Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 19:54

Συγκέντρωση και πορεία από τη Συνέλευση Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση,πορεία και κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο εθνικής αντίστασης πραγματοποίησε η Συνέλευση Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας για να τιμήσει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

IMG 0006

Λίγο μετά τις 17:30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο παλιό ΚΤΕΛ και ακολούθησε πορεία, η οποία κατέληξε στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας.

IMG 0011

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας Ταξιάρχης Κωστόγιαννης, ο οποίος τόνισε: “Τιμούμε τους αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου και των νεκρών ηρώων, αγωνιζόμενοι στο σήμερα για Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία. Κόντρα στην ανεργία, τους εξευτελιστικούς μισθούς, τα εργασιακά κάτεργα, τον τρόμο της απόλυσης , την εργασιακή περιπλάνηση και αβεβαιότητα. Ενάντια στην τρομερή ακρίβεια που ξεζουμίζει το λαό και τους εργαζόμενους. Για ένα θωρακισμένο σύστημα δημόσιας Υγείας, για να έχουμε γιατρούς, νοσηλευτές, πρωτοβάθμιας Κέντρα Υγείας, φάρμακα και νοσοκομεία, μονάδες εντατικής θεραπείας που να μας προστατεύουν από τις πανδημίες και τις ασθένειες. Βαρεθήκαμε πια να τρώμε μόνο χημικά και να έχουμε το κλομπ του κάθε μπάτσου.
Για μια Παιδεία για όλο το λαό, δημοκρατική, αναβαθμισμένη, με σύγχρονα σχολεία από τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο. Που δεν θα θεωρεί πολυτέλεια τη μόρφωση και δεν θα πετά στο μορφωτικό περιθώριο τα φτωχά παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Για μια κοινωνία ελευθερίας κόντρα στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, τον πόλεμο, την προσφυγιά.
Για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι εξοπλιστικοί ανταγωνισμοί και η μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Στο δρόμο αυτό βαδίζουμε με το κεφάλι ψηλά γνωρίζοντας πως παλεύουμε για τα δίκαια του λαού και των εργαζόμενων, για το μέλλον της νέας γενιάς, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και χαράς. Υποσχόμαστε πως δεν θα κάνουμε πίσω αλλά θα αγωνιστούμε ώστε να αλλάξει ο μίζερος, γκρίζος και άδικος τούτος κόσμος. Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και στους νεκρούς του!”

IMG 0014

Ακολούθησε κατάθεση λουλουδιών από εκπρόσωπο της Συνέλευσης Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας, το δημοτικό σύμβουλο της Ανυπότακτης Κίνησης Ταξιάρχη Κωστόγιαννη και εκπρόσωπο της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας.

Έκθεση εικόνων