Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 16:32

Απεργιακή κινητοποίηση και πορεία στην Πρέβεζα (pics+vid)

Μπροστά στο Δημαρχείο συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης, απεργοί καθηγητές της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Πρέβεζας, που παίρνουν μέρος στην 48ωρη απεργία, καθώς και αρκετά μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομού.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Γιάννης Θεοφάνους επικεντρώθηκε στην καθολική αντιμετώπιση των φασιστικών-δολοφονικών ενεργειών, ενώ τόνισε πως η Κυβέρνηση και τα τσιράκια της φοβούνται τη συγκροτημένη αντίδραση των εργαζομένων.

Στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των φασιστών στην Πρέβεζα, στα σχολεία και σε ολόκληρη την κοινωνία, στάθηκε και ο Ταξιάρχης Κωστογιάννης, εκ μέρους της Αγωνιστικής Παρέμβασης.

Ομιλία πραγματοποίησε και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας, κ. Γιώργος Φραγκούλης, ο οποίος ανέγνωσε το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το οποίο αναφέρει:

«Το   Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας καταδικάζει την δολοφονία του μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα  από μέλος του τάγματος εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η Πρεβεζιάνικη κοινωνία, όπως  και όλη η Ελλάδα, έχει δώσει αγώνες ενάντια στο ναζισμό-φασισμό , έχει  δώσει αγώνες  ενάντια στο ναζισμό-φασισμό έχει  θρηνήσει τους νεκρούς της , όπως σε Κρυοπηγή –Ωρωπό και δηλώνει και σήμερα ότι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και η εγκληματική τους δράση δεν είναι αποδεκτή στον τόπο μας».

IMG 3811

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί ακολούθησαν την πορεία των μαθητών στο κτίριο της Π.Ε. Πρέβεζας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο προβληματισμός στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης ήταν μεγάλος, καθώς τόσο η συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), δεν ήταν σε υψηλά επίπεδα, όπως επίσης και η προσέλευση των εργαζομένων στην κινητοποίηση.

«Πρέπει να γίνει τεράστια δουλειά στη συνειδητοποίηση του κόσμου, ώστε να απεγκλωβιστεί από την αντίληψη του να κοιτάξω να σώσω τον εαυτούλη μου», μας ανέφεραν απεργοί και μάλλον πρέπει να εξεταστεί σοβαρά ο τρόπος με τον οποίο θα μαζικοποιηθούν οι αντιδράσεις. Όσοι αποφάσισαν πάντως να δείξουν την έμπρακτη αντίθεσή τους στις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης για την Παιδεία, κατεβαίνοντας στις κινητοποιήσεις, απέδειξαν πως τα «όπλα» δεν θα κατατεθούν και τόσο εύκολα…

 

 

Έκθεση εικόνων