Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 15:39

Συνεχίζονται οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας

Συνεχίζονται με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας, σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library και την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», με στόχο την προώθηση της Φιλαναγνωσίας και της δημιουργικότητας στους μελλοντικούς χρήστες των Βιβλιοθηκών.

Το διάστημα από 19 Ιουνίου μέχρι 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι πιο κάτω δράσεις:

Πράσινοι ντετέκτιβ, Πέμπτη 20 Ιουνίου και Πέμπτη 27 Ιουνίου.

DSC 0828.1

40 παιδιά, ηλικίας 9 – 12 ετών, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Νάκου, των εθελοντών Αναστασίας Παπαδημητρίου και Αλεξάνδρας Γκίκου, περπάτησαν στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης και στον πεζόδρομο της παραλίας, εντόπισαν και φωτογράφισαν Πράσινα και την Γκρι σημεία της και στη συνέχεια στη βιβλιοθήκη συνέθεσαν την πόλη του Γκρι και την πόλη του Πράσινου.

Η Ομάδα των επιτραπέζιων παιχνιδιών της Βιβλιοθήκης, 21 & 28 Ιουνίου.

DSC 0903.1

36 παιδιά, ηλικίας 7 – 12 ετών, με την καθοδήγηση των εθελοντών Αλεξάνδρας Μπουκουβάλα, Δήμητρας Κοψάρη, Δήμητρας Λάμπρου, Αναστασίας Παπαδημητρίου, Αλεξάνδρας Γκίκου και Βάγιας Παπαγεωργίου, έπαιξαν και διασκέδασαν με τα επιτραπέζια παιχνίδια (Dixit Odyssey, Σκάκι, Trivial και Γεωγραφία).

Billoard, Τρίτη 25 και Πέμπτη 27 Ιουνίου

DSC 0839.1

35 παιδιά, ηλικίας 9 – 12 ετών, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας και ζωγράφου Βίκυς Ράπτη, των εθελοντών Στέλλας Καλλιονίδου και Δήμητρας Λάμπρου, κατασκεύασαν την διαφημιστική αφίσα της Πρέβεζας.

Αφήγηση Παραμυθιών – Ζωγραφική, Τετάρτη 26 Ιουνίου

DSC 0967.1

23 μικροί μας φίλοι, άκουσαν από τις εθελόντριες Μυρτώ Τσαούση και Ευφροσύνη Νάκου τα παραμύθια «Πώς να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου» και «Τρυφεράκανθος της Ελένης Πριοβόλου», μίλησαν για τη φιλία, την συνύπαρξη, την σωστή διατροφή και στη συνέχεια έφτιαξαν υπέροχες ζωγραφιές εμπνευσμένες από τους ήρωες και το θέμα των βιβλίων.

Η Καλοκαιρινή εκστρατεία συνεχίζεται την εβδομάδα (1 - 7 Ιουλίου) με τις δράσεις:

 Το Παραμύθι με τα χρώματα (Ανάγνωση-φαντασία-συναισθήματα-μουσική-κίνηση και αυτοσχεδιασμοί) και δημιουργία μιας μικρής παράστασης, 1, 2, 3 & 4 Ιουλίου.

 Σκακιέρα των Βιβλίων (παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούργια βιβλία της βιβλιοθήκης), 2 & 4 Ιουλίου.

 Αφήγηση Παραμυθιού - Χειροτεχνίες, Τετάρτη 3 Ιουλίου.

 Η Ομάδα των επιτραπέζιων παιχνιδιών της βιβλιοθήκης (κάθε Παρασκευή συναντιόμαστε και παίζουμε τα επιτραπέζια παιχνίδια της βιβλιοθήκης) Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Έκθεση εικόνων