Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 02:28

«Μας έριξαν χημικά, χωρίς κανένα λόγο» (pics+vid)

Αντιπροσωπεία των απολυμένων σχολικών φυλάκων της Πρέβεζας, βρέθηκε πριν από λίγα 24ωρα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πήρε μέρος στην κινητοποίηση των σχολικών φυλάκων, που έληξε με δακρυγόνα, λιποθυμίες και καταστολή.

Το www.atpreveza.gr, επικοινώνησε με τη Λίτσα Σταμάτη, η οποία με ακόμη δύο γυναίκες βρέθηκε στην κινητοποίηση. Η κα Σταμάτη μας αποκαλύπτει όσα συνέβησαν: «Τα ΜΑΤ δεν περίμεναν ότι θα πηγαίναμε από τις 7 το πρωί. Ήδη πριν φτάσουμε στην Αθήνα, λαμβάναμε τα μηνύματα της επέμβασης της Αστυνομίας. Ήμασταν σχολικοί φύλακες από όλες τις περιοχές της Ελλάδος, Κομοτηνή, Έδεσσα, Πτολεμαϊδα κ.α.».

Παράλληλα τονίζει: «Απλώς καθόμασταν και δεν κάναμε τίποτα. Η διαμαρτυρία μας ήταν καθιστική. Μας έριξαν χημικά χωρίς κανένα λόγο. Μπήκαν τα ΜΑΤ στον αύλειο χώρο του Υπουργείου και διετάχθηκαν να κλείσουν τις εισόδους.

''Θα λέτε μετά ότι φταίμε εμείς'', μας είπε ο επικεφαλής των Αστυνομικών δυνάμεων, προαναγγέλοντας τι θα συμβεί. Ο Υπουργός πάλι έλεγε ότι αισθανόταν... προπηλακισμένος. Μέγα ψέμα! Κανείς δεν τον εμπόδισε να μπει στο Υπουργείο.

IMG 3078

Δεν περιμέναμε ότι θα γίνει καταστολή με αυτόν τον τρόπο. Όλα ήταν ήρεμα. Είχαμε λιποθυμίες, ασθενοφόρα από τα χημικά, τρέξαμε στη Βασιλίσσης Σοφίας».

Η κα Σταμάτη προσθέτει πως κατά τη διάρκεια της επέμβασης οι Αστυνομικοί έσπρωξαν και τους δημοσιογράφους, ενώ καταγγέλλει και τη στάση των τηλεοπτικών καναλιών, που ενώ πήραν συνεντεύξεις από σχολικούς φύλακες, αυτές δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον... αέρα.

 

Έκθεση εικόνων