Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 13:16

Με μεγάλη συμμετοχή η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην Πρέβεζα -Δυναμικό ΟΧΙ στην αξιολόγηση (video)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα σήμερα το πρωί η κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

IMG 9450

Εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι σωματείων και πολίτες συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στην πλατεία δικαστηρίων και διαδήλωσαν ζητώντας κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση.

IMG 7694

IMG 7717

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρέβεζας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη (άγγιξε το 90% στην Πρωτοβάθμια και το 70% στη Δευτεροβάθμια), ενώ μετά τους χαιρετισμούς που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ και εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, της Μετωπικής Παρέμβασης Καθηγητών και του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών, ακολούθησε πορεία στο ιστορικό κέντρο και την παραλία της πόλης.

IMG 7696

IMG 7709

IMG 7714

Να σημειώσουμε πως οι εκπαιδευτικοί μεταξύ άλλων απαιτούν:

  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό),  που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση.Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).
  • Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων.Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.
  • Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων