Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 18:34

Η άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικής, ΛΕΚ και εναέριων μέσων απέτρεψε τα χειρότερα (video)

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων και των εναέριων μέσων που έχουν βάση στο Άκτιο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Νεοχωρίου.

IMG 1558

Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από θερμοκήπια και σπίτια ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι και αρκετοί πολίτες ρίχτηκαν στη μάχη με τη φωτιά με λάστιχα από τα σπίτια και τις γεωτρήσεις από τα παρακείμενα οικόπεδα.

IMG 1539

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις όχι μόνο από την Πρέβεζα αλλά και από το τις γύρως περιοχές, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως λίγο πριν είχε εκδηλωθεί φωτιά και κοντά στην αρχαία Νικόπολη.

IMG 1545

Οι άνεμοι που έπνεαν στο σημείο δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο οι ρίψεις των 2 PZL και του ελικοπτέρου ήταν καθοριστικές προκειμένου η φωτιά να περιοριστεί και να σβηστεί πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

IMG 1607

IMG 1561

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη Pzl και ένα ελικόπτερο, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας συμμετείχε στην κατάσβεση με 2 οχήματα και 5 άνδρες.

IMG 1618

IMG 1574

Λίγο μετά την κατάσβεση στο σημείο βρέθηκε και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας με κλιμάκιο που τον συνόδευε στην επίσκεψή του στην Πρέβεζα, ο δήμαρχος Πρέβεζας, αντιδήμαρχοι, ο αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου, ο βουλευτής Στ. Γιαννάκης, ο βουλευτής Κ. Μπάρκας και ο συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων κ. Κοντογιάννης οι οποίοι και ενημερώθηκαν για το έργο της κατάσβεσης από τον διοικητή Π.Υ. Νομού Πρέβεζας κ. Μικρούλη και τον διοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Γκούμα.

IMG 1696

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολίτες εξέφρασαν την απορία τους για την παρουσία του υπουργού στο σημείο (δεν γνώριζαν την επίσκεψή του στην περιοχή), ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως τόσο ο κ. Γκούμας όσο και ο κ. Μικρούλης είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν αυτοπροσώπως στον Υπουργό τα αιτήματα για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής.

IMG 7395

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων