Δευτέρα, 13 Μαϊος 2013 12:27

Κόμματα, οργανώσεις και σωματεία της Πρέβεζας στο πλευρό των εκπαιδευτικών – Συλλαλητήρια σήμερα μπροστά στη Θεφάνειο

Μπροστά στη «Θεοφάνειο» σήμερα, Δευτέρα (στις 7μ.μ. οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στις 8μ.μ. η ΕΛΜΕ Πρέβεζας και πρωτοβάθμια σωματεία), θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στήριξης στον αγώνα των εκπαιδευτικών, ο οποίος ποινικοποιείται πριν καν αρχίσει!

 

Ακολοθούν οι ανακοινώσεις-ψηφίσματα σωματείων, οργανώσεων και κομμάτων

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

 

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εκπαιδευτικούς εφαρμόζοντας για άλλη μία φορά το νόμος και τάξη στην όποια αγωνιστική αντίδραση απέναντι στα αντιδραστικά μέτρα, και καλεί τους εργαζόμενους να υψώσει τείχος αλληλεγγύης.

Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης.

Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Όλοι σήμερα στη Θεοφάνειο στη συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 13 MAH

8μμ, ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

 

Οι καθηγητές ετοιμάζονται να δώσουν μια μεγαλειώδη μάχη. Όχι για «δυο ωρίτσες παραπάνω» αλλά για τη ζωή και την αξιοπρέπεια όλων μας!

Η τρόικα εσωτερικού, ετοιμάζεται να τυπώσει 85 χιλιάδες φύλλα πορείας για την επιστράτευσή τους. Μετά την επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών, σήμερα, η τρικομματική κυβέρνηση κατρακυλά πιο κάτω στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει πάρει: απαγορεύει μια απεργία πριν καν γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις, πριν καν αποφασιστεί, πριν καν προκηρυχθεί!

Θυμάται άραγε ο κύριος Αντώνης Σαμαράς, την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση; Όταν χαρακτήριζε τις επιστρατεύσεις εργαζομένων από την προηγούμενη κυβέρνηση χουντικές μεθόδους; Πώς λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος σήμερα αυτή την τρικομματική κυβέρνησή του, που ποινικοποιεί και την απεργία και το δικαίωμα εξαγγελίας της απεργίας;

Βοούν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Οι γνωστοί ακριβοπληρωμένοι χρυσοκάνθαροι των καναλιών και των εφημερίδων έχουν από μέρες ξεκινήσει το παιχνίδι που ξέρουν καλά να παίζουν, αυτό της συκοφάντησης και της διαπόμπευσης κάθε κλάδου και κάθε εργαζόμενου που σηκώνει κεφάλι. «Κοπρόσκυλα οι καθηγητές», κραυγάζουν εξαργυρώνοντας τα αργύρια.

«Όμηροι οι μαθητές!» Όχι φυσικά από αυτούς που έχουν καταδικάσει τους γονείς και τα αδέρφια τους στην ανεργία. Όχι φυσικά από αυτούς που τους έχουν καταδικάσει σε ένα σχολείο εξεταστικό κάτεργο για μια θέση στην ανεργία ή στη μετανάστευση. Όχι φυσικά από αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές όλων μας. Αλλά από τους καθηγητές τους!

Κι όμως, δεν πρόκειται για «δυο ωρίτσες παραπάνω».

Πρόκειται για επίθεση στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και μας αφορά όλους.

H μάχη θα δοθεί:

·         Για τους 10.000 αναπληρωτές που θα απολυθούν τώρα, δε θα προσληφθούν ξανά και θα προστεθούν και αυτοί στο 62,4% των νέων ανέργων.

·         Για τις δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις που θα χαθούν σε όλη τη χώρα, και στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

·         Για τους αμέτρητους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας που θα διαλύσουν οικογένειες, σπίτια, σχέσεις και σχέδια επειδή θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για υποχρεωτικές μετακινήσεις και μεταθέσεις πανελλαδικής εμβέλειας.

·         Για τα χιλιάδες σχολεία που έκλεισαν, θα κλείσουν και θα υποβαθμιστούν σε πόλεις, χωριά, νησιά και γειτονιές, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, για επαναπροσδιορισμό της οργανικότητας των σχολείων με βάση το 1/25.

·         Για τους μαθητές που θα «πετύχουν» στις εξετάσεις για να προσμετρηθούν κι αυτοί στο 64,2% της ανεργίας. Για τους φοιτητές και τους αποφοίτους των παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών που δε θα περάσουν ποτέ την πόρτα του σχολείου για να γίνουν αυτό που ονειρεύτηκαν, αφού δεν θα γίνονται διορισμοί μονίμων αλλά ούτε και αναπληρωτών.

·         Για την «αξιολόγηση» και το νέο πειθαρχικό δίκαιο που θα απολύσει όποιον εκπαιδευτικό «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις!».

·         Για να μπορούμε όλοι να έχουμε μια αξιοπρεπή ζωή με μια αξιοπρεπή δουλειά και έναν αξιοπρεπή μισθό.

Καλούμε ΑΔΕΔΥ-ΓΣΣΕ, να αποφασίσουν γενική απεργία για την Παρασκευή 17/5

και απεργιακή συμπόρευση με την εκπαίδευση.

Είμαστε μαζί με τους συναδέλφους μας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θα συμπορευτούμε και θα συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που θα αποφασίσουν.

Mε αλληλεγγύη και συστράτευση, θα σπάσουμε την επιστράτευση!

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου

 

 

 

ΚΚΕ: Τ.Ο. ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας για μια ακόμη φορά το δόγμα «νόμος και τάξη», που στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση νοιάζεται δήθεν για το «καλό» των μαθητών, τη στιγμή που η δική της πολιτική οδηγεί σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων, σε τεράστιες ελλείψεις, ενώ το κόστος για τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας έχει γίνει δυσβάσταχτο. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση και στο σύνολο της ζωής του λαού πάει χέρι-χέρι με την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό.

Το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, σε κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς, τη νεολαία, προκειμένου να δοθεί απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς και η καταδίκη στον κυβερνητικό αυταρχισμό με τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα στη Θεοφάνειο στις 7μμ.

 

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας

δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

 

 

Είμαστε όλοι καθηγητές !

Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων έβαλε στο στόχαστρο και πάλι την εκπαίδευση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θυσιάζονται, ως άλλες Ιφιγένειες, για να ξεπληρωθούν οι τραπεζίτες-τοκογλύφοι και για να μη χάσουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες. Σε αυτήν την κατεύθυνση, επιδιώκουν οι άθλιοι της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας να μειώσουν στο ελάχιστο τις δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία και ψηφίζουν αιφνιδιαστικά νόμους για τον περιορισμό του αριθμού των εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο.

Γι’ αυτό έχουν καταργήσει σε 3 χρόνια πάνω από 1000 σχολεία σε όλη τη χώρα και τώρα καταργούν χιλιάδες οργανικές θέσεις και τμήματα, αυξάνουν τους μαθητές ανά τμήμα, σταματούν το διορισμό εκπαιδευτικών και απολύουν ουσιαστικά 10.000 αναπληρωτές. Θεσπίζουν την αναγκαστική μετάθεση, την ψευτοαξιολόγηση-χειραγώγηση και την αύξηση του διδακτικού ωραρίου με στόχο τη δημιουργία εργασίας λάστιχο και στο δημόσιο σχολείο, όπως και στον ιδιωτικό τομέα, και την «ανακάλυψη» εκπαιδευτικών που είναι «υπεράριθμοι», ώστε να απολυθούν. Γι’ αυτό η τρικομματική ετοιμάζει νέους νόμους για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο, με στόχο τα σχολεία να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως οι επιχειρήσεις, οι μαθητές να μετατραπούν σε πελάτες και οι διευθυντές των σχολείων σε managers, η ουσιαστική γνώση να εξευτελιστεί σε αποσπασματικές πληροφορίες και δεξιότητες και η διδασκαλία να υποδουλωθεί από τις συνεχείς εξετάσεις και φραγμούς.  Για το σχολείο αυτό χρειάζονται εκπαιδευτικούς εξαθλιωμένους, με διαλυμένες τις εργασιακές σχέσεις τους καθώς υποχρεώνονται να μετακινούνται σε όλη τη  χώρα για πολλά χρόνια και με μισθό που είναι τελικά επίδομα.

Οι καθηγητές μπροστά σε αυτή την επίθεση αποφάσισαν να δώσουν έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης των ίδιων αλλά και της δημόσιας εκπαίδευσης. Η απεργία τους είναι απεργία για τη δημόσια παιδεία, είναι απεργία για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και στο μέλλον, είναι απεργία για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα. Είναι ψηφίδα στον αγώνα του λαού για την απόκρουση και ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Και η νίκη τους μπορεί να γίνει αφετηρία για να απαλλαγεί όλος ο λαός με τους αγώνες του από τον εφιάλτη των μνημονίων, του χρέους και των αντεργατικών μέτρων.

Ο αγώνας των καθηγητών μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο αν στηριχτεί από τους εργαζόμενους και τη νεολαία! Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ κατηγορούν τους καθηγητές ότι παίζουν με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών. Κατηγορούν αυτοί που έχουν δημιουργήσει ένα σχολείο προβληματικό, ένα εξεταστικό κάτεργο, που περικόπτουν θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και καταργούν 130 σχολές, που εκτινάσσουν την ανεργία στους νέους στο 64% και αφήνουν τη μετανάστευση των νέων να θερίζει. Δεν δικαιούνται να μιλάνε για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους, αυτοί που πυροβολούν τα όνειρα και το μέλλον της! Οι καθηγητές και καθηγήτριες απεργούν για όλους μας και γι' αυτό όλες και όλοι είμαστε στο πλευρό τους!

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση που τους επέβαλε αυταρχικά και αντισυνταγματικά, πριν ακόμα αποφασίσουν να απεργήσουν!

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα να εκφράσουν την έμπρακτη υποστήριξη τους. Να βρεθούμε μαζί τους στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία και τη ζωή, αλλά και το δικαίωμα να παλεύουμε για όλα αυτά. 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

 ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

 

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

 

 

Η νίκη του αγώνα των καθηγητών, νίκη όλου του λαού: Για δουλειά, παιδεία, ελευθερία.

Η επίθεση της Κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού κλιμακώνεται. Στο στόχαστρο μπήκε τώρα η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές και οι καθηγητές. Στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής της μείωσης στο ελάχιστο του κόστους των κοινωνικών κατακτήσεων στην Παιδεία και στην Υγεία, ψηφίζει νόμους για τον περιορισμό των αναγκών σε εκπαιδευτικούς.

Μετά την κατάργηση εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα, την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, τη διακοπή διορισμών εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, την απόλυση ουσιαστικά 10.000 αναπληρωτών από την επόμενη σχολική χρονιά, προχωράει στην θέσπιση της αναγκαστικής μετάθεσης τους και στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου τους με στόχο τη δημιουργία υπεράριθμων, ώστε να προχωρήσει σε επόμενη φάση σε απολύσεις.

Παράλληλα ετοιμάζει τους νέους νόμους για το Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο με στόχο να τα μετατρέψει σε επιχειρήσεις, όπου η γνώση θα αντικατασταθεί από τις πληροφορίες, οι μαθητές σε πελάτες (που γιατί όχι θα πρέπει να πληρώνουν σε λίγα χρόνια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες) και οι διευθυντές των σχολείων σε managers. Συγχρόνως διαλύει τις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς, με την υποχρέωση να εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές με δυσανάλογο με το μισθό τους κόστος.

Οι καθηγητές μπροστά σε αυτή την επίθεση αποφασίζουν να δώσουν έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης των ίδιων και της δημόσιας εκπαίδευσης. Σηκώνουν το γάντι που τους ρίχνει η τρικομματική Κυβέρνηση στην πιο δύσκολη περίοδο για αυτούς, τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η απεργία των καθηγητών είναι απεργία για τη δημόσια παιδεία, είναι απεργία για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση, είναι απεργία για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα. Συμβάλλουν συνολικά στον αγώνα του λαού για την απόκρουση και ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Αποτελεί μεγάλο λάθος της ηγεσίας του ΚΚΕ η εναντίωση στην απόφαση για σκληρό απεργιακό αγώνα, στο όνομα της μη διατάραξης των πανελλαδικών εξετάσεων. Η Αριστερά πρέπει να στηρίζει και όχι να αποφεύγει τους αγώνες.

Ο αγώνας των καθηγητών μπορεί να είναι νικηφόρος εάν στηριχθεί στη μαζική τους συμμετοχή, στις συνελεύσεις, στις διαδηλώσεις, στις απεργιακές επιτροπές, παντού! Ενωμένοι οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί από τα κάτω, υπερβαίνοντας τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με την έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, μπορούν να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική.

Η κυβέρνηση τολμά να κατηγορήσει τους καθηγητές για παιχνίδι με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών. Έχοντας δημιουργήσει ένα σχολείο-εξεταστικό κάτεργο, την ίδια στιγμή που οι θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περικόπτονται και η ανεργία στους νέους εκτινάσσεται στο 64% η κυβέρνηση δεν δικαιούται να μιλά για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους.

Οι καθηγητές και καθηγήτριες απεργούν για όλους μας και γι' αυτό όλες και όλοι μας είμαστε στο πλευρό τους. Η κυβέρνηση είναι γελασμένη εάν πιστεύει ότι μπορεί να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του κοινωνικού αυτοματισμού και καλά θα κάνει να ξεχάσει κάθε σκέψη για επιστράτευση γιατί θα πέσει στο κενό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών. Θα βρεθεί μαζί τους καλώντας όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία και τη ζωή αλλά και το δικαίωμα να παλεύουμε για όλα αυτά. 

Η μάχη ξεκίνησε. Να πάρουμε όλοι θέση.

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

18 Απριλίου 2024
Η στρατηγική της δημοτικής αρχής και το πολιτικό “κρυφτούλι” γύρω από την αγωγή 9.000.000 ευρώ της Μαρίνας Πρέβεζας κατά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας , συνεχίζει να παραμένει ανεξήγητη
17 Απριλίου 2024
Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κακουργηματικού χαρακτήρα απάτης, ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της ...
15 Απριλίου 2024
Παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου. ...
15 Απριλίου 2024
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας απευθυνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ...
15 Απριλίου 2024
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024,  στη Θεοφάνειο
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...
12 Απριλίου 2024
Μια ακόμη ξεχωριστή παράσταση θα "φιλοξενήσει" στις 31 Ιουλίου το Ωδείο της Νικόπολης. Πρόκειται για την παράσταση Ικέτιδες του Αισχύλου, ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...