Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 09:06

Ανακοινώσεις σωματείων και φορέων για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Τις παρακάτω ανακοινώσεις εξέδωσαν σωματεία, φορείς και συλλογικότητες για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων,Τετάρτη στις 9 Νοέμβρη, στις 10:30 π.μ.,στα Παλιά Κτέλ.
Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα
Όλοι στον αγώνα, στις 9 Νοέμβρη να παγώσει κάθε χώρος δουλειάς, μικρό και μεγάλο γιαπί, για να μην παγώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας από το δύσκολο χειμώνα που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση και αφεντικά.  Δεν ανεχόμαστε να μας ξεζουμίζουν, να δουλεύουμε από το χάραμα μέχρι το απόγευμα ως τα βαθειά γεράματα και να μην έχουμε ευρώ στην τσέπη να πάρουμε γάλα για τα παιδιά μας.
Δεν ανεχόμαστε να μοιράζονται δισεκατομμύρια στις εταιρείες ενέργειας, με χρήματα που βγαίνουν από την φοροληστεία που έχουν επιβάλλει όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια ,να μας έρχονται φουσκωμένοι οι λογαριασμοί και εμείς να σκεφτόμαστε αν θα ανάψουμε το θερμοσίφωνα ή αν θα ψήσουμε το φαί στον φούρνο.
Δεν ανεχόμαστε να θρηνούμε νεκρούς συναδέλφους μας, με πρόσφατο παράδειγμα το τραγικό θάνατο οικοδόμου που έπεσε από οικοδομή 12 μέτρων στο Σταυροχώρι του Δήμου Πάργας,επειδή η εργοδοσία και οι μεγαλοεργολάβοι δεν τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και ασφάλειας καθώς τα θεωρούν κόστος.
  Δεν τρώμε κουτόχορτο για να δεχτούμε ότι η ζωή μας θα μετριέται με κουπόνια μισού ντεπόζιτου βενζίνης για 6 μήνες και διάφορα pass και voucher που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Η «βαρυχειμωνιά» που προετοιμάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι δεν αφορά όλους, βαρυχειμωνιά προβλέπεται για εμάς που τα περάσαμε δύσκολα και την άνοιξη και το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, ενώ μια χούφτα παράσιτα που ζουν από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα, συνεχίζουν να έχουν κέρδη και μάλιστα στο κλάδο οι μεγαλοκατασκευαστές  και οι μεγαλοεργολάβοι έχουν αυξήσει τα κέρδη τους, όπως και οι όμιλοι της ενέργειας. Δεν θα μας κλείσουν το στόμα κάποιες επιδοτήσεις-ψίχουλα.
Στο ίδιο μήκος είναι και οι εξαγγελίες που έκανε η κυβέρνηση από την ΔΕΘ για την απόκτηση στέγης για κάποιους ελάχιστους «ωφελούμενους» αντί να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν τα νοίκια που έχουν φτάσει στο «θεό», να καταργηθούν άμεσοι και έμμεσοι φόροι για όσους έχουν αποκτήσει ένα σπίτι. Αντίθετα αυξάνονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, σέρνονται στα δικαστήρια όσοι παλεύουν για να κρατήσουν το βιός τους και μας στέλνουν πακέτο στα κοράκια τους τραπεζίτες για να πληρώσουμε δόσεις και δάνεια.
Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη. Αυτό ακούμε καθημερινά και από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, από τα ΜΜΕ, αλλά και από την δήθεν αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Θέλουν να μας πείσουν ότι έτσι έχει η κατάσταση και δεν υπάρχει άλλη λύση. Αυτό που δεν λέει κανένας τους όμως είναι πως αυτοί που έφτασαν το λαό στη φτώχεια και αδυναμία να ανταπεξέλθει ακόμη και στα βασικά της καθημερινότητας, είναι η αντεργατική πολιτική της ΕΕ που ακολουθείται πιστά από όλες τις κυβερνήσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου. Η πολιτική της «πράσινης» ανάπτυξης, που μόνο για το περιβάλλον δεν είναι, αλλά για τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας. Για αυτό και σε όλη την Ευρώπη έχουμε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, στις αυξήσεις φωτιά σε ρεύμα και καύσιμα, στη θέρμανση, στα τρόφιμα κ.α.
Δεν χωρά σε κανέναν εργαζόμενο η αποδοχή ότι έτσι είναι η κατάσταση, δεν χωρά καμιά αναμονή για λύση από επίδοξους σωτήρες που τάζουν ότι θα καταργήσουν αυτά που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, πως δήθεν μια κυβερνητική εναλλαγή θα ξημερώσει καλύτερες μέρες. Τους έχουμε πλέον ζήσει όλους, όποιος κι αν κυβέρνησε τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Η πείρα από τον κλάδο μας το αποδεικνύει, αφού παρά την άνοδο της οικοδομικής δραστηριότητας, δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας.
Η υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας περνά από τα δικά μας χέρια. Η όποια θετική αλλαγή για το λαό θα έρθει μέσα από την οργάνωση, την αλληλεγγύη, την διεκδίκηση ,το βάδισμα στον δρόμο της ανατροπής αυτής της πολιτικής.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε λύσεις προς όφελός μας. Με αυτόν τον αγώνα υπογράψαμε ΣΣΕ στο κλάδο και συνεχίζουμε για νέες αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
Στις 9 Νοέμβρη να κάνουμε το βήμα παραπάνω, ανοίγοντας το δρόμο για κλιμάκωση της πάλης, για αυξήσεις στους μισθούς, για ρεύμα φθηνό για το λαό για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση, τρόφιμα.
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΑ,ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ.

 

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Captureemporikos

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους εμπόρους, τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες της πόλης μας.





«Δυναμώνουμε τους αγώνες μας, υπερασπίζουμε το εισόδημά μας,

διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών μας»

Ακούμε από παντού ότι μας περιμένει ένα ακόμα «δύσκολος χειμώνας». Μετά την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, τις βαριές επιπτώσεις της πανδημίας καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Δυστυχώς από την κυβέρνηση δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στις πρώτες ύλες. ΦΠΑ και ΕΦΚ συνεχίζουν να επιβαρύνουν σημαντικά την τιμή των καυσίμων και να ψαλιδίζουν το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας και κατά επέκταση και τον τζίρο των καταστημάτων μας

Ο φόρος του τέλους επιτηδεύματος που θεσπίστηκε σαν έκτακτο μέτρο πριν μια δεκαετία, είναι ακόμα εδώ. Επιπλέον δεν έχουμε ακούσει ούτε λέξη για ανακούφιση από τα συσσωρευμένα χρέη. Μόνο μικρές ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων, με την εφορία και το ΚΕΑΟ να προχωρούν σε κατασχέσεις. Την στιγμή μάλιστα που 40.000 πλειστηριασμοί κατοικιών βρίσκονται σε εξέλιξη!

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, αρνείται να επαναφέρει το αφορολόγητο στις 12.000€, την ίδια ώρα που κάνει ένα σωρό δωράκια στις μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επιπλέον το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε μπροστά σε νέες δυσκολίες και χαράτσια. Από 1/1/23 έρχεται νέα αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, με βάση το νόμο Κατρούγκαλου που συνέχισε να έχει ισχύ και στο νόμο Χατζηδάκη, που λόγω πληθωρισμού αναμένεται να είναι της τάξης του 10%.

Σήμερα μας καλούν να ζήσουμε με δελτίο ρεύματος, να μαθαίνουμε στο ελεγχόμενο σκοτάδι, να ρίχνουμε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη. Γιατί; Για να προχωρήσουν οι στόχοι της πράσινης ανάπτυξης που θέτουν η Ε.Ε. και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Για να στηρίξουν τις πολεμικές επεμβάσεις πρέπει εμείς να προσαρμοστούμε στη φτώχεια, στην πείνα, στο κρύο! Η ακολουθούμενη εδώ και αρκετά χρόνια πολιτική στον τομέα της ενέργειας, η πανάκριβη όπως αποδεικνύεται «πράσινη μετάβαση», το «χρηματιστήριο ενέργειας» καθιστούν το ρεύμα πανάκριβη παροχή από κοινωνικό αγαθό.

Αυτά σε συνδυασμό με τις οφειλές σε εφορία, ΕΦΚΑ, προμηθευτές, τράπεζες κ.α. εκτινάσσουν το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων μας.

Όσους διακανονισμούς και να κάνουμε η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Η «επιχειρηματικότητα» έχει άλλο πρόσημο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, και άλλο για τους επαγγελματίες και εμπόρους. Από την μια οι μεγάλες επιχειρήσεις καλοταϊσμένες με 35 δις ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης, με τις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές, απολαμβάνουν την μερίδα του λέοντος. Από την άλλοι εμείς με τα ψίχουλα των κουπονιών, την ακρίβεια και την φορολογία, να παλεύουμε καθημερινά πνιγμένοι στην ανασφάλεια.

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η ατομική προσπάθεια του καθενός μας, οι περισσότερες ώρες δουλειάς, η μείωση των δαπανών ακόμη και για στοιχειώδεις ανάγκες των καταστημάτων και των οικογενειών μας δεν μπορούν να αντιστρέψουν την άσχημη κατάσταση που διαμορφώνει η μεγάλη εικόνα. Οι συνέπειες είναι άσχημες και δεν αρκεί μόνο η ατομική προσπάθεια του καθενός μας.

Απαιτούνται τώρα γενναία μετρά προστασίας του εισοδήματός μας!

Απέναντι σε όλα αυτά, ο Σύλλογος μας όπως και άλλοι Εμπορικοί Σύλλογοι στην περιοχή μας, καθώς και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας & Νήσων καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 9 Νοέμβρη! Να συμπορευτούμε με όσους έχουν τις ίδιες αγωνίες και προβλήματα με εμάς! Με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους αγρότες.

Οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΕΣΕΕ είναι τεράστιες. Την ώρα που εμείς στενάζουμε στα μαγαζιά μας, καλλιεργεί την αναμονή και τον εφησυχασμό ενώ τα προβλήματα μας διογκώνονται. Αρκείται σε μια ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις χωρίς βέβαια να παίρνει κανένα άλλο μέτρο για την επιτυχία τους.

Ήρθε η ώρα να τους προσπεράσουμε με τον ΑΓΩΝΑ μας. Καλούμε τα σωματεία αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών της πόλης μας να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση. Καλούμε τους όλους τους συναδέλφους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε επαγγελματία που προβληματίζεται και δεν αντέχει το άγχος της ανασφάλειας και τη θηλιά των χρεών, να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση.

Διεκδικούμε: 

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών

  • Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

  • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις

  • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

  • Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης». 

Έχουμε φωνή και ήρθε η ώρα να ακουστεί!

Μπορούμε με τη δύναμη των αγώνων μας να τα καταφέρουμε!

 

Σύλλογος εργαζομένων στο ΚΤΕΛ-οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων

Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων-παράρτημα Πρέβεζας

Σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό Πάργας

9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΤΙΣ 10 :30 πμ
προσυγκέντρωση στις 9:30 πμ στην εφορία

Ζούμε σε μια περίοδο κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης από μεριά της κυβέρνησης. Η μείωση του εισοδήματος μας είναι στο 30 % και πάνω. Η πολιτική τους λεηλατεί τον εργατικό μόχθο, τη φύση, τα δημόσια αγαθά και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Όλα αυτά οξύνονται με το πόλεμο στην Ουκρανία στο πλαίσιο των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων και της νέας μοιρασιάς αγορών ενέργειας, σφαιρών επιρροής και κέρδους, που εγκυμονεί ακόμη και τον κίνδυνο ενός πυρηνικού «ατυχήματος» ενώ κοστίζει ακριβά για όλους εμάς με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και την αποστολή όπλων.
Οι εργαζόμενοι φτωχαίνουν. Δεν μπορούν να ζήσουν! Οι αυξήσεις σε ενέργεια και είδη πρώτης ανάγκης είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών, της στήριξης των μονοπωλίων, αλλά και του σχεδιασμού της παραγωγής με κριτήριο το κέρδος των επιχειρήσεων. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση επιμένει να στηρίζει τα μονοπώλια της ενέργειας (μόνο τον Σεπτέμβριο δόθηκαν 1,9-2 δισ. Ευρώ ως επιδόματα στους πολίτες για να καταλήξουν στα ταμεία των εταιρειών όταν η χρηματιστηριακή αξία όλης της ΔΕΗ είναι 2,2 δις). Επιμένουν στη διατήρηση του χρηματιστηρίου της ενέργειας , επιστρέφουν μέσω της φορομπηξίας του λαού διάφορα επιδόματα προστατεύοντας την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Ταυτόχρονα, για να επιβάλουν αυτή την πολιτική, εξαπολύουν συνεχόμενες επιθέσεις στα δικαιώματα, με βία, αυταρχισμό και καταστολή. ΜΑΤ και ξύλο στους απεργούς εργάτες της «Μαλαματίνα», παράνομες από τα δικαστήρια σχεδόν όλες οι τελευταίες απεργίες, αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια, κλείσιμο και απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ, ξεπούλημα των ναυπηγείων, συνθήκες γαλέρας στην Cosco και τόσα άλλα.
Η απεργία στις 9 Νοέμβρη αποτελεί μια οργανωμένη καθυστέρηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για να συμβάλλουν στην εκτόνωση της αγανάκτησης. Ο ρόλος του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι βρώμικος. Να μην τους περάσει. H 9 Νοέμβρη να αποτελέσει ημέρα ρήξης και κλιμάκωσης του αγώνα. Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας . Δε θα μας λύσουν τα προβλήματα όλοι αυτοί που καλλιεργούν τη κοινοβουλευτική αναμονή. «Μαλαματίνα», COSCO, υγεία, ΛΑΡΚΟ, e-food, ναυτεργάτες, εκπαίδευση, φοιτητές και οι αντιστάσεις των σωματείων μας δείχνουνε το δρόμο. Όλα αυτά τα ρυάκια αντίστασης πρέπει να ενωθούν σε ένα χείμαρρο ανατροπής της πολιτικής της κυβερνητικής πολιτικής . Με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και τη συλλογική στάση ενάντια σε κάθε μικρό ή μεγάλο αντεργατικό μέτρο που η κυβέρνηση και η εργοδοσία θέλει να επιβάλει. Με τις συνελεύσεις, τις κινητοποιήσεις, την ταξική αλληλεγγύη και την ενότητά μας.
ΕΕ και κυβερνήσεις μας οδηγούν συνειδητά σε καταστροφή για τα κέρδη τους και τον πόλεμό τους. Παλεύουμε για: -Κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ καθαρά, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού, να καταργηθεί η ελαστική εργασία-Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων. --Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και όλων των φόρων για τους εργαζόμενους. -Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας. -Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο του συνόλου του ενεργειακού τομέα για έναν ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο καθετοποιημένο παραγωγό, μεταφορέα, πάροχο ενέργειας. -Όχι στο δυτικό εμπάργκο στην Ρωσία. Δεν θα κρυώσουμε για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.-Απειθαρχία στις επιταγές και τους κανονισμούς της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. -Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα. Καμιά διακοπή. -Αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, που πάει χέρι – χέρι με την πάλη για ειρηνική συμβίωση των λαών. Ενάντια στον πόλεμο και την καταλήστευση των λαϊκών στρωμάτων από το κεφάλαιο, με τις πλάτες της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

 

 

ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
AΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΦΘΗΝΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δεν είμαστε επαίτες. Κανείς δεν μπορεί να μας εμπαίζει. Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να βαφτίσει το «κρέας-ψάρι» και να παρουσιάσει σαν σημαντική αύξηση την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης φυσικών προσώπων και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί. 
Τα πλεονάσματα στον προϋπολογισμό, για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, πάνε στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας και οι τσέπες μας αδειάζουν όλο και περισσότερο. Η οικονομία «τρέχει» με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 7%. Δεκάδες δισεκατομμύρια κερδίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις σε σημαντικούς κλάδους (ενέργεια, τουρισμός, εμπόριο, υγεία κ.α.). Δεκάδες δισεκατομμύρια από το ταμείο Ανάκαμψης πηγαίνουν για επενδύσεις και ενισχύσεις μεγάλων επιχειρήσεων.
Την ίδια ώρα, οι αυξήσεις στους μισθούς, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, η ενίσχυση των μονάδων υγείας, η κατάργηση όλων των άδικων φόρων αντιμετωπίζονται ως κόστος που δε χωράει στους δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς. Οι εργαζόμενοι αναγκαζόμαστε να «κόβουμε» και από αυτά που δεν έχουμε.  
έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς τον χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια και βρισκόμαστε πια στο όριο της επιβίωσης. 
αναγκαζόμαστε να καλύψουμε τα καθημερινά μας έξοδα με έναν μισθό παγωμένο και ανεπαρκή. Ένα ενοίκιο για μία γκαρσονιέρα κοστίζει 400€ ή και 500€.
Η ακρίβεια σε όλα τα αγαθά σαρώνει και το καθημερινό κόστος μετακίνησης από και προς την εργασία γίνεται πραγματικά δυσβάστακτο. 
Λέμε ένα μεγάλο: Φτάνει πια!!
Διεκδικούμε ζωή ολόκληρη με δικαιώματα. Η ζωή μας δε χωράει σε pass και vouchers!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
Φτάνουν στο σημείο να ζητάνε χωρίς ντροπή από το λαό προκειμένου να μην ξεπαγιάσει από το κρύο, να βγάλει το χειμώνα με κουβέρτες. Να γίνει «υπεύθυνος» και να συμβάλλει στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης, λες και πιο πριν οι εργαζόμενοι κατανάλωναν αλόγιστα γιατί τους περίσσευαν χρήματα. Για την ενεργειακή φτώχεια υπάρχει ένοχος, η πολιτική της «πράσινης» μπίζνας. Αυτήν την πολιτική υλοποίησαν όλοι όσοι κυβέρνησαν. Προώθησαν εναλλάξ την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση, προκρίνοντας τις πανάκριβες ΑΠΕ για να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τώρα επιδοτούν με δισεκατομμύρια τους ιδιώτες παρόχους για να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ.
Οι αγώνες των τελευταίων μηνών έφεραν στο προσκήνιο πως όποια θετική διεργασία και εξέλιξη μπορεί να υπάρχει για τα δικαιώματά μας και για νέες κατακτήσεις μπορεί να γίνει μέσα από την οργανωμένη πάλη και όχι να μοιράζουμε τις ελπίδες μας στις κυβερνητικές εναλλαγές, σε νέους ή παλιούς λυτρωτές, βάζοντας τους αγώνες σε αναμονή. Τους ξέρουμε πια, πληρώνουμε ακόμα τις πολιτικές τους!
Καλούμε τα εργατικά σωματεία της περιοχής, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε μαζικό αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα. Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα.
Καταδικάζουμε τη νέα δικαστική προσφυγή του Υπ. Παιδείας ενάντια στη συλλογική απόφαση  του κλάδου για απεργία – αποχή από μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές.
Δίνουμε απάντηση και καταδικάζουμε την πρόκληση του υφυπουργού εσωτερικών Πέτσα που δήλωσε ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει». Προετοιμαζόμαστε για γενικό ξεσηκωμό.
Διεκδικούμε:
Αυξήσεις 20% στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων 2016 - 2017.
Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
Καμία απόλυση! Ούτε μία μέρα απληρωσιά!
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
Καμία ιδιωτικοποίηση - Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός - Έξω οι εργολάβοι από το δημόσιο.
Μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.
Δεν ανεχόμαστε άλλο τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στη περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού. Δε συντασσόμαστε με κανένα ληστή - ιμπεριαλιστή.
Δεν ανεχόμαστε να καταργούνται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες του λαού. Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές ανατροπές που καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Μείωση του σταθερού χρόνου εργασίας. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
Για την Ε.Γ. του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας       
     

Σύλλογος Εργαζομένων                                       
στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού                                Πρέβεζα , 04-11-2022
των Δήμων Ν. Πρέβεζας          
                     

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την ώρα που έχουμε χάσει εδώ και μια δεκαετία το 40% του μισθού μας και ο πληθωρισμός «τρέχει με σπασμένα φρένα» στο 11,5%, εξανεμίζοντας το εισόδημα μας…
Την ώρα που η πρωτοφανής ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας…
Την ώρα που μια νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι προ των πυλών, ίσως και η πιο βαθιά των τελευταίων 15 χρόνων…
Την ώρα που από παντού ακούγονται κραυγές πολεμικής προετοιμασίας και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία οδεύει προς νέα ολέθρια κλιμάκωση…
Από όλους αυτούς που καταστρέφουν με τις πολιτικές τους τις ζωές μας ακούμε περίμενε! Περίμενε να βγάλουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, περίμενε γιατί τώρα τα πράγματα τα κάνει δύσκολα ο πόλεμος, όπως πριν η πανδημία. Περίμενε πότε θα βγούμε από την οικονομική κρίση για να έρθει η ανάπτυξη μπας και περισσέψει και για σένα κάτι. Περίμενε πότε θα γίνουν εκλογές μπας και κάτι αλλάξει. Περίμενε, περίμενε και όλο στο περίμενε!
Τέρμα πια στην αναμονή
Αρνούμαστε να ζήσουμε τη ζωή μας στο περίμενε! Αρνούμαστε να ζούμε με κουπόνια!
Δεν μας αξίζει το 2022 να ζούμε μέσα στη μιζέρια, να σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το κλιματιστικό, το θερμοσίφωνα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο, αν θα βάλουμε τη σόμπα στην πρίζα. Ό,τι κερδίσαμε δεν το κερδίσαμε περιμένοντας από τα πάνω, από μια κυβέρνηση που κάθε φορά αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί έχει κορόνα στο κεφάλι της τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τις δεσμεύσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι, ο λαός, το κέρδισαν με ταξική οργάνωση και αγώνα.
Καμία αναμονή!  Όλοι στον αγώνα για:
·  Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων 2016 - 2017! Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας. Χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ - ΔΕ.
· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών!
· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων! Καμία απόλυση! Να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι με την ίδια ειδικότητα, που προσφέρουν την ίδια εργασία και στους ίδιους χώρους δουλειάς τα ίδια δικαιώματα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας!
· Να δοθεί εδώ και τώρα λύση για τους συναδέλφους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» με μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα χωρίς όρους και προϋποθέσεις
· Να μην τολμήσουν οι δήμαρχοι να φορτώσουν το λογαριασμό στο λαό, αυξάνοντας τα αντίτιμα σε παιδικούς σταθμούς, πολιτισμό, αθλητισμό, τα δημοτικά τέλη και υποβαθμίζοντας της υπηρεσίες! Κανένας συνάδελφος να μη μείνει ούτε μια μέρα απλήρωτος!
· Καμία ιδιωτικοποίηση! Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός! Έξω οι εργολάβοι!
· 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο! Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ούτε σκέψη για περικοπές στο επίδομα βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας.
· Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Παροχή Γάλακτος και Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται.
· Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
· Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
· Κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
Κάνουμε την οργή και αγανάκτηση οργανωμένη πάλη!
Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας. Οι μαζικοί αγώνες και οι απεργίες στη χώρα μας και σε πολλές χώρες όπως στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ κ.α. δείχνουν πως το καζάνι βράζει, ότι είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι  οι εργαζόμενοι έχουν πει την τελευταία τους λέξη.
Εμείς έχουμε τη δύναμη, δεν θα προσαρμοστούμε, θα νικήσουμε!

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

17 Μαϊος 2024
Στην κινητοποίηση των συνδικαλιστών της Π.Ο.ΑΣ.Υ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας και
16 Μαϊος 2024
Εν' όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, αξίζει να ρίξει κάποιος μια ματιά στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 στο Νομό Πρέβεζας και πιο ...
16 Μαϊος 2024
Την κατανομή των εκλογέων διά της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές 2024, σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσίασε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ...
16 Μαϊος 2024
Η Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ σας προσκαλεί στην θεματική εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 8μ.μ. στην Παραλία, ενόψει και των ...
15 Μαϊος 2024
O βουλευτής, Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά την τελευταία επίσκεψη του υπουργού υγείας στα Ιωάννινα και των όσων ...

Αθλητισμός

17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για να ολοκληρωθεί μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...

Πολιτισμός

17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και της 26ης Μαΐου του 2024 το τρίτο ζωντανό
06 Ιουλίου 2022
Μία θεατρική παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης και μία θεατρική παράσταση στο Νεκρομαντείο Αχέροντα περιλαμβάνει ο Θεσμός του Υπουργείου ...
16 Μαϊος 2024
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχε την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στον «Ερασιτεχνικό Μάιο», μια πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για να ...
15 Μαϊος 2024
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κρανιωτών Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου του συγχωριανού μας, ιατρού-μικροβιολόγου Γιώργου ...
15 Μαϊος 2024
Οι εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλείο «Bookshop Avdikos» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Στ' ακροδάχτυλα ξαγρυπνούν οι αφορμές», του ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...