Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 10:12

Τραυματισμένος μπούφος διασώθηκε και επέστρεψε στη φύση! (video+photos)

Στο φυσικό του περιβάλλον επέστρεψε ένας νεαρός μπούφος, που είχε βρεθεί τραυματισμένος στην περιοχή Μάζωμα τον περασμένο Οκτώβριο.

M79A9805

Όπως αναφέρει η συνεργάτιδα της "Δράσης για την Άγρια Ζωή" κα Πέλα Καλογήρου, το νεαρό πτηνό είχε εσωτερική αιμορραγία και αφού αποκαταστάθηκε πλήρως επέστρεψε και πάλι στη φύση.

Η κα Καλογήρου αναφέρει: "Η επανένταξη – απελευθέρωση ενός άγριου ζώου επισφραγίζει με αισθήματα χαράς τους κόπους της περίθαλψης. Έτσι, κάθε απελευθέρωση είναι και μια μικρή γιορτή.

Προχθές το απόγευμα απελευθερώσαμε ένα νεαρό Μπούφο. Είχε εντοπιστεί τραυματισμένο στις 30 Οκτώβρη 2023 στην περιοχή Μάζωμα. Έφτασε άμεσα στα χέρια μου για τις πρώτες βοήθειες και στάλθηκε στη Δράση για την Άγρια Ζωή όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εσωτερική αιμορραγία. Πρόκειται για ένα νεαρό ζώο, πιθανολογούμε θηλυκό λόγο μεγέθους και βάρους, το οποίο αποκαταστάθηκε πλήρως. Δακτυλιώθηκε και προστέθηκαν κάποια φτερά στην ουρά του (που δεν είχαν αναπτυχθεί πλήρως λόγω του νεαρού της ηλικίας του).

M79A9793

Είναι συγκινητικό πως ένα από τα παιδιά που συμμετείχαν έψαξε στοιχεία για το είδος που θα απελευθερώναμε και ήρθε προετοιμασμένη με τις σημειώσεις της!

Όλα πήγαν πολύ καλά κι ο Μπούφος μας, έκανε ένα δυνατό και σταθερό πέταγμα.

Να ευχηθούμε να είναι καλότυχο και καλή του λευτεριά, χωρίς εμπόδια!

Η βιοποικιλότητα βρίσκεται σε κίνδυνο. Κι είμαστε τόσο τυχεροί που περιβαλλόμαστε από το σπουδαίο οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου που χρίζει όμως ακόμη μεγαλύτερης προστασίας.

Κλείνοντας να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά, όσες και όσους δεν αδιαφορούν στη θέα ενός τραυματισμένου άγριου ζώου και μας ενημερώνουν άμεσα, το ΚΤΕΛ Πρέβεζας για την άριστη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και πάνω από όλους τους καλούς μου συνεργάτες στη Δράση για την Άγρια Ζωή για το σπουδαίο και ανιδιοτελές έργο τους.

Καλή μας Άνοιξη!"

M79A9828a 2

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων