Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 03:06

Άνοιξε τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Πρέβεζας

Την ευκαιρία να «κλέψουν» λίγο από τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που ο δήμος Πρέβεζας και δεκάδες εθελοντές μοιράζουν απλόχερα στην Πλατεία Ανδρούτσου θα έχουν όσοι επισκεφτούν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Πρέβεζας.

IMG 1255

Η πλατεία Ανδρούτσου το απόγευμα της Παρασκευής γέμισε παιδικά χαμόγελα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, καθώς το χριστουγεννιάτικο χωριό άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, προσφέροντας μια νότα χαλάρωσης σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

IMG 1290

Στο μικρό χωριό υπάρχουν ξύλινες κατασκευές οι οποίες αντιπροσωπεύουν καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, και εθελοντικές δραστηριότητες, ενώ τα παιδιά μπορούν να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αη Βασίλη και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων χριστουγεννιάτικα δρώμενα από το 9ο Νηπιαγωγείο και το ΚΔΑΠ και μουσικοχορευτική παράσταση από τον Γυμναστικό Σύλλογο «Κλεοπάτρα».

Το πρωί της Κυριακής την πλατεία θα ομορφύνουν το 1ο και το 2ο Δημοτικό με χριστουγεννιάτικα δρώμενα ενώ το απόγευμα την σκυτάλη στηνπλατεία θα πάρει το 7ο Δημοτικό.

Την Δευτέρα το απόγευμα γιορτινές μουσικές πινελιές θα δώσει το Μουσικό Σχολείο ενώ την δική τους ξεχωριστή παρουσία θα έχουν οι Γυναίκες του Συλλόγου του Αγίου Θωμά καθώς και το παράρτημα της Φιλαρμονικής Λούρου του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας.

IMG 1327

Το πρωί της Τρίτης, παραμονή Χριστουγέννων η Δημοτικη Ραδιοφωνία Πρέβεζας θα μεταδόσει πρόγραμμα ζωντανά από την πλατεία Ανδρούτσου ενώ θα υπάρξουν και πολλες ακόμη εκπλήξεις.

IMG 1244

Ολες τις μέρες που θα μείνει ανοιχτό το Χριστουγεννιάτικο Χωριό τα παιδιά θα μπορούν παίζουν δωρεάν στο τρενάκι, να φτιάχνουν κατασκευές, να ακούνε παραμύθια, να γεύονται ζαχαρωτά ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί δώρα από το παζάρι που θα λειτουργήσει για κοινωφελείς σκοπούς.

Και βέβαια επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, θα υπάρχει τόπος συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης έτσι για να θυμηθούμε ότι τα Χριστουγεννα είναι γιορτή αγάπης , αλληλεγγύης και προσφοράς.

Έκθεση εικόνων

View this gallery on Flickr