Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2014 03:14

Ημέρα μνήμης και συγκίνησης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα ο Σύλλογος «Η Αμισός» Ν. Σαμψούντας, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος της Πρέβεζας τίμησαν τη μνήμη των νεκρών της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ν. Σαμψούντα το απόγευμα του Σαββάτου.

20140510 195043

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων και συνεχίστηκε στο πολιτιστικό κέντρο της Νέας Σαμψουντας με τον κ. Θωμά Αλεξιάδη να πραγματοποιεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Η Αμισός του Πολιτισμού και του Μαρτυρίου».

20140510 202405

Οι εκπαιδευτικοί Ελευθερία Αγγέλη, Αναστάσιος Ηλιόπουλος , Κοσμάς Κοψάρης και Ιωάννης Παπαδόπουλος πραγματοποίησαν απαγγελίες και αφηγήσεις σχετικά με την γενοκτονία ενώ στην εκδήλωση το δικό τους μουσικό στίγμα έδωσαν η ΟΚΕΜ (Ορχήστρα Κοσμικής Ελληνικής Μουσικής) και ο Βυζαντινός Χορός υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πατρώνα καθώς και το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.

IMG 3265

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων.

Έκθεση εικόνων

View this gallery on Flickr