Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 02:21

«Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο εμείς...» (pics+vid)

Παρά την βροχή, δεκάδες πολίτες της Πρέβεζας συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης και μαζί με σωματεία, στάθηκαν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, εναντιώθηκαν στο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με «πραξικοπηματικό» τρόπο, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά πως «σήμερα η ΕΡΤ, αύριο εμείς...».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας (διαβάστηκαν και ψηφίσματά τους), η Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Πρέβεζας, ο Πρόεδρος Χρήστος Δημόπουλος (διάβασε και ψήφισμα) και μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, αντιπροσωπεία εργαζομένων στα τοπικά ΜΜΕ, το σωματείο εργαζομένων στην ΕΑΣ Πρέβεζας, ο Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ, μεμονωμένα μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 

Υπήρχε μικροφωνική, ενώ εντύπωση προκάλεσε το σποτάκι με το ηχητικό του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Αθήνας, τη στιγμή που οι Γερμανοί μπήκαν στην ελληνική πρωτεύουσα το 1941.

 

Κινητοποιήσεις και στα Γιάννενα

 

Αρκετός κόσμος βρέθηκε και στα Ιωάννινα, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ιωαννίνων- Δίκτυο Ηπείρου, για να δηλώσει τη στήριξή του στους εργαζομένους στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Το βίντεο δίνει μια εικόνα για το τι συνέβη στα Γιάννενα, έξω από την ΕΡΑ.

 

 

Πανελλαδική απεργία – Οι συγκεντρώσεις στην Πρέβεζα

 

Πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει σήμερα, Πέμπτη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, για την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης να διαλύσει την ΕΡΤ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Ομοσπονδιών.

Στην Πρέβεζα οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 10.00π.μ. στο Φόρο, ενώ το Εργατικό Κέντρο και πρωτοβάθμια σωματεία, έχουν απευθύνει κάλεσμα για τις 10.30π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.

 

Έκθεση εικόνων