Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 19:46

Η Λ.Ε.Κ. Ν. Πρέβεζας καθάρισε τον Προμαχώνα στη Βρυσούλα- Απαιτούνται ενέργειες για τη "διάσωσή" του

Στον εθελοντικό καθαρισμό των τειχών του Προμαχώνα Βρυσούλας προχώρησαν το πρωί της Κυριακής τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.

IMG 0245

Η ΛΕΚ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” και με την άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων προχώρησε στον καθαρισμό του Προμαχώνα που δυστυχώς έχει υποστεί μεγάλες διαβρώσεις και απειλείται με κατάρρευση.

IMG 0179

Όπως τόνισε στο atpreveza.gr ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” κ. Κώστας Λογοθέτης οι ζημιές που έχει υποστεί ο Προμαχώνας ήταν η αφορμή για να γίνει αυτή η πρόσκληση προς τη ΛΕΚ, η οποία ανταποκρίθηκε πρόθυμα, και σημείωσε πως στόχος είναι να προχωρήσει άμεσα μια σωστική μελέτη.

IMG 0186
“Ο Σύλλογος μας έχει μια συνεργασία με τον αρχαιολόγο και εργαζόμενο της ΕΦΑ κ. Παυλίδη, ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε με την υφιστάμενη κατάσταση του Προμαχώνα και εξέφρασε την πρόθεση μαζί με την υπηρεσία του να κάνει μια σωστική μελέτη. Εμείς με τη σειρά μας απευθυνθήκαμε στη ΛΕΚ, η οποία είναι πάντα πρόθυμη και διαθέσιμη και κάνει φοβερό έργο και έτσι προέκυψε αυτή η σημερινή δράση. Από εκεί και πέρα εμείς θα βοηθήσουμε με τον τρόπο που μπορούμε να βοηθήσουμε ως Σύλλογος” ανέφερε ο κ. Λογοθέτης.

 

IMG 0209

Ο καθαρισμός από τα μέλη της ΛΕΚ ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι και σίγουρα αυτό που απαιτείται είναι η ευαισθητοποίηση και συγκεκριμένες ενέργειες από την τοπική αυτοδιοίκηση για ένα ακόμη μνημείο της περιοχής που απειλείται με κατάρρευση...

Έκθεση εικόνων