Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 11:10

Ανακοινώσεις σωματείων και συλλόγων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Τις παρακάτω ανακοινώσεις εξέδωσαν σωματεία και σύλλογοι:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα,
Νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε, μετανάστρια και πρόσφυγα,
Ο Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας (μέλος της ΟΓΕ) τιμά και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, γιατί σήμερα μπορούμε όλες να έχουμε:
μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
συλλογικές συμβάσεις εργασίας
μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας.
Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα.
Καθημερινά βιώνουμε τα δύο εναλλασσόμενα πρόσωπα της σύγχρονης βαρβαρότητας:
πότε της “ειρήνης με το πιστόλι στο κρόταφο”, που μας καταδικάζει στην ανασφάλεια, στη φτώχεια, στη ζωή – λάστιχο με τα σπαστά και ακανόνιστα ωράρια, στην ακρίβεια
πότε της βαρβαρότητας του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της προσφυγιάς.
Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε. Με τη συλλογική μας οργάνωση μπορούμε να αντιπαλέψουμε την πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του “κόστους” για το κράτος και με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.
Εδώ και χρόνια, οι κυβερνήσεις ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και χαρίζουν φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και επιχειρηματικούς ομίλους. Σ’ εμάς φορτώνουν τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος και μια ατέλειωτη αλυσίδα φόρων για να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Οι αυξήσεις- κοροϊδία της κυβέρνησης στον κατώτατο μισθό δεν μπορούν να αναχαιτίσουν τον κατήφορο στο εργατικό, λαϊκό εισόδημα, ιδιαίτερα των γυναικών που είναι πρωταθλήτριες στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που παλεύουν να επικρατήσουν στους οικονομικούς και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, για το ξαναμοίρασμα πλουτοπαραγωγικών πηγών και σφαιρών επιρροής.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μας εμπλέκει στο ιμπεριαλιστικό μακελειό ανάμεσα σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ από τη μια και τη Ρωσία από την άλλη στο έδαφος της Ουκρανίας. Στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.
Δεν αποδεχόμαστε εμείς οι γυναίκες να γίνουμε συνένοχες στα δολοφονικά τους σχέδια, όπως μας καλούν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις στο όνομα της “ισότητας των φύλων”, που παρουσιάζονται ως “εγγυητές” της ασφάλειας, της “προστασίας των δικαιωμάτων”, ειδικά των γυναικών και των παιδιών.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα για το λαό. Αντίθετα, διαιρούν τους λαούς, έχουν χαράξει τα σύνορα με το αίμα των λαών.

Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών.
Δυναμώνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για τη χειραφέτηση των λαών ώστε να κάνουν κουμάντο στον τόπο τους.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες στην Ουκρανία, που μετά την επέμβαση της Ρωσίας βιώνουν την κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της προσφυγιάς. Τα συμφέροντα των γυναικών των λαϊκών δυνάμεων είναι κοινά, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, θρησκεία, πολιτιστικές παραδόσεις. Κοινός είναι και ο αντίπαλος: η εκμεταλλευτική κοινωνία.
Αυτό είναι το διεθνιστικό μήνυμα της 1ης Μάη
Κηρύσσουμε τον πόλεμο ενάντια σ’ αυτούς που τον γεννούν, σ’ αυτούς που τον σπέρνουν!
Πορευόμαστε μαζί στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, την υγεία, την προστασία της μητρότητας, τη μόρφωση των παιδιών μας, ενάντια στους άδικους πολέμους.
Έτσι ώστε η ανάπτυξη της γνώσης, της επιστήμης και της παραγωγικότητας να γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης των εργαζομένων, μείωσης του σταθερού ημερήσιου χρόνου – όχι αλυσίδες για τη διεύρυνση της σύγχρονης σκλαβιάς και την ένταση της εκμετάλλευσης.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία της Πρέβεζας, την Κυριακή 1η Μάη – 10πμ στο φόρο και 12μμ στο μνημείο του Κάππα για κατάθεση στεφάνων.

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για:
Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις.
Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας.
Καμία εργαζόμενη και κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Κατάργηση όλων των φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
Διαγραφή χρεών. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση. Ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου στη Πρέβεζα.

ΑΦΙΣΑ 1η ΜΑΗ 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ζήτω η 1η Μάη
Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ
Το ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πρέβεζας καλεί τα μέλη μας να πάρουν μαζικά μέρος στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μαζί τα άλλα εργατικά σωματεία της πόλης μας την Κυριακή 10 π.μ. στον Φόρο και στην εκδήλωση στο μνημείο ΚΑΠΠΑ 12:00 προς τιμή του Πρεβεζάνου εκτελεσμένου ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΠΠΑ , και των 200 πατριωτών από τους γερμανοφασίστες κατακτητές στην Καισαριανή .
Η 1η Μάη καθιερώθηκε ως γιορτή της Παγκόσμιας Εργατιάς ύστερα από τα γεγονότα του Σικάγο το 1886, όταν οι εργάτες διεκδίκησαν 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση – ψυχαγωγία, 8 ώρες ανάπαυση.
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργία και γιορτή των λουλουδιών, όπως τη θέλουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα , για να την εκφυλίσουν, να της αλλάξουν το περιεχόμενο και να αποφασίζουν πότε η Εργαζόμενοι να την γιορτάσουν.
Εμείς οι συνταξιούχοι παλιά φρουρά του πλούτου που παράχθηκε με την 40χρονη εργασία μας (που τίποτα δεν μας χαρίστηκε) πρέπει να ξαναβρεθούμε στην πρώτη γραμμή και στο Ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα για να ξαναβρούμε την κλεμμένη μας υπερηφάνεια , να αφήσουμε αξιοπρεπή παρακαταθήκη στα παιδιά μας
Η 1η Μάη είναι μέρα απολογισμού , για τον λαό , τι είχαμε και τι χάσαμε , << να κάνουμε ταμείο >> , προβάλλοντας τα αιτήματα μας για μια καλύτερη , ειρηνική ζωή , χωρίς πολέμους , για μια ζωή δικιά μας και των παιδιών μας .
Μοναδική ελπίδα οι αγώνες μας. Οι αγώνες καθυστέρησαν παρεμπόδισαν, απέτρεψαν αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος μας. Οι αγώνες είναι που μπορούν και ας μοιάζουν όλα δύσκολα και ακίνητα να φέρουν τα πάνω κάτω, να ανοίξουν τον δρόμο σε μια άλλη πιο δίκαιη κοινωνία που αξίζει σε μας στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Το δικαίωμα το δικό μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας να ζούμε σε έναν κόσμο ασφαλή και ειρηνικό. Να έχουν όλοι και όλες δικαίωμα στην εργασία και από αυτήν να ζουν αξιοπρεπώς . Το δικαίωμα των συνταξιούχων, των εργαζόμενων, των νέων παιδιών να απολαμβάνουν τα επιτεύγματα της επιστήμης, της τεχνικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού δεν χωράνε στο άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα τους που έχει για θεό το καπιταλιστικό κέρδος.
Συνάδελφοι δεν υπάρχουν σωτήρες για να μας σώσουν.
Οι έχοντες και κατέχοντες έχουν επιβάλει και εξασφαλίσει τα συμφέροντα τους στην καθημερινότητα μας , παγώνοντας τους μισθούς των παιδιών μας και λεηλατώντας την ζωή μας , τα χρόνια των μνημονίων , της συντάξεις μας, κλέβοντας την αξιοπρέπεια μας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας , αλυσοδένοντας το λαϊκό κίνημα με ένα πλέγμα νόμων και αντιλαϊκών ρυθμίσεων , έργο διαχρονικό όλων των κυβερνήσεων .

Δεν Ανεχόμαστε - Δεν Αποδεχόμαστε - Δεν Συμβιβαζόμαστε
ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ .
Ζήτω η 1η Μάη
Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ
!!! Για να ξεσπάσουν οι ελπίδες των λαών και να αλλάξουν οι καιροί .
ΜΠΡΕΧΤ !!!

 

Σύλλογος Εργαζομένων
στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού
των Δήμων Ν. Πρέβεζας

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022
«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»
ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στο ΦΟΡΟ, στις 10:00 π.μ. και στις 12:00 στο μνημείο Κάππα στον Άγιο Θωμά
Συναδελφισσες και συνάδελφοι
Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.
Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, τη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα συνδικάτα και να αγωνίζονται, να απεργούν, τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι “ελπίδα είναι η πάλη των λαών”.
Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών – Καμία συμμετοχή στο νέο σφαγείο
Οι ιμπεριαλιστές σκορπούν τη δυστυχία και δολοφονούν για μια ακόμη φορά τους λαούς, για τα κέρδη τους. Η δολοφονική εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όσες και όποιες προφάσεις και αν κάθε φορά βρίσκουν, γνωρίζουμε πως η αλήθεια που οδηγεί σε νέες πολεμικές επεμβάσεις είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας.
Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο με αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν στρατόπεδο ληστών για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων.
Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για:
Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.
 Δε δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!
Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες τα κέρδη τους.
Οι αυξήσεις ψίχουλα που νομοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας να ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δε λύνουν το μεγάλο πρόβλημα των αυξήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, το ρεύμα, το νερό και των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα. Πάνω από 400.000 εργαζόμενοι έχουν μηνιαίο μισθό κάτω από 500 ευρώ. Τα parttime και οι ελαστικές μορφές εργασίας θερίζουν. Την ίδια στιγμή οι απώλειες της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων είναι πάνω από 13% την τελευταία χρονιά, ενώ ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 8%. Τα 4 δις ευρώ που δίνει η χώρα για τη συμμετοχή της στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, την στιγμή που ο λαός στενάζει να πληρώσει τη ΔΕΗ, το φυσικό αέριο και το ψωμί, είναι πρόκληση.
Μην έχεις καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που σου λένε «κάνε υπομονή» μέχρι να ξανάρθει η ανάπτυξη. Σε όσους θυσιάζουν τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου για «εθνικούς στόχους» όπως έγινε με τα μνημόνια. Μην ακούς τα παρακαλετά των εργατοπατέρων σε ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, για κοινωνικούς διαλόγους .Όλα έχουν τον ίδιο παρανομαστή: Να ξεπλυθεί η πολιτική που θέλει τον εργάτη να πληρώνει διπλά και τρίδιπλα τα κέρδη του κεφαλαίου. Η Ανεργία, η απληρωσιά, η φοροληστεία και η ακρίβεια μας περιμένει και την επόμενη μέρα.
Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, θα πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών.
Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:
αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού
κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,
γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα
διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα
Οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο!
Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στο ΦΟΡΟ, στις 10:00 π.μ. και στις 12:00 στο μνημείο Κάππα στον Άγιο Θωμά

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...