Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 11:57

Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη στην Πρέβεζα - Ανακοινώσεις φορέων και σωματείων

Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!            

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ!

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!

 

Σε συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου «Αχτσιόγλου», του νόμου – έκτρωμα «Χατζηδάκη», βρίσκεται το νέο τερατούργημα «Γεωργιάδη» για τα εργασιακά που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με το οποίο ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία της ΕΕ 2019/1152, ολοκληρώνει το έγκλημα της κατάργησης βασικών και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων γυρίζοντας μας έναν αιώνα πίσω. Αποτελεί επιτομή της αντεργατικής πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και του εργασιακού μεσαίωνα που ετοιμάζει η κυβέρνηση να επιβάλει στους εργαζόμενους.

Μετά 1

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ( ΤΕΒΕ_ΤΣΑ )

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

ΟΧΙ  ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9,ΣΤΗΣ 10.30ΠΜ,ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ.

Την ώρα που ο λαός και οι εργαζόμενοι καίγονται και πνίγονται εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων και της κρατικής υποχρηματοδότησης  έργων αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας,η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Εργασίας με εντολή των επιχειρηματικών ομίλων έφεραν για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά,που φέρει τη σφραγίδα των κατευθύνσεων της ΕΕ και  μετατρέπει σε συντρίμμια τις ζωές μας για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Το νομοσχέδιο,που αποτέλει συμπλήρωμα των προηγούμενων αντεργατικών νόμων Βρούτση-Αχτσιόγλου-Χατζηδάκη,φέρνει τη δουλειά 13ώρες την ημέρα,78 ώρες την εβδομάδα,την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας,την απεργοσπασία,την κατάργηση του 5νθημέρου,το χτυπήμα του σταθερού ημερησίου χρόνου εργασίας,κάνει καθεστώς την ελαστική και ευέλικτη εργασία (2μηνα-3μηνα κτλ),ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα της Απεργίας (ποινές φυλάκισης-υπέρογκα πρόστιμα για όποιον αγωνίζεται) και ο κατάλογος των αντεργατικών μέτρων δεν έχει, πραγματικά,τελειωμό.

Όλα αυτά αποτελούν έναν πραγματικό εφιάλτη που θα αγκαλιάσει κάθε κλάδο και θα κάνει κόλαση τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.Πρόκειται για την απόλυτη εργοδοτική ασυδοσία που θα μπορεί να αλωνίζει σε βάρος μας στους χώρους δουλειάς.

Τώρα δεν χωράει καμία αναμονή,δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργανωμένη και συλλογική πάλη.Κανένας εργαζόμενος,κανένα συνδικάτο,κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν έχει το δικαίωμα να σιωπήσει.Κανείς να μην πέσει στην παγίδα που προσπαθεί να στήσει η κυβέρνηση με το δήθεν ξεπάγωμα των τριετιών.Και αυτό  γιατί καταρχήν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν 3 ολόκληρα χρόνια για να δούν αν θα αυθηξεί ο μισθός τους.Στην περίπτωση των εργαζόμενων με εκ περιτροπής εργασία,με μερική απασχόληση που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό,θα πρέπει να περιμένουν 4-5 χρόνια για να δούνε κάποια αύξηση.

Αποδεικνύεται ότι όσο μένει ανέγγιχτο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της ελαστικής εργασίας,οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αναμένουν καμία ανακούφιση.

Κυβέρνηση-επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν άξιους συμπαραστάτες τις δυνάμεις του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας,που βλέπουν και θετικές βελτιώσεις σε άρθρα του νομοσχεδίου,άρα δε συντρέχει για όλους αυτούς λόγος Απεργίας.Είναι τόσο θετικό για τους εργαζόμενους το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση το κράταγε προεκλογικά στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας‼

Είναι ενδεικτική η στάση της πλειοψηφίας, των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας.Ενώ οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ έχουν αποστείλει αίτημα συνεδρίασης,με θέμα την προκήρυξη Απεργίας, από την προηγούμενη Παρασκευή αυτοί αποφάσισαν μια προσχηματική συνεδρίαση για αύριο, Τετάρτη.Παραμονή δηλαδή της Απεργίας που ήδη έχουν προκηρύξει τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της χώρας,Ομοσπονδίες,εκατοντάδες Συνδικάτα κτλ.

Με αυτό τον τρόπο συμπλέουν για μια ακόμη φορά με την εργατοπατερίστικη ηγεσία της ΓΣΕΕ και επιδιώκουν να περάσει το νομοσχέδιο σε συνθήκες σιωπής νεκροταφείου.Αυτό απαιτεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους εμάς που καταλαβαίνουμε την ανάγκη να οργανωθεί παντού ο αγώνας και η διεκδίκηση,να δοθεί με καλύτερους όρους η μάχη σε κάθε χώρο δουλειά για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα,για επαρκή μέτρα προστασίας-υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ׃

־ Επαναφορά της ΕΓΣΣΕ ως βάση για την αύξηση του κατώτερου μισθού.

-5νθήμερο-7ωρο-35ωρο.

-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

-Ουσιαστικές,ποιοτικές και πραγματικά δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.Ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

-Διαφύλαξη του Απεργιακού δικαιώματος,κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ,ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

40 χρόνια από την καθιέρωση του 8ωρου και τους αγώνες για την  υπεράσπιση του, η κυβέρνηση επιχειρεί να καθιερώσει την 13ωρη εργασία, την 78ωρη εβδομαδιαία εργασία. Μας θέλουν δηλαδή να δουλεύουμε από νύχτα σε νύχτα και μέχρι τα 74 όπως προβλέπει άλλη νομοθετική διάταξη.

Στο ίδιο σ/ν – τερατούργημα  επεκτείνει την «ευελιξία» συμβάσεων με εργασία στα μέτρα του εργοδότη, όπως και όποτε αυτός θέλει, διευκολύνει την εργοδοσία και όχι τον εργαζόμενο με τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, καταστρατηγώντας την πενθήμερη εργασία παντού, ενισχύει ακόμα περισσότερο την απεργοκτόνα νομοθεσία του δικαιώματος της απεργίας, αντιμετωπίζοντας ως έγκλημα «εσχάτης προδοσίας» την περιφρούρηση της απεργίας.

Στο συγκεκριμένο νόμο υπάρχουν άρθρα από τα οποία το δημόσιο εξαιρείται (1Α,69Α/69Β/70Α/182Α/189) για το υπόλοιπο νομοσχέδιο όμως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Έτσι λοιπόν η εργασία τα Σάββατα με προσαύξηση (ΑΡΘΡΟ 25 &26) ισχύει και για υπηρεσίες του  Δημοσίου είτε λειτουργούν σε 24ωρη βάση είτε όχι. Τι σημαίνει η προσαύξηση 40% που λέει ο νόμος για έναν εργάτη καθαριότητας: 780ευρώ βασικός μισθός/30ημέρες που υπολογίζεται το ημερομίσθιο=26 ευρώ μικτά Χ 40% η προσαύξηση= 10.4 ευρώ μικτά. 8 ευρώ καθαρά για να καταργήσουν το πενθήμερο!!! Το ισχύον καθεστώς προέβλεπε ότι όποιος εργαζόταν Σάββατο θα έπαιρνε ένα ρεπό με χορήγηση την επόμενη βδομάδα ώστε να μην υπάρχει καταστρατήγηση του πενθημέρου.

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας που προβλέπεται στο νόμο ( ΑΡΘΡΟ 28) και επεκτείνει τη δυνατότητα αυτή σε ενώσεις προσώπων ή ακόμη και σε ατομική διαπραγμάτευση δεν έχει εξαιρέσεις αν πρόκειται για φορέα του δημοσίου ή ιδιωτική επιχείρηση (παρότι στο νόμο υπάρχουν εξαιρέσεις για κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων).

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι το νομοσχέδιο και η Οδηγία της ΕΕ υπηρετούν δήθεν την …προστασία των εργαζομένων, δεν πείθουν κανέναν. Άλλωστε η εμπειρία, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από τις προηγούμενες, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μας έχει δείξει ότι όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια συνοδεύονται από βάρβαρες διατάξεις καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων.

Η τιμωρία έρχεται από το άρθρο 31 για  όσους υπερασπίζονται την απεργία ή αγωνίζονται με όποια μορφή δράσης αποφασίζουν συλλογικά οι εργαζόμενοι, όπως οι καταλήψεις, θα τιμωρούνται το ίδιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με 6μηνη φυλάκιση κ 5000 ευρώ πρόστιμο. Πρόστιμα και ποινή φυλάκισης θα επιβάλλονται ακόμα και για «ψυχολογική βία», δηλαδή θα ποινικοποιηθεί ακόμα και η παραίνεση ή το μοίρασμα ανακοίνωσης σε απεργοσπάστη.

 

 

Στόχος και αυτού του νομοσχεδίου και της κυβέρνησης είναι το οργανωμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα, μάχεται καθημερινά και υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, διεκδικεί καλύτερες συνθήκες και όρους ζωής και εργασίας, γιατί τις ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που καλλιεργούν τη λογική της ανάθεσης, παρουσιάζουν τα ψίχουλα για παντεσπάνι και βαφτίζουν το κρέας ψάρι, η κυβέρνηση τις έχει στο «τσεπάκι» της. Είναι οι ίδιες ηγεσίες που προσπαθούν και τώρα να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους και να πείσουν ότι το νομοσχέδιο δεν αφορά το Δημόσιο, όταν στο νομοσχέδιο γίνεται ξεκάθαρη αναφορά σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Τώρα απαιτείται ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ να αποδομήσουμε την κυβερνητική προπαγάνδα σε κάθε χώρο δουλειάς, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο αυτό το νομοσχέδιο να πάει στο καλάθι των άχρηστων. 

Δίνουμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με τη συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023 και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 το πρωί στο ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ  διεκδικώντας 7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

Όπως ο νόμος Χατζηδάκη έμεινε στα χαρτιά από τον αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων και των συνδικάτων, έτσι και το αντεργατικό τερατούργημα Γεωργιάδη, με τον οργανωμένο και δυναμικό αγώνα των εργαζομένων, να έχει την ίδια τύχη!

 

 

ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 10.30π.μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ

Την ίδια στιγμή που εξελίσσεται μια  ανείπωτη τραγωδία με ανθρώπινες ζωές ,με σπίτια, αυτοκίνητα περιούσιες , χωράφια και υποδομές να βουλιάζουν μέσα στις λάσπες και κάτω από το νερό .

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στις κατασκευαστικές εταιρίες για μεγάλες «μπίζνες»  για τα έργα αποκατάστασης ,με χρήματα από εθνικούς η ευρωπαϊκούς πόρους που θα τα φορτώσουν πάλι στον λαό .                                 Αλλά  καμία κουβέντα για τους νεκρούς ,για τους εγκλωβισμένους ,για  για την  αποκατάσταση των καταστροφών και τις αποζημιώσεις  στις περιούσιες των κάτοικων  

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση με ρυθμό τροχάδην σπεύδει να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης και τις επιταγές των βιομηχάνων για πλήρη απορρύθμιση της εργασίας, την  κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο και το πενθήμερο, την  πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας και την ποινικοποίηση  των εργατικών κινητοποιήσεων, τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους φέρνει νόμους με βαρύτατα πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για όσους αγωνίζονται .

  • · Καταργεί το πενθήμερο
  • · Εισάγει για πρώτη φορά τις συμβάσεις «κατά παραγγελία»των ελάχιστων μηδενικών ωρών
  • · Δίνει τη δυνατότητα για εφαρμογή συστήματος ευέλικτης διευθέτησηςτου χρόνου εργασίας   με βάση  ατομική  συμφωνία εργοδότη – εργαζόμενου, καταργώντας ακόμα και την προϋπόθεση του νόμου Χατζηδάκη για  αίτημα του εργαζόμενου. Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι θα είναι εντελώς απροστάτευτοι σε κάθε απαίτηση του εργοδότη, ο οποίος  με απειλή την απόλυση θα  καθιερώνει 10ωρα χωρίς αμοιβή στις περιόδους φόρτου εργασίας.
  • · Δίνει τη δυνατότητα για παράλληλη απασχόληση μέχρι 13 ώρες την ημέρα, με πλήρη εξουθένωση των εργαζομένων και ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλειά τους (αλλά και την ασφάλεια όσων σχετίζονται με τις υπηρεσίες τους), προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών και τους χαμηλούς μισθούς.

Για όσους πιστεύουν ότι το νομοσχέδιο αφορά τον ιδιωτικό τομέα και όχι τον δημόσιο πλανώνται πλάνην οικτράν.

Οι ανατροπές που επιχειρούνται στα Εργασιακά δεν κάνουν διακρίσεις, και όχι μόνο γιατί δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι «συγκοινωνούντα δοχεία».

Πιο συγκεκριμένα:

Στον συγκεκριμένο νόμο υπάρχουν άρθρα από τα οποία το Δημόσιο εξαιρείται (1Α, 69Α/69Β/70Α/182Α/189), για το υπόλοιπο νομοσχέδιο όμως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Έτσι λοιπόν η εργασία τα Σάββατα με προσαύξηση (άρθρα 25 και 26) ισχύει και για υπηρεσίες του Δημοσίου είτε λειτουργούν σε 24ωρη βάση είτε όχι. Τι σημαίνει η προσαύξηση 40% που λέει ο νόμος για έναν εργάτη: 780 ευρώ βασικός μισθός διά 30 μέρες (που υπολογίζεται το ημερομίσθιο) = 26 ευρώ μεικτά. Επί 40% (η προσαύξηση) = 10,4 ευρώ μεικτά, 8 ευρώ καθαρά για να καταργήσουν το πενθήμερο!

Το ισχύον καθεστώς προέβλεπε ότι όποιος εργαζόταν Σάββατο θα έπαιρνε ένα ρεπό με αμοιβή την επόμενη βδομάδα ώστε να μην υπάρχει καταστρατήγηση του πενθημέρου.

Έτσι η κάθε δημοτική αρχή θα έχει τζάμπα  εργαζόμενους 6 ημέρες την εβδομάδα και την σίγουρη στράτευση των εργαζομένων σε υπηρεσίες  και δομές όπως για παράδειγμα οι παιδικοί που θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να λειτουργούν και μέχρι 6 –προς το παρόν – μέρες την εβδομάδα για να έχουν φύλαξη τα παιδιά των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που πλέον είναι νόμος η 6ημερη και 7ημερη εργασία..

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας που προβλέπεται στον νόμο (άρθρο 28) και επεκτείνει τη δυνατότητα αυτή σε ενώσεις προσώπων ή ακόμη και σε ατομική διαπραγμάτευση δεν έχει εξαιρέσεις αν πρόκειται για φορέα του Δημοσίου ή ιδιωτική επιχείρηση (παρότι στον νόμο υπάρχουν εξαιρέσεις για κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων).

Σύμφωνα με το άρθρο 31, όσοι υπερασπίζονται την απεργία ή αγωνίζονται με όποια μορφή δράσης αποφασίζουν συλλογικά οι εργαζόμενοι όπως οι καταλήψεις θα τιμωρούνται το ίδιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με 6μηνη φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

 Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη πρόβλεψη του προγράμματος 55-67 plus για εργασία μέχρι τα 74 χρόνια που ανοίγει τον δρόμο για αναθεώρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως κάνουν και οι προκηρύξεις ΣΟΧ που θέτουν όριο ηλικίας τα 70.

Συνάδελφοι και συναδέλφισες

«Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας».

Η πάλη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι ανάγκη να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, με πυρήνα τον χώρο δουλειάς και τους κλάδους.

MAZIKA ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ αυτή πρεπει να είναι η απάντηση απέναντι  στο νέο νομοσχέδιο έκτρωμα .

Αυτή πρεπει να είναι η απόφαση των εργαζομένων για να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει δουλειά με δικαιώματα.  

ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 10.30π.μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΟΧΙ  ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9,ΣΤΗΣ 10.30ΠΜ,ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ.

Την ώρα που ο λαός και οι εργαζόμενοι καίγονται και πνίγονται εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων και της κρατικής υποχρηματοδότησης  έργων αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας,η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Εργασίας με εντολή των επιχειρηματικών ομίλων έφεραν για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά,που φέρει τη σφραγίδα των κατευθύνσεων της ΕΕ και  μετατρέπει σε συντρίμμια τις ζωές μας για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Το νομοσχέδιο,που αποτέλει συμπλήρωμα των προηγούμενων αντεργατικών νόμων Βρούτση-Αχτσιόγλου-Χατζηδάκη,φέρνει τη δουλειά 13ώρες την ημέρα,78 ώρες την εβδομάδα,την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας,την απεργοσπασία,την κατάργηση του 5νθημέρου,το χτυπήμα του σταθερού ημερησίου χρόνου εργασίας,κάνει καθεστώς την ελαστική και ευέλικτη εργασία (2μηνα-3μηνα κτλ),ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα της Απεργίας (ποινές φυλάκισης-υπέρογκα πρόστιμα για όποιον αγωνίζεται) και ο κατάλογος των αντεργατικών μέτρων δεν έχει, πραγματικά,τελειωμό.

Όλα αυτά αποτελούν έναν πραγματικό εφιάλτη που θα αγκαλιάσει κάθε κλάδο και θα κάνει κόλαση τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.Πρόκειται για την απόλυτη εργοδοτική ασυδοσία που θα μπορεί να αλωνίζει σε βάρος μας στους χώρους δουλειάς.

Τώρα δεν χωράει καμία αναμονή,δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργανωμένη και συλλογική πάλη.Κανένας εργαζόμενος,κανένα συνδικάτο,κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν έχει το δικαίωμα να σιωπήσει.Κανείς να μην πέσει στην παγίδα που προσπαθεί να στήσει η κυβέρνηση με το δήθεν ξεπάγωμα των τριετιών.Και αυτό  γιατί καταρχήν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν 3 ολόκληρα χρόνια για να δούν αν θα αυθηξεί ο μισθός τους.Στην περίπτωση των εργαζόμενων με εκ περιτροπής εργασία,με μερική απασχόληση που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό,θα πρέπει να περιμένουν 4-5 χρόνια για να δούνε κάποια αύξηση.

Αποδεικνύεται ότι όσο μένει ανέγγιχτο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της ελαστικής εργασίας,οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αναμένουν καμία ανακούφιση.

Κυβέρνηση-επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν άξιους συμπαραστάτες τις δυνάμεις του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας,που βλέπουν και θετικές βελτιώσεις σε άρθρα του νομοσχεδίου,άρα δε συντρέχει για όλους αυτούς λόγος Απεργίας.Είναι τόσο θετικό για τους εργαζόμενους το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση το κράταγε προεκλογικά στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας‼

Είναι ενδεικτική η στάση της πλειοψηφίας, των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας.Ενώ οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ έχουν αποστείλει αίτημα συνεδρίασης,με θέμα την προκήρυξη Απεργίας, από την προηγούμενη Παρασκευή αυτοί αποφάσισαν μια προσχηματική συνεδρίαση για αύριο, Τετάρτη.Παραμονή δηλαδή της Απεργίας που ήδη έχουν προκηρύξει τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της χώρας,Ομοσπονδίες,εκατοντάδες Συνδικάτα κτλ.

Με αυτό τον τρόπο συμπλέουν για μια ακόμη φορά με την εργατοπατερίστικη ηγεσία της ΓΣΕΕ και επιδιώκουν να περάσει το νομοσχέδιο σε συνθήκες σιωπής νεκροταφείου.Αυτό απαιτεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους εμάς που καταλαβαίνουμε την ανάγκη να οργανωθεί παντού ο αγώνας και η διεκδίκηση,να δοθεί με καλύτερους όρους η μάχη σε κάθε χώρο δουλειά για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα,για επαρκή μέτρα προστασίας-υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ׃

־ Επαναφορά της ΕΓΣΣΕ ως βάση για την αύξηση του κατώτερου μισθού.

-5νθήμερο-7ωρο-35ωρο.

-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

-Ουσιαστικές,ποιοτικές και πραγματικά δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.Ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

-Διαφύλαξη του Απεργιακού δικαιώματος,κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ,ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Απεργούμε Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη

Συγκέντρωση 10:30 στα Παλιά ΚΤΕΛ

Όλοι στον αγώνα απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

Δεν μπορεί την ίδια στιγμή που ο λαός μας καίγεται, πνίγεται, δολοφονείται, να είναι έννοια της κυβέρνησης η ψήφιση νόμου για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και να βάζει στην φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο.

Εκατόν σαράντα χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η κυβέρνηση φέρνει σε νομοσχέδιο την εργασία των 13 ωρών μέσα στα χρονικά όρια της 24ωρης μέρας (στις ώρες αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος του διαλείμματος κι ο άγραφος και απλήρωτος χρόνο της μετακίνησης προς και από την εργασία).

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας μέσα από την ενσωμάτωση της Οδηγίας της ΕΕ 2019/1152, αποτελεί ένα ακόμα βήμα της κυβέρνησης στην πλήρη απορρύθμιση της εργασίας, την  κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο και το πενθήμερο, την  πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας και την ποινικοποίηση  των εργατικών κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα:

  • · Καταργεί το πενθήμεροκαι  δίνει τη δυνατότητα σε εργοδότες να απασχολούν και 6η ημέρα τους υπάρχοντες εργαζόμενους, αντί να προχωρούν σε  προσλήψεις προσωπικού. Η εξαήμερη εργασία προβάλλεται από τον υπ. Εργασίας ως «δικαίωμα» των εργαζομένων (!), και η νομιμοποίησή της ως προστασία τους από τη μαύρη εργασία (!!)
  • · Δίνει τη δυνατότητα για εφαρμογή συστήματος ευέλικτης διευθέτησης του χρόνου εργασίας   με βάση ατομική  συμφωνίαεργοδότη – εργαζόμενου, καταργώντας ακόμα και την προϋπόθεση του νόμου Χατζηδάκη για  αίτημα του εργαζόμενου. Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι θα είναι εντελώς απροστάτευτοι σε κάθε απαίτηση του εργοδότη, ο οποίος  με απειλή την απόλυση θα  καθιερώνει 10ωρα χωρίς αμοιβή στις περιόδους φόρτου εργασίας.
  • · Εισάγει για πρώτη φορά τις συμβάσεις «κατά παραγγελία», που αποτελούν συμβάσεις ακραίας εργασιακής επισφάλειας και καταχρηστικών πρακτικών εις βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν τον βιοπορισμό τους  τίθενται σε εργασιακή ετοιμότητα για όποτε και όσο τους χρειάζεται η επιχείρηση.
  • · Δίνει τη δυνατότητα για παράλληλη απασχόληση μέχρι 13 ώρες την ημέρα, με πλήρη εξουθένωση των εργαζομένων και ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλειά τους (αλλά και την ασφάλεια όσων σχετίζονται με τις υπηρεσίες τους), προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών και τους χαμηλούς μισθούς.
  • · Συμπληρώνει το έκτρωμα Χατζηδάκηεπιδιώκοντας να περιορίσει ακόμα περισσότερο την άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση. Στο όνομα της «προστασίας της εργασίας» (!) ποινικοποιεί την περιφρούρηση της απεργίας απειλώντας τους απεργούς με ποινές φυλάκισης και τεράστια πρόστιμα, ακόμα και όταν η απεργία έχει προκηρυχθεί νόμιμα.

Η κυβέρνηση παραδέχεται ως δεδομένη την εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφώσει η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους και με το νομοσχέδιο έρχεται να την «νομιμοποιήσει».

Μας φέρνουν ως δεδομένο και φυσιολογικό ότι είναι «κανονικότητα» για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να μην έχουν συγκεκριμένο ωράριο εργασίας, να μην γνωρίζουν αν και για πόσες ώρες θα τους καλέσει για δουλειά ο κάθε εργοδότης.

Οι ανατροπές που επιχειρούνται στα εργασιακά δεν κάνουν διακρίσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο γιατί είναι «συγκοινωνούντα δοχεία».

Στον συγκεκριμένο νόμο υπάρχουν άρθρα από τα οποία το Δημόσιο εξαιρείται (1Α, 69Α/69Β/70Α/182Α/189), για το υπόλοιπο νομοσχέδιο όμως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Έτσι λοιπόν η εργασία τα Σάββατα με προσαύξηση (άρθρα 25 και 26) ισχύει και για υπηρεσίες του Δημοσίου είτε λειτουργούν σε 24ωρη βάση είτε όχι. Τι σημαίνει η προσαύξηση 40% που λέει ο νόμος για έναν εργάτη: 780 ευρώ βασικός μισθός διά 30 μέρες (που υπολογίζεται το ημερομίσθιο) = 26 ευρώ μεικτά. Επί 40% (η προσαύξηση) = 10,4 ευρώ μεικτά, 8 ευρώ καθαρά για να καταργήσουν το πενθήμερο!

Το ισχύον καθεστώς προέβλεπε ότι όποιος εργαζόταν Σάββατο θα έπαιρνε ένα ρεπό με αμοιβή την επόμενη βδομάδα ώστε να μην υπάρχει καταστρατήγηση του πενθημέρου.

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας που προβλέπεται στον νόμο (άρθρο 28) και επεκτείνει τη δυνατότητα αυτή σε ενώσεις προσώπων ή ακόμη και σε ατομική διαπραγμάτευση δεν έχει εξαιρέσεις αν πρόκειται για φορέα του Δημοσίου ή ιδιωτική επιχείρηση (παρότι στον νόμο υπάρχουν εξαιρέσεις για κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων).

Σύμφωνα με το άρθρο 31, όσοι υπερασπίζονται την απεργία ή αγωνίζονται με όποια μορφή δράσης αποφασίζουν συλλογικά οι εργαζόμενοι όπως οι καταλήψεις θα τιμωρούνται το ίδιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με 6μηνη φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι νομοθετεί υπέρ των εργαζομένων, παρουσιάζοντας μια αντεστραμμένη πραγματικότητα, παρουσιάζοντας αυτή τη βαρβαρότητα ως “μάνα εξ ουρανού” για τους εργαζόμενους.

  • Ø Πόσο προοδευτικό όμως θεωρείται το 2023 να αφιερώνεις 13 ως 15 ώρες τη μέρα σε έναν ή πολλαπλούς εργοδότες για να σου επιτρέπεται να ζεις; Είναι επιλογή του εργαζόμενου να έχει μισθό από τη δουλειά του, τέτοιο που δεν μπορεί να ζήσει, να καλύψει βασικές του ανάγκες και να αναγκάζεται να κάνει και 2ηδουλειά;
  • Ø Πόσο οικειοθελής επιλογή είναι αυτή η επιλογή, η δουλειά σε συνθήκες γαλέρας,η πλήρης κατάργηση της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, η ένταση της ευελιξίας, της εκμετάλλευσης, της πληρωμής με την ώρα;

Είναι δε τόσο «φιλεργατικό» το νομοσχέδιο, που η κυβέρνηση ενώ το είχε όπως φαίνεται έτοιμο, δεν έλεγε κουβέντα πριν τις εκλογές…

Κι όλα αυτά όταν καθημερινά αποδεικνύεται ότι το κράτος πάντα από τη μία είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να χτυπάει απεργούς και αγωνιστές, για να περιφρουρεί το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών για τα κοράκια των funds, κινητοποιώντας ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από την άλλη είναι «ανήμπορο» και «απροετοίμαστο» να προστατέψει τον λαό από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Όλοι στον αγώνα! Όλοι στην απεργία!

Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να παλέψουμε για τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας.

Μόνο αυτό φοβούνται κράτος και εργοδότες, για αυτό φέρνουν συνεχώς και νέους κατασταλτικούς νόμους.

«Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας».

  • · Για να φέρουμε στο προσκήνιο τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να κατοχυρώνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα.
  • · Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.
  • · Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • · Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.

ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 10.30π.μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ( ΤΕΒΕ_ΤΣΑ )

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

 ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 21/9  ΩΡΑ 10,30πμ

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πρέβεζας  προειδοποιεί και  καλεί την κυβέρνηση  (Νεκροθάφτη του 8ωρου ), να  αποσύρει τώρα αυτό το ν/σ   έκτρωμα.  Οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους τη νεολαία θα αντιμετωπίσουμε μαζί  αυτή τη λυσσαλέα επίθεση  που δεχόμαστε.

     Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να δουλεύουν  σε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα, δουλειά νύχτα μέρα, και να πεινάς   , και ο κάματος να σε διώχνει  πριν την ώρα σου.

Αυτή την ελευθερία για την επιλογή  και το κεκτημένο της ΕΕ – μονοπωλίων επαγγέλλεται η κυβέρνηση .

     Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία είναι μέσα στη λάσπη βουτηγμένος και οι πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές είναι ανοικτές ,  σαν να μην συμβαίνει τίποτα, φέρνει για ψήφιση στη βουλή το νέο  αντεργατικό νόμο  έκτρωμα , που φέρνει τη σύγχρονη σκλαβιά, για τα κέρδη  των λίγων , θάβοντας το 8ωρο και γυρνώντας την κοινωνία στο 1800 !!!!

Η κυβέρνηση νομοθετεί - νομιμοποιεί  την σημερινή παρανομία των εργοδοτών που εκβιάζουν τους εργαζομένους να δουλεύουν πάνω από 8ωρες απλήρωτοι (εκβιάζοντας ότι απέξω περιμένουν και άλλοι για δουλειά)  

Η κυβέρνησα νομοθετεί την χαρά του εργοδότη να ξεζουμίζει τον εργαζόμενο με 13 ώρες  και πάνω   την ημέρα,  με 78 ώρες τη βδομάδα  και σε περισσότερους από  ένα εργοδότη.

    Αν αυτό είναι πρόοδος , τους την χαρίζουμε!!!! .

    Θα μας βρείτε μπροστά σας !

   Θα μας βρείτε απέναντι σας!

    Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στους εργοδότες να μας καθορίζουν αυτοί ανεξέλεγκτα το χρόνο απασχόλησης., Δεν θα επιτρέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους της Χώρας να ξηλώσουν την κατάκτηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου απασχόλησης ,επειδή αυτοί (Κυβέρνηση – Εργοδότες) θέλουν να μην  υπάρχουν αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις ,

    Δεν θα επιτρέψουμε στους νεκροθάφτες του 8ωρου , Κυβέρνηση - Εργοδοσία , να θάψουν και το αναφαίρετο δικαίωμα περιφρούρησης και διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής με δικαιώματα

    Δεν θα επιτρέψουμε στους νεκροθάφτες του 8ωρου Κυβέρνησης - Εργοδοσίας να ποινικοποιήσουν και να θάψουν το αναφαίρετο δικαίωμα μας να περιφρουρούμε τις απεργίες μας και τις διεκδικήσεις μας .

    Αν αυτό είναι πρόοδος , (αλλαγή – κατάργηση εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων ) τους την χαρίζουμε , σ’ αυτούς που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί και με την Ε.Ε .

     Πρόοδος στον 21 αιώνα είναι να έχουμε κύριοι νεκροθάφτες αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις .

     Πρόοδος είναι να έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδία

     Πρόοδος είναι να έχουν τα παιδιά μας ελεύθερο χρόνο

     Πρόοδος είναι να έχουν τα παιδιά μας μόνιμη και σταθερή δουλειά

     Πρόοδος είναι να έχουν ένα κεραμιδί στο κεφάλι τους

 

Το    ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

26 Ιουλίου 2024
Στο χώρο της Κυανής Ακτής καταστράφηκε-εξαφανίστηκε πανό που καλούσε στο φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ που διοργανώνει η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η οργάνωση του ΝΑΡ Πρέβεζας. Η περιοχή αυτή
26 Ιουλίου 2024
Καθόλα δεκτή κρίθηκε η προσφυγή των Καλαντζή - Παπαβασιλείου από το Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας κατά της ...
26 Ιουλίου 2024
“Η Δημοτική Αρχή χαϊδεύει τους εργολάβους δίνοντας τους συνεχείς παρατάσεις" αναφέρει σε ανακοίνωση η παράταξη "Βήμα στο Αύριο για το Δήμο Πάργας", ...
25 Ιουλίου 2024
Μία προσπάθεια να “συμμαζέψει” την κατάσταση αναφορικά με τις ελλείψεις υποδομών που παρατηρούνται στο εμπορικό λιμάνι Πρέβεζας, αλλά και να ...
24 Ιουλίου 2024
“Τινάχθηκε στον αέρα” η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας το μεσημέρι της Τετάρτης, λόγω μεγάλης έντασης που δημιουργήθηκε ...

Αθλητισμός

25 Ιουλίου 2024
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανάδειξη Νέας Διοίκησης της Ε.Π.Ο. Ο νέος Πρόεδρος κ.Μάκης Γκαγκάτσης ανακοίνωσε τα αξιώματα και τις Επιτροπές της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα στην
25 Ιουλίου 2024
Την Κυριακή 4/8/2024 ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει Canyoning στο Πάπιγκο (Μεγάλη Νεφέλη). Το canyoning ή αλλιώς "κατάβαση ...
23 Ιουλίου 2024
Το σκάκι είχε την τιμητική του στην Πρέβεζα στο χρονικό διάστημα 19-21 Ιουλίου, καθώς στο Margarona Royal πραγματοποιήθηκε το Ανοικτό Πρωτάθλημα ...
22 Ιουλίου 2024
Με τους τελικούς αγώνες σε όλες τις κατηγορίες ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το 13ο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας που διεξήχθη στα γήπεδα ...
21 Ιουλίου 2024
Δύο μεγάλες μορφές του ελληνικού μπάσκετ τίμησαν τη δεύτερη ημέρα του 13ου Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στα παιχνίδια που ...

Πολιτισμός

26 Ιουλίου 2024
Με σύνθημα «Φέρε ένα βιβλίο που αγαπάς. Δώσε ένα μήνυμα μέσω ενός βιβλίου που σε συγκίνησε... Πρόσφερε ένα κομμάτι γνώσης που κατέχεις σε κάποιον άλλο... και αντάλλαξέ το με ένα άλλο», ο Σύλλογος
25 Ιουλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιμένει θερινά και παρουσιάζει στο δροσερό αύλειο χώρο του Ναυτικού Μουσείου, δίπλα στο νερό. Πέμπτη 25 Ιουλίου ...
26 Ιουλίου 2024
Η Primitive Music ανακοινώνει την εμφάνιση των The Black Heart Procession (San Diego, California - USA), στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» ...
24 Ιουλίου 2024
Καθώς μένει λιγότερος από ένας μήνας για την έναρξη του 1ου Amvrakia Music Festival, ήρθε η ώρα να συστηθούμε και να δώσουμε ορισμένες πληροφορίες ...
24 Ιουλίου 2024
Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιεί ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...