Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 11:10

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Άκτιο το Σάββατο - Ανακοινώσεις σωματείων, δημοτικών-περιφερειακών κινήσεων και συλλογικοτήτων

Αντιπολεμική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου στο Άκτιο στις 6.30μ.μ. Παραθέτουμε ανακοινώσεις φορέων, συλλογικοτήτων και δημοτικών-περιφερειακών κινήσεων. Από την Πρέβεζα οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν στις 6μ.μ. με λεωφορείο και ΙΧ από το χώρο των παλαιών ΚΤΕΛ, ενώ στις 7.30 με την επιστροφή τους από το Άκτιο θα πραγματοποιηθεί πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας.

 

Κοινό κάλεσμα δημοτικών και περιφερειακών κινήσεων

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΜΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ

 

Όλες/οι στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη βάση του ΑΚΤΙΟΥ το Σαββάτο 16 Απρίλη στις 6:30 μμ

Οι συγκρούσεις των τελευταίων χρόνων στην Ουκρανία (ηγεμονία των εθνικιστών σε όλη τη χώρα με ένοπλη βία ειδικά στην Ανατολική Ουκρανία) μετατράπηκε σε έναν καταστροφικό πόλεμο με την απαράδεκτη εισβολή ρώσικων στρατευμάτων στη χώρα.

Μπροστά στη ρωσική εισβολή, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι δήθεν υπερασπίζονται τη δημοκρατία της Ουκρανίας αλλά είναι υποκριτές και συνυπεύθυνοι για τον πόλεμο. Είχε προηγηθεί η εξόρμηση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ που ήθελαν την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η κριτική που ασκούν στον Πούτιν είναι ωμή υποκρισία όταν οι ίδιες δυνάμεις ήταν αυτές που εξαπέλυσαν «απρόκλητες και αδικαιολόγητες επιθέσεις» για να διεκδικήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα σε όλον τον κόσμο. Είναι υπεύθυνοι για τους καταστροφικούς πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και υποστηρίζουν την Ισραηλινή αποικιοκρατία εποίκων εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Είναι υποκρισία από την Ρωσία να απευθύνεται στα αντιφασιστικά αισθήματα των λαών. Το καθεστώς Πούτιν κυνηγάει κάθε ανεξάρτητη εργατική και κομμουνιστική φωνή στις «λαϊκές δημοκρατίες» που υποτίθεται πως στηρίζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στρατιωτική επέμβαση στο Καζακστάν ενάντια στην λαϊκή εξέγερση. Διεκδικεί τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό της ρόλο, πράγμα που δεν έχει με τίποτα να κάνει με τα συμφέροντα των λαών. Ο πόλεμος στην Ουκρανία πηγάζει από τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό μεταξύ της Δύσης και του άξονα Κίνας-Ρωσίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ενεργό κομμάτι αυτών των αντιδραστικών, ιμπεριαλιστικών και πολεμικών ανταγωνισμών. Μετέτρεψε την Αλεξανδρούπολη σε βάση-κλειδί για την εξόρμηση των ΗΠΑ προς τα σύνορα της Ρωσίας. Η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση ψηλά στο ΝΑΤΟ, πίσω από τις ΗΠΑ, σε δαπάνες για εξοπλισμούς σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Οι Έλληνες καπιταλιστές θέλουν τις στρατιωτικές πλάτες του ΝΑΤΟ και τις οικονομικές της ΕΕ για να εξορμούν στα Βαλκάνια και να ανταγωνίζονται την Τουρκία. Για αυτά τα συμφέροντα τρέχουν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του να αγοράζουν Ραφάλ και φρεγάτες, για να εξασφαλίσουν ότι το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος θα είναι ασφαλή μετόπισθεν στην εκστρατεία ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και στρατιωτικά και για τους δρόμους του φυσικού αερίου. Επιπλέον στέλνει πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία αυξάνοντας την εμπλοκή της χώρας στον εξελισσόμενο πόλεμο. Η αντιπολίτευση απούσα, ο ΣΥΡΙΖΑ συναινεί σε αυτή την πολιτική.

Το συμφέρον του ελληνικού λαού και κάθε λαού είναι στη δική του πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι στην πρόσδεση στο εκάστοτε πολεμικό άρμα. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας. Είμαστε αλληλέγγυοι στον ουκρανικό λαό και στους ρώσους πολίτες που εναντιώνονται στα σχέδια της ρωσικής κυβέρνησης.

  • Καμία ελληνική συμμετοχή ούτε στρατιωτικά ούτε οικονομικά στην σύγκρουση Ανατολής-Δύσης. Έξω από το ΝΑΤΟ και διάλυσή του. Έξω οι βάσεις. Να κλείσει η βάση του Ακτίου

  • Καταδικάζουμε τη ρώσικη εισβολή . Κλιμακώνουμε τον αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση και τον δυτικό ιμπεριαλισμό, τις συμφωνίες στρατηγικής συμμαχίας με τις ΗΠΑ που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει η ΝΔ

  • Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στους καπιταλιστικούς- ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους εθνικισμούς που οδηγούν σε πολέμους, όπως αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.

  • Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός πλατιού μαχητικού αντιπολεμικού κινήματος που θα αποτρέψει κάθε προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας στις πολεμικές αντιπαραθέσεις.

Οι δημοτικές κινήσεις

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Γιάννενα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Άρτας

Οι περιφερειακές κινήσεις

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα ΙΟΝΙΑ

 

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
 ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ
 
Α ν α κ ο ί ν ω σ η
 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ 16ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Όχι στον πόλεμο!
 Οι εξελίξεις στην Ουκρανία φέρνουν την Ευρώπη αντιμέτωπη ξανά με το φάντασμα του πολέμου. Η ρωσική εισβολή, ως συνέπεια και συνέχεια του διαρκούς αποσταθεροποιητικού ρόλου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή και εντός του πλαισίου των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, εγκυμονεί κινδύνους για τους λαούς.
 Η συντονισμένη προσπάθεια των ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ για τη μετατροπή όλων των πρώην ανατολικών και όμορων με τη Ρωσία χωρών σε Νατοϊκές είναι η αφετηρία των γεγονότων που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες στην Ουκρανία. Ανεξάρτητα όμως από την κύρια ευθύνη της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ και τη διαχρονικά επιθετική και φιλοπόλεμη στάση του, η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας σε ένα άλλο κράτος, δεν δικαιολογείται, και είναι καταδικαστέα. Η φρίκη του πολέμου δεν μπορεί να βρει σύμφωνους το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τη μαχόμενη αριστερά, κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο. Η ειρήνη και η ασφάλεια των λαών δεν μπορεί να διασφαλιστεί με πολεμικές επεμβάσεις ακόμα και αν αυτές παρουσιάζονται ως ή αποτελούν απάντηση στη δράση άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
 Τα γεγονότα αυτά λειτουργούν ως επιταχυντής επικίνδυνων εξελίξεων, για τα συμφέροντα των λαών, όπως το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δις ευρώ στη Γερμανία, η συσπείρωση των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ και η παραπέρα διεύρυνσή του, η επιβολή σημαντικών οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία. Ο λαός της Ουκρανίας δοκιμάζεται και υποφέρει από τον πόλεμο και την προσφυγιά, ο ρωσικός λαός από τις κυρώσεις της Δύσης και οι λαοί της Ευρώπης πληρώνουν ήδη την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, που οφείλεται και στην πλήρη ευθυγράμμιση της ΕΕ με την πολιτική των ΗΠΑ στο ζήτημα των κυρώσεων. Γι’ αυτό, πρέπει να υπάρξει άμεση παύση του πολέμου και ειρηνική – διπλωματική επίλυση των διαφορών.
 
Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τη βασική απειλή διαχρονικά για την ειρήνη και την ασφάλεια διεθνώς, που δεν είναι άλλη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Γι αυτό και είναι κροκοδείλια αν όχι προκλητικά τα δάκρυα της «πολιτισμένης Δύσης» για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Δύση δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία, στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Συρίας, του Λιβάνου, του Αφγανιστάν ή της Λιβύης.
 Πολύ περισσότερο δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν από το 2014 μέχρι σήμερα στην Ανατολική Ουκρανία διεξάγεται πολύνεκρος εμφύλιος πόλεμος με χιλιάδες νεκρούς, θεσμική ενσωμάτωση των νεοναζιστικών ταγμάτων, οργανωμένη καταστολή της πολιτικής και κοινωνικής αντιπολίτευσης με μαζικές φυλακίσεις, ακόμα και με δολοφονίες, με συστηματικό πολεμικό εξοπλισμό της Ουκρανίας από χώρες του ΝΑΤΟ. Αντίθετα τώρα σύσσωμη η Δύση, αποσιωπώντας τα δικά της εγκλήματα, εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου ρητορική και πολιτική μίσους απέναντι στη Ρωσία, με οικονομικές κυρώσεις και αποκλεισμούς, που ξεπερνούν το προ δεκαετιών ψυχροπολεμικό κλίμα.
 Η χώρα μας δεν είναι απλός θεατής των εξελίξεων, ούτε απλός συμμέτοχος στις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, εμφανιζόμενη ως βασικός συντελεστής της απάντησης της Δύσης στις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ειδικά η επιλογή αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού αλλά και η επιθετική στήριξη των κυρώσεων και η αίτηση για νέες,  πρέπει να καταδικαστoύν απερίφραστα. Η διαχρονική πρόσδεση όλων των κυβερνήσεων της χώρας στο άρμα της Δύσης ( ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ) αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας. Οι βάσεις του ΝΑΤΟ (Σούδα, Άκτιο, Αλεξανδρούπολη,  Στεφανοβίκειο) εμπλέκουν τη χώρα στους τυχοδιωκτισμούς των αστικών κυβερνήσεων και δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που υποφέρει παγιδευμένος στη μέγγενη της οικονομικής, υγειονομικής  και ενεργειακής κρίσης.
 Μπροστά στις συνθήκες αυτές, είναι επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη ενός μαζικού φιλειρηνικού - αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στην πολεμική βαρβαρότητα.
  
Καμία συμμετοχή-εμπλοκή της xώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Άμεση παύση του πολέμου στην Ουκρανία.
Διεθνής συμφωνία αμοιβαίων εγγυήσεων στη βάση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ & αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, έτσι ώστε να μπορέσει ο λαός της Ουκρανίας προοπτικά να ζήσει ειρηνικά, ελεύθερος σε μια ανεξάρτητη, ουδέτερη, δημοκρατική χώρα.
Καμία επέκταση του ΝΑΤΟ και των εξοπλισμών του στην Ανατολική Ευρώπη.
Διεθνής συμφωνία για τη συλλογική ασφάλεια με σεβασμό στην κυριαρχία όλων των χωρών.
Άρση των κυρώσεων.
Στήριξη των προσφύγων, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.
Έξω οι Βάσεις.
Πλήρης έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ με στόχο τη διάλυσή του!
                                                                                   
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση εργατικών κέντρων και συλλογικοτήτων στο ΑΚΤΙΟ ενάντια στον εμπλοκή στον πόλεμο το Σάββατο 16  ΑΠΡΙΛΙΟΥ   στις 6:30 μ.μ.
 
 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ  ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΑΡΤΑΣ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
τοπικές επιτροπές Ηπείρου

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ H ΒΑΣH ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

Οι τοπικές επιτροπές Ηπείρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από Εργατικά Κέντρα της περιοχής το Σαββάτο 16 Απρίλη στο ΑΚΤΙΟ στις 6:30μμ

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με δραματικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και όλης της Ευρώπης, ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου μεγαλώνει όσο η σύγκρουση παρατείνεται και επεκτείνεται. Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από την μια, που παρεμβαίνουν ποικιλοτρόπως και στηρίζουν την ακροδεξιά κυβέρνηση του Κιέβου και της Ρωσίας από την άλλη που εισέβαλλε στην Ουκρανία και πολιορκεί τις μεγάλες πόλεις πλήττει τους λαούς.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ με την συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο και πρωτοστατεί στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Κλιμακώνει την στρατιωτική πολεμική δραστηριότητα στην χώρα μας, μέσα στο πλαίσιο των ευρωνατοϊκών "υποχρεώσεών" της και της συμμετοχής της στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ και η ελληνογαλλική συμφωνία δεν συνεπάγονται μόνο βάσεις και δισεκατομμύρια για θηριώδεις εξοπλισμούς, αλλά και άμεση ή έμμεση εμπλοκή στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των αμερικανονατοϊκών φονιάδων.
Στη κλιμάκωση αυτής της πολεμικής δραστηριότητας συμβάλλει η βάση του ΑΚΤΙΟΥ με τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη AWACS να παίζουν σημαντικό ρόλο στον επιθετικό σχεδιασμό της δράσης των νατοϊκών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.
Τα συμφέροντα του λαού μας βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη μείωση των εξοπλισμών, το κλείσιμο των βάσεων, την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, την αντιπαράθεση με τον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Συνδέονται με την πάλη για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στην επιδίωξη του κεφαλαίου να φορτώσει το κόστος (και) των πολέμων τους στους λαούς.
Υπάρχει ανάγκη αγωνιστικού ξεσηκωμού, διαρκούς αντιπολεμικού κινήματος, συνδυασμού της αντιπολεμικής πάλης με τον αγώνα ενάντια στη φτωχοποίηση του λαού για να ηττηθεί η αντεργατική και πολεμική στρατηγική του κεφαλαίου, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή, αντιδραστική και φιλοπόλεμη κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική της.

Αγώνας για:
Να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία, όχι στα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους στην περιοχή.
Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου
Να σταματήσει αμέσως κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Καμία ελληνική αποστολή όπλων και πολεμικού υλικού- κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!
Καμιά ελληνική εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις, όχι στην μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα.
Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, αγώνας για να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.
Όχι στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων. Όχι στη συμφωνία με την Γαλλία.
Κάτω τα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα – λεφτά για τις ανάγκες του λαού σε ενέργεια, υγεία, παιδεία

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

27 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πρέβεζα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 26/5 στην οικία Αθανασιάδη (στο ιστορικό κέντρο) η κεντρική προεκλογική
23 Μαϊος 2024
Την παρακάτω καταγγελία κατά του Δήμου Ζηρού έκανε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ:
23 Μαϊος 2024
Πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές 2024 σε όλη τη χώρα με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας να αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη, ωστόσο η ...
23 Μαϊος 2024
Συγκέντρωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ στην Πρέβεζα Κυριακή 26/5 στις 11 πμ Αίθουσα Μόραλη (στο ιστορικό κέντρο) Με θέμα : «η τουριστικοποίηση των πόλεων ...
22 Μαϊος 2024
Στην αίθουσα του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 22 Μαΐου η εκδίκαση της αγωγής του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας κατά ...

Αθλητισμός

27 Μαϊος 2024
Συνεχίζει να “γράφει” χιλιόμετρα συμμετοχών σε κορυφαίες διοργανώσεις crossfit ο γυμναστής και επιστημονικός υπεύθυνος του Zenith Workout Club Πρέβεζας Γιάννης Καζούκας (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής –
27 Μαϊος 2024
Φίλοι του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα γλέντησαν μέχρι πρωίας για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από το “Τριφύλλι” για 7 φορά στην ιστορία του. ...
23 Μαϊος 2024
Ο Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Σας καλούμε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα λάβει χώρα την Κυριακή ...
20 Μαϊος 2024
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ και η Νικόπολη Πρέβεζας μετά και τη νίκη της στο ΔΑΚ Πρέβεζας επί του Λέοντα Κέρκυρας με ...
17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για ...

Πολιτισμός

27 Μαϊος 2024
Η Πρέβεζα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πιο εντυπωσιακό μουσικό γεγονός της χρονιάς, το 22ο Preveza Jazz Festival, που θα διεξαχθεί στις 30, 31 Μαΐου και 1, 2 Ιουνίου 2024 στον παραλιακό πεζόδρομο της
27 Μαϊος 2024
Με το ντοκιμαντέρ "Μπλουζ με σφιγμένα δόντια"(Le blues entre les dents) του διεθνώς αναγνωρισμένου σκηνοθέτη και συγγραφέα Ροβήρου Μανθούλη η ...
22 Μαϊος 2024
Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος από τις 23 έως τις 26 Μαΐου σε όλη τη χώρα, τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων ...
21 Μαϊος 2024
Stand Up Comedy Show Λάμπρος Φισφής «Να το Φως» Ο Λάμπρος Φισφής έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στα Ιωάννινα Πότε; Πέμπτη 23 Μαϊου ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...