Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 02:09

«Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλη την πρεβεζάνικη κοινωνία, αναμενόταν η δευτεριάτικη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στα Ιωάννινα, καθώς στα θέματα ημερήσιας διάταξης είχε ενταχθεί και «Η υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας». Την εισήγηση μάλιστα έκαναν οι παρατάξεις «Ήπειρος – Τόπος να Ζεις» και «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου».

Το Π.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία: α) να παραμείνει το Γενικό Νοσοκομείο στην Πρέβεζα και διοικητικά αυτόνομο β) την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής του υποδομής, την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού (ιατρικό, νοσηλευτικό κ.λπ. προσωπικό) με παράλληλη ενίσχυση των Κ.Υ., γ) να καταβληθούν όλες οι προβλεπόμενες και αναγκαίες για τη λειτουργία του χρηματοδοτήσεις και δ) την προώθηση όλων των ενεργειών για τη δημιουργία του νέου «Νοσοκομείου Δυτικής Ακτής».

Τη στιγμή δηλαδή που το Νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι σε οριακό σημείο, όσον αφορά τη λειτουργικότητά του, τη στιγμή που οι «διαρροές» από το Υπουργείο Υγείας περί συγχωνεύσεων, που περιλαμβάνουν και το Γ.Ν. Πρέβεζας «οργιάζουν», τη στιγμή που «παίζονται» ζωές, καθώς οι εφημερίες γίνονται μετ' εμποδίων, η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει πράξη το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Πόσο μάλλον, όταν παρά την κρισιμότητά του το θέμα του Νοσοκομείου της Πρέβεζας ήταν το τελευταίο που συζητήθηκε. Σαν να λέμε «η τελευταία τρύπα της φλογέρας», ενώ επικοινωνιακά η Περιφέρεια ονομάζει την απόφαση: «έκφραση στήριξης στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας».Τι να πιστέψει κανείς...

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Κασσής μάλιστα παρενέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υποστηρίζοντας: «Την άλλη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα συζητηθούν οι συγχωνεύσεις και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας θα είναι μέσα σε αυτές...».

Η τοποθέτηση του κ. Κασσή ίσως δεν είναι αυθαίρετη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο συγχώνευσης των νοσηλευτικών μονάδων στην Ήπειρο, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία 3 νοσοκομειακών συγκροτημάτων (από 5 που είναι τώρα):

1. Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

2. Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» -Γ.Ν.-ΚΥ Φιλιατών

3. Γ.Ν. Άρτας-Γ.Ν. Πρέβεζας.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης από την πλευρά του τόνισε: «Στο ΕΣΠΑ, τον Πολιτισμό και την Υγεία λάμβανε αποφάσεις η κεντρική εξουσία και τις έστελνε τυπικά εδώ. Πώς να πεις μετά ότι αυτές τις αποφάσεις τις απεντάσεις;. Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα. Όλον τον σχεδιασμό τον κάνει το Υπουργείο. Από κουβέντες χόρτασε αυτή η χώρα. Τώρα χρειάζεται αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι ένα, ότι εμείς στηρίζουμε το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως να ενισχυθεί ο άξονας Άρτα – Πρέβεζα. Είμαστε σε μια κοινωνία που ‘τα πάντα ρει’. Όλων μας η άποψη συγκλίνει πως πρέπει να στηρίξουμε το Νοσοκομείο Πρέβεζας, ώστε να έχει πλήρη λειτουργία».

ioannoiou

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε στις συσκέψεις που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Αρχή και την Π.Ε. τον τελευταίο ένα χρόνο με τους φορείς του Νοσοκομείου Πρέβεζας για την επίλυση των προβλημάτων. Μετέφερε μάλιστα διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τη διασφάλιση λειτουργίας του Νοσοκομείου. Ο κ. Ιωάννου επανέλαβε το αίτημα για τη δημιουργία του νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας. «Είναι το όραμά μας, αλλά το όραμά μας δεν βγαίνει έτσι όπως το ονειρευτήκαμε. Είναι απαραίτητο. Και υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πριν ενάμιση χρόνο για αυτό. Πρόκειται να αποτελέσει το Νοσοκομείο της Δυτικής Ακτής. Ένα νοσοκομείο σύγχρονο».

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Στρατής Βουγέλης. το μέλος του Δ.Σ Λαμπρινή Μώκου, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Νίκος Τζίμας, ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών Μάνθος Δαρδαμάνης καθώς και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας Ευάγγελος Μπακόλας, ενώ μεταξύ άλλων παρέστη και ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Ηπείρου κ.Νικολόπουλος. Όλοι τους ανέδειξαν το σοβαρότατα προβλήματα του Νοσοκομείου και έκαναν σαφές ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ο κ. Βουγέλης μάλιστα, αφού στάθηκε στην έλλειψη προσωπικού, στην υποχρηματοδότηση και τα σοβαρά προβλήματα λόγω του νέου οργανογράμματος, ανέφερε ότι το σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και η Επιτροπή Αγώνα Υγείας Πρέβεζας ήδη τους τελευταίους μήνες, με τους αγώνες τους και τη δράση τους, έχουν αναδείξει τα προβλήματα, έχουν καταδείξει τον κύριο ένοχο. Παράλληλα έχουν θέσει σε κίνηση ευρύτατα τμήματα της τοπικής κοινωνίας για τα ζητήματα της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, των υπηρεσιών υγείας γενικότερα, αλλά και για τη σωτηρία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, όπως απέδειξαν και οι 12000 περίπου υπογραφές στο Ψήφισμα των Πολιτών της Πρέβεζας, οι εκατονταδες πολίτες που αυθόρμητα ενεπλάκησαν σε αυτή την καμπάνια, αλλά και το πρωτοφανές σε μαζικότητα και παλμό συλλαλητήριο της 17ης Απρίλη.

Τόνισε μάλιστα πως: «Η Πρέβεζα θα υπερασπίσει  το Νοσοκομείο της».

 

Στην εισήγησή του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Κωτσαντής, αναφέρει:

 kotsantis

«Η κατάσταση στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας της Πρέβεζας και συνολικά στην υγεία- πρόνοια σε όλη τη χώρα είναι δραματική και επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.

Οι εξελίξεις να μπουν πλέον στα χέρια των εργαζομένων.

Η τρικομματική κυβέρνηση και οι πολιτικές της ΕΕ στο χώρο της υγείας, το οδηγούν στην πλήρη υποβάθμισή και αναστολή λειτουργίας του.

Ο προϋπολογισμός του 2013 μειώνεται ακόμα περισσότερο. (2011-7,5 εκατ. 2012-6,6 εκατ. 201-5,8 εκατ.).

Το ίδιο το κονδύλι για εφημερίες (2011-1,5 εκατ. 2012-1,2 εκατ. 2013-1,2 εκατ.)

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων υλικών κάθε μέρα χειροτερεύουν. Απειλούνται να κλείσουν κλινικές, οι εφημερίες σε ετοιμότητα ! και πάλι δεν φτάνουν για όλο το μήνα,

Τα χαράτσια και οι πληρωμές των ασθενών για εξετάσεις και φάρμακα, οι περικοπές από τον ΕΟΠΥΥ εξετάσεων, υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, η καθημερινή ταλαιπωρία των ασθενών, ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων και άνεργων συνεχώς εντείνονται.

Ο καινούργιος οργανισμός του νοσοκομείου (31/12/2012) μειώνει παραπέρα το προσωπικό.

Οι θέσεις γιατρών μειώθηκαν από 57 σε 49 (ενώ υπηρετούν ακόμα λιγότεροι, 38 σε οργανική θέση και 4 επικουρικοί).

Οι νοσηλευτές μειώθηκαν κατά 10, και το διοικητικό προσωπικό κατά 28.

Από 1/12009 μέχρι 30/10 2012 το νοσηλευτικό προσωπικό μειώθηκε κατά 32% !

Στα ΚΥ οι θέσεις ιατρών μειώθηκαν από 52 σε 25. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 11 γιατροί.

Στο νέο οργανισμό δεν προβλέπεται το ουρολογικό τμήμα (παρά 1 ουρολόγος), δε προβλέπεται το κέντρο ψυχικής υγείας-Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο, ούτε η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης-Ξενώνας «ΕΣΤΙΑ».

Οι επερχόμενες συγχωνεύσεις και η «αξιολόγηση» θα στείλουν και άλλους εργαζόμενους στην ανεργία. Δρομολογείται μεθοδικά το κλείσιμο του νοσοκομείου.

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά;

Κάποιοι λένε : φταίει το μνημόνιο-χρειάζεται αντιμνημονιακός αγώνας.

Όμως παρόμοια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. είτε έχουν μνημόνια είτε όχι.

Η αληθινή απάντηση είναι πως ότι συμβαίνει στην Πρέβεζα αποτελεί ενιαία πολιτική όλων των κυβερνήσεων της Ε.Ε. που έχει στόχο:

Δραστικές περικοπές κρατικών δαπανών στην υγεία-πρόνοια για να εξοικονομηθεί χρήμα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που κινδυνεύουν τα κέρδη τους από την κρίση και τον ανταγωνισμό, φθηνοί εργαζόμενοι για τους εργοδότες ώστε έτσι να ξαναρχίσει η «ανάπτυξη» πάνω στα συντρίμμια των δικών μας δικαιωμάτων, εκμετάλλευση του προνομιακού σε κερδοφορία τομέα τις υγείας από επιχειρηματικής ομίλους- μονοπώλια.

Κάτω από αυτή την πραγματικότητα:

Μπορεί; να υπάρξει Δημόσια και δωρεάν υγεία όσο υπάρχει επιχειρηματική δράση στην υγεία;

Aν πετύχουμε να μη κλείσει το νοσοκομείο, δεν θα λειτουργεί με δικά του έσοδα, ως επιχείρηση ΑΕ; (το λένε «βιωσιμότητα»).

Δηλαδή εργάτες φθηνοί-εργαζόμενοι πελάτες.

Όταν και πάλι δεν θα έχει τα απαιτούμενα έσοδα δεν θα κλείσει; Θα κλείσει.

 

Δεν είναι λοιπόν πολιτική υποκρισία να μιλάς για Δημόσια, Δωρεάν υγεία και να μην πολεμάς ενάντια στην επιχειρηματική δράση στην υγεία ;

Μπορεί; η υγεία να αποτελεί «κοινωνικό αγαθό»;

όταν ο εργαζόμενος δεν έχει μισθό και σύνταξη, είναι άνεργος και ανασφάλιστος, είναι άστεγος, δεν έχει τροφή, ρεύμα, νερό ή θέρμανση;

Όταν μονοπώλια ελέγχουν την επιστημονική έρευνα και την παραγωγή του φαρμάκου; Όταν αυτό το «κοινωνικό αγαθό» οι πολιτικές της ΕΕ το κάνουν εμπόρευμα;

Τότε δεν πρέπει να πολεμήσεις ενάντια σε αυτές τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ που τις επιβάλουν, ενάντια στο κεφάλαιο και το καπιταλιστικό κέρδος που τις γεννά;

Όσοι δηλώνουν υπερασπιστές του κοινωνικού αγαθού της υγείας και επιχειρούν να το προασπίσουν με το να μην κλείσει το νοσοκομείο Πρέβεζας που πλέον μετατρέπεται σε κερδοφόρο μαγαζί ή εξαντλούνται στην προσπάθεια για ένα νέο νοσοκομείο μαγαζί, στην ουσία υπονομεύουν την πάλη των εργαζομένων για δημόσια , δωρεάν υγεία, και αλλοιώνουν την περιεχόμενο της υγείας σαν κοινωνικού αγαθού.

Σπέρνουν αυταπάτες, ότι θα σωθεί το νοσοκομείο (μαγαζί) με ενότητα όλων ενάντια στο μνημόνιο. Λέξη δεν λένε για την ανάγκη σύγκρουσης με την επιχειρηματική δράση μέσα και έξω από το νοσοκομείο, για την πάλη ενάντια την Ε.Ε.

Όμως η πραγματική ενότητα και δύναμη κρούσης, την προσδιορίζει η ανάπτυξη αποφασιστικού, επίμονου και μαχητικού αγώνα μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους φορείς των σπουδαστών των σχολών υγείας, τα συνταξιουχικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους φορείς των φτωχών ΕΒΕ και αγροτών, όλων αυτών που πλήττονται κυρίαρχα από την πολιτική που υπηρετεί τους μονοπωλιακούς ομίλους και την «επιχειρηματικότητα». Η πραγματική μάχη δίνεται από υγειονομικούς και εργαζόμενους, σε κάθε δημόσια δομή υγείας, απέναντι στην τρομοκρατία, τους συμβιβασμούς, την λογική της «συζήτησης και διαπραγμάτευσης».

Η συγκέντρωση στις 17 Απρίλη 2013 έβαλε τα πράγματα σε σωστή βάση. Για αγώνες ενάντια στον πραγματικό εχθρό, τη συγκυβέρνηση, την ΕΕ και τα μονοπώλια, συντονισμένους ταξικά, με τη συμμετοχή μέσα από μαζικές και από τα κάτω συλλογικές διαδικασίες. Για να ξεκινήσει άμεσα η αντεπίθεση των εργαζομένων.

 

ΤΑΥΤΙΖΌΜΕΝΟΙ ΑΠΌΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΌ ΚΊΝΗΜΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

• Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κλινικής, τμήματος ή ολόκληρου του νοσοκομείου Πρέβεζας ή άλλης δημόσιας μονάδας υγείας – πρόνοιας. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Να ανακληθούν οι περικοπές στους μισθούς. Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις.

• Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών, των εργαζομένων στους εργολάβους και τις ΜΚΟ.

• Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, να επιστραφούν τα κουρεμένα αποθεματικά

• Να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς. Δωρεάν περίθαλψη όλων των ανέργων

• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία – πρόνοια.

 

Αποκλειστικά δημόσια, καθολικό και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας για όλους.

Στην υπηρεσία των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων, των παραγωγών του πλούτου και όχι της κερδοφορίας των μονοπωλίων».

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης, Νίκος Ανατολιωτάκης, υποστήριξε:

 anatoliotakis

«Η δημοσιονομική κρίση έφερε στο προσκήνιο τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε τόσο σε κοινωνικό ,οικονομικό αλλά και διαρθρωτικό επίπεδο. Από εδώ και πέρα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα αναδιοργανώσουμε και πως το νέο κράτος, με τομές σε θεσμούς και χτύπημα σε νοοτροπίες και κατεστημένα του παρελθόντος.

Πρέπει να αποφασίσουμε αν ΚΑΙ στην υγεία θα πάμε ένα βήμα μπροστά, αν θα αναδιοργανώσουμε, αν θα επανεξετάσουμε, αν θα συγκρουστούμε για μια αποτελεσματική παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες.

Οι πρόσφατες πρακτικές που τώρα γίνονται γνωστές όπως προμήθειες, υπερτιμολογήσεις, αθρόες συνταγογραφήσεις κλπ δεν μπορούν να συνεχιστούν. Ταυτόχρονα η αλλαγή δεν μπορεί να σημαίνει και κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παροχής υγείας, θέτοντας πρότυπα ιδιωτικοοικονομικά, αφού ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η μείωση του οικογενειακού προϋπολογισμού το καθιστά αδύνατο.

Άρα πρέπει να είναι ένα σύστημα με στόχευση στην πρόληψη, την κατανομή των υπηρεσιών με γνώμονα την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των πολιτών και την κατά τόπους ολοκληρωμένη παροχή υγείας από δυναμικά και αξιόπιστα νοσοκομεία.

Γνωρίζοντας και κατανοώντας τα χαρακτηριστικά της περιοχής μας, η διατήρηση και η ανάπτυξη του υπάρχοντος νοσοκομείου είναι αδιαπραγμάτευτη θέση όλων των πολιτών, κάτι που έγινε γνωστό και με την συγκέντρωση των 11.000 υπογραφών και με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Το νοσοκομείο Πρέβεζας, ως σημείο αναφοράς, εξυπηρετεί μια εκτεταμένη περιοχή τουριστικών προορισμών και υποδέχεται σημαντικό αριθμό επισκεπτών κατά την διάρκεια του έτους. Με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων αλλά και την αύξηση του αριθμού τσάρτερ στο Αεροδρόμιο του Ακτίου η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί. Οι τουριστικοί πράκτορες απαιτούν ένα αξιόπιστο νοσοκομείο για την αύξηση των γκρουπ στην περιοχή. Η αύξηση αυτή θα σημάνει και την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.

Στο παρελθόν κάναμε αγώνες για την ίδρυση νέου νοσοκομείου στην περιοχή μας και αν με κάποιους διαφωνούσαμε πολιτικά για την διαδικασία ανέγερσης, πάντα συμφωνούσαμε για την ανάγκη αναβάθμισης της παροχής υγειονομικών υπηρεσιών.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό επιβάλλεται να εργάζονται αξιοπρεπώς σε συνθήκες 21ου αιώνα και να αμείβονται ανάλογα ώστε απερίσπαστοι να επιτελούν το έργο τους. Η υλικοτεχνική υποδομή πρέπει επιτέλους να φτάσει στα επίπεδα τουλάχιστον εξυπηρέτησης των αναγκών των κλινικών .

Τέλος, συμφωνώ με το ψήφισμα των πολιτών, είμαι και είμαστε στην διάθεσή τους, και κάτι τελευταίο. Η Π.Ε. Πρέβεζας και ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Στράτος Ιωάννου επιτέλους πράττουν και δεν φιλοσοφούν για το όραμα της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην περιοχή μας».

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

15 Απριλίου 2024
Παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου. Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων
15 Απριλίου 2024
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας απευθυνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ...
15 Απριλίου 2024
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία ...
15 Απριλίου 2024
17 Απρίλη Τετάρτη: Απεργούμε απέναντι σε κυβέρνηση-κεφάλαιο- εργοδοσία Χρειάζεται μάχη για ζωή, δουλειά και αξιοπρέπεια ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 πμ ...
15 Απριλίου 2024
Τους υποψήφιους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου παρουσίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι το ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας Ντούζα την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 21.00 στο
12 Απριλίου 2024
Μια ακόμη ξεχωριστή παράσταση θα "φιλοξενήσει" στις 31 Ιουλίου το Ωδείο της Νικόπολης. Πρόκειται για την παράσταση Ικέτιδες του Αισχύλου, ...
10 Απριλίου 2024
Μια ξεχωριστή παράσταση θα "φιλοξενήσει" στις 20 Ιουλίου το Ωδείο της Νικόπολης. Πρόκειται για την παράσταση ΟΡΝΙΘΕΣ του Αριστοφάνη σε ...
09 Απριλίου 2024
Από τις 30/5 έως και τις 2/6  θα πραγματοποιηθεί το 22ο Preveza Jazz Festival! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της πόλης και το ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...