Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 13:34

Προβληματίζει στον ΟΕΥ η κατάργηση της Διεύθυνης Πολεοδομίας – Καταγγελίες για εμπάθεια του Δημάρχου απέναντι σε υπάλληλο

Για ακόμη μία συνεδρίαση (4η συνολικά) δεν πάρθηκε απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ το εισηγητικό κείμενο).

Αν και το προεδρείο εισήγαγε το θέμα για λήψη απόφασης, η δημοτική αρχή φάνηκε πως δεν είχε σαφή εικόνα για τις παρατηρήσεις και επισημάνσεις που κατατέθηκαν και στη διαπαραταξιακή επιτροπή που είχε συσταθεί, με αποτέλεσμα να πρέπει να σταλεί νέο προσχέδιο στις παρατάξεις με ενσωματωμένες τις προτάσεις και να επανέλθει το θέμα για λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο.

IMG 2918

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο νέος ΟΕΥ του Δήμου Πρέβεζας λαμβάνει υπ' όψη τις υπηρεσιακές ανάγκες και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση και αναφέρθηκε στο προσωπικό που εργάζεται ανά κατηγορία. Στάθηκε επίσης στους επιδιωκόμενους στόχους αλλά και στην εναρμόνιση με τη σημερινή πραγματικότητα. Παρουσίασε τις νέες Διευθύνσεις, τα νέα Τμήματα και τα νέα αυτοτελή Γραφεία, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά δημιουργούνται επιτελικές θέσεις, ενώ αναδιοργανώνονται όλες οι υπηρεσίες και οι διευθύνσεις.

IMG 2928

Η δικηγόρος Χριστίνα Κριτσιμά εκπροσώπησε την κα Σοφία Τσεπραηλίδου, προϊσταμένη του Τμήματος Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πρέβεζας και στην τοποθέτησή της υποστήριξε: Θέλουμε να ζητήσουμε μία τροποποίηση του κανονισμού. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι το τμήμα παιδικών σταθμών υπάγεται πλέον στη νέα διεύθυνση κοινωνικής προστασίας και δημόσιας παιδείας. Η κατηγορία ΠΕ Παιδαγωγών-Ψυχολόγων, είναι τύπου προσωποπαγής θέση και δημιουργήθηκε για την κα Τσεπραηλίδου.”.

Αφού κατέθεσε όλο το ιστορικό της υπόθεσης στο προεδρείο, πρόσθεσε: “Το 2020 ο κ. Δήμαρχος αποφάσισε ξαφνικά να μετακινήσει την κα Τσεπραηλίδου και από την Πρέβεζα και από τα καθήκοντά της ως προϊσταμένη. Την υποβάθμισε με τη μετακίνησή της στο Λούρο.

Δικαιώθηκε η κα Τσεπραηλίδου στα αρμόδια όργανα, παρ' όλα αυτά αρνούνταν να την τοποθετήσει στα καθήκοντά της.

Επιχείρησε μάλιστα να ανακαλέσει απόφαση Δημάρχου του 2014.

Επιχείρησε επίσης να τροποποιεί τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Δικαιώθηκε και πάλι η κα Τσεπραηλίδου.

Έπρεπε να γίνει αναδρομή, γιατί υπάρχει εμπάθεια από τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος διενήργησε μέχρι και ΕΔΕ εις βάρος της.

Ο κ. Δήμαρχος τοποθέτησε σε δύο Διευθύνσεις την ειδικότητα της. Θεωρούμε ότι είναι κατασκευασμένο αυτό. Εμείς ζητούμε να γίνει τροποποίηση και να μπει μόνο το συγκεκριμένο πτυχίο στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, εκεί που είναι και το τμήμα παιδικών σταθμών, ώστε η συγκεκριμένη προϊσταμένη να μπορεί να παραμείνει ως προϊσταμένη και να λήξει έτσι ο κύκλος των προσφυγών”.

IMG 2933

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους  ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας  Γιώργος Μισηρλής ζήτησε την απόσυρση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, σημειώνοντας ότι ενσωματώνει κάθε αντεργατικό πλαίσιο και τα ουσιαστικά προβλήματα παραμένουν. Όπως είπε, οι 100 νέες θέσεις δεν καλύπτουν τις αποχωρήσεις εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, στο Ωδείο και αλλού. Σύμφωνα με τον κ. Μισηρλή ο νέος Οργανισμός ενισχύει την επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις και είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες.

IMG 2938

Η εργαζόμενη στο Δήμο Κατερίνα Μουστάκα τόνισε μεταξύ άλλων: “Υπάρχει κατάργηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών στον νέο ΟΕΥ. Εμπίπτουν ουσιαστικά 3 Δήμοι στην ευθύνη της. Γίνεται προσπάθεια συρρίκνωσή της.

Προτείνεται να συρρικνωθεί σε ένα τμήμα και να μπει κάτω από μία ενοποιημένη Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Έργων Υποδομών, Βιώσιμης Κινητικότητας και Εφαρμογής Σχεδίου Πόλης. Δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα διαφάνειας. Ο προϊστάμενος γίνεται και ελεγκτής και ελεγχόμενος” και έθεσε ζητήματα κρίσεων προϊσταμένων, λόγω της αναφοράς περί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ελλείψει τεχνικής εκπαίδευσης.

IMG 2939

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία” Χρήστος Μπαΐλης στην τοποθέτηση του σημείωσε μεταξύ άλλων: “Σκοπός πιστεύω είναι να βελτιώσουμε την παροχή των υπηρεσιών και πάνω από όλα τη θεσμική αυτοδυναμία του Δήμου μας. Αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι η καλύτερη και έγκαιρη εξυπηρέτηση των δημοτών, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Εάν δεν είναι αυτός ο στόχος, τότε θα τρέχουμε για να βολέψουμε… ο άλλος τον κουμπάρο, ο άλλος τον ανιψιό… Μπορούν να γίνουν και βελτιώσεις στον Οργανισμό. Το μεγάλο πρόβλημα μέχρι σήμερα είναι η έλλειψη προσωπικού στο Δήμο. Έχουν να γίνουν προσλήψεις 17 χρόνια, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Άμεσα πρέπει να γίνει πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ένα σύγχρονο πλαίσιο επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των πολιτών ήταν η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Νομίζω ότι πάμε καλύτερα από οικονομικής πλευράς, οπότε δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο να προγραμματίσει καλύτερα τον Οργανισμό και τις προσλήψεις”. Ο κ. Μπαΐλης τόνισε ότι στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών οι υπάλληλοι δίνουν μάχες για να κρατήσουν την υπηρεσία όρθια, όπως και στις υπόλοιπες υπηρεσίες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον δημότη. «Άκουσα κύριε Δήμαρχε ότι προτείνετε να γίνει συγχώνευση στις Τεχνικές Υπηρεσίες με την Πολεοδομία. Είμαστε κάθετοι. Δεν μπορούμε να καταργήσουμε μια δομημένη Υπηρεσία όπως η Πολεοδομία και να δημιουργήσουμε μια υδροκέφαλη τεράστια Υπηρεσία. Η μια Υπηρεσία δουλεύει καλά. Είμαι κάθετα αντίθετος στη συγχώνευση» σημείωσε ο κ. Μπαΐλης.

IMG 2945

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα Γιώργος Νίτσας έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

“Ένας Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας είναι πολύ σοβαρή διαδικασία. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι όμως και μία πολύ εξειδικευμένη διαδικασία, που απαιτεί ειδικές γνώσεις. Και γι' αυτό και η παράταξή μας ήταν επιφυλακτική στις τοποθετήσεις της και κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης και στην διαπαραταξιακή επιτροπή, καθώς απαιτείται και η συμβολή ΕΙΔΙΚΩΝ στο κομμάτι της διοικητικής επιστήμης.

Αυτό δε σημαίνει πως οι υπάλληλοι του Δήμου Πρέβεζας δεν εργάστηκαν σοβαρά και δεν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ίσα-ίσα! Και είναι αξιέπαινοι για τη δουλειά και την προσπάθειά τους να λειτουργήσει ο Δήμος μας, ο οποίος στερείται πολιτικά ικανής -κατά την άποψή μας βέβαια- κεφαλής.

Απλά οι εργαζόμενοι στο Δήμο δεν λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις, ούτε δίνουν στρατηγικές κατευθύνσεις. Υλοποιούν πολιτικές και εφαρμόζουν οδηγίες.

 

Πριν μπω στα πιο ειδικά ζητήματα που εμείς ως “Ανάπτυξη Τώρα” εντοπίσαμε, θα καταθέσω τις βασικές μας απόψεις αναφορικά με τον Οργανισμό που έχετε φέρει για ψήφιση.

 

1ον: Υπάρχουν γενικόλογες αναφορές στην εισήγησή σας κε Δήμαρχε, στο γιατί είναι απαραίτητος ο νέος οργανισμός. Επιτρέπεται Δήμαρχος ενός δήμου-πρωτεύουσας Νομού να κάνει τόσο “φτωχή εισήγηση”. Και με συνεργάτες κιόλας στον Στρατηγικό Σχεδιασμό; Τόσο επιδερμικά και πρόχειρα αντιμετωπίζετε τα ζητήματα;

Θέλουμε όμως με κάθε ειλικρίνεια να σας ρωτήσουμε: Με ποια στρατηγική έχετε δημιουργήσει τον νέο ΟΕΥ. Έχετε παρουσιάσει πρόσφατα ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο. Με βάση ποιον σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Πρέβεζας και την καλύτερη λειτουργία του Δήμου έχετε κάνει τις αλλαγές; Αυτό απουσιάζει παντελώς από την εισήγησή σας. Πείτε μας τελικά: Προς τα πού θέλετε να πάτε το “καράβι”. Ελπίζουμε όχι στα βράχια. Φέρνετε κάτι που φαίνεται ότι το κάνετε για το κάνετε και δεν έχει κάποιο σχεδιασμό συγκεκριμένο ούτε στόχευση.

2ον: Υπάρχει αρνητική γνώμη του Συλλόγου των εργαζομένων στο Δήμο. Ένας ΟΕΥ αφορά πρωτίστως όσους δουλεύουν στο Δήμο. Επισημαίνουν μάλιστα ότι: “Παρά το ότι προτείνονται, αρκετές θα έλεγε κάποιος, νέες θέσεις εργασίας (ο αριθμός των οποίων προκύπτει από την πλήρη διασύνδεση θέσεων εργασίας με τα οικονομικά του Δήμου), αυτές είναι λίγες και δεν μπορούν να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες του Δήμου”.

3ον: Υπάρχει έγγραφο-καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον νέο ΟΕΥ υπάρχει ανάρμοστη, άδικη και εκδικητική συμπεριφορά σε βάρος υπαλλήλου από τον Δήμαρχο Πρέβεζας. Πρόκειται για την νυν προϊσταμένη των παιδικών σταθμών. Την έχετε ή δεν την έχετε αποκλείσει μέσω του ΟΕΥ, με μεταφορά της ειδικότητάς της από το να κριθεί εκ νέου ως προϊσταμένη;

4ον: Δεν υπάρχουν προβλέψεις για τους συμβασιούχους που εργάζονται πολλά χρόνια στο Δήμο Πρέβεζας. Είναι κρίμα εργαζόμενοι πλέον των 10 χρόνων στο Δήμο να βρίσκονται στον “αέρα”.

5ον: Είναι σημαντικό ότι υπάρχει πρόβλεψη για νέες θέσεις σε πτυχιούχους πανεπιστημίων, καθώς το έχει ανάγκη ο Δήμος. Αλλά θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη πρόβλεψη ενίσχυσης και σε προσωπικό ΔΕ ή ΥΕ, που φροντίζουν για κρίσιμα θέματα όπως π.χ. η καθαριότητα, τα σκουπίδια και η μεταφοράς τους και οι προκλήσεις εκεί είναι πάρα πολύ μεγάλες.

6ον: Είναι θετικό ότι έχετε 6 θέσεις συνεργατών κε Δήμαρχε. Δε θα έχετε πλέον καμία δικαιολογία για τις επιλογές σας και κατά πόσο αυτές θα συνεισφέρουν στη λειτουργία του Δήμου.

7ον: Δυστυχώς ο οργανισμός που φέρνετε δεν διασφαλίζει διαφάνεια και συνθήκες απόλυτης αξιοκρατίας στο πως θα επιλεγούν οι προϊστάμενοι. Δεν αποτελεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης, αλλά κάτι που ενδεχομένως να έχετε στο δικό σας μυαλό ως δημοτική αρχή.

8ον: Αποκλείονται ή όχι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης τεχνηέντως από θέσεις ευθύνης, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα που μας έχουν σταλεί από τον συνδικαλιστική τους φορέα;

 

Πάμε όμως και σε επί μέρους προβλήματα που παρουσιάζει ο οργανισμός που φέρνετε για ψήφιση.

 

*Υπάγονται πολλές αρμοδιότητες απευθείας στον Δήμαρχο σε σχέση με τον παλαιότερο οργανισμό. Συγκεντρωτισμός και δημαρχοκεντρικό μοντέλο, αντί για μοίρασμα ευθυνών και συμμετοχή διοίκηση.

*Δεν διαφωνούμε σε γενικές γραμμές με τη διάρθρωση των Διευθύνσεων, ωστόσο θα θέλαμε να υπάρχει οπωσδήποτε Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών, αντί για Τμήμα. Θα θέλαμε επίσης να “σπάσει” η Κοινωνική Αλληλεγγύη από τη Δημόσια Υγεία σε δύο διευθύνσεις. Ο κορονοϊός έδειξε πολλές αδυναμίες. Στον απολογισμό πεπραγμένων σας κε Δήμαρχε κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις.

*Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης Διεύθυνσης στα ΚΕΠ. Έχετε βάλει δύο Τμήματα για να είστε νόμιμοι, σύμφωνα με το Υπουργείο. Είναι σαν να κοροϊδεύουμε το Υπουργείο που αναφέρει ρητά ότι δημιουργούνται διευθύνσεις χωρίς Τμήματα. Δεν ξέρω γιατί το κάνατε αυτό.

*Έχουμε κάποιες ενστάσεις για το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου. Φαίνεται να λειτουργεί λίγο ως “μπαμπούλας” για τους εργαζόμενους. Ας ελπίσουμε να παίξει τον πραγματικό του ρόλο για να προστατεύει το Δήμο από τη διασπάθιση του δημοτικού χρήματος.

*Κάνετε αυτοτελές τμήμα την πολιτική προστασία. Θα ήταν σωστό, αν υπήρξε λίγο ξεκάθαρο πλαίσιο για το πως λειτουργεί συνολικά και ολιστικά μία τέτοια υπηρεσία. Φοβόμαστε δηλαδή ότι θα είναι ένα Γραφείο που απλώς θα υπάρχει, χωρίς να ρίχνουμε ευθύνες γι' αυτό στη δημοτική αρχή. Απλώς το επισημαίνουμε.

*Μιλάτε για δημιουργία, για πρώτη φορά για γραφείο υποστήριξης των δημοτικών συνδυασμών και των αιρετών συμβούλων. Απλώς να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν έχετε κάνει τη συμβατική σας υποχρέωση να μας βρείτε χώρο για να συνεδριάσουμε...

*Είναι πολλά τα παραδείγματα, στα οποία σε τμήματα και γραφεία δεν περιλαμβάνετε και ανάλογες ειδικότητες υπαλλήλων με συναφή πτυχία και γνώσεις.

*Δεν επιτυγχάνεται ουσιαστική Αποκέντρωση και ενδυνάμωση των υπηρεσιών σε Λούρο και Ζάλογγο.

*Απουσιάζει παντελώς κάτι που το ζητά η διοικητική επιστήμη. Η διασύνδεση διευθύνσεων και τμημάτων και ο συντονισμός τους. Το άρθρο που έχετε για τον συντονισμό, δε θεωρούμε πως θα το λειτουργήσετε. Έχετε αποδείξει ότι είστε συγκεντρωτικός.

Για να κλείσουμε εδώ! Θεωρούμε πως είναι ένας Οργανισμός μη ρεαλιστικός, που δεν ανταποκρίνεται ούτε στις ανάγκες των εργαζομένων ούτε στις σύγχρονες προκλήσεις, δεν έχει επαφή με τα νέα δεδομένα μετακίνησης εργαζομένων και δυνατότητες προσλήψεων και είναι μακριά από αυτό που εμείς ως ενδεχόμενη επόμενη δημοτική αρχή οραματιζόμαστε”.

IMG 2951

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Ανατροπή” Βαγγέλης Ροπόκης στην τοποθέτησή του σημείωσε “Ο Οργανισμός είναι το παν για να φέρει αποτέλεσμα στην εξυπηρέτηση των δημοτών, σε οποιαδήποτε διεύθυνση. Δυστυχώς και εμείς θα σταθούμε σε ένα σημείο, ότι τα πάντα στηρίζονται στην οικονομία. Ένας προγραμματισμός σε οικονομία δυο ετών, με διπλάσιο αποθεματικό, πιστεύω πως με την ακρίβεια που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Το Κράτος δεν πριμοδοτεί χρηματοδοτικά, δεν μας δίνει νέες θέσεις εργασίας, που σημαίνει ότι όλες οι Υπηρεσίες λειτουργούν με ελλιπή προσωπικό. Άρα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Δεν πρέπει να χαθούν θέσεις εργασίας και πρέπει να προσέξουμε τη διαχείριση. Για την Πολιτική Προστασία αργήσατε Δήμαρχε. Το νομοθετικό πλαίσιο εδώ και δυο χρόνια σας υποχρέωνε να είναι αυτοτελές. Μπορούσατε, αλλά δεν το κάνατε. Θα έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα και σε αυτό. Δυστυχώς κάθε δημοτική αρχή θέλει το δικό της βιολί να παίξει, τον δικό της Οργανισμό”.

IMG 2958

Εκ μέρους της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” o Θανάσης Ανωγιάτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι εκείνο που θα πρέπει να προβλεφθεί στους οργανισμούς είναι να μην υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις κλπ. Ο κ. Ανωγιάτης υπογράμμισε ότι οι Οργανισμοί έχουν σοβαρούς περιορισμούς, όπως ο αριθμός των θέσεων. “Μιλάμε για μια μίζερη πραγματικότητα. Χωρίς τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους. Μέσα σε 11 χρόνια έχουμε απωλέσει πάνω από 100 θέσεις εργασίας, ενώ έχουν προστεθεί μια σειρά από αρμοδιότητες. Πολιτικό είναι το γεγονός ότι από τη διάρθρωση του Οργανισμού, και εσείς και η πολιτεία έχει αποφασίσει να παραχωρήσει μια  σειρά από αρμοδιότητες στον ιδιωτικό τομέα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανωγιάτης και πρόσθεσε ακόμη ότι «Δεν έχουμε εικόνα της στελέχωσης των Τμημάτων. Σε συνάρτηση με το γεγονός ότι προτείνονται νέες Διευθύνσεις, δε ξέρω αν μπορούν να πληρούν τις απαιτήσεις που έβαλε ο Δημοσιονομικός Έλεγχος τον οποίο είχε υποστεί ο Δήμος τα προηγούμενα χρόνια”. Ο κ. Ανωγιάτης τόνισε ότι η φαραωνική Διεύθυνση Έργων που επιχειρεί η δημοτική αρχή είναι αντίθετη στις απαιτήσεις του Δημοσιονομικού Ελέγχου.

IMG 2964

Εκ μέρους της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” ο Σταύρος Αμάραντος, θύμισε την αξιολόγηση που οδήγησε σε πέντε δημόσιους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα και κάποιος από αυτούς σε απόλυση. Αναφέρθηκε στην αντίληψη της Κυβέρνησης για τη στελέχωση του δημόσιου τομέα με υπαλλήλους, που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Ο κ. Αμάραντος υποστήριξε ότι πλέον εδώ και χρόνια από τη μία δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο της τοπικής αυτοδιοίκησης και από την άλλη βρίσκεται σε ένα σημείο που για να λειτουργήσει έστω συμβατικά χρειάζεται να προσφύγει στην ελεύθερη αγορά. «Άκουσα τις επισημάνσεις των εργαζομένων. Επαυξάνω τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που ανέπτυξαν. Ουσιαστικά η τοπική αυτοδιοίκηση έχει γίνει ένα παραμάγαζο του κρατικού μηχανισμού. » τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αμάραντος.

IMG 2986

Ο σύμβουλος της παράταξης “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας” Ταξιάρχης Κωστόγιαννης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «αυτό που ζητήσαμε ως Ανυπότακτη Κίνηση για να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα, είναι να υπάρχει από κάθε Υπηρεσία μια καλύτερη αποτίμηση της εικόνας, δηλαδή τι προσωπικό έχει και τι προσωπικό χρειάζεται. Ποιες αρμοδιότητες μπορεί να κάνει, ποιες δεν μπορεί και για ποιο λόγο».

IMG 2972

Ο σύμβουλος της “Δημοτικής Συνεργασίας” Βαγγέλης Γιαννουλάτος τόνισε πως θα έπρεπε να υπάρχει η συμβολή ειδικών για την εκπόνηση του ΟΕΥ, ενώ στάθηκε στις πολλές αναβολές και τις καθυστερήσεις. Υποστήριξε πως θα υπάρχουν προβλήματα με το να μπει η Πολεοδομία στη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ πρότεινε να είναι ξεχωριστά τμήματα η δημοτική βιβλιοθήκη και η Μουσική Παιδεία.

IMG 2978

Εκπροσωπώντας και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Καραμανίδη και Κακιούζη, η ανεξάρτητη σύμβουλος Αθηνά Κωνσταντάκη, διευκρίνισε πως θα πρέπει θα πρέπει να υπάρχει αναφορά σε ΠΕ Εκπαιδευτικών και στη συνέχεια να εξειδικεύεται, καθώς δεν υπάρχει ο όρος ΠΕ Καθηγητών και είπε πως απαιτείται εξορθολογισμός και πλήρης καταγραφή των υπηρεσιών του Δήμου.

Χρειάζεται διορατικότητα. Είναι αρνητικό στοιχείο να καταργηθεί η ΥΔΟΜ. Είναι νευραλγική υπηρεσία. Θα πρότεινα επίσης να μικρύνει ο τίτλος Διεύθυνση Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Πολιτισμού – Αθλητισμού, Δημοτικών Βιβλιοθηκών και Μουσικής Παιδείας. Να γίνει ανεξάρτητο τμήμα η Μουσική Παιδεία από τη βιβλιοθήκη. Οι προτεινόμενες θέσεις που θα καλυφθούν θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που υπάρχουν”.

IMG 2983

Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” Δημήτρης Παππάς, σε παρέμβασή του τόνισε «Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν αυτές οι δύο υπηρεσίες (σ.σ. Τεχνικές Υπηρεσίες με την Πολεοδομία). Είτε διοικητικά από τον εκάστοτε Δήμαρχο, είτε από έναν Διευθυντή. Κάποτε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων ήταν ένα, το χωρίσαν στα δυο, με ποιο αιτιολογικό; Πολεοδομία και ΥΠΕΧΩΔΕ είναι ένα Υπουργείο ανάπτυξης και προστασίας του Περιβάλλοντος. Και το Υπουργείο Δημοσίων Έργων είναι Υπουργείο του μπετού. Δεν μπορεί το ίδιο Υπουργείο, η ίδια Υπηρεσία, να έχει τα μπετά και την προστασία του Περιβάλλοντος. Τολμώ να πω ότι είναι παράλογο» τόνισε ο κ. Παππάς.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...