Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 10:06

Ανακοινώσεις για το εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

Ανακοινώσεις για το το τραγικό εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα απέστειλαν πολιτικοί φορείς και Σωματεία της περιοχής.

 

Ανακοίνωση της γραμματείας του ΠΑΜΕ Πρέβεζας

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα έγινε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στο ιχθυοτροφείο «Χόχλας ΑΒΕΕ» στο δήμο Πάργας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν εργασίες όταν για άγνωστο λόγο, προκλήθηκε έκρηξη σε φιάλη οξυγόνου με τραγικό απολογισμό της έκρηξης 2 νεκρούς εργαζόμενους και 1 τραυματίας.

Για άλλη μια φορά η εργατική τάξη μετρά νέους νεκρούς και επιβεβαιώνεται ότι πίσω από τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς βρίσκονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αφού τα μέτρα προστασίας θεωρούνται κόστος για τους επιχειρηματίες.

Στην ίδια κατεύθυνση όλες οι κυβερνήσεις έχουν συρρικνώσει τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ενώ με τον “νόμο Χατζηδάκη” η ήδη αποδυναμωμένη Επιθεώρηση Εργασίας μετατράπηκε σε “ανεξάρτητη αρχή” ώστε το αστικό κράτος να αποποιείται ακόμα και την ευθύνη του.

Ο νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη και ο νόμος Αχτσιόγλου που του έστρωσε το δρόμο ήρθαν για να νομιμοποιήσουν αυτή την εργασιακή ζούγκλα που ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει αν θα γυρίσει σπίτι του το βράδυ.

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών
Δεν θα επιτρέψουμε να τζογάρεται η ζωής μας, των συναδέλφων μας, των δικών μας ανθρώπων για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!
Απαιτούμε ΤΩΡΑ Μέτρα προστασίας της Υγείας, της Ασφάλειας, της ίδιας μας της ζωής στους χώρους δουλειάς.

Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, νόμοι που για τα κέρδη των αφεντικών δεν μετράνε οι ζωές των εργατών.

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Πρέβεζας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των 2 συναδέλφων και απαιτούμε να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το νέο εργατικό “ατύχημα” και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σωματείων στους χώρους δουλειάς που απαιτούν το αυτονόητο, να υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μεροκάματα. 

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων ώστε να υπάρχουν μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, καθώς και να ενισχυθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές η Επιθεώρηση Εργασίας.

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Κέρδη βουτηγμένα στο αίμα των εργατών.

Το νέο τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο ιχθυοτροφείο Χόχλας ΑΕΒΕ,στο Δήμο Πάργας,με τον θάνατο δύο εργαζόμενων και τον τραυματισμό ενός έρχεται να προστεθεί στο μακάβριο και μακρύ κατάλογο των νεκρών και σακατεμένων συναδέλφων μας.

Αποδεικνύει περίτρανα πως οι αιτίες των εργατικών ατυχημάτων δεν είναι ούτε η κακιά η ώρα ούτε η κακή η μοίρα των εργατών,αλλά η εντατικοποίηση της δουλειάς,η δουλειά τις Κυριακές,η εκμετάλλευση,η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας που θυσιάζει τις ανάγκες και τις ζωές μας στο βωμό της κερδοφορίας.

Πρέπει άμεσα να ληφθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και συνάμα το Τμήμα Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας της Επιθεώρησης Εργασίας να εντατικοποιήσει τους έλεγχους ώστε να μη θρηνήσουμε και νέα θύματα.

Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να δώσουμε τέλος στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό με αυτή την κατάσταση. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας,με την οργανωμένη πάλη και τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα στάση εργασίας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απαιτούν να τηρούνται όλα τα μέτρα που να διασφαλίζουν τη σωματική τους ακεραιότητα και όπου δεν τηρούνται να το καταγγέλουν στο Σωματείο.

Τα ταξικά συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση αύριο το πρωί στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Πρέβεζα,αλλά και στο χώρο δουλειάς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των αδικοχαμένων συναδέλφων,ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο που νοσηλεύεται τραυματίας.

Τηλ. Επικοινωνίας με το Σωματείο- 6974873035

 

Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ!!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

Η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων εργατών που έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Κυριακής την ώρα της δουλειάς, σε εργατικό ατύχημα που προκλήθηκε από έκρηξη φιάλης αερίου στο εργοστάσιο ιχθυοτροφείο “ΧΟΧΛΑ ΑΒΕΕ”. Αλλά και ταχεία ανάρρωση στον τρίτο εργάτη που τραυματίστηκε και που έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το εργατικό ατύχημα που αφαίρεσε τη ζωή των δύο εργατών έρχεται να προστεθεί στην πολύνεκρη λίστα που σημειώνεται καθημερινά. Όμως δε φταίει η κακή ώρα! Ακόμη περισσότερο, δεν ήταν η απροσεξία των εργατών.

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ξηλώνει εργατικά δικαιώματα, προσαρμόζει τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αφήνει μια σειρά αναγκαίους ελεγκτικούς μηχανισμούς να φυτοζωούν, δίνοντας έτσι αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να θυσιάζουν τη ζωή των εργατών στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους δεν υπολογίζουν τη ζωή μας και τα δικαιώματα μας. Η ζωή των εργατών μπαίνει στη ζυγαριά με τα κέρδη τους. Για αυτούς είναι απλά αριθμητική, ένα κόστος στους υπολογισμούς των κερδών τους! Οι εργάτες έχουν μία επιλογή, να πάρουν τώρα την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανώσουν την πάλη για την υπεράσπιση τη ζωής τους. Οι κομμουνιστές θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δε λογάριασαν τη ζωή των δύο εργατών.

Απαιτούμε:

  • Να αποδοθούν τώρα ευθύνες! Να μη μείνει ατιμώρητο το έγκλημα σε βάρος της ζωής των εργατών.
  • Τώρα να στηριχτούν οι οικογένειες των αδικοχαμένων εργατών
  • Κυβέρνηση και εργοδοσία να πάρουν τώρα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Δε γίνεται να παίζουν οι εργάτες τη ζωή τους κορώνα γράμματα για το μεροκάματο!
  • Να ενισχυθεί και να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας καθώς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όπως το σώμα επιθεώρησης εργασίας. Να εξασφαλιστεί γιατρός, νοσηλευτής εργασίας και τεχνικός ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς, παρόντες σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας.
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα διασφαλίζουν από το κατώτερο μεροκάματο μέχρι και τις συνθήκες εργασίας. Τέλος στα ωράρια λάστιχο, δουλειά με δικαιώματα για όλους.

 

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΠρέβεζαςΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα

Για άλλη μια φορά η εργατική τάξη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην περιοχή μας με δύο νεκρούς εργάτες. Αυτή τη φορά από έκρηξη φιάλης αερίου στο εργοστάσιο ιχθυοτροφείο “ΧΟΧΛΑ ΑΒΕΕ” στο Καναλάκι. Δεν είναι η κακιά ώρα που χτυπά μόνιμα…. αλλά η εργοδοτική αυθαιρεσία στα μέτρα ασφαλείας και στο μεροκάματο. Μια εργοδοτική αυθαιρεσία που σαρώνει σε όλη τη περιοχή.

Σκληρά και αναπάντητα τα ερωτήματα: γιατί δύο άνθρωποι να πεθαίνουν στη δουλειά τη Κυριακή; Γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας δεν είναι παρά άλλη μια κούφια δέσμευση; Είναι ειδικευμένοι οι εργάτες στη δουλειά που τους αναθέτουν;

Το εργατικό ατύχημα-εργοδοτικό έγκλημα δεν πρέπει να το σκεπάσει η σιωπή και η συγκάλυψη. Απαιτείται άμεση διερεύνηση των αιτιών και των ελλείψεων στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας, όπως και για την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των εργαζομένων που έχασαν τις ζωές τους και εύχεται ταχεία ανάρρωση στο τραυματία εργαζόμενο.

Καλούμε σε αγώνα για την ανασυγκρότηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την υγιεινή και ασφάλεια και τον τερματισμό της εργοδοτικής ασυδοσίας. Καλούμε τα εργατικά σωματεία να παρέμβουν σε αυτή την κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής να απαιτήσουν μαζί με τις συνολικές διεκδικήσεις για αξιοπρεπή αμειβόμενη δουλειά, το σταμάτημα της εργοδοτικής ασυδοσίας που ενισχύεται από τα εργατικά νομοσχέδια των κυβερνήσεων. Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε ενότητα, οργάνωση, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας.

Αυτό θέλουν να προλάβουν και γι αυτό μπαίνει στο στόχαστρο η συνδικαλιστική δράση και η διεκδίκηση των εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας, το μεροκάματο, τη σύνταξη και την ασφάλιση. Γι αυτό ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη ήρθε να προστεθεί στη μακριά αλυσίδα νομοθετημάτων.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχεται το κεφάλαιο και σχεδιάζει μαζί με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις. Αυτή είναι η ζωή μας όταν αποθεώνεται η επιχειρηματικότητα, οι επιχειρήσεις «πρότυπα» που «δίνουν ψωμί». Για αυτό το λόγο χτυπάνε με λύσσα τις εργατικές κινητοποιήσεις όπως κάνουν αυτές τις μέρες με την απεργία στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας στη Θεσσαλονίκη. Για αυτό ακριβώς το λόγο δίνουν μάχη να μην στηθούν συνδικάτα στις επιχειρήσεις και τους χώρους δουλειάς της περιοχής μας.

Αυτή η βαρβαρότητα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλου του αντιδραστικού μπλοκ εξουσίας των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που νομοθέτησαν και νομοθετούν όλους τους νόμους με κριτήριο την ανανέωση της εξουσίας και της κερδοσκοπίας των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Η εργατική τάξη πληρώνει μαζί με την ακρίβεια και τη φτώχεια και βαρύ φόρο αίματος στο βωμό τις στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι καιρός να πάρει την υπόθεση της δουλειάς και της ειρήνης στα χέρια της έτσι ώστε να βάλει φραγμό στα σχέδια του.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Η εργατική τάξη θρηνεί άλλους δύο νεκρούς σε εργατικό «ατύχημα». Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων -καμία συγκάλυψη

Το άκουσμα της είδησης για δύο νεκρούς εργάτες από έκρηξη φιάλης αερίου στο ιχθυοτροφείο «ΧΟΧΛΑ ΑΒΕΕ» στο Καναλάκι μας γέμισε με θλίψη και οργή.

Ο εργασιακός Μεσαίωνας που επικρατεί δεν είναι κάτι νέο στη περιοχή μας . Η «επιτυχία» του βασίζεται στη χρήση ολόκληρου του αντεργατικού οπλοστασίου που έχει δημιουργηθεί από την Ε.Ε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και το οποίο νομοθέτησαν σταδιακά όλες οι κυβερνήσεις.

Το μενού περιλαμβάνει τα πάντα: εξαντλητικά ωράρια , δουλειά τη Κυριακή, ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής , εργοδοτική τρομοκρατία ,εκδικητικές απολύσεις , ημερομίσθια πείνας , ακραία εντατικοποίηση , πολυαπασχόληση σε διάφορα πόστα χωρίς καμία ειδίκευση και εκπαίδευση.

Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μίγμα επικινδυνότητας που αναγκάζει τους εργαζόμενους να ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να αντιμετωπίσουν τη φτώχια και την ανέχεια στην οποία τους έχουν καταδικάσει κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταυτόχρονα η ανεργία και η επισφάλεια εξακολουθεί να συντηρείται ως μορφή πίεσης για να υποχωρήσουμε κι άλλο, για να δεχθούμε μεγαλύτερους περιορισμούς  στα δικαιώματα μας μέχρι να μετατραπεί η εργασία σε δουλεία. Αυτό είναι το μοντέλο «εργασίας» που χτίζουν σε όλους τους κλάδους από κοινού Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση , αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν , αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται.

Ο δρόμος για την αποτροπή νέων εργατικών «ατυχημάτων» είναι η οργάνωση του κόσμου της εργασίας στα Σωματεία του, κόντρα στην εγκληματική εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά και σε λογικές εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να δώσουμε τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να διώξουμε το φόβο και την ανασφάλεια από τις καρδιές και τα μυαλά των εργαζομένων και να επιβάλλουμε τη μόνιμη και σταθερή εργασία, με τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Η «Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια  στις οικογένειες των αδικοχαμένων εργατών.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

01 Δεκεμβρίου 2022
Είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: "Να ανακληθούν οι υποχρεωτικές αποσπάσεις εργαζομένων από τη ΔΟΥ Ιωαννίνων στη ΔΟΥ Πρέβεζας, να
01 Δεκεμβρίου 2022
Ο δημοτικός σύμβουλος της “Δημοτικής Συνεργασίας” Παύλος Σαραμπασίνας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, προχώρησε σε πρόταση ...
01 Δεκεμβρίου 2022
“Σκληρή κριτική” δέχθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της απομάκρυνσης των αμιαντοκατασκευών από σπίτια ...
29 Νοεμβρίου 2022
Σε εκ νέου συνεδρίαση την Κυριακή στις 11 το πρωί στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης οδηγήθηκε εν τέλει η συνεδρίαση της δημοτικής κίνησης “Στροφή στο ...
29 Νοεμβρίου 2022
Την πόλη της Πρέβεζας θα επισκεφθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ...

Αθλητισμός

01 Δεκεμβρίου 2022
Βρισκόμαστε στα μισά της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Μουντιάλ, σήμερα θα προκύψουν ακόμα δύο ζευγάρια για τη φάση των «16». Ο Καναδάς έχει ήδη αποκλειστεί, η Ισπανία είναι η πιο άνετη
30 Νοεμβρίου 2022
Τα δύο πρώτα ζευγάρια για τη «φάση των 16» έγιναν γνωστά εχθές, σήμερα θα μάθουμε ακόμα δύο. «Άνετη» η Γαλλία, θα δώσουν μάχη οι υπόλοιπες 7 ομάδες. ...
29 Νοεμβρίου 2022
Βγαίνουν τα... κομπιουτεράκια στο Μουντιάλ. Εκκίνηση της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής και εκτός του αποκλεισμένου Κατάρ, οι υπόλοιπες 7 ομάδες του ...
29 Νοεμβρίου 2022
Τη νίκη με σκορ 26-42 σημείωσε η ομάδα των κορασίδων της Νικόπολης απέναντι στην ομάδα του ΠΥΡΡΟΥ ΑΡΤΑΣ . Τα κορίτσια της Νικόπολης ...
28 Νοεμβρίου 2022
Ολοκληρώνεται και η δεύτερη αγωνιστική στο Μουντιάλ με τα παιχνίδια από τον 7ο και τον 8ο όμιλο. Στο πρόγραμμα υπάρχουν, επίσης, δύο αναμετρήσεις για ...

Πολιτισμός

02 Δεκεμβρίου 2022
Με αφορμή τον εορτασμό της «Διεθνούς Ημέρας Μουσείων» 2022 (18η Μαΐου) τα τέσσερα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου, Άρτας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Νικόπολης σχεδίασαν και υλοποιούν από κοινού την
02 Δεκεμβρίου 2022
Σας περιμένουμε στη Μποτίλια στο πέλαγο για μια ζεστή Jazz&Blues βραδιά. West Coast unplugged: Σοφία Κυριάκη, πλήκτρα-φωνή Δανάη ...
02 Δεκεμβρίου 2022
Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας παρουσιάζει το βραβευμένο κείμενο του Κώστα Λάκη “Ο Μπεχτσής/ Ο Νυχτοφύλακας” Παραστάσεις: Κάστρο Αγίου ...
01 Δεκεμβρίου 2022
Εκδηλώσεις για το ρεμπέτικο στην πόλη μου 2-4 Δεκεμβρίου 2022 Το «Ένα ρεμπέτικο θα σου πω... Εκδηλώσεις για το ρεμπέτικο στην πόλη μου» είναι ...
28 Νοεμβρίου 2022
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας ανοίγει τις πύλες τις στο 8ο αφιέρωμα για το Ιταλικό Σινεμά στην Ελλάδα από την προσεχή Τετάρτη 30 Νοεμβρίου (21:00) ...

Στήλες

01 Δεκεμβρίου 2012
Την 1η Δεκεμβρίου 1943 λήγει η 4ήμερη διάσκεψη των Ρούσβελτ - Τσώρτσιλ και Στάλιν στην Τεχεράνη, κατά την οποία αποφασίστηκε η μετά τη συντριβή της Γερμανίας εξασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης.
29 Νοεμβρίου 2012
Στις 30 Νοεμβρίου 1874, επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη ...
29 Νοεμβρίου 2012
Η Μπαρτελόνα ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ελβετού επιχειρηματία Χανς Γκάμπερ. Στις 22 Οκτωβρίου 1899, ο Γκάμπερ δημοσίευσε μια αγγελία στις ...
27 Νοεμβρίου 2012
Στις 28 Νοεμβρίου 1520 ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο ...
26 Νοεμβρίου 2012
Στις 27 Νοεμβρίου 1999, ο Κάχι Καχιασβίλι κατακτά τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των 94 κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που διεξάγεται ...