Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 12:19

Τη μη υλοποίηση της απόφασης της Συγκλήτου για τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Τη μη υλοποίηση της απόφασης της Συγκλήτου για τη μεταφορά της έδρας του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής στα Ιωάννινα θα ζητήσει από την Υπουργό Παιδείας το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας προκειμένου να συζητήσει εκ νέου το θέμα και να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν.

IMG 2635

Σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε περίπου 5 ώρες τοποθετήθηκαν οι βουλευτές του Νομού, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι φορείς και για μια ακόμη φορά διαφάνηκε πως υπάρχει διάσταση απόψεων ως προς το τί οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και παράλληλα καμία ανάληψη ευθυνών από κανέναν αρμόδιο.

Τα επιχειρήματα μοιράστηκαν ανάμεσα στο ότι φταίει ο νόμος Κεραμέως, στο ότι φταίει η έλλειψη φοιτητικής μέριμνας από την τοπική αυτοδιοίκηση, στο ότι φταίνε οι καθηγητές που κοιτάζουν τη βολή τους, στο ότι το 2018 με την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ δεν έγινε αναβάθμιση του Τμήματος αλλά υποβάθμιση, ακόμη και στο ότι το Πανεπιστήμιο “πουλάει” Γιάννενα ως πιο ελκυστικό προορισμό για τους φοιτητές λόγω της νυχτερινής ζωής. 

IMG 2638

Ο δήμαρχος προσπάθησε να δυναμιτίσει το κλίμα από την πρώτη στιγμή όταν στην εισήγησή του αποκάλεσε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Αλμπάνη “σοφό” που ψάχνει να βολευτεί στο επόμενο στάδιο ίσως ακόμα και στο αντιπολιτευτικό ψηφοδέλτιο επικρατείας, ενώ την ίδια στιγμή καλούσε όλοι μαζί μακριά από κομματικές εργαλειοποιήσεις και τοπικές ίντριγκες να αγωνιστούν για τη μη υλοποίηση της απόφασης της Συγκλήτου, με τον κ. Αλμπάνη να απαντά πως ο δήμαρχος προσβάλλει τον πρύτανη και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τα λεγόμενά του.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως το δημοτικό συμβούλιο είχε ήδη πάρει απόφαση από τον περασμένο Οκτώβριο με την οποία ζητούσε μεταξύ άλλων να παραμείνει το Τμήμα στην Πρέβεζα, να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να υπάρξουν δεσμεύσεις για ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας (υποδομές, εστίες, συγκοινωνία κ.α.).

Μετά από 5 ώρες συνεδρίασης αποφασίστηκε να ενισχυθεί αυτή η απόφαση και να προστεθούν: η αμφισβήτηση της μελέτης βιωσιμότητας του Τμήματος που παρουσιάστηκε στη Σύγκλητο, η σύνταξη νέας μελέτης βιωσιμότητας σε συνεργασία δήμου και Περιφέρειας, το αίτημα για μεταφορά του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα, να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα και να εξεταστεί το ενδεχόμενο διοργάνωσης ημέρας δράσης διαμαρτυρίας.

Σήμερα αναμένεται να γίνει συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων για να καταλήξουν στο τελικό ακριβές κείμενο που θα κατατεθεί στην Υπουργό Παιδείας στη συνάντηση που έχει οριστεί να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Έκθεση εικόνων