Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 13:31

Με επιτυχία ο κολυμβητικός διάπλους Άκτιο-Πρέβεζα

Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχές κολυμβητών όχι μόνο από την Πρέβεζα από πολλά μέρη της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο κολυμβητικός διάπλους Άκτιο-Πρέβεζα, στα πλαίσια των 3ήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της ναυμαχίας του Ακτίου.

IMG 1447

Περισσότεροι από 80 αθλητές από Πρέβεζα, Γιάννενα, Βόνιτσα,  Λευκάδα, Άρτα, Αγρίνιο, Κεφαλονιά, Αθήνα και πολλές ακόμη περιοχές έδωσαν ραντεβού το πρωί στην παραλία της πόλης και με βάρκες μεταφέρθηκαν στο σημείο εκκίνησης.

Από εκεί όλοι οι αθλητές χωρίς κανένα ίχνος ανταγωνισμού κολύμπησαν και τερμάτισαν μπροστά από το δημαρχείο της Πρέβεζας μέσα σε θερμά χειροκροτήματα και με χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους.

IMG 1425

Νικητές δεν υπήρξαν σε αυτό τον αγώνα αφού σημασία είχε η συμμετοχή και έτσι όλοι οι αθλητές παρέλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. 

IMG 1497

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα στην Πλατεία Κολοβού , όπου η Δρ. Αμάντα-Αλίκη Μαραβέλια, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, πραγματοποίησε ενδιαφέρουσα διάλεξη με τίτλο: «Η ναυμαχία του Ακτίου: Κύκνειο άσμα της Πτολεμαϊκής Αιγύπτου». Τη βραδιά πλαισίωσαν μελωδικά η υψίφωνος κα Λουκία Σπανάκη και ο πιανίστας κ. Μάριος Καζάς.

IMG 1627

Σήμερα οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με τον αγώνα δρόμου,με αφετηρία το Άκτιο και τερματισμό το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης. Η διαδρομή μήκους περίπου16 χλμ.θα περάσει από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και θα κινηθεί στην παραθαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού κόλπου.

Το απόγευμα,από τις 17:30 έως και τις 19:30,αρχαιολόγοι της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων θα ξεναγήσουν το κοινό σε μνημεία του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης. Οι ξεναγήσεις θα επικεντρωθούν σε μνημεία που βρίσκονται στο εν άλσει προάστειο,χώρο τέλεσης των Ακτίων,με έμφαση στο Στάδιο και το Θέατρο,καθώς επίσης και στο Μνημείο του Αυγούστου,μνημείο- τρόπαιο της ναυμαχίας του Ακτίου.

Μετά το πέρας των ξεναγήσεων,στις 20:00,το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μία παραδοσιακή βαρκαρόλα στον Αμβρακικό. Παραδοσιακά ψαροκάικα,στολισμένα και φωτισμένα,θα πλεύσουν στα ήρεμα νερά του Αμβρακικού,και πολύχρωμοι ήχοι θα ακουστούν από παραδοσιακούς μουσικούς και τραγουδιστές.

Έκθεση εικόνων