Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 11:33

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη στην Πρέβεζα

Τα παρακάτω καλέσματα απευθύνουν φορείς, σωματεία και οργανώσεις για το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης:

ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/10, 19:00 ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Όταν τα αστέρια μετράς πριν κοιμηθείς, να σκέφτεσαι τους άλλους.

Εκείνους που δεν έχουνε πού να πλαγιάσουν.

Όταν ελεύθερα μιλάς, να σκέφτεσαι τους άλλους.

Εκείνους που δεν τους αφήνουν να μιλήσουν…”

Μαχμούντ Νταρουίς, εθνικός ποιητής Παλαιστίνης

Σαν Εκτελεστική επιτροπή του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας εκφράζουμε την σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη μας στον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Πατρίδα και Ελευθερία!

Εδώ και 75 χρόνια το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό.

üΈχει εισβάλλει στην γη των Παλαιστίνιων και έχει υπό κατοχή τα 3/4 των εδαφών τους, προχωρά σε εποικισμούς και ερήμωση ολόκληρων πόλεων.

üΗ δολοφονική μηχανή του Ισραήλ καθημερινά δολοφονεί αθώους, άμαχους και μικρά παιδιά οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία ανθρώπινες ψυχές.

Μόνο τα τελευταία 18 χρόνια έχει δολοφονήσει 150.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 33.000 μικρά παιδιά.

üΠάνω από 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν υπό καθεστώς μόνιμου αποκλεισμού, σε μια ανθρώπινη φυλακή στη Λωρίδα της Γάζας.

üΜέσα στα 375 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Γάζας επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό, φάρμακα.

üΤείχος απαρτχάιντ δημιουργήθηκε μετά τη δεύτερη «Ιντιφάντα» (2000), με μήκος 708 χλμ., το οποίο βρίσκεται κατά 85% μέσα στη Δυτική Όχθη, κόβοντας στα δύο χωράφια, σπίτια, περιουσίες και τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων.

Οι συγκλονιστικές εικόνες της ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, οι εικόνες άοπλων και μικρών παιδιών που τα βάζουν με πάνοπλους στρατιώτες και τεθωρακισμένα άρματα εμπνέουν και συγκινούν καθέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Ο ελληνικός λαός έχουμε εκφράσει την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό πολλές φορές κατά το παρελθόν, με τις πρωτοβουλίες ενάντια στον αποκλεισμό. Το ίδιο κάνουμε και τώρα.

Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τους -για χρόνια- Πόντιους Πιλάτους, που «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας την δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στην φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό.

Το ίδιο κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας την διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Γι΄ αυτό και η ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015 για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης μένει στα συρτάρια με ευθύνη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προς μεγάλη ικανοποίηση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συμμάχων τους.

Λεφτεριά στην Παλαιστίνη!

Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη, για να μην την πληρώνει τελικά ο ίδιος ο λαός, οι ίδιοι οι λαοί της περιοχής, ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών χρειάζεται να παλέψουν για ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι λαοί στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

üΑγωνιζόμαστε για την ειρήνη και την αδελφοσύνη των λαών, με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

üΕπιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

üΚαμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

üΝα αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

üΝα παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/10, 19:00 ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

Για την Ε.Γ. του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για ελευθερία -Καταδίκη των εκατέρωθεν αποτρόπαιων εχθροπραξιών

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία», πρόκειται για τη συνέχεια ενός εγκλήματος που συντελείται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού εδώ και 75 χρόνια.

 Η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών εδώ και τόσες δεκαετίες από το Ισραήλ, η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, οι καταδικαστέοι, απαράδεκτοι εποικισμοί και οι καθημερινοί εξευτελισμοί που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης συνιστούν ένα διαχρονικό έγκλημα που συνεχίζεται. Ουσιαστικά πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρώπινη φυλακή καθώς 2.500.000 ανθρώπων είναι περιορισμένοι σε μια έκταση 362 τ. χιλιομέτρων στη λωρίδα της Γάζας.

Από την άλλη πλευρά, η αποτρόπαια πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς με τις εν ψυχρώ εκτελέσεις ανυποψίαστων αμάχων Ισραηλινών και όλων των εγκληματικών πράξεων είναι απολύτως καταδικαστέες και αποκρουστικές.

Σε κάθε περίπτωση, οι θηριωδίες κρατάνε χρόνια! Η σιωπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ αλλά και των αραβικών καθεστώτων, για τη συνεχιζόμενη βία και τη μη αναγνώριση από το κράτος του Ισραήλ του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού για χειραφέτηση και ανεξαρτησία, καθώς και την καταπάτηση των συνόρων του 1967, υποδηλώνει ενοχή και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η Ειρήνη στην περιοχή,επιβάλλει μια δίκαιη λύση για την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, τη λύση των δύο κρατών με αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σύνορα του 1967 και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

üΑγωνιζόμαστε για την ειρήνη και την αδελφοσύνη των λαών, με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

üΕπιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

üΚαμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

üΝα αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

ü Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία που διευκολύνει το Ισραήλνα υλοποιήσει τα δολοφονικά του σχέδια σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη, για να μην πληρώνει τελικά ο παλαιστινιακός, ο ισραηλινός ή άλλος λαός της περιοχής τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών, χρειάζεται να παλέψουν για ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτοςστα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ.

ΠΕΜΠΤΗ 26/10,ΣΤΗΣ 7ΜΜ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ.

 Στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματος του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα.Ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και 75 χρόνια βιώνει την Ισραηλινή βία και κατοχή, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη των Αμερικανονατοικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων (ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ) που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του Ισραηλινού κράτους-δολοφόνου.Για 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσα τους άμαχους, ηλικιωμένους και παιδιά.

Η κυβέρνηση, με τη συμφωνία και των άλλων αστικών κομμάτων,κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στη Νοτιανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα,  που δεν διαψεύδονται, μετά την αποστολή των φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο και την ενεργοποίηση της βάσης της Σούδας, τώρα η κυβέρνηση παραχωρεί  και την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, όπου αναμένεται οι Αμερικανοί να μετασταθμεύσουν δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ κ α. Μάλιστα δε σταματούν εκεί αλλά αναμένεται να ζητήσουν και άλλες εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη κλιμάκωση που από την μια μεριά θέλει να καταστήσει συνένοχο τον ελληνικό λαό στο μακελειό του παλαιστινιακού λαού και από την άλλη μετατρέπει και την Ελευσίνα πιθανό στόχο αντιποίνων με όλους τους κινδύνους που αυτό ελλοχεύει.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με του λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ׃

-Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.

-Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

-Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

-Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

.

 

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη – Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

��� Ως Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία καταγγέλλουμε τη νέα βάναυση επίθεση των δυνάμεων κατοχής του κράτους του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού. Ο λαός της Παλαιστίνης έχει για δεκαετίες βιώσει την ωμή βία, την αποστέρηση δικαιωμάτων, την στέρηση της ελευθερίας και της γης του. Το δικαίωμά του να αντισταθεί ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις του Ισραηλινού κράτους είναι αδιαπραγμάτευτο.

⚫️ Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που στεκόμαστε απέναντι στο Ισραηλινό κράτος, που συστηματικά παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, έχει παράνομα προσαρτήσει τεράστιο τμήμα της παλαιστινιακής γης, έχει μετατρέψει τη Γάζα στη μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη, βομβαρδίζει χώρους λατρείας, σχολεία, νοσοκομεία και δολοφονεί μεθοδικά χιλιάδες ανυπεράσπιστους/-ες Παλαιστίνιους/-ες.

⚪️ Μπροστά σε αυτή τη φρίκη η «διεθνής κοινότητα» σιωπά, δικαιολογώντας την εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης ως «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και αποσιωπώντας το καθεστώς «απαρτχάιντ» που έχει επιβληθεί στους/στις Παλαιστίνιους/-ες για δεκαετίες. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, που έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για τους αμάχους πριν λίγες μέρες, συνεχίζουν να εξοπλίζουν στρατιωτικά και να παρέχουν κάλυψη στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός σφίγγει τα αιματοβαμμένα χέρια του ακροδεξιού και σιωνιστή Νετανιάχου, δηλώνοντας την υποστήριξη της Ελλάδας στο Ισραήλ και υποσχόμενος την παροχή βοήθειας.

��� Ο κίνδυνος της εθνοκάθαρσης του λαού των Παλαιστινίων είναι σήμερα απολύτως υπαρκτός και άμεσος. Κάθε αντιρατσιστής/-ρια, κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να πάρει θέση για το επαναλαμβανόμενο έγκλημα που πραγματοποιείται από το Ισραηλινό κράτος στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Από την πλευρά μας, παλεύουμε για τον άμεσο τερματισμό της ισραηλινής πολεμικής επίθεσης, για την ματαίωση κάθε σκέψης για χερσαία εισβολή στη Γάζα. Απαιτούμε τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις και τη διακοπή κάθε στήριξης στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

��� Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 19:00 στη Θεοφάνειο.

 

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 261023 1

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

26 Ιουλίου 2024
Στο χώρο της Κυανής Ακτής καταστράφηκε-εξαφανίστηκε πανό που καλούσε στο φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ που διοργανώνει η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η οργάνωση του ΝΑΡ Πρέβεζας. Η περιοχή αυτή
26 Ιουλίου 2024
Καθόλα δεκτή κρίθηκε η προσφυγή των Καλαντζή - Παπαβασιλείου από το Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας κατά της ...
26 Ιουλίου 2024
“Η Δημοτική Αρχή χαϊδεύει τους εργολάβους δίνοντας τους συνεχείς παρατάσεις" αναφέρει σε ανακοίνωση η παράταξη "Βήμα στο Αύριο για το Δήμο Πάργας", ...
25 Ιουλίου 2024
Μία προσπάθεια να “συμμαζέψει” την κατάσταση αναφορικά με τις ελλείψεις υποδομών που παρατηρούνται στο εμπορικό λιμάνι Πρέβεζας, αλλά και να ...
24 Ιουλίου 2024
“Τινάχθηκε στον αέρα” η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας το μεσημέρι της Τετάρτης, λόγω μεγάλης έντασης που δημιουργήθηκε ...

Αθλητισμός

25 Ιουλίου 2024
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανάδειξη Νέας Διοίκησης της Ε.Π.Ο. Ο νέος Πρόεδρος κ.Μάκης Γκαγκάτσης ανακοίνωσε τα αξιώματα και τις Επιτροπές της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα στην
25 Ιουλίου 2024
Την Κυριακή 4/8/2024 ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει Canyoning στο Πάπιγκο (Μεγάλη Νεφέλη). Το canyoning ή αλλιώς "κατάβαση ...
23 Ιουλίου 2024
Το σκάκι είχε την τιμητική του στην Πρέβεζα στο χρονικό διάστημα 19-21 Ιουλίου, καθώς στο Margarona Royal πραγματοποιήθηκε το Ανοικτό Πρωτάθλημα ...
22 Ιουλίου 2024
Με τους τελικούς αγώνες σε όλες τις κατηγορίες ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το 13ο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας που διεξήχθη στα γήπεδα ...
21 Ιουλίου 2024
Δύο μεγάλες μορφές του ελληνικού μπάσκετ τίμησαν τη δεύτερη ημέρα του 13ου Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στα παιχνίδια που ...

Πολιτισμός

26 Ιουλίου 2024
Με σύνθημα «Φέρε ένα βιβλίο που αγαπάς. Δώσε ένα μήνυμα μέσω ενός βιβλίου που σε συγκίνησε... Πρόσφερε ένα κομμάτι γνώσης που κατέχεις σε κάποιον άλλο... και αντάλλαξέ το με ένα άλλο», ο Σύλλογος
25 Ιουλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιμένει θερινά και παρουσιάζει στο δροσερό αύλειο χώρο του Ναυτικού Μουσείου, δίπλα στο νερό. Πέμπτη 25 Ιουλίου ...
26 Ιουλίου 2024
Η Primitive Music ανακοινώνει την εμφάνιση των The Black Heart Procession (San Diego, California - USA), στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» ...
24 Ιουλίου 2024
Καθώς μένει λιγότερος από ένας μήνας για την έναρξη του 1ου Amvrakia Music Festival, ήρθε η ώρα να συστηθούμε και να δώσουμε ορισμένες πληροφορίες ...
24 Ιουλίου 2024
Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιεί ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...