του έργου. Όπως για παράδειγμα στη Χρ. Κοντού μόλις στρίβουμε υπάρχει μια οσμή, εκεί λοιπόν έχει γίνει και το γνωρίζουν όλοι από την εποχή Κυρομήτη λάθος στην κατασκευή. Εκεί τώρα εμείς από το κατάστημα του κ. Τσουμελέκα με τα ψάρια μέχρι κάτω πρέπει να το σπάσουμε πάλι και να κάνουμε ένα υποέργο, δεν διορθώνεται διαφορετικά. Το μόνο που κάνουμε είναι να ρίχνουμε λίγο νερό, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θέλει έργο. Εδώ είναι βασικά πράγματα που φαίνονται χρόνια, τα οποία όλοι τα γνωρίζουμε και έχουμε συνεννοηθεί με το δήμαρχο τώρα που θα γίνει το έργο των κρηπιδωμάτων να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε παράλληλα με το έργο που θα γίνει, ως ΔΕΥΑΠ στο κομμάτι της αποχέτευσης της περιοχής. Δηλαδή τα περισσότερα που έχουμε αυτή τη στιγμή γιατί και ο Θανάσης που είναι στο ΔΣ, γνωρίζουμε ότι έχουμε πάρει 2,3 εταιρείες απόσμησης, έχουμε κάνει κινήσεις, έχουμε βελτιώσει πράγματα, έχουμε αλλάξει σχεδόν τα μισά αντλιοστάσια. Είχαμε πρόβλημα στο λιμάνι και αναγκαστήκαμε μέσα στην τουριστική σεζόν να κάνουμε αλλαγές και να φτιάξουμε από την αρχή το αντλιοστάσιο όσον αφορά τον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο, αλλά είναι κάποια πράγματα τα οποία να μην τα κρύβουμε. Υπάρχουν δομικά προβλήματα ετών, τα οποία προσπαθούμε να βρούμε τους τρόπους να τα λύσουμε. Δεν το πετυχαίνουμε πάντα, δεν τα κάνουμε όλα τέλεια αλλά δεν αδρανούμε. Συνεχώς ψάχνουμε αλλά τα προβλήματα είναι δομικά και θα ήθελα να παρακαλέσω όποιος έχει αυτά τα ερωτήματα να έρθει στην επιχείρηση.

-Γεωργάκος: οι εργασίες στα αντλιοστάσια, γιατί έγιναν και εδώ στην παραλία και στον ΟΤΕ και καθαρισμοί...

-Ζέρβας: έγιναν παντού. Φέτος όσον αφορά το θέμα των αντλιοστασίων είμαστε στην καλύτερη κατάσταση που ήταν ποτέ. Από τότε που έχουμε αναλάβει, έχουμε σχεδόν ανακαινίσει το 70% των αντλιοστασίων του βιολογικού, πέραν των 130 χιλιάδων ευρώ περίπου που έχουν πέσει στον κεντρικό βιολογικό ο οποίος κι εκείνος είχε σοβαρά προβλήματα και τον έχουμε φέρει σε πολύ καλή κατάσταση. Άρα αυτό που δεν μπορούμε κ. Κωστόγιαννη να λύσουμε αυτή τη στιγμή είναι αυτά τα δομικά προβλήματα έργων της πόλης, τα οποία ειδικά στην παραλιακή θεωρώ ότι είναι πάρα πολλά κομμάτια βουλωμένα, πατημένα. Και αυτά πρέπει τώρα με την ευκαιρία των έργων με τα κρηπιδώματα να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε.

IMG 3597

-Σαραμπασίνας: απλά θέλω να πω κάποια πράγματα για το θέμα της παραλίας. Έχει 6 στενά τα οποία τότε δεν είχαν συνδεθεί τότε με το βιολογικό. Δεύτερον, έχει 4 συνδέσεις στην παραλία από καταστήματα οι οποίες και αυτές δεν έχουν συνδεθεί στο βιολογικό. Πιστεύω ότι τώρα με τα κρηπιδώματα όλα αυτά θα βρεθούν σίγουρα, έτσι τουλάχιστον πιστεύω. Επίσης υπήρχαν περισσότερα προβλήματα, μετά όταν μπήκε η κάλτσα μέσα στον αγωγό σταματήσαν τα περισσότερα. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι με το έργο που θα γίνει θα τα βρουν μπροστά τους όλα αυτά τώρα, και τις συνδέσεις που δεν έχουν γίνει, 3 ή 4 που είναι αλλά και τα στενά αυτά που δεν έχουν συνδεθεί στο βιολογικό και πρέπει να γίνει έργο εκεί.

-Ζέρβας: αφού τα ξέρετε που είναι γιατί δεν τα κάνετε τόσα χρόνια ή γιατί δεν τα λέτε να πάμε να τα κάνουμε;

-Σαραμπασίνας: πάντα τα ξέραμε

-Ζέρβας: και γιατί δεν μιλάτε;

-Σαραμπασίνας: τα ξέρει η ΔΕΥΑΠ χρόνια

-Ζέρβας: τα ξέρει η ΔΕΥΑΠ και δεν τα κάνει;

-Σαραμπασίνας: τι να σου πω εγώ..τέλος πάντων τα ξέρει η ΔΕΑΥΠ, δεν θα κάνουμε συζήτηση τώρα.

-Ζέρβας: Παύλο είσαι στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ και δεν είσαι 4 χρόνια, είσαι 14

-Σαραμπασίνας: ωραία και τι θες να κάνω εγώ; είπα ότι αν γίνει το έργο στην παραλία τώρα θα τα βρουν όλα μπροστά τους και θα γίνουν.

-Κορωναίος: εγώ θέλω να μου εξηγήσει ο κ. Πρόεδρος τι εννοεί ότι τώρα που θα φτιάξουν τα κρηπιδώματα θα βρούμε το πρόβλημα με τις συνδέσεις. Δηλαδή η γραμμή των σπιτιών είναι πάνω στα κρηπιδώματα;

-Ζέρβας: όχι είναι κάποιες έξοδοι

-Κορωναίος: τι έξοδοι; δηλαδή το πρόβλημα είναι οι έξοδοι; οι έξοδοι τι σχέση έχουν με τα κρηπιδώματα;

-Ανωγιάτης: θα πηγαίνουν σε όλα τα μαγαζιά και θα ρίχνουν χρώματα και θα βρουν που καταλήγουν

-Κορωναίος: κι αυτό έχει σχέση με τα κρηπιδώματα; συγνώμη είναι σοβαρό το ζήτημα. Πάμε για ένα έργο 1,5 εκατομμύριο, μου το εξηγείτε πως θα συνδεθεί το θέμα της αποχέτευσης με τα κρηπιδώματα;

 -Σαραμπασίνας: αφού θα σκάψουν θα το βρουν μπροστά τους, θα δουν ότι πηγαίνουν σωλήνες στη θάλασσα.

 

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε εκεί και αναμένουμε αν θα κληθεί ο διευθυντής της ΔΕΥΑΠ για να δώσει πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

18 Απριλίου 2024
Η στρατηγική της δημοτικής αρχής και το πολιτικό “κρυφτούλι” γύρω από την αγωγή 9.000.000 ευρώ της Μαρίνας Πρέβεζας κατά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας , συνεχίζει να παραμένει ανεξήγητη
17 Απριλίου 2024
Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κακουργηματικού χαρακτήρα απάτης, ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της ...
15 Απριλίου 2024
Παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου. ...
15 Απριλίου 2024
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας απευθυνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ...
15 Απριλίου 2024
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...