Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 12:05

Απαξίωσε πλήρως και ανεξήγητα ο Δήμαρχος Πρέβεζας απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αγωγή της Μαρίνας (pics)

Ανεξήγητη και στα όρια της προσβολής των δημοκρατικών διαδικασιών του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, αλλά και των δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης θητείας, ήταν η στάση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με αφορμή Ερώτηση για την αγωγή των 9.000.000 ευρώ της Μαρίνας Πρέβεζας προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (δείτε ΕΔΩ).

M79A9450

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των Ερωτήσεων ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας ανέφερε:

“Στις 19/12 πάρθηκε ομόφωνη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο να δοθεί η εντολή στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να ορίσει υπεύθυνους για το θέμα της αγωγής της Μαρίνας τους νομικούς συμβούλους του Δήμου, κάτι που ο κ. Δήμαρχος μας έλεγε ρητά ότι δε θα το κάνει.

Και ρωτώ μιας που ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας είπε ξεκάθαρα ότι είναι υποχρέωση του Δήμου να στέλνει στη νομική του υπηρεσία αυτές τις υποθέσεις.

Είστε έτοιμοι να στηρίξετε τη νομιμότητα; Κε Δήμαρχε είστε έτοιμοι να στηρίξετε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου; Θα την υλοποιήσετε ή θα την γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια; Αν δε θέλετε, πλειοψηφία έχετε, μπορείτε να φέρετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να εξηγήσετε στην πρεβεζάνικη κοινωνία ότι ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και αφορά 9.000.000 ευρώ, δεν θέλετε να το περάσετε από τους νομικούς συμβούλους του Δήμου, αλλά θέλετε να πάτε σε άλλα γραφεία, “ύποπτα” σύμφωνα με την άποψή μας, των Αθηνών”.

M79A9452

Ο κ. Γεωργάκος πήρε το λόγο και είπε: “Ύποπτα σας φαίνονται διάφορα. Ύποπτο σας φαίνεται και το 46% που πήραμε ως παράταξη και αποδείξαμε ότι έχουμε όραμα να κάνουμε έργο. Κάτι άλλοι πρέπει να σκεφτούν ως ύποπτο ότι θα ξεφύγω και δε θα υλοποιήσω αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο ύποπτο επάνω μου. Υπάρχει η κανονικότητα.

Η κανονικότητα του Λιμενικού Ταμείου έχει μία γνωμοδότηση, έχει ένα ΔΣ όπου θα συζητηθεί το θέμα, έχει και ένα δημοτικό συμβούλιο όπου θα έρθει, μαζί με τη γνωμοδότηση. Έχει έναν νομικό σύμβουλο το Λιμενικό Ταμείο, αλλά σε μία τέτοια υπόθεση πρέπει να παίρνουμε τους καλύτερους, για να έχουμε και το καλύτερο αποτέλεσμα. Δε σημαίνει ότι δεν είναι καλός ο δικηγόρος του Δήμου. Κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά. Και η απόφαση που θα πάρουμε για τον ορισμό του δικηγόρου θα είναι συνολική και εμπεριστατωμένη. Κάντε λίγο υπομονή. Δε θα αργήσει. Να αποφεύγονται λέξεις όπως ύποπτα. Και να θυμήσω ότι η απόφαση αυτή ήταν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου οι παρατάξεις ήταν πολύ διαφορετικές από σήμερα και ότι πήρατε μία απόφαση στην οποία ήσασταν μόνο 12 άτομα. Και εμείς ήμασταν μόνο 6 ως παράταξη. Η απόφαση αυτή είναι απόφαση 12 ατόμων. Κάθε απόφαση θα περάσει και από το ΔΣ του Ταμείου και από το δημοτικό συμβούλιο και θα στοιχειοθετήσουμε το πως θα υπάρχει η καλύτερη εκπροσώπηση είτε είναι ο δικηγόρος του Δήμου είτε άλλος δικηγόρος”.

Ο κ. Νίτσας σχολίασε στη συνέχεια: “Είναι προσβολή στο δημοτικό συμβούλιο να μιλάτε για απόφαση 12 ατόμων, για απόφαση που πάρθηκε εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, επειδή δεν ήταν αρεστή σε εσάς. Λυπάμαι, ελπίζω να μη συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα όταν κάποιες αποφάσεις δε σας αρέσουν. Ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας είπε ξεκάθαρα ότι αν έρθει γνωμοδότηση είναι καταστροφική για τη συνέχεια της πορείας της διεκδίκησης. Ελπίζω να μην οδηγείτε την υπόθεση αυτή εις βάρος του Δήμου και τα αποτελέσματα θα βαρύνουν εσάς που θα αθετήσετε να εφαρμόσετε το νόμο και να πάτε με την πρόταση των καταξιωμένων νομικών συμβούλων του Δήμου”.

M79A9463

Παρενέβη στη συζήτηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κύρλας, ο οποίος τόνισε:

“Παρατήρησα ότι ο Δήμαρχος στην αποστροφή του λόγου του ξεκινάει με το ότι ψηφίστηκε από το 46%. Το πόσο ρευστά είναι τα ποσοστά και το πως αλλάζουν σύμφωνα με το νόμο φάνηκε πολύ χαρακτηριστικά με τις εκλογές στο Δήμο Αθηναίων και το πως την “πάτησε’’ ο εκεί πρώην Δήμαρχος. Επειδή το σενάριο αυτό δεν επαναλήφθηκε εδώ δε σημαίνει ότι δυνητικά δε μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Δεν πρέπει να χάνεται το μέτρο και να καταλαβαίνουμε πως αντικατοπτρίζεται και πραγματικά ο καθένας μέσα στην κοινωνία”.