Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 11:38

Τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις στην Πρέβεζα για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου

Με τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις τιμήθηκε στην Πρέβεζα η 49η επέτειος της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

politexnio5

Στο Μνημείο Ηρώών στις 17:30 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση των ταξικών σωματείων για τον αγωνιστικό εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα,φορείς αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων,σύλλογοι νεολαίας και γυναικών.

politexnio6

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο θεόδωρος Βενετικίδης γραμματέας γραμματέας του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση λουλουδιών εκ μέρους της ΤΕ του ΚΚΕ,του ΤΑ της ΚΝΕ,της Γραμματείας του ΠΑΜΕ,του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ,του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ,του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων,του Συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ,του Σωματείου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων ,του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας,της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

IMG 9955

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο παλιό ΚΤΕΛ μετά από κάλεσμα της Συνέλευσης Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας και ακολούθησε πορεία, η οποία κατέληξε στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών.

politexnio8

Μία ώρα μετά συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τη Θεοφάνειο Αίθουσα Πρέβεζας μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης από Σωματεία, εκπρόσωπους κομμάτων και φορείς που θέλησαν να αποδώσουν φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

IMG 9971

IMG 9960

 

Έκθεση εικόνων