Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 11:28

Το atpreveza στην «ελεύθερη ΕΡΤ»...

Ο υδράργυρος χτυπούσε «κόκκινο». Αθήνα, καλοκαίρι και καύσωνας είναι έννοιες μεταξύ τους ασύμβατες.

Το www.atpreveza.gr θέλοντας να σας μεταφέρει εικόνα και κλίμα από το θέμα που κυριάρχησε στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, το κλείσιμο της ΕΡΤ, βρέθηκε στο μέγαρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης την Κυριακή, συνομίλησε με εργαζομένους, παρακολούθησε τις συζητήσεις και συνελεύσεις.

Αν και Κυριακή, αρκετός ήταν ο κόσμος στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ, αλλά και μέσα στο κτίριο. Ο χώρος μοιάζει λες και είναι το ξεκίνημα μιας νέας «Πλατείας» (με τον όρο αυτό αναφέρονται οι προ διετίας κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα».

Πολλά πανό οργανώσεων της κοινοβουλευτικής, αλλά και τις εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πανό και πλακάτ συνελεύσεων συνοικιών της Αθήνας, οργανώσεων για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Εντός του κτιρίου, εκεί που άλλοτε ήταν ο χώρος υποδοχής, οι εργαζόμενοι έχουν οργανώσει σημεία για άτομα που θέλουν να συνεισφέρουν στην περιφρούρηση του κτιρίου. Το ηθικό ψηλά, οι εργαζόμενοι αποφασισμένοι για μια «ελεύθερη, ανεξάρτητη, ΕΡΤ». Αποφασισμένοι να δώσουν έναν αγώνα.

101 1740

Στον προαύλιο χώρο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής συζήτηση, για τον τρόπο ανίδρασης στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων (το ενδεχόμενο εισβολής των ΜΑΤ στο Μέγαρο της ΕΡΤ συζητείται έντονα).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μάλιστα οι τεχνικοί αποκάλυψαν πως το απόγευμα της Κυριακής, το πρόγραμμα της ΕΡΤ που εκπέμπει μέσω διαδικτύου, δέχθηκε «επίθεση» από ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές, ώστε να πάψει να εκπέμπει, αλλά το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Επιχείρησαν δηλαδή να κάνουν κάτι ανάλογο, με την προσπάθεια της Digea να δημιουργήσει πρόβλημα στον 902 που εξέπεμπε το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Εκ μέρους των δημοσιογράφων της ΕΡΤ μίλησε η Άννα Κωνσταντακάκη, ενώ το «παρών» έδωσαν κάτοικοι των Σκουριών και της Κερατέας, που έχουν δυσάρεστη εμπειρία από την ποινικοποίηση κοινωνικών αγώνων.

Όσο περνούσε η ώρα το Μέγαρο της ΕΡΤ επισκέπτονταν οικογένειες, ηλικωμένοι και νέοι πολίτες, ξένοι που είδαν στις χώρες τους τι έγινε και θέλησαν να μάθουν περισσότερα.

 

 

Έκθεση εικόνων