Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 14:01

Η Μαρτυρική Κοινότητα Κρυοπηγής τίμησε τη μνήμη των 23 εκτελεσθέντων πατριωτών την Μ. Παρασκευή του 1944

Τη μνήμη των 23 πατριωτών της Κρυοπηγής που την Μ. Παρασκευή του 1944 εκτελέστηκαν στο Αγρίνιο από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τίμησαν σήμερα ανήμερα Μ. Παρασκευή φορείς, σύλλογοι, κόμματα, αιρετοί και πολίτες στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Πρέβεζας και η Μαρτυρική Κοινότητα Κρυοπηγής.

DSC 0887

Τόσο η επιμνημόσυνη δέηση όσο και οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Ανάμεσα σε εκείνους που τίμησαν τη μνήμη των εκτελεσθέντων ήταν οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας, ο πρόεδρος της Τ.Κ Κρυοπηγής Γιάννης Τσούτσης, ο πρόεδρος της Τ.Κ Καμαρίνας Θεόδωρος Δράκος, ο γενικός γραμματέας Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι συλλόγων και άλλοι φορείς.

DSC 0904

Για το χρονικό της ημέρας μίλησε η Βασιλική Τσούτση θυμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι κατακτητές συνέλαβαν τους 28 άνδρες ως αντίποινα για την αντιστασιακή τους δράση και εκτέλεσαν 23 από αυτούς τη Μ.Παρασκευή του 1944.

DSC 0902

Ο Βαγγέλης Σοπικιώτης διάβασε τα ονόματα των νεκρών ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων από τους φορείς και τον εκπρόσωπο των οικογενειών των εκτελεσθέντων Βασίλη Σοπικιώτη. 

Έκθεση εικόνων