Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 13:46

“Ως εδώ! Στελεχώστε άμεσα το Νοσοκομείο Πρέβεζας” - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του ΓΝ Πρέβεζας (pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ύστερα από κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων, έπειτα από τα σοβαρά προβλήματα εφημέρευσης του χειρουργικού τομέα, που εφημέρευσε στις 24/5/2023 (δείτε ΕΔΩ) χωρίς ορθοπαιδικό και γενικό χειρουργό, αλλά και το σχεδιασμό για είσοδο ΜΚΟ στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων, λόγω υποστελέχωσής του.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κώστας Κύρλας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους υποστήριξε ότι το πρόβλημα εφημέρευσης στον χειρουργικό τομέα αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονο τις επόμενες ημέρες και τον επόμενο μήνα, όπου προβλέπεται να μείνει κενό το Νοσοκομείο από χειρουργό μέχρι και για 10 ημέρες.

IMG 1135

Τόνισε ότι μόνο η πάλη ενός μαζικού – μαχητικού πρεβεζάνικου εργατικού κινήματος μπορεί να αποτρέψει την κυριολεκτική κατάρρευση του χειρουργικού τομέα και την ΜΚοποίηση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων στο νοσοκομείο της Πρέβεζας και κάλεσε τον κόσμο να είναι σε εγρήγορση, στέλνοντας το μήνυμα: “Ως εδώ! Στελεχώστε άμεσα το Νοσοκομείο Πρέβεζας”, αποδίδοντας επιπλέον πολιτικές ευθύνες στην Κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν οδηγήσει το Νοσοκομείο σε αυτή την κατάσταση.

Παράλληλα, στάθηκε στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας, θέτοντας τα παρακάτω αιτήματα:

IMG 1156

Άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής και όλων των τμημάτων που έχουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης.
Να σταματήσει η ΜΚΟποίηση της Ψυχικής Υγείας στο Νομό μας.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

IMG 1154
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα επίπεδα προ κρίσης.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Αναβάθμιση του νοσοκομείου κτιριακά και σε εξοπλισμό.
Ανέγερση νέου αποκλειστικά Δημόσιου Νοσοκομείου.

IMG 1149

Το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μπάρκας, οι μετέχοντες τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως υποψήφιοι βουλευτές στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των κομματικών τους οργανώσεων, αντιπροσωπείες των δημοτικών παρατάξεων Ανάπτυξη Τώρα, Λαϊκή Συσπείρωση, Στροφή στο Μέλλον και Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας και εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων εργαζομένων.

 

 

Έκθεση εικόνων