Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 18:01

Συγκέντρωση σωματείων το πρωί της Πέμπτης στον ΟΑΕΔ Πρέβεζας

Έπειτα από κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας, αλλά και του ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στις 9 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Πρέβεζα.

Παραθέτουμε τα καλέσματα:

 

 

Σύλλογος Εργαζομένων

στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού Πρέβεζα,                                                                                   24-03-2014

των Δήμων Ν. Πρέβεζας

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση των μονοπωλίων, των μεγαλοεπιχειρήσεων και των εφοπλιστών υλοποιώντας στο ακέραιο τις κατευθύνσεις της ΕΕ για ολοένα μείωση των μισθών και εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας χωρίς καμιά παροχή στους εργαζομένους έχουν οδηγήσει την εργατική τάξη, τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση, αφού η φτώχεια και η εξαθλίωση έχει μετατραπεί σε «μόνιμο κάτοικο» στα σπίτια μας.

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι άνεργοι και ειδικά οι μακροχρόνιοι άνεργοι, ο αριθμός των οποίων ολοένα και αυξάνεται. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία στην Ήπειρο ανέρχεται σε ποσοστό πάνω από το 30% (30,4%-πρώτη πανελλαδικά) για το μήνα Δεκέμβριο του 2013. Σ’ αυτά τα στοιχεία βέβαια δεν προσμετράται το γεγονός ότι, πολλοί άνεργοι δεν είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ κι ακόμη, πως αυτός που κάνει περιστασιακά κάποια λίγα μεροκάματα το μήνα δεν θεωρείται άνεργος.

Στον αντίποδα έχουμε τα μονοπώλια που σαν να μην έφταναν όλα όσα πήραν πίσω από τις κατακτήσεις της εργατική τάξης, διεκδικούν και επιτυγχάνουν με την άξια συμπαράσταση των κυβερνήσεών τους νέα μέτρα που θα βοηθήσουν στην παραπέρα κερδοφορία των ομίλων τους. Νέα μέτρα που όμως θα αποτελέσουν άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στους εργαζόμενους και στους ανέργους, στους νέους και στους συνταξιούχους, στους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες και στους αγρότες. Οι ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας και στο χώρο των ΟΤΑ, η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, η μείωση των μισθών και των συντάξεων σε συνδυασμό με την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται θέλουν απάντηση και διεκδικήσεις.

Ντροπή δεν είναι η φτώχεια και η ανεργία. Ντροπή είναι να καθόμαστε άπραγοι απέναντι σ' αυτούς που μας οδήγησαν σ' αυτή την κατάσταση, χωρίς να διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία, στα άμεσα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν για τους ανέργους.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα που έχεις προσληφθεί και εργάζεσαι με πεντάμηνες συμβάσεις στους δήμους του Νομού Πρέβεζας και σε άλλες υπηρεσίες της πόλης μας

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε εσένα ξέροντας ότι μπορεί να ήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργος ή νέος που έψαχνες για δουλειά. Ξέροντας ότι κάτω από την πίεση της ανεργίας, αναγκάζεσαι να δουλεύεις σε αυτά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ, που λειτουργεί ως δουλεμπορικό γραφείο και έχουν τους εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς ΣΣΕ, με αμοιβή 490 ευρώ καθαρά για τους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ καθαρά κάτω 25 ετών, χωρίς άδεια, σαν φτηνό εργατικό δυναμικό, σχέση δούλου – σκλάβου.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οφείλουμε μόνιμοι και εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία να οργανώσουμε την πάλη μας για να σταματήσει η εκμετάλλευση που δεχόμαστε. Άλλωστε η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση είναι συνολική και αφορά όλους τους εργαζόμενους. Δεν κάνει διάκριση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στους Δήμους του Ν. Πρέβεζας να συμμετάσχουν στη δίωρη στάση εργασίας που έχουμε προκηρύξει για την Πέμπτη 27 Μάρτη από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί και να βρεθούμε όλοι μαζί έξω από τον ΟΑΕΔ Πρέβεζας στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας στη συγκέντρωση, μαζί με όλα τα υπόλοιπα σωματεία.

Παλεύουμε για :

  • Έγκαιρη και σταθερή πληρωμή κάθε μήνα για όλους τους συναδέλφους στα πεντάμηνα.

  • Μεροκάματο όχι κάτω από τη Σύμβαση που ισχύει στους εργαζόμενους του κλάδου.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με  ίδια δικαιώματα, ωράριο και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για όλους.

  • Να ισχύσει το γενικότερο πλαίσιο του νόμου 3302/2004 για αναλογικό δικαίωμα αδείας καθώς και οι γενικές και οι ειδικές διατάξεις του ΙΚΑ για δικαίωμα σε άδεια ασθενείας, μητρότητας και λοχείας. 

  • Να υπάρχει ασφάλιση από την πρώτη μέρα απασχόλησης. Να θεωρηθούν άμεσα όλα τα βιβλιάρια υγείας όλων των συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας όπως προβλέπει ο νόμος.

  • Επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους όταν τελειώνει το πρόγραμμα.

  • Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

  • Έκτακτο  επίδομα  μπροστά  στις  γιορτές  του  ΠΑΣΧΑ για όλους τους ανέργους.

  • Το  διάστημα  της  ανεργίας  να  αναγνωρίζεται  ως  συντάξιμος  χρόνος  χωρίς επιβάρυνση  των  ανέργων.

  • Απλοποίηση  των  προϋποθέσεων  για  τη  χορήγηση  του  επιδόματος  ανεργίας. Διαγραφή  χρεών  από  τόκους  και  πάγωμα  αποπληρωμής  δανείων  για  όσο  καιρό κάποιος  είναι  άνεργος.

  • Κατάργηση  των  χαρατσιών,  κατάργηση  του  ειδικού  φόρου  κατανάλωσης  στο πετρέλαιο  θέρμανσης,  κατάργηση  των  δημοτικών  τελών  στους  άνεργους  και μείωση  τους  στους  υπόλοιπους  εργαζόμενους.

  • Επιδότηση  ενοικίου  στο  100%  της  αξίας  του  από  το  κράτος για όλους τους ανέργους.

  • Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.

 

Με οργάνωση και αγώνα απαντάμε σε κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση – Δημάρχους και Περιφερειάρχες, τραπεζίτες και βιομήχανους, που εμπορεύονται τις ζωές μας.

 

 

Ο Πρόεδρος                                         Η Γραμματέας

 

 

 

Μισηρλής Γεώργιος                          Ζουρουφίδου Μαρία

 

 

 

ΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ..

Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ καλεί τους άνεργους, τις άνεργες, τους εργαζόμενους, τους νέους, να δώσουμε συνέχεια με την μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις των σωματείων που συνεχίζονται.

Για να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους.

Για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας έχουν στερήσει με όλα τα σύγχρονα δικαιώματα που μας έκλεψαν.

Καλούμε τα συνδικάτα να δυναμώσουν την επαφή τους με τους ανέργους.

Ο κάθε κλάδος να κάνει ξεχωριστό κάλεσμα, να βρεθεί έξω από τα ΟΑΕΔ, στις εργατικές γειτονιές να πάρει πρωτοβουλίες συσπείρωσης και δράσης των ανέργων με δράση σε όλη την χώρα μέχρι της 27 Μάρτη.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΟΑΕΔ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ .

Συνάδελφε,

Κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες πάνε να ρίξουν το φταίξιμο της φτώχειας και  της  ανεργίας  σε  σένα.  Γύρισε  τους  την  πλάτη,  πολέμα  τους.
Η φτώχεια και  η  ανεργία  δεν  είναι  ντροπή.  Ντροπή  είναι  να  μην  αγωνίζεσαι  ενάντια στην  πολιτική  που υπηρετεί  το  κεφάλαιο.  Ανέλαβε  την  ευθύνη  σου  απέναντι  στον εαυτό  σου  και  την  οικογένεια  σου  συμμετέχοντας  στους  αγώνες  του  εργατικού  –  λαϊκού κινήματος. Τώρα παίρνουμε μέρος όλοι στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης από την ανεργία.

Παλεύουμε για:

- Επίδομα  ανεργίας  για  όλους  και  για  όλη  την  περίοδο  της  ανεργίας.
- Επίδομα  ανεργίας  στα  600  ευρώ.
- Χορήγηση  δωρεάν  κάρτας  απεριορίστων  διαδρομών  στις  αστικές  συγκοινωνίες.

 

 

- Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  χωρίς  όρους  και  προϋποθέσεις.

- Μείωση  30%  των  τιμολογίων  ΔΕΚΟ  με  παράλληλη  απαγόρευση  της  διακοπής παροχής  νερού,  ρεύματος  και  σταθερού  τηλεφώνου.
- Κανένας  πλειστηριασμός  σε  σπίτι  λαϊκής  οικογένειας.
- Έκτακτο  επίδομα  μπροστά  στις  γιορτές  του  ΠΑΣΧΑ
- Κατάργηση  της  αύξησης  κατά  δύο  χρόνια  στα  όρια  ηλικίας.  Μείωση  των  ορίων ηλικίας στα 50 και 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα Β.Α.Ε. , και  στα  55  και  60  στους  άλλους  κλάδους.
- Το  διάστημα  της  ανεργίας  να  αναγνωρίζεται  ως  συντάξιμος  χρόνος  χωρίς επιβάρυνση  των  ανέργων.
- Απλοποίηση  των  προϋποθέσεων  για  τη  χορήγηση  του  επιδόματος  ανεργίας.
- Διαγραφή  χρεών  από  τόκους  και  πάγωμα  αποπληρωμής  δανείων  για  όσο  καιρό κάποιος  είναι  άνεργος.
- Κατάργηση  των  χαρατσιών,  κατάργηση  του  ειδικού  φόρου  κατανάλωσης  στο πετρέλαιο  θέρμανσης,  κατάργηση  των  δημοτικών  τελών  στους  άνεργους  και μείωση  τους  στους  υπόλοιπους  εργαζόμενους.
- Επιδότηση  ενοικίου  στο  100%  της  αξίας  του  από  το  κράτος.
- Κρατική  αγορά  συγκέντρωσης  και  διάθεσης  τροφίμων  σε  ανέργους.
- Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους  Παιδικούς  Σταθμούς.
- Να  χορηγηθεί  1.000  ευρώ  ετήσιο  εφάπαξ  βοήθημα  για  κάθε  παιδί  των  εργαζομένων και  των  ανέργων,  από  100  ευρώ  που  ισχύει  σήμερα.
- Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών  των  ανέργων.
- Αύξηση της αποζημίωσης σε εργάτες και τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920.  Κατάργηση  των  Προεδρικών Διαταγμάτων  που  ισοπέδωσαν  τις αποζημιώσεις.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΟΑΕΔ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ .

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

21 Μαϊος 2024
Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας Ώρες, ώρες νομίζω ότι αρκετοί από εμάς που κατοικούμε στο Νομό Πρέβεζας ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν με τον υπόλοιπο κόσμο. Ότι ζούμε σε έναν άλλο “πλανήτη” και σε
20 Μαϊος 2024
Είχαμε αναφερθεί σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ) στην πειθαρχική διαδικασία για τυχόν ευθύνες που έχει ξεκινήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ...
20 Μαϊος 2024
Είχαμε αναφερθεί στο ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) στην Ερώτηση που είχε γίνει στη Βουλή, για το ενδεχόμενο αξιοποίησης του πρώην ...
17 Μαϊος 2024
Στην κινητοποίηση των συνδικαλιστών της Π.Ο.ΑΣ.Υ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχε ο Βουλευτής του ...
16 Μαϊος 2024
Εν' όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, αξίζει να ρίξει κάποιος μια ματιά στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 στο Νομό Πρέβεζας και πιο ...

Αθλητισμός

20 Μαϊος 2024
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ και η Νικόπολη Πρέβεζας μετά και τη νίκη της στο ΔΑΚ Πρέβεζας επί του Λέοντα Κέρκυρας με σκορ 88-76 κατάκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο
17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για ...
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...

Πολιτισμός

21 Μαϊος 2024
Stand Up Comedy Show Λάμπρος Φισφής «Να το Φως» Ο Λάμπρος Φισφής έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στα Ιωάννινα Πότε; Πέμπτη 23 Μαϊου 2024 Που; Epirus Palace (Αίθουσα “Fygos”)
20 Μαϊος 2024
Τα μουσεία αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο στοιχείο εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας τόσο για μαθητές, όσο και για άλλες κοινωνικές ...
17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και ...
06 Ιουλίου 2022
Μία θεατρική παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης και μία θεατρική παράσταση στο Νεκρομαντείο Αχέροντα περιλαμβάνει ο Θεσμός του Υπουργείου ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...