Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 02:43

Έργο πνοής για τον αθλητισμό της Π.Ε. Πρέβεζας μένει... μισοτελειωμένο (photo+vid)

Ο αθλητισμός είναι πάντοτε πηγή κοινωνικής ανάτασης στον πολιτισμένο κόσμο, ωστόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, αρκετές φορές οι επίσημοι φορείς του τόπου... σφυρίζουν αδιάφορα. Είχαμε επισημάνει σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας, πως το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φαναρίου είναι... μισοτελειωμένο, ωστόσο πιθανότατα δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ.

Το οπτικό υλικό που σας παραθέτουμε για ακόμη μία φορά δείχνει ένα κλειστό-γυμναστήριο που θα αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και θα δώσει σημαντική ώθηση ανάπτυξης σε αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστική, σε έναν Καλλικρατικό Δήμο, που αριθμεί περισσότερους από 10.000 κατοίκους.

Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, απομένει ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί το έργο. Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι δύσκολο να απαιτηθεί αυτό το ποσό από τους επίσημους φορείς (Δήμος Πάργας, Περιφέρεια Ηπείρου). Σε νύξεις συλλόγων μάλιστα προς τον κ. Λιόλιο, η απάντηση ήταν: «Ξεχάστε το. Δεν πρόκειται να γίνει το κλειστό γυμναστήριο».

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης «Ελλάδα 2004»... στέρεψε. Κατ' επέκταση τα χρήματα είναι δύσκολο να βρεθούν. Είναι όμως και ακατόρθωτο;

Στο Δήμο Ζηρού ο κ. Γιολδάσης, έχει βρει λύση για το Κλειστό Γυμναστήριο της Φιλιππιάδας. Στην Αυλίδα ο Δήμος εξασφάλισε ένα ποσό της τάξεως των 370.000 ευρώ και υλοποίησε το γυμναστήριο, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό στο Καναλάκι (στη φωτογραφία που ακολουθεί).

24535862013452 b_kleistoaulidas

Σε περίπτωση πάντως που υλοποιηθεί θα είναι ένα έργο πνοής για όλη την περιοχή.

 

 

 


Έκθεση εικόνων