Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 14:47

Η Πρέβεζα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο τίμησε με κάθε επισημότητα η Πρέβεζα.

Οι εκδηλώσεις του πανηγυρικού εορτασμού ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους και κορυφώθηκαν σήμερα με τη Θεία Λειτουργία χοροστατούντων του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου.

IMG 4752

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στον πεζόδρομο της αγοράς και την παραλία, ενώ το "παρών" έδωσαν πλήθος κόσμου και οι βουλευτικές, πολιτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του Νομού Πρέβεζας.

IMG 4724

Στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας παρέθεσε δεξίωση στον πολυχώρο της Δημοτικής Αγοράς, όπου ο δήμαρχος Πρέβεζας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσφορά του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ στο μήνυμα της ημέρας αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος.

IMG 4840

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα όπου εψάλη Εσπερινός και Παράκληση και στη συνέχεια Ιερό Ευχέλαιο.

Στις 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους.

Τέλος σήμερα και ώρα 7 το πρωί εψάλη όρθρος και θεία λειτουργία, ακολούθησε Παράκληση και στη συνέχεια το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους αναχώρησε για το Μ. Σπήλαιο.

Έκθεση εικόνων

View this gallery on Flickr