Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 10:06

Ανακοινώσεις για το εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

Ανακοινώσεις για το το τραγικό εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα απέστειλαν πολιτικοί φορείς και Σωματεία της περιοχής.

 

Ανακοίνωση της γραμματείας του ΠΑΜΕ Πρέβεζας

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα έγινε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στο ιχθυοτροφείο «Χόχλας ΑΒΕΕ» στο δήμο Πάργας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν εργασίες όταν για άγνωστο λόγο, προκλήθηκε έκρηξη σε φιάλη οξυγόνου με τραγικό απολογισμό της έκρηξης 2 νεκρούς εργαζόμενους και 1 τραυματίας.

Για άλλη μια φορά η εργατική τάξη μετρά νέους νεκρούς και επιβεβαιώνεται ότι πίσω από τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς βρίσκονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αφού τα μέτρα προστασίας θεωρούνται κόστος για τους επιχειρηματίες.

Στην ίδια κατεύθυνση όλες οι κυβερνήσεις έχουν συρρικνώσει τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ενώ με τον “νόμο Χατζηδάκη” η ήδη αποδυναμωμένη Επιθεώρηση Εργασίας μετατράπηκε σε “ανεξάρτητη αρχή” ώστε το αστικό κράτος να αποποιείται ακόμα και την ευθύνη του.

Ο νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη και ο νόμος Αχτσιόγλου που του έστρωσε το δρόμο ήρθαν για να νομιμοποιήσουν αυτή την εργασιακή ζούγκλα που ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει αν θα γυρίσει σπίτι του το βράδυ.

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών
Δεν θα επιτρέψουμε να τζογάρεται η ζωής μας, των συναδέλφων μας, των δικών μας ανθρώπων για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!
Απαιτούμε ΤΩΡΑ Μέτρα προστασίας της Υγείας, της Ασφάλειας, της ίδιας μας της ζωής στους χώρους δουλειάς.

Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, νόμοι που για τα κέρδη των αφεντικών δεν μετράνε οι ζωές των εργατών.

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Πρέβεζας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των 2 συναδέλφων και απαιτούμε να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το νέο εργατικό “ατύχημα” και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σωματείων στους χώρους δουλειάς που απαιτούν το αυτονόητο, να υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μεροκάματα. 

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων ώστε να υπάρχουν μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, καθώς και να ενισχυθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές η Επιθεώρηση Εργασίας.

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Κέρδη βουτηγμένα στο αίμα των εργατών.

Το νέο τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο ιχθυοτροφείο Χόχλας ΑΕΒΕ,στο Δήμο Πάργας,με τον θάνατο δύο εργαζόμενων και τον τραυματισμό ενός έρχεται να προστεθεί στο μακάβριο και μακρύ κατάλογο των νεκρών και σακατεμένων συναδέλφων μας.

Αποδεικνύει περίτρανα πως οι αιτίες των εργατικών ατυχημάτων δεν είναι ούτε η κακιά η ώρα ούτε η κακή η μοίρα των εργατών,αλλά η εντατικοποίηση της δουλειάς,η δουλειά τις Κυριακές,η εκμετάλλευση,η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας που θυσιάζει τις ανάγκες και τις ζωές μας στο βωμό της κερδοφορίας.

Πρέπει άμεσα να ληφθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και συνάμα το Τμήμα Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας της Επιθεώρησης Εργασίας να εντατικοποιήσει τους έλεγχους ώστε να μη θρηνήσουμε και νέα θύματα.

Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να δώσουμε τέλος στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό με αυτή την κατάσταση. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας,με την οργανωμένη πάλη και τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα στάση εργασίας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απαιτούν να τηρούνται όλα τα μέτρα που να διασφαλίζουν τη σωματική τους ακεραιότητα και όπου δεν τηρούνται να το καταγγέλουν στο Σωματείο.

Τα ταξικά συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση αύριο το πρωί στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Πρέβεζα,αλλά και στο χώρο δουλειάς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των αδικοχαμένων συναδέλφων,ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο που νοσηλεύεται τραυματίας.

Τηλ. Επικοινωνίας με το Σωματείο- 6974873035

 

Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ!!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

Η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων εργατών που έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Κυριακής την ώρα της δουλειάς, σε εργατικό ατύχημα που προκλήθηκε από έκρηξη φιάλης αερίου στο εργοστάσιο ιχθυοτροφείο “ΧΟΧΛΑ ΑΒΕΕ”. Αλλά και ταχεία ανάρρωση στον τρίτο εργάτη που τραυματίστηκε και που έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το εργατικό ατύχημα που αφαίρεσε τη ζωή των δύο εργατών έρχεται να προστεθεί στην πολύνεκρη λίστα που σημειώνεται καθημερινά. Όμως δε φταίει η κακή ώρα! Ακόμη περισσότερο, δεν ήταν η απροσεξία των εργατών.

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ξηλώνει εργατικά δικαιώματα, προσαρμόζει τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αφήνει μια σειρά αναγκαίους ελεγκτικούς μηχανισμούς να φυτοζωούν, δίνοντας έτσι αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να θυσιάζουν τη ζωή των εργατών στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους δεν υπολογίζουν τη ζωή μας και τα δικαιώματα μας. Η ζωή των εργατών μπαίνει στη ζυγαριά με τα κέρδη τους. Για αυτούς είναι απλά αριθμητική, ένα κόστος στους υπολογισμούς των κερδών τους! Οι εργάτες έχουν μία επιλογή, να πάρουν τώρα την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανώσουν την πάλη για την υπεράσπιση τη ζωής τους. Οι κομμουνιστές θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δε λογάριασαν τη ζωή των δύο εργατών.

Απαιτούμε:

  • Να αποδοθούν τώρα ευθύνες! Να μη μείνει ατιμώρητο το έγκλημα σε βάρος της ζωής των εργατών.
  • Τώρα να στηριχτούν οι οικογένειες των αδικοχαμένων εργατών
  • Κυβέρνηση και εργοδοσία να πάρουν τώρα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Δε γίνεται να παίζουν οι εργάτες τη ζωή τους κορώνα γράμματα για το μεροκάματο!
  • Να ενισχυθεί και να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας καθώς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όπως το σώμα επιθεώρησης εργασίας. Να εξασφαλιστεί γιατρός, νοσηλευτής εργασίας και τεχνικός ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς, παρόντες σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας.
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα διασφαλίζουν από το κατώτερο μεροκάματο μέχρι και τις συνθήκες εργασίας. Τέλος στα ωράρια λάστιχο, δουλειά με δικαιώματα για όλους.

 

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΠρέβεζαςΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα

Για άλλη μια φορά η εργατική τάξη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην περιοχή μας με δύο νεκρούς εργάτες. Αυτή τη φορά από έκρηξη φιάλης αερίου στο εργοστάσιο ιχθυοτροφείο “ΧΟΧΛΑ ΑΒΕΕ” στο Καναλάκι. Δεν είναι η κακιά ώρα που χτυπά μόνιμα…. αλλά η εργοδοτική αυθαιρεσία στα μέτρα ασφαλείας και στο μεροκάματο. Μια εργοδοτική αυθαιρεσία που σαρώνει σε όλη τη περιοχή.

Σκληρά και αναπάντητα τα ερωτήματα: γιατί δύο άνθρωποι να πεθαίνουν στη δουλειά τη Κυριακή; Γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας δεν είναι παρά άλλη μια κούφια δέσμευση; Είναι ειδικευμένοι οι εργάτες στη δουλειά που τους αναθέτουν;

Το εργατικό ατύχημα-εργοδοτικό έγκλημα δεν πρέπει να το σκεπάσει η σιωπή και η συγκάλυψη. Απαιτείται άμεση διερεύνηση των αιτιών και των ελλείψεων στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας, όπως και για την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των εργαζομένων που έχασαν τις ζωές τους και εύχεται ταχεία ανάρρωση στο τραυματία εργαζόμενο.

Καλούμε σε αγώνα για την ανασυγκρότηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την υγιεινή και ασφάλεια και τον τερματισμό της εργοδοτικής ασυδοσίας. Καλούμε τα εργατικά σωματεία να παρέμβουν σε αυτή την κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής να απαιτήσουν μαζί με τις συνολικές διεκδικήσεις για αξιοπρεπή αμειβόμενη δουλειά, το σταμάτημα της εργοδοτικής ασυδοσίας που ενισχύεται από τα εργατικά νομοσχέδια των κυβερνήσεων. Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε ενότητα, οργάνωση, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας.

Αυτό θέλουν να προλάβουν και γι αυτό μπαίνει στο στόχαστρο η συνδικαλιστική δράση και η διεκδίκηση των εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας, το μεροκάματο, τη σύνταξη και την ασφάλιση. Γι αυτό ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη ήρθε να προστεθεί στη μακριά αλυσίδα νομοθετημάτων.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχεται το κεφάλαιο και σχεδιάζει μαζί με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις. Αυτή είναι η ζωή μας όταν αποθεώνεται η επιχειρηματικότητα, οι επιχειρήσεις «πρότυπα» που «δίνουν ψωμί». Για αυτό το λόγο χτυπάνε με λύσσα τις εργατικές κινητοποιήσεις όπως κάνουν αυτές τις μέρες με την απεργία στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας στη Θεσσαλονίκη. Για αυτό ακριβώς το λόγο δίνουν μάχη να μην στηθούν συνδικάτα στις επιχειρήσεις και τους χώρους δουλειάς της περιοχής μας.

Αυτή η βαρβαρότητα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλου του αντιδραστικού μπλοκ εξουσίας των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που νομοθέτησαν και νομοθετούν όλους τους νόμους με κριτήριο την ανανέωση της εξουσίας και της κερδοσκοπίας των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Η εργατική τάξη πληρώνει μαζί με την ακρίβεια και τη φτώχεια και βαρύ φόρο αίματος στο βωμό τις στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι καιρός να πάρει την υπόθεση της δουλειάς και της ειρήνης στα χέρια της έτσι ώστε να βάλει φραγμό στα σχέδια του.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Η εργατική τάξη θρηνεί άλλους δύο νεκρούς σε εργατικό «ατύχημα». Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων -καμία συγκάλυψη

Το άκουσμα της είδησης για δύο νεκρούς εργάτες από έκρηξη φιάλης αερίου στο ιχθυοτροφείο «ΧΟΧΛΑ ΑΒΕΕ» στο Καναλάκι μας γέμισε με θλίψη και οργή.

Ο εργασιακός Μεσαίωνας που επικρατεί δεν είναι κάτι νέο στη περιοχή μας . Η «επιτυχία» του βασίζεται στη χρήση ολόκληρου του αντεργατικού οπλοστασίου που έχει δημιουργηθεί από την Ε.Ε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και το οποίο νομοθέτησαν σταδιακά όλες οι κυβερνήσεις.

Το μενού περιλαμβάνει τα πάντα: εξαντλητικά ωράρια , δουλειά τη Κυριακή, ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής , εργοδοτική τρομοκρατία ,εκδικητικές απολύσεις , ημερομίσθια πείνας , ακραία εντατικοποίηση , πολυαπασχόληση σε διάφορα πόστα χωρίς καμία ειδίκευση και εκπαίδευση.

Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μίγμα επικινδυνότητας που αναγκάζει τους εργαζόμενους να ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να αντιμετωπίσουν τη φτώχια και την ανέχεια στην οποία τους έχουν καταδικάσει κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταυτόχρονα η ανεργία και η επισφάλεια εξακολουθεί να συντηρείται ως μορφή πίεσης για να υποχωρήσουμε κι άλλο, για να δεχθούμε μεγαλύτερους περιορισμούς  στα δικαιώματα μας μέχρι να μετατραπεί η εργασία σε δουλεία. Αυτό είναι το μοντέλο «εργασίας» που χτίζουν σε όλους τους κλάδους από κοινού Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση , αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν , αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται.

Ο δρόμος για την αποτροπή νέων εργατικών «ατυχημάτων» είναι η οργάνωση του κόσμου της εργασίας στα Σωματεία του, κόντρα στην εγκληματική εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά και σε λογικές εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να δώσουμε τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να διώξουμε το φόβο και την ανασφάλεια από τις καρδιές και τα μυαλά των εργαζομένων και να επιβάλλουμε τη μόνιμη και σταθερή εργασία, με τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Η «Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια  στις οικογένειες των αδικοχαμένων εργατών.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

15 Απριλίου 2024
Παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου. Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων
15 Απριλίου 2024
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας απευθυνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ...
15 Απριλίου 2024
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία ...
15 Απριλίου 2024
17 Απρίλη Τετάρτη: Απεργούμε απέναντι σε κυβέρνηση-κεφάλαιο- εργοδοσία Χρειάζεται μάχη για ζωή, δουλειά και αξιοπρέπεια ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 πμ ...
15 Απριλίου 2024
Τους υποψήφιους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου παρουσίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι το ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας Ντούζα την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 21.00 στο
12 Απριλίου 2024
Μια ακόμη ξεχωριστή παράσταση θα "φιλοξενήσει" στις 31 Ιουλίου το Ωδείο της Νικόπολης. Πρόκειται για την παράσταση Ικέτιδες του Αισχύλου, ...
10 Απριλίου 2024
Μια ξεχωριστή παράσταση θα "φιλοξενήσει" στις 20 Ιουλίου το Ωδείο της Νικόπολης. Πρόκειται για την παράσταση ΟΡΝΙΘΕΣ του Αριστοφάνη σε ...
09 Απριλίου 2024
Από τις 30/5 έως και τις 2/6  θα πραγματοποιηθεί το 22ο Preveza Jazz Festival! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της πόλης και το ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...