Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 11:43

22 Γενάρη: Μέρα αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας - Συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. μπροστά στη Θεοφάνειο

Σωματεία και συλλογικότητες του Ν. Πρέβεζας διοργανώνουν το Σάββατο στις 22 Ιανουαρίου (ώρα 11.30 το πρωί) συγκέντρωση, στο πλαίσιο της μέρας αγώνα για τη δημόσια Υγεία.

Παραθέτουμε ανακοινώσεις φορέων, συλλογικοτήτων και σωματείων που συμμετέχουν:

Συντονισμός για τη Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού

Με διαδηλώσεις-κινητοποιήσεις-απεργίες να παλέψουμε για ζωή-δουλειά-ελευθερία

Η δραματική όξυνση της υγειονομικής κρίσης, με εκτίναξη των κρουσμάτων την περίοδο των Χριστουγέννων, αποκαλύπτει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της κρατικής διαχείρισης και της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στη υγεία και την ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας.

Δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν καθημερινά την ζωή τους ή βρίσκονται διασωληνωμένοι σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία, με ανεπαρκείς υποδομές και λιγοστό, εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό. Μπροστά στην εκτίναξη των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους σε αυτό, μειώνει κατά 820 εκ. τις δαπάνες για την υγεία το 2022. Τεράστιες ουρές συγκεντρώνονται έξω από διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία, εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να εξασφαλίσει επαρκή και δωρεάν τεστ. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, ενώ οι εργαζόμενοι γίνονται «λάστιχο» με τα πρωτοφανή υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και εκβιάζονται από την εργοδοσία να δουλέψουν άρρωστοι.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα χτυπιούνται πολύπλευρα. Ολόκληρα τμήματα εργαζομένων βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται δραματικά, η ανεργία ειδικά στους νέους καλπάζει, ενώ μια σκληρή ταξική επίθεση συντελείται μέσα από την πρωτοφανή ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς. Αντί να παρθούν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση εξαπολύει μια αυταρχική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Αντιμετωπίζει την πανδημία με αυταρχισμό, καταστολή και απολύσεις ενώ βάζει διαρκώς στο στόχαστρο τον συνδικαλισμό, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα δικαιώματα των προσφύγων κ.α

Τόσο η τωρινή, όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για την διάλυση του ΕΣΥ και την κοινωνική κατάρρευση. Η εικόνα αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων όσο η κυβέρνηση συνεχίζει ανενόχλητη το έργο της. Ούτε πρόκειται να αλλάξει με την συναινετική κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και τις συμβολικές διαμαρτυρίες.

Αυτή η εγκληματική πολιτική και κυβέρνηση, πρέπει να ηττηθεί, να ανατραπεί, από ένα μαχητικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που θα διεκδικήσει αλλά και θα επιβάλλει μια σειρά από αναγκαία αιτήματα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων/ανέργων και της νεολαίας.

 • Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων.

 • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Να επαναλειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του μαζικού εμβολιασμού. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία. Αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ.

 • Βελτίωση των συνθηκών για την πρόληψη της διάδοσης της πανδημίας σε σχολεία και σχολές (15 μαθητές ανά τάξη - ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού και φοιτητικού κινήματος), συγκοινωνίες (πύκνωση δρομολογίων).

 • Μέτρα για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά με ασθένεια. Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας.

 • Οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων, των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό.

 • Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων και πλειστηριασμών, και διακοπών παροχής ρεύματος.

 • Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στη διαχείριση της πανδημίας με αυταρχισμό και καταστολή, όχι στα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών, τα πρόστιμα και τις απολύσεις.

Να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός μαχητικού αγώνα διαρκείας με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και απεργίες για να επιβάλουμε τις ανάγκες μας σε υγεία-παιδεία-δουλειά-ελευθερίες. Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 22 Γενάρη μπορούν να αποτελέσουν βήμα συντονισμού και ανάπτυξης αυτού του αγώνα.

Καλούμε το λαό, σωματεία και συνδικάτα, συλλογικότητες, κινήσεις σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση στις 22/1 στις 11:30 πμ στη Θεοφάνειο στη κεντρική αγορά.

 

 

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ

Στηρίζουμε τις πανελλαδικές πρωτοβουλίες για συντονισμό δράσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΓΕΝΑΡΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

Με μαζικό, δυναμικό, ανυποχώρητο αγώνα

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική

Δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας και η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο για την υγεία, τη ζωή του και την αξιοπρέπεια του λαού. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες των υγειονομικών του ΕΣΥ που έχουν βοηθήσει να σωθούν χιλιάδες ασθενείς, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 21.600. Δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν καθημερινά την ζωή τους ή βρίσκονται διασωληνωμένοι σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία, με ανεπαρκείς υποδομές και λιγοστό, εξουθενωμένο προσωπικό. 

Μπροστά στην εκτίναξη των κρουσμάτων, η κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας, αρνούμενη, όχι μόνο να ικανοποιήσει τα αιτήματα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά ακόμα και να εξασφαλίσει επαρκή, δωρεάν τεστ. Τεράστιες ουρές συγκεντρώνονται έξω από διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ο ΕΟΔΥ έχει καταρρεύσει. Το ΕΣΥ έχει αποδεκατιστεί με αποτέλεσμα την αύξηση θανάτων από Covid19 και την αδυναμία κάλυψης άλλων επειγουσών ιατρικών αναγκών. Επιλέγει αλλοπρόσαλλα μέτρα, απαγορεύσεις και περιορισμούς δήθεν για τον περιορισμό της πανδημίας και ταυτόχρονα εστιάζει στην πόλωση, τη στοχοποίηση, την επίκληση της ατομικής ευθύνης, τους διαχωρισμούς και στις διαρκείς διαβεβαιώσεις για το «τέλος της πανδημίας».

Ενώ οι βαθύπλουτοι αυξάνουν τον πλούτο τους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά στην οικονομική αφαίμαξη. Ολόκληρα τμήματα εργαζομένων χάνουν τα εισοδήματά τους χωρίς καμία ενίσχυση, ενώ μια σκληρή ταξική επίθεση συντελείται μέσα από την πρωτοφανή ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία στα ύψη και τις περικοπές των συντάξεων. Ο φετινός χειμώνας είναι πιο σκοτεινός, με όλο και περισσότερους/ες να αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά αγαθά και να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες. Οι τρομακτικές αυξήσεις στην ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση) καταδικάζουν χιλιάδες στο κρύο, ενώ μόνο εντός του Δεκεμβρίου περισσότεροι από 20 συνάνθρωποι μας βρήκαν το θάνατο στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν μέσα στα σπίτια τους. Οι αυξήσεις σε τρόφιμα, διόδια, μετακίνηση, βασικά αγαθά οδηγούν ακόμα περισσότερα νοικοκυριά στη φτώχεια. Ακόμα και η ανίχνευση και αντιμετώπιση του κορονοϊού από την κερδοσκοπία των εταιρειών υγείας με τις πλάτες της κυβέρνησης πάνω στα μέσα προστασίας, τα τεστ, τα φάρμακα αποτελεί ένα δυσβάσταχτο κόστος.

Τόσο η τωρινή, όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για την διάλυση του ΕΣΥ και την κοινωνική κατάρρευση. Αντί μπροστά στην πανδημία να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και να παρθούν μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση επιλέγει τη μείωση των δαπανών για την υγεία κατά 820 εκ. € και των κοινωνικών δαπανών κατά 1,7 δισ. € , ενώ παράλληλα αυξάνει τις δαπάνες για εξοπλισμούς και την ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα των δυνάμεων καταστολής.

Ταυτόχρονα με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση εντείνει την αυταρχική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Χρησιμοποιεί καταστολή, απολύσεις, ενώ βάζει διαρκώς στο στόχαστρο τον συνδικαλισμό, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα δικαιώματα των προσφύγων κ.α. Μετέτρεψε την ανάγκη για μαζικό εμβολιασμό σε εργαλείο μετάθεσης ευθυνών, τορπιλίζοντας και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εκτεταμένη συναίνεση απέναντι στην ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης από όλες τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις σε κοινοβούλιο, περιφέρειες και δήμους. Με την αλληλοϋποστήριξη κυβέρνησης, καθεστωτικών κομμάτων, ΜΜΕ και εργοδοσίας θέλουν να μας πείσουν ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος. Να συγκαλύψουν τις ευθύνες της Ε.Ε., την ταξική εκμετάλλευσης της πανδημίας, την κερδοσκοπία των φαρμακευτικών εταιρειών και των ιδιωτικών κλινικών. Η αγωνιστική απραξία του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος τους επικουρεί για να επιβληθεί μια παραλυτική αδυναμία.

Μόνος δρόμος αντιμετώπισής τους στην πράξη οι αγώνες των «από κάτω». Οι συλλογικοί αγώνες και η λαϊκή οργάνωση είναι ο δικός μας μονόδρομος για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας με ένα κίνημα για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Η εγκληματική πολιτική και κυβέρνηση, πρέπει να ηττηθεί, να ανατραπεί. Ήρθε η ώρα για μια λαϊκή αντεπίθεση. Ένα μεγάλο, παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που να διεκδικήσει αλλά και να επιβάλλει μια σειρά από αναγκαία μέτρα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων/ανέργων και της νεολαίας:

 • Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων.

 • Αποτελεσματικό εκτεταμένο σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ παντού. Πρόνοια-φροντίδα για τους νοσούντες, ηλιωκιωμένους, ευπαθείς ομάδες.

 • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας. Ενίσχυση των ΜΜΜ, αύξηση δρομολογίων.

 • Ασφαλής λειτουργία των σχολείων με 15 μαθητές ανά τμήμα και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Αναίρεση των συγχωνεύσεων των τμημάτων. Τακτική απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία του Δήμου. Καθημερινοί έλεγχοι-ιχνηλατήσεις από νοσηλευτές, δωρεάν τεστ και μέσα προστασίας.

 • Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του μαζικού εμβολιασμού. Όχι στους διαχωρισμούς και στη σκοταδιστική εκστρατεία ενάντια στον εμβολιασμό. Κατάργηση των προστίμων, της αναστολής εργασίας, των απολύσεων και διαχωρισμών των ανεμβολίαστων.

 • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ένταξή τους στο δημόσιο σχεδιασμό. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία.

 • Οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων, των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Αξιοπρεπής διαβίωση για όλο το λαό. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό.

 • Όχι στις αυξήσεις τιμών ρεύματος, θέρμανσης, τροφίμων και δημόσιων αγαθών. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τη στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών, και διακοπών παροχής. Φραγμός στις αυξήσεις των ενοικίων. Προγράμματα στέγασης για όλους. Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος, ΔΕΗ κ.ά.

 • Αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες ρεύματος-ενέργειας και νερού - Άμεση κρατικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών παροχής τους - Άμεση και μαζική διεύρυνση των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου με χαμηλότερες τιμές

 • Φοροαπαλλαγές για τους φτωχούς και όχι για τους πλούσιους - Κατάργηση/μείωση συντελεστών του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, το ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη

 • Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στη διαχείριση της πανδημίας με αυταρχισμό και καταστολή, όχι στα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών, τα πρόστιμα και τις απολύσεις.

Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί στους δρόμους συλλογικού αγώνα. Για τη δουλειά , το «ψωμί», την υγεία, τη ζωή και την ελευθερία.

Μένουμε διαρκώς ενεργοί με πολύμορφες δράσεις σε κάθε χώρο, πόλη και γειτονιά και με κεντρικά μαζικά ραντεβού :

 • Το Σάββατο 22 Γενάρη στις 11.30 πμ στη Θεοφάνειο και στις πλατείες όλης της Ελλάδας «Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια»

 • Το Σάββατο 5 Φλεβάρη στις 11:30 πμ μπροστά στον ΟΤΕ ενάντια στην ακρίβεια-αυξήσεις τιμών με δράσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Η δημοτική κίνηση

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

 

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων – Ανέργων Πρέβεζας

Ξεσηκωμός για ζωή - υγεία - ελευθερία

 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

22 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:30 πμ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ)

 

Η ωμή πραγματικότητα με χιλιάδες κρουσμάτων και εκατόμβες θανάτων καθημερινά, μαζικές εισαγωγές στα νοσοκομεία, δυσβάστακτο κόστος για διαγνωστικά τεστ, τεράστια κενά στα νοσοκομεία λόγω ελλιπούς στελέχωσης και ασθενειών των υγειονομικών, όργιο εργοδοτικών αυθαιρεσιών εξαναγκασμού σε εργασία με ασθένεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους σε αυτό, μειώνοντας μάλιστα κατά 820 εκ. τις δαπάνες για την υγεία το 2022. Χρησιμοποιεί την πανδημία για τη σκανδαλώδη στήριξη των επιχειρηματιών της υγείας και την επέλαση των κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Ακολουθεί μια εξοργιστική πολιτική με το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» και υπερπροβάλει τη στάση των «αντι-εμβολιαστών», που υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα της πανδημίας και αποτελούν χρήσιμο για το σύστημα «αντίπαλο» για τη μετάθεση και συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών.Χαράς ευαγγέλια για τους εργοδότες

Το μόνο για το οποίο νοιάζεται η κυβέρνηση είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων και της «αγοράς», δηλαδή των καπιταλιστικών κερδών.

Η κυβερνητική πολιτική αποθρασύνει την εργοδοτική αυθαιρεσία, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά εκβιαστικής απαίτησης για εργασία εργαζομένων που ασθενούν, κινδυνεύουν, μεταδίδουν και σε άλλους.Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

 • Προστασία της λαϊκής υγείας με αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης και των εργαζομένων σε αυτή. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Άμεση επίταξη και εθνικοποίηση των ιδιωτικών μονάδων υγείας, χωρίς αποζημίωση με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.

 • Μαζικά και δωρεάν τεστ και μέσα προστασίας (μάσκες κλπ) για όλους/ες, στο πλαίσιο μιας αυξημένης υγειονομικής ιχνηλάτησης για τον περιορισμό της πανδημίας.

 • Μέτρα για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά με ασθένεια. Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Όχι στα lockdown.

 • Μέτρα αποφυγής του συνωστισμού σε μέσα μεταφοράς, σχολεία και χώρους εργασίας.

 • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ειδική πρόνοια στήριξης για ηλικιωμένους, απομακρυσμένες περιοχές, ευπαθείς ομάδες, νοσούντες σε καραντίνα.

 • Μαζικός καθολικός εμβολιασμός στη χώρα μας και παγκόσμια, με κατάργηση των πατεντών και χτύπημα των κερδών των πολυεθνικών του φαρμάκου. Όχι στην υποχρεωτικότητα, τις ποινές και τα χαράτσια στους ανεμβολίαστους. Να καταργηθεί το μηνιαίο χαράτσι των 100 ευρώ. Όχι στον εμφύλιο των φτωχών. Να αντιμετωπιστούν τα κυκλώματα των επίσημων και ανεπίσημων, πολιτικών ή θρησκευτικών, εκπροσώπων της ακροδεξιάς και του σκοταδισμού που αντιμάχονται τον εμβολιασμό και προωθούν τον ανορθολογισμό.

 • Όχι στην εκμετάλλευση της πανδημίας για τον περιορισμό των ελευθεριών, την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και το κτύπημα του κινήματος.ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 22 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:30 πμ

ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΑΦΙΣΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας

Σάββατο 22/01: Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού

ΠΡΕΒΕΖΑ 11:30 ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

 

Την κυβέρνηση της ΝΔ το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η λειτουργία της αγοράς

Δε λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξαντλεί τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, μειώνει την καραντίνα τους σε 5 μέρες, αρνείται τη συνταγογράφηση των τεστ, κόβει κατά 820 εκ. τις δαπάνες για την υγεία το 2022. (Πρόσφατο κατόρθωμα αυτής της κυβέρνησης είναι η απόφαση για μετατροπή ενός ολόκληρου παιδιατρικού νοσοκομείου, του Παίδων Πεντέλης, σε εμβολιαστικό κέντρο Παίδων, δήθεν για να αποσυμφορηθούν τα άλλα δύο νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας. Μια ακόμα εγκληματική κίνηση εις βάρος του πληθυσμού, ένα ακόμα χτύπημα στη δημόσια υγεία που αποσκοπεί στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης για κλείσιμο-συγχώνευση δημόσιων νοσοκομείων).

και η κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα σε βάρος

του λαού.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! Η κυβέρνηση και το υπουργείο έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το αίτημα για μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, για εκ περιτροπής διδασκαλία (αντί γι’ αυτά προχώρησαν σε συγχωνεύσεις τμημάτων), για προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού. Αντιμετωπίζουν με απαράδεκτο και τιμωρητικό τρόπο τους ανεμβολίαστους συναδέλφους που επιβαρύνονται οι ίδιοι το κόστος του ελέγχου των τεστ, ενώ παράλληλα συνεχίζουν την επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών (ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση σχολικής μονάδας κ.α.).

Κατά την κυβέρνηση λεφτά δεν υπάρχουν για τη δημόσια ποιοτική υγεία και παιδεία. Λεφτά- και μάλιστα πάρα πολλά- υπάρχουν για τα Rafale, για το πάρτι κερδοφορίας των ιδιωτικών κλινικών υγείας και των εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας που υποβαθμίζουν το σχολείο σε φτηνό ευέλικτο χώρο δεξιοτήτων (βλ. Cisco κ.α.).

Ως εδώ!!!

Ξεσηκωμός-αγώνας-διεκδίκηση αποτελούν μονόδρομο.

Κάτω τα χέρια από τη δημόσια υγεία και παιδεία!!!

Κάτω τα χέρια από τα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία!!!

— μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών γιατρών και υπολοίπου προσωπικού εδώ και τώρα — να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή — να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές και να μπουν στο πρόγραμμα εφημέρευσης με τα δημόσια νοσοκομεία — να αρχίσει να γίνεται καθολική ιχνηλάτηση με δωρεάν τεστ (ράπιντ αντιγονικά, μοριακά).

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας να στηρίξει την πανελλαδική μέρα δράσης στις 22 Ιανουαρίου. Έχουν λάβει την πρόταση μας από μέρες. Ελπίζουμε να μην περιμένουν να αποφασίσουν την τελευταία στιγμή για μια κινητοποίηση που γίνεται για τόσο σημαντικό ζήτημα και που έχει ήδη αποφασιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο...

Παράλληλα λέμε:

 • ΟΧΙ στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας- Απεργία αποχή τώρα!

 • Ο αυταρχισμός και η καταστολή των αγώνων δεν θα περάσουν

 • Ο νόμος Χατζηδάκη δεν θα εφαρμοστεί–Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας

 • Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση αναδεικνύεται η ανάγκη τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, όλοι οι κοινωνικοί φορείς να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Θεωρούμε πως ο ανένδοτος απεργιακός αγώνας για την ανατροπή αυτής της άθλιας πολιτικής είναι μονόδρομος.

Πρέπει άμεσα να απαντήσουμε με 24ωρη πανελλαδική απεργία ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

με παλλαϊκό αγωνιστικό απεργιακό ξεσηκωμό για την λαϊκή υγεία και τη δημόσια δωρεάν παιδεία, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ιδιωτικοποίηση των πάντων, της φτωχοποίησης, της κρατικής καταστολής

ο λαός θα σώσει τον λαό!

19-01-22

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

19 Μαϊος 2022
Πανηγυρικό και πομπώδες ύφος είχε η δήλωση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, σχετικά με την υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός Φωτοβολταϊκού Σταθμού
19 Μαϊος 2022
Θετικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας του ...
19 Μαϊος 2022
Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) είναι η φοιτητική παράταξη που επικράτησε στις εκλογές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όλης της χώρας, ...
18 Μαϊος 2022
Μετά την πλήρη ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων όλων των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα που έχει στη διάθεση της ...
18 Μαϊος 2022
Πλήθος δημοσιευμάτων μέσων ενημέρωσης (δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ και ΕΔΩ), περιγράφουν την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται πολλοί Δήμοι της χώρας ...

Αθλητισμός

19 Μαϊος 2022
Στην Πρέβεζα φιλοξενείται σήμερα και αύριο η τελική φάση των πανελλήνιων σχολικών αγώνων πετοσφαίρισης. Το Υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτό το αίτημα που υπεβαλε έγκαιρα η Διεύθυνση
19 Μαϊος 2022
Η Ευρωλίγκα βρίσκεται στο επίκεντρο του αγωνιστικού προγράμματος της ημέρας, καθώς διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί του Final-4 στο Βελιγράδι. Ο ...
18 Μαϊος 2022
Με επιτυχία σε συμμετοχές, με επιτυχία σε οργάνωση, με επιτυχίες του ομίλου μας, ολοκληρώθηκε το ενωσιακό πρωτάθλημα τένις στην πόλη μας. ...
18 Μαϊος 2022
Ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ μαγνητίζει τα βλέμματα στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Τετάρτης (18/5), καθώς Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς διεκδικούν ...
17 Μαϊος 2022
Τα πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώνονται σήμερα, με τη διεξαγωγή τριών αγώνων χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζουν, πάντως, οι αγώνες ΑΕΚ - ...

Πολιτισμός

16 Μαϊος 2022
(Στείλτε κι εσείς τη δική σας φωτογραφία στο info@atpreveza.gr με την ένδειξη "ΦΩΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ" και δείτε τη δημοσιευμένη στη στήλη του atpreveza.gr «Η φωτογραφία της εβδομάδας»).
11 Μαϊος 2022
Με τις αποσκευές τους γεμάτες νέες μουσικές εμπειρίες επέστρεψαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας από τα Μουσικά Φεστιβάλ της Ξάνθης και της ...
10 Μαϊος 2022
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου & το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις μας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση του λευκώματος ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟΥ ...
05 Μαϊος 2022
Το φετινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας, το οποίο ξεκίνησε επίσημα χθες και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκε το πρωί της ...
30 Απριλίου 2022
Το διεθνές Preveza Jazz Festival γιορτάζει τα 20 του χρόνια και σας προσκαλεί όλους σε ένα υψηλού επιπέδου εκρηκτικό τετραήμερο στις 26,27,28,29 ...

Στήλες

19 Μαϊος 2012
Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας (η πρώτη ήταν το 1916), υπό την καθοδήγηση των
18 Μαϊος 2012
Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει το Φραγκοκάστελλο Χανίων, το οποίο υπερασπίζουν ...
17 Μαϊος 2012
Ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Στάης ανακαλύπτει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στις 17 Μαϊου 1902, που θεωρείται ως ένα από τα πρώτα υπολογιστικά ...
16 Μαϊος 2012
Αρχίζει η τακτική δίκη των οκτώ μελών της «Εταιρείας Δολοφόνων», που κατηγορούνται για φρικτά εγκλήματα, όπως για παράδειγμα η δολοφονία ηλικιωμένων ...
14 Μαϊος 2012
Η κυβέρνηση της Τσεχοσλοβακίας, υπό την καθοδήγηση του Αλεξάντερ Ντούπτσεκ, ανακοινώνει μέτρα φιλελευθεροποίησης του κομμουνιστικού καθεστώτος στις ...