Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 13:23

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου υποδέχτηκε τους 140 πρωτοετείς σπουδαστές της (photos+video)

Τους 140 πρωτοετείς σπουδαστές της υποδέχτηκε μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης το πρωί της Παρασκευής η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, που έχει έδρα στην Πρέβεζα.

M79A7532

Συγγενείς και φίλοι των σπουδαστών,  ο βουλευτής Κ. Μπάρκας, ο δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος,  εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και φορέων της Πρέβεζας έδωσαν το «παρών» στην τελετή, όπου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

M79A7524

O διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου κ. Ευάγγελος Τζούρτζος καλωσόρισε τους πρωτοετείς σπουδαστές στη μεγάλη οικογένεια του ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία, ενώ υπογράμμισε πως στο πλαίσιο σχεδιασμού-προγραμματισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας αναμένεται η αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού της Ακαδημίας στην αίθουσα προσομοιωτών έτσι ώστε η παρεχόμενη εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες και εξελισσόμενες απαιτήσεις του κλάδου. Αναμένεται επίσης η ανακαίνιση μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας με προτεραιότητα στους χώρους διαβίωσης των σπουδαστών κατόπιν ευγενικής δωρεάς του κοινωφελούς ιδρύματος της Αθηνάς Μαρτίνου σε συνεργασία με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας τους οποίους και ευχαρίστησε.

M79A7621

“Το επάγγελμα που επιλέξατε απαιτεί από μέρους σας υπευθυνότητα, υπομονή, προσήλωση, μελέτη, συνεργατικότητα, οξυδέρκεια και αγάπη καθόσον πρόκειται για ένα ιδιαίτερο επάγγελμα που ασκείται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στη θάλασσα, ενώ απαιτεί τη διαχείριση ανθρώπων και φορτίων για τα οποία εσείς θα έχετε την κύρια ευθύνη” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζούρτζος, ενώ τους πρωτοετείς σπουδαστές καλωσόρισε και ο διευθυντής σπουδών κ. Νίκος Παπασπύρου τους οποίους και συνεχάρη για την επιλογή που έκαναν να μπουν στον κόσμο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

M79A7639

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος βράβευσε τη σπουδάστρια που πρώτευσε την περασμένη χρονιά και καλωσόρισε όλους τους σπουδαστές, ενώ η τελετή ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση στο χώρο της ΑΕΝ.

M79A7641

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων