“Τα τελευταία 3 χρόνια μας ανανεώνουν με τρίμηνες συμβάσεις. Παίζουν με την ψυχολογία μας ενώ όλοι μας δώσαμε αγώνα σκληρό. Στην πανδημία προσφέραμε σκληρή εργασία με όλη μας την ψυχή με κίνδυνο την υγεία μας και την οικογένειά μας. Στιγμές δύσκολες που κανείς δεν ήθελε να εργαστεί υπό αυτές τις συνθήκες. Γίναμε μια γροθιά όλοι και βγάλαμε εις πέρας την πανδημία. Η καθαριότητα, η σίτιση και η φύλαξη. Ενώ μας χειροκροτούσαν στις δύσκολες στιγμές τώρα μας θεωρούν άχρηστους και θέλουν να φέρουν ιδιώτες οι οποίοι στοιχίζουν παραπάνω από ό,τι τώρα. Συγχρόνως οι συμβάσεις των εργολάβων είναι με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και εξευτελιστικούς μισθούς” ανέφερε η κα Ψόχιου εκ μέρους των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Νοσοκομείο Πρέβεζας οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση , υπογραμμίζοντας πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αυτό που ζητούν είναι μόνιμη αποκατάσταση και εργασία.
Τις τραγικές συνθήκες εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας περιέγραψε ο ειδικευόμενος παθολόγος Γιώργος Αυγέρης, σημειώνοντας πως αυτό που διακυβεύεται πλέον δεν είναι το αν το Νοσοκομείο θα είναι λειτουργικό αλλά αν θα μείνει ανοιχτό. Όπως επεσήμανε από τις 7 θέσεις ιατρών στην παθολογική κλινική αυτή τη στιγμή καλύπτονται μόνο οι δύο ενώ την ίδια στιγμή ο όγκος εργασίας είναι τεράστιος.
“Με αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν και οι εφημερίες και τα πρωινά είναι επικίνδυνα! Εμείς ως γιατροί έχουμε πρώτο στόχο την υγεία των ασθενών. Δεν μας ενδιαφέρουν ούτε τα διοικητικά, ούτε τα πολιτικά, ούτε τίποτα άλλο και αυτή τη στιγμή η λειτουργία του Νοσοκομείου δεν μπορεί να καλύψει αυτό που εμείς θέλουμε ως γιατροί, την Υγεία! Και αυτό πρέπει όλη η πόλη να το καταλάβει” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγέρης επισημαίνοντας πως με τις υπάρχουσες συνθήκες το Νοσοκομείο της Πρέβεζας θα κλείσει και μια πόλη χιλιάδων κατοίκων και τουριστών θα μείνει ακόμη και εντός λίγων ημερών χωρίς Νοσοκομείο!
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας Κώστας Κύρλας στην ομιλία του καυτηρίασε τις πολιτικές της εμπορευματοποιημένης Υγείας του Νοσοκομείου-Επιχείρησης σημειώνοντας πως ο αγώνας θα είναι διαρκής και δυναμικός ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας σε διάλυση. Ο κ. Κύρλας αναφέρθηκε στη σοβαρή υποστελέχωση του Νοσοκομείου το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει στοιχειωδώς κανένα ασθενή, και έκανε λόγο για μια συγκεκαλυμμένη προσπάθεια η οποία γίνεται ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια για να διαλύσουν τα Νοσοκομεία.
“Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για την Υγεία. Θα συνεχίζουμε να απαιτούμε για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για αλλαγή του οργανογράμματος με μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στις κενές οργανικές θέσεις, για ανέγερση νέου Νοσοκομείου, για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Για όλα αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε” κατέληξε ο κ. Κύρλας, ενώ κλείνοντας ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής κ. Ιωάννης Μπαΐλης υπογράμμισε πως δυστυχώς η κατάσταση στο Νοσοκομείο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
“Αυτό που ζούμε είναι κάτι εξωφρενικό! Όλες οι προτάσεις που έχουμε κάνει στη διοίκηση ή δεν έχουν τη δυνατότητα να τις καταλάβουν ή δεν μπορούν. Επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει σημαντικά, απειλείται η λειτουργία του Νοσοκομείου και μάλιστα σε περίοδο τουριστικής περιόδου. Για μένα οι αιτίες είναι σαφείς, φταίνε τα όργανα της πολιτείας οι οποίοι δεν κάνουν τη δουλειά τους και θεωρώ ότι και βουλευτές του Νομού δεν ασχολούνται με το Νοσοκομείο! Δεν τους έχουμε δει ποτέ και δεν έχουν ανταποκριθεί σε κανένα κάλεσμα...” ανέφερε ο κ. Μπαΐλης.