Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 18:42

Η ΑΕΝ καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές της (photo+vid)

Τους 150 πρωτοετείς σπουδαστές της υποδέχτηκε μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Οι οικογένειες των παιδιών αλλά και οι φορείς της Πρέβεζας έδωσαν το «παρών» στην τελετή, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και του Δημοτικού Συμβουλίου Παρθενία Καζάκου, ο ανώτερος διοικητής φρουράς Πρέβεζας-Λευκάδας Νικόλαος Βέκιος, ο αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας Φώτης Νάκιας, ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης και αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων συμμετείχαν στην τελετή καλωσορίσματος.

aen2

Όπως τόνισε εισαγωγικά ο διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου Κωσταντίνος Λαμπρόπουλος το επάγγελμα του Ναυτικού απαιτεί ισχυρή θέληση, μεγάλη δύναμη και προπάντων ευψυχία. Ο διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού τόνισε ότι η Α.Ε.Ν Ηπείρου είναι μια από τις αξιόλογες της χώρας ζητώντας να συνεχίσουν στο ίδιο υψηλό επίπεδο που κράτησαν οι 938 καπετάνιοι που έχουν αποφοιτήσει μέχρι σήμερα.

Το δικό του καλωσόρισμα απεύθυνε ο διευθυντής σπουδών της ΑΕΝ, Απόστολος Παράσχης, τονίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του για να έχουν οι σπουδαστές υψηλό επίπεδο σπουδών, ενώ επισήμανε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή, ζητώντας από την Πολιτεία να δείξει τη δέουσα προσοχή.

aen3

Ο Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ακαδημία της Πρέβεζας στον τομέα της Εκπαίδευσης Εμποροπλοιάρχων εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα εφόδια που λαμβάνουν τα παιδιά θα τους ανοίξουν τον δρόμο για ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο. Τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της πατρίδας μας με το ναυτικό επάγγελμα. Ο κ. Μπαίλης αναφέρθηκε στο κύρος της Ακαδημίας και στο υψηλό επίπεδο σπουδών, προσθέτοντας ότι είναι τιμή για την πόλη η λειτουργία της.

Την ανάγκη ενίσχυσης των Ακαδημιών από την πολιτεία, έθεσε επιτακτικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού κ. Γιώργος Βλάχος, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να λυθούν θέματα όπως αυτό της σίτισης των σπουδαστών.

aen4

Ξεχωριστή επίσης ήταν η στιγμή της βράβευσης της σπουδάστριας Ηρώς Κρυονίδου- η οποία πρώτευσε την προηγούμενη χρονιά – από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πρεβέζης Χρυσόστομο.

Ο Σεβασμιότατος προσέφερε στην αριστούχο σπουδάστρια μια εικόνα και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό ενώ την συνεχάρη για τις επιδόσεις της. Ο Μητροπολίτης, μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τις αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια αφού o ίδιος ήταν γιός ναυτικού και γνώρισε από κοντά τις λύπες και τις χαρές του επαγγέλματος, ενώ ευχήθηκε σε όλους να έχουν κάθε επιτυχία στην ζωή τους.

 

 


Έκθεση εικόνων

View this gallery on Flickr